OneOfAll Публикувано Март 12, 2019 Share Публикувано Март 12, 2019 Здравейте, И аз ще се включа към хора написали по някое ревю за LEGO сет. Днес бях изненадан с малкото бижу от серията Overwatch, а именно 75970: Tracer vs. Widowmaker. Накратко за сета 75970: Tracer vs. Widowmaker е най-малкият сет от серията и се състои от 129 части плюс две фигурки на Widowmaker и Tracer. Официалната му цена е 14.99 евро. В него е изобразен сателитен дрон, който в играта на картата Watchpoint: Gibraltar трябва да бъде ескортиран до ракетна станция и така ескортиращият отбор печели. Запознатите знаят, че най-големият сет от поредицата е именно тази ракетна станция под номер 75975: Watchpoint: Gibraltar. Дронът от 75970 може да се прикрепи към голямата ракета от 75975, снимка как става това може да видите под кутията на сета от официалната книжка. Като цяло с тези два сета могат да бъдат създадени доста интересни сцени от тази карта. Всеки, който е играл играта знае, че понякога за много малко не стига да бъде ескортирано превозното средство и стават най-големите мелета и интересни моменти. Кутия и съдържание Нека да представим кутията и комбинацията на 75970 и 75975. Ето какво има в самата кутия: Освен трите торбички и плейта има един лист с цели осем стикера, които да се залепят на частите на дрона. Фигурките Накратко за Widowmaker.Истинско име: Amélie Lacroix (née Guillard)Години: 33Държава: ФранцияТип роля: DamageОръжия: Мини, снайпер и кука за по-бързо придвижване Била е в терористичната организация Talon, които са били главните противници на Overwatch екипа. В лего сета тя идва с две принтирани лица, които може да видите на сглобената фигурка. Косата и е уникална и съдържа визьора, който използва, когато се прицелва в играта. Оръжието и е направено интересно, но не е толкова лесно да се нагоди за интересни сцени. Фигурката идва с кука, която героинята използва за по-бързо придвижва в играта. Към въпросната кука обаче няма нищо за по-голяма автентичност и раздвижване, можеха да сложат едно късо въженце. Също така липсват мините, които тя има възможност да хвърля от време на време. Като цяло ми харесва как е направена фигурката и много ми допада снайпера, но може би можеха още малко да я пипнат. Принта е доста добър и детайлен. Накратко за Tracer.Истинско име: Lena OxtonГодини: 26Държава: АнглияТип роля: DamageОръжия: Импулсивни пистолети и енергийни бомби, също така може да се телепортира на къси разстояния и да връща своето собствено време Tracer за разлика от Widowmaker е била в Overwatch екипа. Лего версията на Tracer съдържа известните за нея пистолети, както и синя светкавица, която може да изобразява нейната телепортирани. Както и при Widowmaker липсват нейните енергийни бомби. Косата е специално създадена за тази фигурка и принта също е детайлен и се доближава максимално да образа в играта. И тази фигурка съдържа две лица. Съпоставка между принтовете на двете фигурки: Нови части В този сет и само в него могат да бъдат открити новите видове оръжия под номер 6253695 в бяло и черно. Доста интересна версия, която ще отвори вратите на феновете за създаване на интересни оръжия, както за мини фигурки така и за по-големи фигури. Най-вероятно тази част може да се ползва и за още по-интересни неща. Другата нова част, която присъства само в този сет е Frame F. Train Window 1X2X3 в бяло и с нея е създаден много интересен ефект на дрона, но за това малко по-късно. Другата нова част, която LEGO са създали ексклузивно за Overwatch поредицата е принтиран Round Brick 1X1, който изобразява колбите кръв в играта. За момента тази част може да бъде намерена само в 4 от 6-те (7 с промоционалния Bastion) Overwatch сета. Dark Azure Plate 2x2 е новият цвят на популярния plate, който за първи път се появява в края на 2018 и началото на 2019. За момента го има само в 4 сета, два от които са за Overwatch. Другата част, която е нова и правя своя дебют през 2019 е Flat Tile 1X1, Round. Разбира се и накрая нямаше как да не отредим място и на принтирания диск под дрона, който също може да бъде намерен в Watchpoint: Gibraltar. Сглобяване Сглобяването не отнема много време, но разбира се за такъв малък сет не е учудващо. Хареса ми колко добре са са доближили до модела от играта и каква интересни техники са ползвали. По-долу може да видите модела от играта и да забележите как са направили предната част със silver metalic Gold Ingot. С прозореца, който за момента може да бъде открит само в този сет е придаден "заобления" вид в предната част на дрона, където реално се подава gold ingot-a. Ефекта е постигнат с комбиняцията на Angular Plate 1,5 Top 1X2 1/2 + Plate 1X2 (Rocking) + Rocker Bearing 1X2. Също така от LEGO са решили, че децата ще искат да могат да поставят мини фигурка в дрона и са се постарали и за това, а именно като се махнат двата бели tile-a 2х3 преди двигателите се разкрива кокпит с бордови компютър и там може да бъде поставена Widowmaker или Tracer. Хареса ми също така как с Right Plate 1X2, W/ Bow, 45 Deg. Cut и Left Plate 1X2, W/ Bow, 45 Deg. Cut са придали заобления завършек от двете страница на дрона и в носа му. По-долу може да видите и няколко снимки на дрона преди да бъде в завършен вид. Няколко снимки на модела заедно с мини фигурките. Резервни части Учудващо за такъв малък сет колко резервни части останаха. Финални думи Може би с малко пристрастие, тъй като съм фен на играта ще кажа, че сета ми хареса. Интересни техники и интересен финален модел на дрона, а за фигурките мисля, от LEGO са се постарали доста и точно тези двете са станала супер. За момента тези две дами присъстват само в този сет. За феновете на играта и на интересните мини фигурки препоръчвам сета. 75970: Tracer vs. Widowmaker може би няма да се хареса на хората, които не са запознати със заглавието и дрона може да не ги грабне достатъчно. С излезлите 6 сета до момента не са пуснати всички персонажи от играта, но има два сета, които са планирани за 2019 година, но не се знае нищо за тях. Надявам се да ви е било интересно и да не съм ви отегчил с безсмислено бръщолевене. 3 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Март 12, 2019 Share Отговорено Март 12, 2019 Изключително интересно и подробно ревю. Аз лично съм доста впечатлен. Не знаех, че дрона може да се прикачва към совалката от 75975. Определено ми харесва моделчето. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Март 13, 2019 Share Отговорено Март 13, 2019 Много благодаря за технически издържаното ревю на сета. Аз все още, както и лично ти казах, не знам какво да мисля за минифигурките. Ту ми харесват много, ту нещо се замислям. Мини-совалката е много приятно направена, с интригуващи цветове. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts