DOSTIN Публикувано Юни 10, 2019 Share Публикувано Юни 10, 2019 Привет техничари, Темата не е нова, но е "бунтарска". Става дума за връзка между различни епохи на развитието на Лего, между различни системи, и докато за тухличките за 61 години нищо не се е променило, но по отношение на връзките между приемници, двигатели и т.н. нещата не стоят въобще така. Гледал съм видеа за възможностите или невъзможностите за свързване между съвременните умни хъбове и различни съвременни поколения двигатели и други джаджи, където с малко ровене в интернет, може всеки да види до какви изводи е стигнал международния опит. Моята цел в настоящата тема е да събера "акъл" за това как да "излъжем" системата и да свържем с "измама" ако ще две системи от различни епохи, целите са няколко, но да онагледя какво имам предвид... На снимките виждаме нещо старо и нещо ново, е сега няма нищо синьо и нищо на заем, щото така го произвеждат така и си го купих, ама нали, не е сватба по чужд тертип това. ГолЕмото питане е, как да свържем тези две системи, като не е желателно, разпробиване лепене и т.н. деформации на оригиналните елементи? Че ако някой ден, човек реши да ги пренесе в нещо друго, да може да го стори, което нали си е и основна способност на Легото, демек, това дето ни влече. Сега и малко мотивация, кому е нужно това....? Ами двете системи твърдят че са на 9V обаче имат и съществени разлики. 1. Обема, който заемат. 2. Мощността, която генерират. 3. Възможностите, които предлагат. Старата система е някак си по-съвместима с творения използващи класически тухли за строене, което мен ме вълнува. Новата система си е по техник ориентирана и дава актуалност - по-достъпен чарколяк и повече мощност и възможности. Концепциите за които ги мисля нещата. Старата система е супер, защото е много по-компактна от новата, което ми е важно, за да държа нещата в една приемлива за моя проект пропорция на нещата за минифигурките, също така е много по.лесна за интегриране към сгради. Контактните електрически плейтове смятам да ги ползвам за електрификация на модулни сгради, като целта е да не губят от модулността си и много от обема си, ясно е, че там ще използвам неоригинални лед светлини и т.н. но ще е дискретно и ефектно, нещо, което не се предлага от никой комплект за електрифициране на модулна сграда наличен на пазара в момента. Също старата кутия за батерии използваща 1 бр. 9V батерия ми е доста по-компактен, ако може да се върже модерен ключ за обръщане на посоката, би било яко. Второто нещо е свързано с употребата на съвременен контролери за управление от дистанция, каквито нямам за съжаление към момента, като и съвременни двигатели за асансьор в небостъргача, който правя в момента например, или за идеята, която бях предложил преди време за клубен проект. И е те така, как можем да го направим това нещо?... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юни 11, 2019 Share Отговорено Юни 11, 2019 Преди 13 часа, DOSTIN написа: как да свържем тези две системи, като не е желателно, разпробиване лепене и т.н. деформации на оригиналните елементи? Решението е преходен кабел 9v - PF: https://shop.lego.com/en-US/product/LEGO-Power-Functions-Extension-Wire-8886 https://brickset.com/sets/8886-1/Extension-Cable-(20cm) Светло сивия край (на снимката отляво) играе ролята на преходник м-у конектора на 9v и PF системата. Прочети описанието на преходния кабел, надявам се ще разбереш за какво служи. Ако има нещо неясно пиши конкретно какво да ти обясня :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юни 11, 2019 Share Отговорено Юни 11, 2019 Преди 14 часа, DOSTIN написа: не се предлага от никой комплект за електрифициране на модулна сграда наличен на пазара в момента Погледни това, виждал съм и други решения. писали сме за тях във форума http://www.i-brix.com/ 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Юни 11, 2019 Автор Share Отговорено Юни 11, 2019 Благодаря, този преходен кабел върши идеално работата, само остава да се набавят. Ако някой продава такива, бих закупил! Безжичните светещи тухли са супер, но цената им е брутална, а и бях гледал видео, където нещо не беше доволен човека от силата с която светят. Китовете за модулни сгради съм ги гледал също, но там ме дразни загубата на интериор и модулрост след поставянето им. Моята идея е за нещо междинно, надявам се някой ден да успея да демонстрирам нагледно какво имам предвид. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юни 11, 2019 Share Отговорено Юни 11, 2019 Доколкото съм запознат, въпросния адапторен кабел се предлага в България. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=SKv_XNHxCKyMlwT4pp_4Dg&q=лего+8886+&oq=лего+8886+&gs_l=psy-ab.3...3934.6596..7132...0.0..0.124.520.3j2......0....1..gws-wiz.......0i22i30.2hqkvoPVJ6E Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Юни 11, 2019 Share Отговорено Юни 11, 2019 преди 5 минути, DOSTIN написа: Благодаря, този преходен кабел върши идеално работата, само остава да се реши проблема с намирането му в България, че нещо такива чаркове BL не ми се струва добра идея, а и ще си е по-скъпо от там. дно какво имам предвид. Проблем с намирането няма : https://shop.bohobby.com/product_info.php/products_id/603 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts