Jump to content

Лего пристанище и марина

georgivar

Recommended Posts

Миналата седмица се сдобих най-накрая с 6543 Sail N' Fly Marina. Сетът е супер - много части, много детайли. Изненадващо огромен се оказа. Пък и с три моторници и един самолет надминава по моторизация всичко, което съм виждал от лего.

С това пристанището вкъщи придобива много приятни измерения.

5488453640_2d9b42d7eb_z_d.jpg

На снимката са четири сета:

6376 Breezeway Cafe

6541 Intercoastal Seaport

6543 Sail N' Fly Marina

6353 Coastal Cutter

Липсва ми само 6542 Launch & Load Seaport, но упорито дебна и да се надяваме все някой ден ще изпадне на добра цена.

Сетовете са супер и ако имате възможност си ги набавете незабавно. Нямат нищо общо с тазгодишните бледи подобия, които пускат от Лего - и марината и пристанището изглеждат жалки и елементарни сравнение с тия сетове.

Е, похвалих се :P Честита Баба Марта :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ме предизвикаш да направя пиратски/имперски вариант когато ми остане време! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завиждам ти,много искам Marina за града ми :/

PS:За колко я взе?

Май 28 паунда от английския ибей. и още 10 за доставка през донесими.ком. Общо взето добра сделка се получи макар че ако трябва да съм искрен имаше някои дребни сменени части и липсват стикерите (които обаче така или иначе не бих залепил).

Ще ме предизвикаш да направя пиратски/имперски вариант когато ми остане време! :P

Мислех си за изложението пролетта да направим нещо като пиратско - съвременна заигравка. Или примерно пиратската част да е като увеселителен парк. Или пък да има нещо като портал за пътуване във времето и от едната страна да са днешните сетове, а от другата - пиратските :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Marina-та навремето ми беше сетът-мечта. Мноо як и е станало суперско пристанището - честитка :P

Впрочем - да не се подготвяш за новата harbor градска серия?

П.П.: Трийсет паунда за 6543... мразя те! Далавераджия такъв :P

П.П.П.: Кефи идеята за изложението!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 11 months later...

Най накрая успях да се сдобия и с 6542 http://www.brickset.com/detail/?set=6542-1

6872091177_3dedc0fe21.jpg

LEGO Marina and Harbour by georgivar, on Flickr

Както се оказа обаче, да подредиш всички тия сетове в сравнително смислена и компактна сцена хич не е лесно. А и си трябва количество сини бейсплейтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей в такива моменти нещо лекинко започва да ми нашепва отвътре, че трябва да почна пак Classic Town колекцийка... ама аз не се давам :Р Във всеки случай, на тази 1 снимка си вкарал огромен процент от най-яките LEGO градски сетове ever. Шапки долу за постоянството; наистина си заслужава! Какво следва сега - holiday летището?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно пристанище! Във връзка с тематиката- и аз се сдобих от началото на годината с три мечтани през годините сетове. Първите два са нови- неразпечатани, третият- MIB:

026206962-big.jpg?r=0

026266060-big.jpg?r=0

026331105-big.jpg?r=0

Сага ми е мечта- 6542, но ми идва все още скъпичък..

Кой ви допада повече измежду 6541 и 6542?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой ви допада повече измежду 6541 и 6542?

Определено 6542 за мен, спор да няма. Даже навремето си го бях заплюл, ама така и не дойде в България.

Поздравения за готините покупки; 6396 летището и до днес ми остава един от любимите сетове, а и някакси е много по-сладурско от следващото (6597), нищо че то после стана "легендарно". Мисля, че и на двамата обаче още ви липсва нещо много важно в колекциите - нищо дълго, дето се движи на сива релса... ;) Ще се радвам да се нароят повече монорейли наоколо; аз лично все още не съм построил моя, а все обещавам още от миналото изложение. Но време има де - в кутията е, няма да избяга; а и аз все пак мисля да го МОС-вам от А до Я... Би било красиво да се види как ще стои оригиналният Airport Shuttle сред останалите оригинални сетове от ерата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми казвай, че си горд собственик на 6399....:D

За летището съм абсолютно съгласен- в пъти по- чаровно е от следващото през 1994, така и не разбрах защо точно онова трябваше на стане легенда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честити "нови" сетове и от мен!

Голям фен съм на класическите 4-wide самолети!

3тия модел - багера със светлините и аз го имам и доста кефи. Особено светлините много ги харесвам - внасят чудесен детайл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви!

Сега от пристанищната част ми трябва само 6542, но цената му е космическа...дори запазен 2-ра ръка- пак е доста скъп...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък може би повече харесвам 6541. По-функционален е и кранът и корабът. Да не говоим за детайли като колелото и рибарската въдица, които го правят малко по-човечен. 6542 си е демонстрация на индустриални мускули - грамаден кран, грамаден кораб.

Иначе шътъл експрес влака ми харесва като концепция, но мащабът на самия влак ми е супер странен и никак не ми се вписва в останалите сетове. Затова и не съм особено ентусиазиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си призная- и на мен май точно заради твойте доводи ми харесва повече 6541...С този рибар и колело е доста по- екзотичен, доколкото едно индустриално пристанище може да е такова..Единствено ми липсва мотокарът...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая е силно казано "собственик на 6399" :D. Класическите (а и съвременните) Town сетове като такива за мен, макар и сладурски и много приятни за гледане във вида, в който ги представя Жоро, не представляват грам личен интерес, а са само източник на части за МОС-ване - тъй че да, в кашона седят и ме чакат отделени монорелсите с влака. Въпросът за момента - естествено, след като започна пак да МОС-вам - е какъв точно да бъде монорелсовият влак. Не съм фен на модернистичните дизайни на оригиналните монорейли, но пък от друга страна точно те са си малко или повече реалистични за този вид транспорт.

Иначе - Жоро, прав си, че оригиналният 4-wide размер, който се определя от модулното шаси на монорелсовия влак, е леко странен. Аз лично възнамерявам да го надуя максимум до 5-wide, но не повече, тъй като някакси ме кефи въздушният влак да е по-'лек' във всяко едно отношение - а и ако стане твърде широк, ще е проблем с провирането близо до високите сгради. Тъй че може все пак да се замисля и за някакво по-ретро дизайнче... ш'видим.

Както и да е - поразводнихме темата; извинявай, Жоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехааааааа ! Разтеперах се като видях снимката на кутиятя с прозорчетата и прозрачните плаки ... Ех, спомени ;)

Очакваме снимки на сглобеният модел! Приятно строене - много да му се наслаждаваш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря!

Наистина усещането от старото класическо лего е неописуемо и несъпоставимо с легото днес...

С удоволствие ще споделя завършения му вид!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра, екстра. Строенето на тоя сет е много приятно ;) Вече няколко пъти ми се налага и се кефя на детайлите - контейнерите, крана, кораба. Всичките са яки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Георги, и все пак - като собственик на двата 6541 и 6542 - вече предполагам имаш пълни впечатления (мисля мина повече от седмица откакто имаш 6542 ако не се лъжа?)- кой повече ти допада? Честно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чак сега забелязах - столчето, върху което си снимал кутията - стол за пиано ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми както казах и 6541 ми се струва по-як. даже почвам да се оглеждам за още един, че да има по-солидна флота и индустриална зона в града - крана в 6541 повече ми харесва ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове