nerdcore Публикувано Юни 26, 2019 Share Публикувано Юни 26, 2019 Ето и от мен 4 софийски сгради: 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Юни 26, 2019 Автор Share Отговорено Юни 26, 2019 Тези планирам в някакъв момент да ги доразвия. Правени са вече преди 2-3 години и да направя нещо като Софийски Skylines Сет. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Юни 26, 2019 Автор Share Отговорено Юни 26, 2019 Здравейте, да Ви покажа едно мое творение. Копие на една ключова софийска сграда. За сега ще Ви оставя да пробвате да познаете коя е и ако има затруднения ще я покажа. От доста време работя по нея, но не бях стигнал до никаде и в последните дни ме удари някакво вдъхновение и за няколко часа свърших много. Принципно сградата има още 2 етажа, но ако добавям още, ще само един от тях. Крайната ми амбиция е да я бриклинкна и да в построя наистина за макет на град, който одавна искам да започна. Най-вероятно ще си остане гола фасада без интериор, защото и без това начинанието ще е сложно, трудоемко и скъпо. Някои неща съм ги измислил, но сипсват, защото няма правилните части в LDD. Други пък не са точно както искам, а със заменящи ги части, отново по същата причниа. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Юни 26, 2019 Share Отговорено Юни 26, 2019 Привет, прекрасно се получава, давай смело напред и дано скоро я завършиш и я видя и на живо. Много интересно предизвикателство си подхванал. Моите лични опити за пресъздаване на конкретна сграда ми показаха, че това е трудна главоблъсканица, как да се спазват пропорции, детайли, да се прецени кое е най-важното за пресъздаване на детайли, кое може да се пропусне и т.н. особености за да се постигне копие. Какви са размерите на проекта ти (че ме мързи да броя съдовете ), мислиш ли, че може да стане като модулна сграда, как върви като брой части до тук (предполагам това софтуера го показва), какъв е цвета който си избрал за основен на фасадата, че от генерираните от програмата не ми става ясно, класическо жълто? Сградата е супер, жалко, че не мога да се сетя, къде е точно, но предполагам, че е може би някъде по Графа? Малък жокер? Още веднъж браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Юни 26, 2019 Автор Share Отговорено Юни 26, 2019 Да, като модулна съм я планирал. Построена е върху две плочи по 32, за да бъде като двойна модулна. Като от еднат астрана съм оставил 6 място, защото истинската сграда, само от едната страна е на калкан, а от другата е с фасада към съседната сгарда, но по много стари изисквания, когато не са искали 3 метра остояние от границата на имота. Реално сравнително лесно може да стане на плътна 2x32, като колоните между магазините са разширят от 3 на 4, но малко ще се развалят пропорциите. Частите са малко под 1300. Цвета е класическо жълто. Самата сграда е малко по-светла, всеки друг по-подхидящ свят е прекалено беден от към съществуващи в него части. За самата сграда позна, на Граф Игнатиев е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Юни 26, 2019 Share Отговорено Юни 26, 2019 Интересен проект. Добре се е получил. Почти веднага ми мина мисълта за местоположението, защото често минавам от там. Но като сравних снимките малко се разколебах дали съм я разпознал, понеже липсват страничните прозорци на средната "кула" при проекта. Успех с начинанието. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Август 6, 2019 Автор Share Отговорено Август 6, 2019 Първа фаза: 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Ноември 18, 2019 Автор Share Отговорено Ноември 18, 2019 (Редактирано) Ето още една емблематична софийска сграда, за съжаление мащаба ѝ изобщо не се връзва с този на останалите ми микро сгради. Иначе много щях да се развам да ги обединя в общ "skylines" сет посвете на София. (отбелязвам, че лиспват 2 черни техикс диска 3х3 между прозраните кръгли части, защото ги няма в LDD). Има някои доста тегави абсурни конструктивни решения за да стане точно както я искам. Редактирано Ноември 18, 2019 от nerdcore 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Ноември 19, 2019 Автор Share Отговорено Ноември 19, 2019 Оффф, много се ядосах. След като не знам си колко време се мъчих да я докарам, тръгнах да си вкарвам частите в бриклинк, защото исках да си я построя. Оказа се обаче, че една от частите, които съм ползвам и е ключова я има в LDD, но всъшност лего не я произвеждат (1x1 Technic brick в trans clear). Много тъпо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Ноември 19, 2019 Share Отговорено Ноември 19, 2019 Преди 1 час, nerdcore написа: Оффф, много се ядосах. След като не знам си колко време се мъчих да я докарам, тръгнах да си вкарвам частите в бриклинк, защото исках да си я построя. Оказа се обаче, че една от частите, които съм ползвам и е ключова я има в LDD, но всъшност лего не я произвеждат (1x1 Technic brick в trans clear). Много тъпо. Тъпичко :/ Може да пробваш Stud.io. Там можеш да ползваш всички части в един цвят, но като ги слагаш в листа с частите, които си ползвал излиза един "!" , което значи, че я няма в този цвят. Доста е удобно. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Ноември 19, 2019 Share Отговорено Ноември 19, 2019 Също така има опция, да ти показва чатите само в цветовете които съществуват и така няма как да стане фаул Също така ти показва и коя част колко струва директо в програмата, което ти дава възможност да си правиш сметка дали да ползваш дадена част в определен цвят или е по-добре да я подмениш в друг по-евтин цвят. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Януари 22, 2020 Автор Share Отговорено Януари 22, 2020 Един ъпдейт за напредъка на сградата. За които не са се досетили, оригиналът е на ул. Граф Ингатиев номер 2: 6 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Януари 22, 2020 Share Отговорено Януари 22, 2020 Супер много добре се получава. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Април 30, 2020 Автор Share Отговорено Април 30, 2020 Пристигнаха ми малко части и ето резултата. 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Април 30, 2020 Share Отговорено Април 30, 2020 преди 2 минути, nerdcore написа: Пристигнаха ми малко части и ето резултата. Сградата изглежда фатастично! Детайлите са ти страхотни. Мислиш ли за интериор? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Май 1, 2020 Автор Share Отговорено Май 1, 2020 Преди 22 часа, danny написа: Сградата изглежда фатастично! Детайлите са ти страхотни. Мислиш ли за интериор? За сега нито планирам, нито съм мислел за интериор. Основните прична за това са: Финансова - дал съм доста пари за частите, които съм поръчал и не искам да инвестирам прекалено много. Всъшност искам, но няма да мога. Място - искам като построя сграда да я държа сглобена дългосрочно. ИСкам тя да е началото на макет на град, за това съм сложил и улица пред нея. Та за момента ми седи на бюрото и я бутам наляво, надясо като го ползвам за друго. Та прсто нямам мястото нужно за да сложа интериор назад. Сградата не е планирана така - в момента фасадата няма нито превдвидени места за етажни плочи, нито за стени, които да тръгнат пепрендикулярно назад. Разбира се, става дума за Лего и това подлежи на корекция. Но заега искам фасадата да остане "чиста" така както е. Добавянето на тези неща доста ще разбичка нещата. Като цяло, живот и здраве някой ден сигурно и до интериор ще се стигне. Единственото, за което по-сериозно съм мислел е да няправя нещо аа магазините. Табели, стоки и може би псевдо интериор "дълбок" 3-4-5 пъпки назад. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Май 1, 2020 Share Отговорено Май 1, 2020 Прекрасният ти проект се развива, не се сдържах и пиша. Ако разбирам си планирал това да е фасада? Имам идея - предложение... Изграждането на интериора и останалата част от сградата не е задължително да разбишква това, което ти правиш в момента. Щом си го планирал така, то значи е достатъчно стабилно да си стои така. Останалата част от сградата може да бъде добавена като секции - представям си ги като отделни кутии, изпълващи размера до 32х32 стъда. Съответно на определено място ще е предвидено стълбището, височината ще е съобразена с етажите и т.н. Това е прекрасен потенциален клубен проект, пробвай да го предложиш, така няма да се налага да създаваш цялата сграда сам, а всеки член от клуба, като се включи със своя секция, ще стане прекрасен модел за експозиция, а и клуба може да ти помогне с части да го завършиш. Прекрасно ти се получава, продължавай смело! П. С. За Лего, мястото никога не стига! Желая... Весело създаване! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Май 2, 2020 Share Отговорено Май 2, 2020 Преди 6 часа, DOSTIN написа: а и клуба може да ти помогне с части да го завършиш. @nerdcore все още не е част от клуба Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Май 3, 2020 Автор Share Отговорено Май 3, 2020 На 2.05.2020 г. at 1:51, DOSTIN написа: Прекрасният ти проект се развива, не се сдържах и пиша. Ако разбирам си планирал това да е фасада? Имам идея - предложение... Изграждането на интериора и останалата част от сградата не е задължително да разбишква това, което ти правиш в момента. Щом си го планирал така, то значи е достатъчно стабилно да си стои така. Останалата част от сградата може да бъде добавена като секции - представям си ги като отделни кутии, изпълващи размера до 32х32 стъда. Съответно на определено място ще е предвидено стълбището, височината ще е съобразена с етажите и т.н. Това е прекрасен потенциален клубен проект, пробвай да го предложиш, така няма да се налага да създаваш цялата сграда сам, а всеки член от клуба, като се включи със своя секция, ще стане прекрасен модел за експозиция, а и клуба може да ти помогне с части да го завършиш. Прекрасно ти се получава, продължавай смело! П. С. За Лего, мястото никога не стига! Желая... Весело създаване! Благодаря за идеята. Определено не се бях сетил, че може всяко помещение да е отделен модул. РАзбира се има уловка, защото отзад има различни подпиращи структури. Но все ще има как да се измисли. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Май 4, 2020 Share Отговорено Май 4, 2020 Не е никакъв проблем, конструкцеята позволява секции с леки корекции, виждам как може да стане лесно, без компромис в подпиращите елементи. Е ще има минимална загуба на вътрешно пространство, но мащаба е... мащабен и няма да е значителна загубата. Може би, ще се наложи преместване на подпорните колони, не ми се брои, но между тях е добре да има стъдове в някакви съотношения на стандартни плоскости, примерно 16, 22,24 или 32 стъда от подпора до подпора. Също тези разширения на колоните от 2 на 4 стъда, могат да си вървят на 2 стъда. С плейтове, тайлове и брикове ще стане чудно! А и последно, този начин на построяване има голям бонус, много лесно, бързо и качествено, сградата ти може и да светне, дори и със добавени секции към нея, няма да пречи на осветяването и съдържанието на секциите. Ако мога да бъда полезен със съвети, мнение или друго по проекта ти, съм на разположение. Успех и весело създаване! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Октомври 29, 2020 Автор Share Отговорено Октомври 29, 2020 Аз да спределя напредъка. Почти готов съм. Останалите етажи на истинската сграда не искам да праря. Едно на ръка, че не са чак толкова интересно и освен това ще стане много голяма и ще се развалят пропрциите. Още ми липсват една шепа части. И има някои детайли, които твърдо съм решил да направя, но още не съм измислил точно как. Като например вратата. 5 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Октомври 29, 2020 Share Отговорено Октомври 29, 2020 преди 40 минути, nerdcore написа: Аз да спределя напредъка. Почти готов съм. Останалите етажи на истинската сграда не искам да праря. Едно на ръка, че не са чак толкова интересно и освен това ще стане много голяма и ще се развалят пропрциите. Още ми липсват една шепа части. И има някои детайли, които твърдо съм решил да направя, но още не съм измислил точно как. Като например вратата. Фантастична е! Да ти кажа, така даже ми харесва повече, като е само фасада. По-лесно е да се изложи, защото заема по-малко място, а и не ти трябват един милион части за да я направиш. Вратата си я представям или прозрачна или златна, като може би ако е златна ще може да мислиш за някаква по-специфична текстура. Само като идеи 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Ноември 1, 2020 Share Отговорено Ноември 1, 2020 Супер доброто се получава, браво! Разгледах я сградата и "на живо" през гугъл картата, доста добри дитайли си уловил, просто супер! Вратата... това е нещо дето все остава последно, а е доста важно, особено за старинна сграда играе важна роля. Ако ще те вдъхнови, ето една врата, която направих за сградата дето аз съм подхванал... Имай предвид, че е правена за отвор от 8 стъда, при теб ако виждам правилно са 6 стъда. Иначе, оригиналната врата на сградата, която правиш е доста красива... мотивира ме да помисля в тази посока, ето два бързи варианта на нещо, дето не претендира да е близко до реалността... нямах частите да го изпълня в черно, но това човек може да си го представи. Тук повече снимки... Door Moc https://imgur.com/gallery/YRHsNNJ Като някакъв съвет, мога да предложа да опиташ да разшириш отвора на вратата на 8 стъда, смятам, че ще ти e доста по-лесно като я мислиш. Весело създаване... 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Ноември 2, 2020 Автор Share Отговорено Ноември 2, 2020 На 29.10.2020 г. at 14:54, danny написа: Фантастична е! Да ти кажа, така даже ми харесва повече, като е само фасада. По-лесно е да се изложи, защото заема по-малко място, а и не ти трябват един милион части за да я направиш. Вратата си я представям или прозрачна или златна, като може би ако е златна ще може да мислиш за някаква по-специфична текстура. Само като идеи Радвам се че ти харесва и благодаря. Предвид, че стремежа ми е да прилича максимално на огиринала, вратата ще е черна. За нея съм си взел черни решетки, като тези на долните балкони, за да имитира ковано желязо. Ако измисля и някакво стъкло за отзад, на което да не се вижда рамка ще е супер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerdcore Отговорено Ноември 2, 2020 Автор Share Отговорено Ноември 2, 2020 (Редактирано) Преди 15 часа, DOSTIN написа: Супер доброто се получава, браво! Разгледах я сградата и "на живо" през гугъл картата, доста добри дитайли си уловил, просто супер! Вратата... това е нещо дето все остава последно, а е доста важно, особено за старинна сграда играе важна роля. Ако ще те вдъхнови, ето една врата, която направих за сградата дето аз съм подхванал... Имай предвид, че е правена за отвор от 8 стъда, при теб ако виждам правилно са 6 стъда. Иначе, оригиналната врата на сградата, която правиш е доста красива... мотивира ме да помисля в тази посока, ето два бързи варианта на нещо, дето не претендира да е близко до реалността... нямах частите да го изпълня в черно, но това човек може да си го представи. Тук повече снимки... Door Moc https://imgur.com/gallery/YRHsNNJ Като някакъв съвет, мога да предложа да опиташ да разшириш отвора на вратата на 8 стъда, смятам, че ще ти e доста по-лесно като я мислиш. Весело създаване... Вратата ти е много добра. И сградта изглежда интересна, би ми било интересно да качиш снимки на цялата. Аз черните решетки ги имам. Много ти блаогдаря за идеята да са настрани, а не нагоре. Определено ме вдъхнови и измслих нещо което доста ми харесва. При мен заради това че товора е 6, може стъодвета да само на вътре, а не навън и за това няма как да сложа дръжки. То и оригналната няма някакви големи, но щяха да са хубав детайл. Врата не искам да я разширявам, защото ще ѝ се объркат тотално пропорциите, така че ще я боря да е 6. Наясно съм че като е 6 почти няма шанс да има как да е отваряща се, но това не ми е голям проблем. Единствения проблем е, че сега трябва да издиря 2 бройки от една сравнитолно рядка част, но ще излязат все от некъде. Редактирано Ноември 2, 2020 от nerdcore Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts