legohead Публикувано Март 9, 2011 Share Публикувано Март 9, 2011 Попаднах на този комплект с мини фигурки в Brickset: #853092-1: City burglars Може мнението ми да е малко крайно, тъй че - ако някой не е съгласен с мен - моля, не се засягайте. Никога не съм бил особен фен на LEGO City > Police. Но не поради това този комплект ми се струва НАПЪЛНО безинтересен. Първо, единствените части от този комплект, които НЕ можете да си набавите от PaB са: - белезниците, - лицето с липсващият зъб, - тялото със сакото върху затворническата риза, - козият крак (crowbar) - шапката в тъмносив цвят - ъмм, магнитната стойка? Май няма нищо интересно в крайна сметка? Второ, всички от изброените части можете да намерите в новите полицейски комплекти от 2011 г. При това не е нужно да купувате някой от скъпите - мисля че лоста го има в най-малкия сет - колекцията с полицай и бандити. Ако не греша, новото тяло и лице също ги има в един от малките сетове. И трето - не смятам, че комплектовка от 3 бандита е най-добрата възможна идея. Забелязал съм, че при повечето магнитни комплекти фигурките в тях са най-често от две различни "групи" или органицации. По този начин се получава някакъв "конфликт", който ви дава добра възможност на въображението ви да измисли някаква ситуация, свързана с това различие. Например: в магнитния комплект от Атлантис ще намерите 2 подводни същества и един водолаз. С тези фигурки лесно можете да измислите сценка, която да разиграете. Друг пример - Pharaoh's Quest. Отново - изследовател и митично същество - Анубис. Пак има две контрастни и противопоставящи се страни, които лесно можете да въвлечете в някаква случка. Гледайки тези 3 бандита, честно казано нищичко не ми идва на ум. Освен ако единия от тях не е всъщност полицай, който изпълнява мисия под прикритие, дегизиран като престъпник. Лично аз съм в недоумение какъв е бил замисъла зад пускането на пазара на комплект с такъв подбор от мини фигурки. С мъка се опитвам да намеря нещо интересно в него - но уви! Споделете и вашето мнение по въпроса! Поздрави, legohead Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Март 9, 2011 Share Отговорено Март 9, 2011 Да се притесняваш от апашите и да плюскаш като за последно всеки път, като отвориш хладилника, е идеята... Изобщо кой купува магнити, за да използва минифиговете? Все тая колко са playable, важното е сеир да става. Ако тоя вдясно верно ми предложи стотачка или още една бира, сериозно ще се замисля... та може и да има много дълбок замисъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 10, 2011 Автор Share Отговорено Март 10, 2011 Хм, може може. Все забварям че магнитните комплекти са предназначени за хладилник. Ами я си представете, че си лепнете някой от тия бандюги на колата. Може да има ефект и да разубеждава злонамерени типчета, тръгнали да ви разбиват ключалката ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Март 10, 2011 Share Отговорено Март 10, 2011 Ами я си представете, че си лепнете някой от тия бандюги на колата. Къде паркираш, викаш...? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 10, 2011 Автор Share Отговорено Март 10, 2011 Това беше фикционална ситуация! А иначе магнитни комплекти съм си копувал и бих си купил, стига да ми излязат по-тънко от обичайната им цена. По едно време даже Пешо, Рада и обцата от Brick Forge ми се мъдреха на хладилника! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Март 10, 2011 Share Отговорено Март 10, 2011 Това беше фикционална ситуация! Ако възнамеряваш да я реализираш, свиркай, че ти краднем магнитите с кеф, нищо че са ненужни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Rodrigo Отговорено Март 10, 2011 Share Отговорено Март 10, 2011 Ни струват тези магнити, китайски са. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PecataD Отговорено Март 10, 2011 Share Отговорено Март 10, 2011 (Редактирано) Хммм .. дали Редактирано Март 11, 2011 от legohead Моля, без ненужен quote-инг. 10x! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 11, 2011 Автор Share Отговорено Март 11, 2011 Ако възнамеряваш да я реализираш, свиркай, че ти краднем магнитите с кеф, нищо че са ненужни Нищо че са магнити с безинтересни фигурки, пак няма да ги прежаля! Може да ги сложа отвътре на вратата тогава Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts