Yloquen Публикувано Март 26, 2011 Share Публикувано Март 26, 2011 Гледах едни японци в YouTube как правят макети (предимно на военна тематика). Те са големи маниаци и нещо се запалих и аз да направя такива. Ето какво се получи: Танка е KV-1E, мащаб 1:72. Това ми е първият завършен модел. Едно време съм правил, но никога не успявах да завърша, камо ли да боядисам. А гледам, че и Боби се е запалил на тема миниатюри, макар и с далеч по-пацифистка насока ... Това е засега, в момента правя един Месершмит. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Март 26, 2011 Share Отговорено Март 26, 2011 Много яко ново хоби! Сигурно е голяма занимавка - аз не съм правил стендови модели, ама пък Камен може да каже как са колите. Kit-a на танка Деагостински ли е или съвсем сам си го правил? In any case, сложил си му страхотна боя, изглежда адски добре И да покажеш Месершмита, като го довършиш - само внимавай с целите военни диорами, че ше изплашиш хората (мен включително - правилно викаш, че съм миролюбив ). Впрочем, при мене си седи в кутията един страхотен кораб - подарък ми е от Ася, ама съм абсолютно бос в корабния моделизъм, а и нямам достатъчно свободно пространство, че да се захвана с него още... Ако някой има опит с модели на кораби, да свирка, може заедно да го майсторим, макар че аз съм го оставил за правене на по-късен етап Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 26, 2011 Share Отговорено Март 26, 2011 Еха! Модела изглежда страхотно! Много кефи. Ще погледна във Flickr за още снимки - надявам се да има! Ако изпраскаш и една снимка в автентичен пейзаж, смятам че ще се получи страхотна картина. Имам чувството, че с подходящ заден план снимката ще бъде още по-внушителна и реалистична! Поздравявам те за търпението и старанието за завършването на този модел. Точно това винаги ми е липсвало когато съм се опитвал да направя такъв модел. Както пише в ръководствата: Бъдете търпеливи. Търпението , какот и всяко допълнително усилие накрая се отплащат! Кораба на Боби ме подсети на опита ми с пластмасовите модели за лепене - бяха ми подарили един страхотен модел на кораб. Проблем се оказа чакането частите да залепнат. Също и напасването понякога е доста пипкаво. Явно съм бил доста малък за такъв модел когато ми го подариха. основната причина обаче е недостатъчното ми търпение да чакам моделите да изсъхнат С металните комплекти ( например "metal kit" на Bburago ) съм се занимавал повече, тъй като не изискват особено много време и старание. Всичо се сглавя едно в друго и не се нуждаят непременно от боя. Правят се за около половин час. Мога да пусна снимки на 5-6те колички които имам. Само последната е значима, както и 2те поршета разбира се! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yloquen Отговорено Март 26, 2011 Автор Share Отговорено Март 26, 2011 Е не, Боби, ти ме надцени Не е правен от нулата - комплекта е на Trumpeter. Прави сте за търпението, всъщност и аз на няколко пъти съм опитвал, но никога не съм завършвал модел досега. Това, което ме вдъхнови обаче са едни японци в YouTube, които правят невероятни неща. Ето ви примерно видео. Като знаеш веднъж какво може да се постигне, мотивацията се променя изцяло. А пък и времето за мен е съизмеримо с това за правене на LEGO модел с горе-долу същия размер - няколко вечери. Камене, направил съм друг канал за тези неща - търси yloquen2 във flickr, но има само още 2 снимки - едната без боя как изглежда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Март 27, 2011 Share Отговорено Март 27, 2011 А пък и времето за мен е съизмеримо с това за правене на LEGO модел с горе-долу същия размер - няколко вечери. Освен сега да чакаме и 8-wide танкове от теб, а? (*nudge nudge*) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yloquen Отговорено Март 27, 2011 Автор Share Отговорено Март 27, 2011 Ето го и Месера: Между другото, понеже споменахте diecast, аз и натам съм се насочил Ето какво имам, а може би ще си взема и още: JS-3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Април 3, 2011 Share Отговорено Април 3, 2011 Мда, сега се сещам защо това не е за мен - само като го гледам тоя Месер, на едно мое изпускане живот ми изглежда... Отново шапки долу за търпението и качествения краен резултат - къртиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Април 4, 2011 Share Отговорено Април 4, 2011 Иване, още веднъж страхотни модели! Уроци по правенето им даваш ли? Да те питам, смяташ ли че малките кофички с боя, предназначени за такива модели, ще е нанесат добре върху LEGO? До колкото си спомням не се нуждаеха от primer, или от разреждане (само от разбъркване). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yloquen Отговорено Април 8, 2011 Автор Share Отговорено Април 8, 2011 Иване, още веднъж страхотни модели!Уроци по правенето им даваш ли? To и аз още съм начинаещ. Иначе информация има много по темата - оказва се, че е доста популярно хоби стендовия моделизъм. Да те питам, смяташ ли че малките кофички с боя, предназначени за такива модели, ще е нанесат добре върху LEGO? До колкото си спомням не се нуждаеха от primer, или от разреждане (само от разбъркване). Зависи от боята. Аз ползвам акрилни на LifeColor и поне според производителя, праймър не е необходим. Принципно полепва добре по пластмасата на моделите, но все пак не трябва да се очакват чудеса. Понеже използвах стойка от лего тухлички за аерографа, намацах няколко от тях и като че ли стоеше здраво. За емайлните бои съм чувал, че имат по-добра адхезия, но аз не използвам такива. Мисля, че ще стане за сглобени тухлички, които не се пипат много. Ако избереш подходящ цвят на тухличката, евентуалното олющване може да се превърне от минус в плюс, придавайки и състарен вид (това се ползва в моделизма). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Април 8, 2011 Share Отговорено Април 8, 2011 Много ти благодаря за информацията! В някакъв момент бих разгледал за информация по темата. Продължавай в същия дух! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts