Jump to content

Съдържание на форума

legohead

Recommended Posts

Здравейте!

Бих искал да започна дискусия във връзка с наблюдението ми напоследък.
Голяма част от публикациите във форума в последно време съдържат картинки на разнообразни авторски лего модели на знайни и незнайни създатели. На голяма част на моделите дори липсва връзка към източника на информацията и/или сайт на автора, неговото име, име на модела и т.н.

Бих искал да ви попитам дали за вас подобен вид съдържание е интересно, и ви харесва начина по който се публикува във форума? Какви цели мислите, че постига? Успявате ли да намерите това, което търсите?

ще се радвам да се включите с участие в тази тема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично ми е интересно да разглеждам така публикуваните снимки. 

Търсиш идея за това как да си построиш нещо на тема пирати, отваряш темата с пиратите и почваш да разглеждаш галерията. От тук си харесаш нещо, от там си харесаш нещо, и почваш да твориш.

И да пише и да не пише на кой са моделите, за мен е все едно - така или иначе няма да запомня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора! Надявам се и други да споделят мнения по темата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е чат-пат да преравям темите и да се любувам на това, което са създали хората. И като човек, който пръста няма да си мръдне да ги изрови и публикува сам, не мога да искам повече от хората, които все пак го правят. Така че, за мен е ок. 

А какво те кара да повдигнеш темата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично е малко объркващо когато се публикуват общи теми съдържащи голям брой снимки.

Проблема за мен е, че ако търся модел на конкретна тема и/или от определен автор, то няма да успея да ги намеря в общите теми, които съдържат страници с различни модели. Освен това смятам че подобно съдържание не се индексира добре от търсачките, и не носи стойност на сайта ни.

Разбира се, ако за по-голямата част от читателите на форума това е удобно и се харесва, то нужда от промяна няма.

Благодаря за отговорите по темата до момента!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се радвам много и следя някалко теми.

Според мен са доста добре разделени.

МОК-ове на животни

МОК-ове превозни средства

Впечатляващи модели на роботи

И тн. и тн.

На повечето снимки като кликнеш те отвежда предимно във FLICKR на цялата галерия и си разглеждаш до насита.

И разбираш за автора.

Аз не спирам да следя:

Невероятни мокове с невероятни детайли

Не знам какво имаш предвид, че може още да се подобри?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуденето ми е следното: Как всеки от коментарите със снимки да може лесно да бъде намерен по ключови думи и/или описание.

Разгледах темите, и забелязах че за някой от снимките на моделите има заглавие или описание на модела. Има обаче и снимки на модели без описание. Притеснението ми е, че снимките без описание трудно ще могат да бъдат открити от читателите използвайки търсачката на форума.

Бих ви предложил във всяка от темите да се добавя кратко описание на картинките, така че моделите да могат да се намират лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е много добра идея. Въпросът обаче остава как всички юзери да го правят. Тоест как да накараш всеки познат или непознат да пише тези неща?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да накараш някой да прави каквото и да било. Всичко е въпрос на лично решение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая правя предложение и се обосновавам какви предимства ще има.

Не съм имал за цел да прозвучи сякаш някой ще бъде задължен да прави каквото и да е.

В допълнение към горното:

Оценявам усилията на тези, които споделят тук във форума информация и снимки за авторски модели. Аз самият дълги години съм го правил, както можете да видите по броя на коментарите ми във форума. Именно затова предложението ми цели да направи информацията публикувана във форума достъпна до повече хора, и да бъде по-лесна за намиране. Смятам, че по този начин усилията на хората, публикуващи информация тук, ще имат по-голям ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, legohead написа:

За мен лично е малко объркващо когато се публикуват общи теми съдържащи голям брой снимки.

Проблема за мен е, че ако търсямодел на конкретна тема и/или от определен автор, то няма да успея да ги намеря в общите теми, които съдържат страници с различни модели. Освен това смятам че подобно съдържание не се индексира добре от търсачките, и не носи стойност на сайта ни.

Разбира се, ако за по-голямата част от читателите на форума това е удобно и се харесва, то нужда от промяна няма.

Благодаря за отговорите по темата до момента!

Според мен темите въобще не са общи ами доста тясно насочени, като тема за превозни средства, тема за самолети, тема за кораби, , тема за животни, тема за роботи, тема за замъци и т.н. ... В които може да се следят мокове точно и само по тази тема. Никога не съм смятал, че по тези теми трябва да се следи и определен автор - мислех, че Flicker е за това (той разкрива пълното творчество на автора, което е решил да сподели).
Моята гледна точка е:  Като разглеждам различни сайтове ми попадат интересни неща, които си свалям и в последствие споделям във форума в определените теми, като смятам че биха предизвикали интерес и в други потребители.
А относно стойността смятах, че е интересно почти всеки ден като влезнеш във форума да има нещо ново за виждане. Някоя снимка може да предизвика коментар, диалог и т.н. - не е ли за това форума :)
Като изключим визираните теми със снимки на Мокове, по другите теми не се пише много често...
Силно приветствах и идеята за месечните състезания с мокове на определени теми на потребителите, жалко че нямаше необходимото внимание и участие.
Това са неща които раздвижват форума и те карат всеки ден да погледнеш какво се случва и дали има нещо ново...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора!

Базирано на коментарите на DeMonica и StormFury авторът на моделите, чиито снимки са публикувани не е толкова важен, колкото самото съдържание.

Въпреки това имам притеснение, че споделянето на снимки на авторски модели, без да е опоменат автора или да бъде оставен линк към източника на информацията не е препоръчително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, аз също намирам новото съдържание, със или без коментар за автора, за много интересно. Рядко публикувам и основно е каквото видя в reddit (не се засичаме с много от другите публикуващи така) а там често няма никакви детайли за автора. 

Номенклатурата понтеми ми харесва и следя на практика всичко, дори и rss-a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове