legohead Публикувано Април 6, 2011 Share Публикувано Април 6, 2011 Здрасти! Предлагам целта на тази тема да бъде обмен на опит между потребителите. Предложението ми е всеки, който срещне проблем при конкретна LEGO конструкция, да може да получи полезни съвети за това, как да разреши конкретен проблем. Надявам се да успеем да направим една полезна на всички дискусия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PecataD Отговорено Септември 13, 2011 Share Отговорено Септември 13, 2011 А ве пич, какъв е тоя формат .lxf, та не мога да го отворя? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
inflames678 Отговорено Септември 13, 2011 Share Отговорено Септември 13, 2011 хах еми това е фаил на програмата LDD - lego digital designer .Можеш да си я изтеглиш безплатно от саита на лего Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 13, 2011 Автор Share Отговорено Септември 13, 2011 А ве пич, какъв е тоя формат .lxf, та не мога да го отворя? Пеца, прочети тая тема. Не случайно сме я написали Чуждици, терминология и съкращения, Stud, MOC, PF LUG...я пак?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PecataD Отговорено Септември 13, 2011 Share Отговорено Септември 13, 2011 Ох, сори.. Забравих, че ми преинсталираха компютъра! Все пак, искам и аз да се включа! =) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 13, 2011 Автор Share Отговорено Септември 13, 2011 не се притеснявай, нали затова сме тук по-опитните! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stroitel21 Отговорено Септември 10, 2012 Share Отговорено Септември 10, 2012 Приятели здравейте от преди 10 минути съм в този форум и имам едно голяма запитване което не знам дали ще успее някой да ме разбере но ще се постарая да напиша всичко с подробностите. Като начало искам да ви попитам този форума на LEGO има ли нещо общо с това което беше строителя и конструктора едно време на децата от 90-те години.Имам предвид строителя който беше на купчета ''тухлички'' и се строеше от децата както си пожелаят било то на къщи,гаражи,кораби и друго каквото се сетите поне аз като съм бил малък това съм строил.И другото което искам да знам продават ли се строители - конструктори които да са на свободна тематика да си построиш каквото искаш,защото до колко знам вече в днешно време всичко е по каталог,или по проект.Интересуват ме тези въпроса защото искам да си купя най - обикновения сет с тухлички конструктор който да си строя каквото аз си пожелая,помогнете приятели споделете инфо с начинаещ,защото в това начинание съм слаб по принцип съм колекционер на умалени модели на автомобили. Поздрави на всички и ще очаквам вашите отговори дано да съм бил поне малко ясен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 11, 2012 Автор Share Отговорено Септември 11, 2012 Здравей и добре дошъл във форума! Ще пристъпя направо към отговор на въпроса ти: Да, тухличките ЛЕГО не са се променили от времето, в което си ги спомняш. И да, все още се предлагат универсални комплекти, предназначени за свободно строене. Препоръчвам ти да разгледаш НАЙ-ВЕЧЕ комплектите Bricks & More. ето линк към официалния сайт на ЛЕГО: http://shop.lego.com/en-NL/Bricks-More-ByTheme Ако имаш други неясноти не се колебай да попиташ. Поздрави, legohead Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgivar Отговорено Февруари 21, 2013 Share Отговорено Февруари 21, 2013 моля някой ако може да пробва и да ми каже дали може да се закрепи стабилно tile върху боднат в Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
inflames678 Отговорено Февруари 21, 2013 Share Отговорено Февруари 21, 2013 Да се закрепи може но tile увисва надолу и при най-малкото движение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Antonio Отговорено Февруари 21, 2013 Share Отговорено Февруари 21, 2013 Този метод го използвам доста често ,но да ,хлабав и между другото тази техника и обикновения брик с пъпка отстрани се разминават малко вертикално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgivar Отговорено Февруари 22, 2013 Share Отговорено Февруари 22, 2013 пфф fail http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/01/a-little-short.gif Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Февруари 22, 2013 Автор Share Отговорено Февруари 22, 2013 Жоро, що не ползваш brick 1x1 with 1 stud ? В какъв цвят трябва да бъде? @ Тони: на мога да разбера за какво разминаване по височината говориш. Всеки техник пин без friction ridges е до известна степен хлабав - това им е задачата все пак. На жълтия бус едното стъкло го бях закачил точно по този начин. Причината беше че (допреди 2012!) не съществуваше brick 1x1 with 1 stud в цвят жълто. Ето всички произвеждани цветове от brick 1x1 with 1 stud: http://brickset.com/parts/search/?query=87087 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgivar Отговорено Февруари 22, 2013 Share Отговорено Февруари 22, 2013 не ползвам щото ми трябват около 1000 сигурно. а пък цената на тия части е интересна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Февруари 22, 2013 Share Отговорено Февруари 22, 2013 Luggen Sie Bulken? Вкарвай в списъка за догодина... чакай тъкмо да шерна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Март 18, 2017 Share Отговорено Март 18, 2017 Тук и аз ще искам да задам един въпрос за съвет. Как се справяте с проблема на стареенето и прекаленото експлоатиране на Лего частите от типа свръзки т.е. някакви тухлички или плочки с щракалки към техник греди, тухли или други специални елементи? Обикновено се получава разхлабване т.е. триенето между отделните части намалява и това води до незадоволителни резултати при игра. Доста често пък, още от самото начало е направено недомислено особено при малките комплекти с по една минифигурка. Имам предвид градските комплектчета със самосвалчета, мотокарчета, багерчета и т.н., където сглобките явно са от по-прост тип заради цената. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 18, 2017 Автор Share Отговорено Март 18, 2017 Привет! Освен да подмениш въпросните части с нови не виждам какво друго може да се направи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Март 18, 2017 Share Отговорено Март 18, 2017 Привет! Освен да подмениш въпросните части с нови не виждам какво друго може да се направи. Абсолютно, това да си играеш да ги лепиш примерно, ако някоя се е отчупила, или бях чел че някакъв си маже зъбните колелца с лак, че да не се изтъркват толкова лесно, ми се вижда абсолютно безмислено. А и все пак в един сет частите които са подложени на някаква по-голяма амортизация при игра не мисля, че са чак толкова много. И струват стотинки. Та както каза Камен, най-добрият вариант е да бъдат заменени с чисто нови. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 18, 2017 Автор Share Отговорено Март 18, 2017 В допълние на горното: ако става въпрос за стари модели, при които набавянето на нови части е невъзможно или непрактично, е възможно подменяне на определени панти и др. елементи с нови аналогични. Сещам се за 2-3 примера. Предлагам ти да пишеш контретно за кои модели имаш проблем, за да се опитам да ти предложа съвет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Март 19, 2017 Share Отговорено Март 19, 2017 Здравейте, благодаря и на другите за отговорите. Радвам се, че бързо се отзовавате с някакви предложения. Проблемът ми поне засега ще е поръчването на нови части, защото ми стана ясно, че няма кое знае какви лесни опции за това у нас ако ги няма в сайта на Bohobby. В допълние на горното: ако става въпрос за стари модели, при които набавянето на нови части е невъзможно или непрактично, е възможно подменяне на определени панти и др. елементи с нови аналогични. Сещам се за 2-3 примера. Предлагам ти да пишеш контретно за кои модели имаш проблем, за да се опитам да ти предложа съвет. Сега конкретно имам проблеми с тези модели: Това, което се вижда на картинката е невъзможно да се случи. Не мога да задържа кофичката повдигната, защото свръзката е разхлабена. Частите са: Кодът му е този 30397, че на картинката не се разбира добре, а другите долу са по-ясни изображения. Другото е при този сет: Lego City 7642-1: Garage Отзад на стрелата на влекача, там където трябва да се закачва превозното средство свръзките са разхлабени и частта се люлее както си иска. Принципно не е чак такъв проблем като закача на него да тегля кола примерно, но като е свободен детайлът все поляга наляво или надясно заради разхлабването. Като прегледах инструкциите частите са тези: Искам да питам дали сте пробвали с тефлон да се направи една-две намотки и после може да се получи повишено триене, за да не изпускат тези свръзки? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vladun Отговорено Март 19, 2017 Share Отговорено Март 19, 2017 Използването на тефлонова лента не е решение. Може да го ползваш само ако няма да се слобява/разглобява и няма да движиш частите. В противен случай ще се разбият повече. Като гледам частите които ти трябват са повече от стандартни и струват стотинки. Приеми, че ако се играе, осичките са ти консуматив. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Март 19, 2017 Share Отговорено Март 19, 2017 Използването на тефлонова лента не е решение. Може да го ползваш само ако няма да се слобява/разглобява и няма да движиш частите. В противен случай ще се разбият повече. Като гледам частите които ти трябват са повече от стандартни и струват стотинки. Приеми, че ако се играе, осичките са ти консуматив. Здравей, ще се играе разбира се. Въпросът не е дали са скъпи или не, а дали ще има възможност да си ги намеря по лесен начин. Явно ще започна да проучвам как стои въпроса с поръчките от чужбина. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Март 20, 2017 Share Отговорено Март 20, 2017 Здравей, ще се играе разбира се. Въпросът не е дали са скъпи или не, а дали ще има възможност да си ги намеря по лесен начин. Явно ще започна да проучвам как стои въпроса с поръчките от чужбина. Поздрави! Поръчки правим постоянно, само че 90% от тях минават в скайп, за по 1-2 дена. Рядко някоя стига до форума Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 20, 2017 Автор Share Отговорено Март 20, 2017 Препоръчвам ти да замениш частите с подобни, които да държат по-стабилно. 6470_bucket.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Март 20, 2017 Share Отговорено Март 20, 2017 Препоръчвам ти да замениш частите с подобни, които да държат по-стабилно. Ехееее, друго си е като знаеш да боравиш с програмата! Колко ефектно показано! Благодаря, за илюстрованото указание. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts