Jump to content

Правила и въпроси


Recommended Posts

224793_222828734398027_184343884913179_1020523_4726527_n.jpg

 

Българският LEGO Клуб Лебго Ви желае весели празници - и с удоволствие обявява официалното начало на първия ни международен пролетен конкурс! Темата на конкурса е "Архитектурата на Вашия град" - а дали с нея ще представите улиците, по които Вие самите се разхождате всеки ден, или тези, на които живеят вашите минифигове, е изцяло Ваше решение.

 

 

 

*** Срок и основни правила ***

 

С цел да подобрим връзките между местните LEGO клубове и да осигурим още по-добро взаимодействие между LEGO феновете в тази част на света, каним за участие в настоящото състезание всички LEGO фенове и LUG-ове от Унгария, Хърватска, Словения, Румъния, Сърбия, Гърция, Турция и България. Официалното начало на конкурса е днес - 22. април 2011г., а краят му е на 30. юни 2011г., 23.00 CET (00.00 местно време) - имате на разположение над два месеца да обмислите архитектурните си планове, да се подготвите с всички нужни скици и да построите нещо страхотно.

 

След като свършите със строенето (и снимането), моля изпратете ТРИ снимки на своето творение на имейл адрес LebgoBG@Gmail.com (моля, уверете се, че изпращате снимките на правилния адрес). В рамките на цялото времетраене на конкурса, горепосоченият адрес ще бъде достъпен единствено от един човек с цел да се осигури пълна анонимност.

 

 

 

*** Условия за участие ***

 

Снимките, които изпращате, не трябва да съдържат водни знаци и трябва да показват творение, което не е било представяно никъде другаде, независимо дали online или на изложение. След получаване на Вашите снимки, две от тях ще бъдат качени в официалната тема във форума за МОС-овете, участващи в конкурса. Третата снимка трябва да показва вашия МОС, заедно с табло или лист хартия, съдържащи следната информация:

"MOC за пролетния конкурс на Лебго + Името на МОС-а Ви + имейл адреса, от който изпращате за участие съответния МОС и / или Вашето име или потребителско име".

 

Не е задължително да включите името си или потребителското си име, но на всяка цена трябва да запишете адреса, от който ни изпращате Вашето творение, за да можем да потвърдим оригиналността му. Също така Ви молим да НЕ надписвате снимките с горепосочената информация по дигитален път - МОС-ове, при които нужната информация е предоставена само като дигитално надписване на снимката, няма да бъдат приемани. Използваме тази мярка с цел да ограничим максимално възможността за хитринки и мамене и да улесним спирането на подобни идеи още в зародиш - искрено се извиняваме, ако това по някакъв начин Ви затруднява. Тъй като обаче изискваме само минимална информация и потвърждение от Ваша страна, се надяваме това да не е такъв проблем.

 

Участниците могат да участват в конкурса само с едно творение. Вие сами следва да решите дали това ще бъде една сграда, няколко фасади или цяла улична сцена, но Ви молим да се съобразите със следните правила:

 

- Не са налице ограничения по отношение на размера на МОС-а, с който участвате, но все пак имайте предвид темата на конкурса.

- Всички елементи във Вашето творение трябва да са построени специално за настоящия конкурс.

- Вашият МОС трябва да не е бил представян преди, независимо дали онлайн или на живо. Също така, моля не публикувайте снимки на МОС-а, с който участвате в конкурса, преди официалния край на конкурса.

- Забранено е да снимате Вашето творение "на фона" на други околни сгради и / или градски пейзажи, които не представляват част от МОС-а Ви за конкурса.

- Само една от трите Ви снимки трябва да съдържа табло или лист с изискваната информация (описана по-горе). Другите две снимки трябва да представят единствено Вашия МОС, с който участвате в конкурса.

 

 

 

*** Гласуване ***

 

След официалното приключване на конкурса (30. юни 2011г.) снимките на Вашите МОС-ове ще бъдат разгледани от съдийски комитет с международно участие. Всички клубове от горепосочените държави са предварително уведомени и са получили възможност да номинират своите съдии. Комитетът ще се състои от 6 съдии, които ще преглеждат Вашите МОС-ове в условие на пълна анонимност, а победителите ще бъдат обявени след съответното разпределение на точките, най-късно до средата на юли. Разбира се, съдиите няма да имат право на участие в конкурса, а единственият човек с пълен достъп до всичките снимки и информацията, която изпращате за конкурса, няма да е част от съдийския комитет с цел запазване на анонимността на участниците. В случай че точките на определени МОС-ове са изравнени след окончателното гласуване на всички съдии, предимство ще има този МОС, който е бил изпратен за участие по-рано.

 

 

 

*** Награди ***

 

Разбира се, къде без тях... Най-добрите три МОС-а ще бъдат наградени благодарение на спонсорството на българския специализиран ЛЕГО магазин БоХоби:

 

lego_bo-studio_logo.gif

 

Трето място: Ваучър за безплатна покупка от онлайн магазина shop.BoHobby.com на стойност 40,- Евро с включена безплатна доставка.

 

Второ място: Ваучър за безплатна покупка от онлайн магазина shop.BoHobby.com на стойност 80,- Евро с включена безплатна доставка.

 

Първо място: Един от най-красивите влакове, правени от ЛЕГО някога... 10129 Maersk Train.

 

5381877737_73f796418e.jpg

 

 

 

Всякакви допълнителни въпроси, свързани с конкурса, можете да задавате в тази тема. Очакваме с нетърпение Вашите МОС-ове - и успех на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Не би интерес, не би оживление, не би чудо... Това да не би да значи, че съм надминал тоя път себе си и съм успял в правилата да изброя всичко, което може да му дойде наум на човек? :mf_joy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не би интерес, не би оживление, не би чудо... Това да не би да значи, че съм надминал тоя път себе си и съм успял в правилата да изброя всичко, което може да му дойде наум на човек? :mf_joy:

 

Това означава, че така са ни налегнали задачите, че още не можем да отделим нужното внимание на темата ;Р!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се, това което казваш да важи и за другите! :mf_joy:

Успех с ангажиментите, и чакаме интерес към конкурса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За отделяне на внимание време има; затова срокът е два месеца. :mf_joy:

Просто съвсем искрено си признавам, че пълната липса на реакция в продължение на седмица+ беше последното нещо, което очаквах... Но няма лошо де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наградите наистина са много големи.

Но и задачата сигурно също ще включва построяването на нещо наистина масивно. За съжаление, поне в България не са много възрастните фенове на ЛЕГО, които имат и такава отдаденост и време и части, че да направят нещо наистина монументално. Така мисля.

Но разбира се, участници ще има. Аз се чудя, просто наистина ще трябва да се строи нещо масивно според мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми... нали един гоуяяяяям българин го беше рекъл... "Който нИ участва - нИ пИчели" :rolleyes:

Задачата е дефинирана максимално широко нарочно - така не само всеки ще има възможност да построи нещо, но и оригиналността наистина ще си проличи.

Пък и ако тия три награди с влака начело не са вдъхновение за як строеж, не знам какво би било :mf_joy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Не, он-лайн конкурса не е 2 дни. Моля, прочети внимателно правилата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официалното начало на конкурса е днес - 22. април 2011г., а краят му е на 30. юни 2011г., 23.00 CET (00.00 местно време)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да използвам оцветени от мен лего части.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, използването на изрязани, оцветявани и модифицирани по друг начин LEGO части не е позволено.

Може обаче да се използват всякакви стикери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

имам малко оплакване как да построя Варна като кажем, че съм на 11 и нямам толкова много части

Редактирано от legohead
Моля, занапред пиши на кирилица
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

 

На въпроса ти не мисля че някой друг освен теб, може да даде отговор.

Естествено, всеки желаещ да участва трябва сам да предцени какво би могъл да построи с частите, с които разполага.

 

За размера на моделите, които ще участват в конкурса няма ограничение.

 

Би могъл, например, да построиш някаква миниатюра, която да е в много малък мащаб.

 

Използвай въображението си!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да строиш в т. нар. "микро мащаб".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Поради засилващия се интерес към конкурса удължаваме крайната дата за изпращане на МОС-ове за участие с цел да улесним участниците и да Ви дадем на разположение още един уикенд.

Новата крайна дата за участие в конкурса е 00:00 часа местно време (EET) в неделя вечерта (3 юли 2011г.).

Разбира се, по-ранното изпращане на снимки на Вашия МОС ще осигури и предимство в случай на равенство на точките между два или повече МОС-а след окончателните съдийски оценки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спасихте ми живота с това удължаване :happy:

Благодаря много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С благодарностите - обърни се специално към MetroiD :happy:

Все пак целта е повече хора да могат да участват. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият международен конкурс, организиран от Лебго, официално приключи. 21 ЛЕГО фена от осем балкански държави построиха своите модели за настоящото състезание. Поздравления за всички участници!

Сега е време международно съдийски жури да разгледа творенията и да даде своите оценки. Окончателните резултати след гласуването на всички съдии, както и победителите в конкурса, ще бъдат оповестени в рамките на 10 дена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...