Jump to content

LEGO влак 7938

Nikola Bathory

Recommended Posts

Нещо се запалих по Лего влаковете, направих едно малко видео с моя и реших да го споделя:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво си го снимал! Какъв е лъскав леле :D

Та още веднъж: честит влак! Дано му се радваш толкова, колкото си мисля!

Струва ми се, че светлините имат ОГРОМНО значение за вида на влака. Вероятно ще си взема и аз, за да ги вграждам в моделите си.

Със наскоро появилите се звукови тухлички, и факторът озвучение е налице. За момента не съм чул за техличка със звуци от влак, но предполагам би могло да се измисли нещо. Конкретни идей за момента нямам.

Надявам се и аз да се присъедина към групата на ЖП ентусиастите в даден момент :D

Ако ти остане време, моля направи снимка на гъвкавите сегменти за релси отдолу - интересувам се дали са предвидени да бъдат захванати върху основна плоча или не. Мерси предварително!

П.С.

Позволих си да редактирам мнението ти, и да вкарам видеото направо в поста ти.

Надявам се не възразяваш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се надявам ПАК да мога да се върна в групата на влаковите ентусиасти в един момент :D Будет, будет...

Якото влакче обаче - честитка! Сто процента вече те е хванала влаковата зарибявка :D И да - щом си с PF-ски влак, надали металните релси на ME Models биха ти били много от полза, освен ако не държиш на различни дължини на правите и радиуси в завоите, особено с цел реализъм. Само че бих ти препоръчал да не купуваш и от новия Flexitrack, аз лично не съм особено доволен от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влака е много як. Още събирам пари за него :D и точа лиги :D

Иначе за релсите, боби, супер скъпи 2,30 евро срещу 2,5 за оригинални - хич не им виждам смисъла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми на 9-волтовите релси цената само ще скача от тук нататък, а и си е трудничко да намериш пакет прави... А иначе смисълът за мен е в няколко неща:

- възможност за теснолинейка; щото иначе междурелсието винаги е фиксирано на 4 studs

- различни радиуси на завой

- по-лесно интегриране в градски модули

Последното за мен лично е от най-голямо значение. В интерес на истината, май по-добре, че в момента нямам възможност да се занимавам, иначе щях да съм се нахвърлил на МЕ релсите вече и да мисля кое е най-доброто решение за вкарване на релси в паважа... А с времето и моя ентусиазъм леко позахладня; особено като осъзнах, че със SNOT roads цялата щуротия с 'интегрираните' релси ще излезе хем по-евтино, хем по-хубаво - та все тая дали отдолу използам МЕ релсите без траверси или старите 9-волтови със.

Сори за офтопика, Никола :D

Иначе - червенушкото е голям хубавец, ама аз точа зъби на синьото дизеларче... Надявам се и някой друг от клуба също да му е хвърлил око, че си сети като наградка самотен и се чуди що никой не проявява интерес към него!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От гъвкавите релси вече си имам повече, отколкото ми трябват дори, само една малка част ще използвам. Друго си е истинска права релса.

Прикачам снимка на гъвкавите релси отдолу, легохед искаше да ги види.

post-549-1305786102_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен адски много ми шумят тия гъвкави релсочки, а и ми изглеждат доста нереалистично, затова съм решил да ги използвам предимно за прелези - хем така и по-лесно ще се скриват / баластират

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмммм, не ми вдъхват доверие нещо.

Като гледам нямат и забождане върху baseplate ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 9 months later...

Още едно мое влаково видео, но с Emerald night - преди да си взема стрелките, сега вече мога да направя по-разчупена жп линия:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

направо се гърчи тоя голям локомотив на този малък овал :) трябва си му по-мащабен макет. вечната дилема - дали да инвестираме в нови влакове или в инфраструктура ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той Мечо ти Пух си го е рекъл... колкото повече - толкова повече :)

Никола, за Х-овете съм се объркал тотално, щото споделях какво един друг приятел ми разправяше... А всъщност иде реч, че Level Crossing ще го спират. Ж.п. кръстовище (или както му се вика... дано не ме чуят жп моделистите!) няма от 9 V ерата насам. Още една причина аз лично да зареждам 9 V трасе... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове