Nikola Bathory Публикувано Май 16, 2011 Share Публикувано Май 16, 2011 Нещо се запалих по Лего влаковете, направих едно малко видео с моя и реших да го споделя: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Май 16, 2011 Share Отговорено Май 16, 2011 Много хубаво си го снимал! Какъв е лъскав леле Та още веднъж: честит влак! Дано му се радваш толкова, колкото си мисля! Струва ми се, че светлините имат ОГРОМНО значение за вида на влака. Вероятно ще си взема и аз, за да ги вграждам в моделите си. Със наскоро появилите се звукови тухлички, и факторът озвучение е налице. За момента не съм чул за техличка със звуци от влак, но предполагам би могло да се измисли нещо. Конкретни идей за момента нямам. Надявам се и аз да се присъедина към групата на ЖП ентусиастите в даден момент Ако ти остане време, моля направи снимка на гъвкавите сегменти за релси отдолу - интересувам се дали са предвидени да бъдат захванати върху основна плоча или не. Мерси предварително! П.С. Позволих си да редактирам мнението ти, и да вкарам видеото направо в поста ти. Надявам се не възразяваш! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Май 16, 2011 Share Отговорено Май 16, 2011 И аз се надявам ПАК да мога да се върна в групата на влаковите ентусиасти в един момент Будет, будет... Якото влакче обаче - честитка! Сто процента вече те е хванала влаковата зарибявка И да - щом си с PF-ски влак, надали металните релси на ME Models биха ти били много от полза, освен ако не държиш на различни дължини на правите и радиуси в завоите, особено с цел реализъм. Само че бих ти препоръчал да не купуваш и от новия Flexitrack, аз лично не съм особено доволен от него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgivar Отговорено Май 16, 2011 Share Отговорено Май 16, 2011 Влака е много як. Още събирам пари за него и точа лиги Иначе за релсите, боби, супер скъпи 2,30 евро срещу 2,5 за оригинални - хич не им виждам смисъла. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Май 16, 2011 Share Отговорено Май 16, 2011 Ми на 9-волтовите релси цената само ще скача от тук нататък, а и си е трудничко да намериш пакет прави... А иначе смисълът за мен е в няколко неща: - възможност за теснолинейка; щото иначе междурелсието винаги е фиксирано на 4 studs - различни радиуси на завой - по-лесно интегриране в градски модули Последното за мен лично е от най-голямо значение. В интерес на истината, май по-добре, че в момента нямам възможност да се занимавам, иначе щях да съм се нахвърлил на МЕ релсите вече и да мисля кое е най-доброто решение за вкарване на релси в паважа... А с времето и моя ентусиазъм леко позахладня; особено като осъзнах, че със SNOT roads цялата щуротия с 'интегрираните' релси ще излезе хем по-евтино, хем по-хубаво - та все тая дали отдолу използам МЕ релсите без траверси или старите 9-волтови със. Сори за офтопика, Никола Иначе - червенушкото е голям хубавец, ама аз точа зъби на синьото дизеларче... Надявам се и някой друг от клуба също да му е хвърлил око, че си сети като наградка самотен и се чуди що никой не проявява интерес към него! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikola Bathory Отговорено Май 19, 2011 Автор Share Отговорено Май 19, 2011 От гъвкавите релси вече си имам повече, отколкото ми трябват дори, само една малка част ще използвам. Друго си е истинска права релса. Прикачам снимка на гъвкавите релси отдолу, легохед искаше да ги види. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Май 19, 2011 Share Отговорено Май 19, 2011 На мен адски много ми шумят тия гъвкави релсочки, а и ми изглеждат доста нереалистично, затова съм решил да ги използвам предимно за прелези - хем така и по-лесно ще се скриват / баластират Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Май 19, 2011 Share Отговорено Май 19, 2011 Хмммм, не ми вдъхват доверие нещо. Като гледам нямат и забождане върху baseplate ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikola Bathory Отговорено Февруари 27, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 27, 2012 Още едно мое влаково видео, но с Emerald night - преди да си взема стрелките, сега вече мога да направя по-разчупена жп линия: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgivar Отговорено Февруари 28, 2012 Share Отговорено Февруари 28, 2012 направо се гърчи тоя голям локомотив на този малък овал трябва си му по-мащабен макет. вечната дилема - дали да инвестираме в нови влакове или в инфраструктура Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Февруари 28, 2012 Share Отговорено Февруари 28, 2012 Той Мечо ти Пух си го е рекъл... колкото повече - толкова повече Никола, за Х-овете съм се объркал тотално, щото споделях какво един друг приятел ми разправяше... А всъщност иде реч, че Level Crossing ще го спират. Ж.п. кръстовище (или както му се вика... дано не ме чуят жп моделистите!) няма от 9 V ерата насам. Още една причина аз лично да зареждам 9 V трасе... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts