Jump to content

Duplo Educatuion Coding Express 45025 

gibona

Recommended Posts

Знам, че не сте големи фенове на Duplo, но открих, че имат education серия. Ще разгледаме Coding Express 45025 

Този сет в България не се продава, но към него има доста учебни материали за най-малките.

Създали са учебна програма и App за таблети. Съдържанието е разделено на уроци, идеята е децата да работят в група и да строят различни неща.

Най-хубавото е, че app-а е съвместим със нормалните Duplo влакчета:
10874_alt1?wid=1500&hei=1500&fit=constra10875_alt1?wid=1500&hei=1500&fit=constra

При тях щом влакчето мине през плочка се задава определена команда:

• жълто - свирка
  • червено - стоп
  • бяло - включване / изключване на светлините
  • синьо - спиране за вода
  • зелено - обръщане на посоката

Щом се инсталира app-а за Coding Express плочките вече променят поведението спрямо текущия урок. Например в единия урок се нареждат животни (построени от Лего) покрай релсите и съответния им цвят плочка до тях. Щом влакчето мине през бялото, то блее като овца, жълтото е за пате и т.н. Звуците се издават от таблета, не от влакчето.

За съжаление Coding Express не е (официално) съвместимо с телефони.

Смяната на поведението на влакчето според app-a според мен е много яка функционалност. Трябва да пробвам с S-brick app-aда ли ще се върже с влакчето и какви сензори / мотори ще открие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех че якооо! Изобщо не съм го засичал тоя сет. Може да се намери за около 200 евра (без доставката). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да си играеш с app-а стига да вземеш най-евтиното влакче + един комплект релси и да имаш таблет. Аз повечето упражнения успях да ги направя с наличните ми части. Даже се чудих какво е едното животно, но малкия като го видя и го позна от първия път:
image.png.2b9b1e4f8f3c6f83f97e050285270800.png 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове