Jump to content

Изложение в Румъния


MetroiD

Recommended Posts

Здрасти, бандата,

 

Както някои от вас вече знаят или поне предполагат, очевидно този септември поради ред причини няма да успеем да се организираме и да направим достойно годишно есенно изложение в София. Знам, че тази новина ще е силно разочароваща за много от вас - надявам се обаче съвсем скоро да започнем планове за нови изложения.

 

Междувременно, приятелите ни от румънския клуб Brickenburg ни канят на тяхното изложение през септември, което ще се проведе между 22 и 24 септември 2011г. Имаме възможност да се опитаме да приложим на практика идеите ни за съвместни балкански проекти - или поне да продължим съвместната "транс-балканска" дейност :mf_joy:

 

Поканата за момента е отворена, като от нас се oчаква да потвърдим дали ще ходим; колко от нас ще участват и с какво - т.е. какво пространство ще ни е нужно. Престоят е уреден и като прекрасен приятелски жест от страна на Brickenburg ще е напълно безплатен за членовете на Лебго, като в това ще се включват и разноските за храна през трите дни на изложението. За транспорта обаче ще се наложи да се погрижим сами. Затова ви моля в рамките на седмица-две да обмислите и да ме информирате кой и с какво би желал да участва и да почнем да обмисляме как евентуално да се придвижим до Клуж-Напока, където ще се проведе голямото есенно изложение на Brickenburg.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 брой - за.

Много е мило, че Румънците ни канят. Ще се радвам да ги посетим, че и да се включил към тяхното изложение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това придвижване какво ще представлява като екскурзия до Румъния или всеки да се оправя сам. :mf_joy:Макар, че което и да е от двете ако не се минава по някой мост. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар и сиг да не ходя :С да поразпитам малко .Пътя знае ли се колко ще струва ? И също може ли да се отиде без да участваш с МОК , само за разходката :Д ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да се отиде и без участие разбира се.

Цената на пътя зависи от това как ще се пътува :mf_joy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е в тая тема да си проличи колко от нас са навити да ходим натам и евентуално с какво ще участваме като МОС-ове. В зависимост от това вече по-нататък ще обмисляме и транспорта :mf_joy:

 

П.П.: Разстоянието от София до Клуж-Напока е около 450км, т.е. в рамките на нормалното за път с кола. Очевидно, за пътуване със самолет не може да става дума, тъй че ако някой има идеи как да се затъркаляме натам - да казва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шансовете да идвам вече станаха доста реални :Д но имам един "проблемец" а именно че съм леко под 18 :Д .Тоест ще трябва да има някой който да отговаря за мен :С което трябва да стане с документ и съответно подпис . Ако някой се съгласи да вземе отговорнста ще му бъда безкрайно благодарен ако не здраве да е ще има и други изложения :mf_joy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:mf_joy: Ситуацията е доста деликатна, при положение че не се познаваме лично.

Не бих се наел с такава отговорност. Моля, не го приемай лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорноста е найстина само формалност за да мога да отида легално :D . Единственото не формално е при злопоука когато отговорника ще трябва да ме придружи до болница . А не мисля че ще се стигне чак до там :P

 

А отностно документа са необходими само данните на отговорника и съгласието на родителите ми ,което го имам . Тоест ако отговорника не иска да ми даде еи така личните си данни :Д може да се срещнем за половин час в някой нотариос :P

 

П.п. Прочетох че хотела е безплатен но ми се вижда леко странно да е безплатен за всеки който отиде т..к има възможност брат ми да дойде ,който ще ми се води отговорник се чудех дали и на двамата ще ни е безплатно :Д ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с отговорността винаги може да се уреди. Въпросът е обаче с транспорта как бихме решили проблема с транспорта. Имах един вариант за бус, в който можехме да се натоварим със все МОС-ове, но за съжаление в края на този месец той няма да е на разположение - така че тук остава огромната въпросителна.

 

Също така, румънците правят огромен жест, като предлагат да поемат гореспоменатите разноски по настаняване. Това обаче не означава, че можем да се излеем една тумба хора, от които двама-трима ЛЕГО фена, носещи МОС-ове, с които да участват, и още 8 зяпача. Brickenburg все пак ни канят, за да участваме на изложението с тях, а не да разгледаме Клуж-Напока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това си мислех и аз че без МОС ще е леко неловко :Д така че това с брат ми отпада но аре ще си говорим на срещата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно, всичко подлежи на уреждане, стига да измислим основния въпрос - как ще се замъкнем натам... С няколко коли мисля, че би било огромна хамалогия, поради което и бях говорил с един познат за бус. Който вариант обаче отпадна напълно, както споменах. Остава евентуално възможност да наемем минибус, в който случай като си ги делнем, разходите ще са сигурно около стотина кинта на човек, ако примерно се съберем твърдо шестима.

 

Давайте идеи в тая насока - и то по-бързичко, че румънците натискат за конкретна и окончателна информация до понеделник!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм не знаех че минибуса е толкоз скъп аз нямам възможност да дам 100 лева ( това е и за двете посоки нали ХД ) само за пътя но пък не мога да дам и алтернатива за сега :С търся решение де :D

Ако пътя е до 60 лева обаче съм вътре 100% :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За наем на минибуса - горе-долу 40 евро на ден. Слагаме три дни; и като сложим от 200 нагоре за бензин (до Клуж са над 450 км) - стигаме до минимум 450 кинта. ОК, значи може да се закръгли сумата надолу до към 70 - 80 кинта на човек евентуално, стига да сме повечко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми единствената алтернатива която остана според мен е с кола.Само незнам колко ще струва ?

Ако се доближава до тази сума направо да не му мислим и да поръчваме минибу :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е въпроса колко ще струва - проблемът е, че би било много хамалогия някакси да сме с три коли а и май не виждам достатъчно ентусиасти за подобен транспорт. А и аз директно така отпадам, щото колата влиза в сервиз баш в края на септември за профилактика и разни дреболии (ебаси, откраднаха ми КАПАЧКИТЕ на мигачите... не е истина просто!). Затова и се надявам някой да офертира варианти - иначе, разбира се, всички разходи по транспорта ще си ги делим по равно, това е ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми к тогава аз съм за минибус друго просто не виждам . Бройте ме . :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление, очертава се ходенето ни в Румъния да отпадне. Искрено се извинявам за това, че няма да съм в състояние да дойда, както и че не можах да организирам нещата по-от рано. Обещавам обаче да компенсирам с една хубава и стройна организация за следващото изложение - и тоя път да върнем жеста и да поканим Brickenburg при нас (тъй де, щом не можем ние при тях... :D)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...