Jump to content

Зимно градче - microcsale

inflames678

Recommended Posts

Обмисляме организирането на изложение през зимата, което този път да е ориентирано в нова насока - microscale. Вече и в нашия форум са налице няколко много успешни доказателства, че и в този вариант на изпълнение се правят страхотни МОС-ове, тъй че ви предлагам да се замислим за "дигането" на едно зимно градче в microscale мащаб през декември.

В случай че има достатъчно ентусиасти, можем да започнем да планираме какъв точно макет ще направим, как да го разпределим, кой какво да строи и т.н. Така ще се премахне и другото недоволство, което редовно чувам покрай изложения и конкурси - "Ама аз нямам много части да построя нещо голямо". Ето - за microscale в никакъв случай не са нужни много части, а набавянето на тези, които се окажат по-належащи, от Bricklink излиза евтино, тъй като не са в голяма бройка - но пък трябва наистина много въображение и желание.

Бройте ме за microscale проекта ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар и да няма явно много желаещи за проекта моята представа за зимно градче за сега е класическо планинско градче - голяма църква в центъра със площад пред нея и около нея да има малки различни къщички и дръвчета.

Ето и малко снимки за да си го предствите визуално :

11852133848jJoO2.jpg

300

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навитак, бро! Става.. Само да се разберем, имам около 150-200 бели части, надявам се ме устройва! =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се безпокой за белите части. Никъде не е написано изискване ца цвета ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми много се радвам ;) . Само трябва да се разберем кой какво ще строй ;) .Аз започвам с beta версията :Д на първата къщурка . Утре надявам се идва и alpha версията :Д

п.п това отпред са Пешо и Рада :Д мисля че това ще да е размерът на една microscale фигурка поне това май е общоприетото ;)

villige_house_1.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти в размер за микро фигурка ли възнамеряваш да ги правиш? ;) Аз предпочитам стандартния размер. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ mrcastle:

...

Иначе: обмисляме организирането на изложение през зимата, което този път да е ориентирано в нова насока - microscale. Вече и в нашия форум са налице няколко много успешни доказателства, че и в този вариант на изпълнение се правят страхотни МОС-ове, тъй че ви предлагам да се замислим за "дигането" на едно зимно градче в microscale мащаб през декември.

...

плануваме да направим изложение в такъв мащаб. Ако си заинтригуван, включвай се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не се пренатрупва темата "Идеи за следващото съвместно изложение" мисля тук да се коментира въпросното зимно градче ;)

П.п.малката ми къщичка не изглежда много добре :С и май ще си остане само като beta версия .

Давайте съвети :Д или направо да я отписваме ? Направих някой леки промени все пак.

villige_house_1.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти в размер за микро фигурка ли възнамеряваш да ги правиш? ;) Аз предпочитам стандартния размер. ;)

А ти евентуално дали си направи труда да погледнеш изобщо какво се обсъжда в случая...?

Иначе - хубаво си се сетил, Венци! Дано понабере скорост microscale строенето, пък декември да направим едно изложенийце ;) Има даже малка вероятност и аз да започна от другия месец пак по малко да МОС-вам, което стане ли, съм вътре! Даже вече директно си заплювам влака за microscale градчето да е от мен - мисля, че мога да изнамеря някакво 2-wide решение за monorail...

П.П.: Тия дни ще кача и LDD, че в момента го нямам... Там верно е много удобно да се мислят варианти. И впрочем: сетих се, че и Tower Bridge е microscale ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къщурката е адски сладурска!!!

Ако ще е верно зимен града обаче, няма да е лоша идея покривите да са с повечко бяло, или примерно тук-таме с петна сняг по тях...

И впрочем, някой да се хване да мисли Дядо Коледа и шейната с все елени в microscale ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми Тони, как кой!

Нали беше направил лани нещо такова, и ни красеше header-a на форума ;)

Преместих коментарите относно този проект от общата тема тук.

Хора, запалихте ме!

Идеята кефи, желанието ви е заразително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти евентуално дали си направи труда да погледнеш изобщо какво се обсъжда в случая...?

Става въпрос за microscale, но все още мисля, че стандарта е по-добър вариант.

П.п.малката ми къщичка не изглежда много добре

Добра е, но не виждам как оградата ще запази равновесие. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах много се радвам че ми харесвате къщурката ;) (явно не си харесвам собствените moc-ове ;)) а и също че имаме желаещи за изложението ;)

п.п.ясно ми е че трябва да е бял покрива но LDD не ми дава :С сега инсталирам LDraw та ще да видим ;)

п.п.п. mrcastle радвам се че ти е харесал moc-а ми щом вече и модификации правиш ;) (но да оградата не я мислех много ;) нали все пак е beta версия XD ) а попринцип microscale moc-овете мисля си имат собствен по различен чар от стандартния размер , а и най малкото колкото по малък размера толкова по голям град ще можем да направим ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъм... оградата съвсем добре си "пази равновесие" в оригиналния вариант, то в това й е чара. mrcastle: точно тези части (grills), както и plates или tiles частите, могат да се забождат върху дадена основа и настрани - и си стоят съвсем стабилно. Това се води леко "нелегален" похват за закрепване на части, тъй като напрежението в пластмасата е по-високо от нормалното, но въпреки това се прилага често, пък и грам не пречи. Добра хрумка, Венци ;)

А в темата коментираме microscale и правим идеи за такова изложение, тъй като очевидно има интерес към това, а преди не сме го правели. Тоест, ще е нещо ново и интересно за всички. Разбрахме, че не те влече - нормално; за всеки влак си има пътници. Още веднъж; основните идеи в случая са няколко:

* в microscale нещата изглеждат коренно различно от това, което сме свикнали да виждаме като ЛЕГО;

* ще можем да настроим много повече неща като площ, отколкото ако правим за пореден път град в нормален minifig scale;

* така могат да се включат максимален брой желаещи, тъй като за строене в microscale не е нужен толкова голям набор от части.

Можем ли сега да спрем да обсъждаме защо баш microscale и колко не е готин той и вместо това да мислим неща за евентуалния зимен град?

Аз съм съгласен с Венци градчето да е в стил Чарлс Дикенс, с по-скоро романтичен вид а-ла началото на 20 век, отколкото модерно. Съответно в такъв случай ще трябва обаче да се съобрази и уеднакви вида архитектура и превозни средства. Та ако сте съгласни, можем наистина да се спрем на определена ера, за да бъдат МОС-овете ни горе-долу в един и същи стил. В случай че изберем да е с вид от началото на миналия век, ще е просто задължително и аз да се включа, тъй като така или иначе имам доста вдъхновение от нашия (друг) Коледен град!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм и предполагал, че могат да се закрепат по този начин.Легото е доста функционално нещо. ;) Щом ще е microscale добре да пестим части и да направим по голям град какво казваш MetroID. ;)

ПС Но дали, ще се включа още не се знае. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т.к. харесахте къщичката ето нещата който мисля че трябва да се променят :

- 3-те малки прозорчета да се очертаят по някакъв начин

- покривчето на портала да се захване

п.п. сложих няколко снимки които мисля пасват на типа градче тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех да ти го кажа, но ти си се сетил.Покривчето определено трябва да се закрепи.Първата снимка не е ли като твоята къщичка. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за вдъхновението!

Почвам да мисля креативно по темата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е късно :Д вече измислих как да закрепя покривчето без да се промени много вида .Найстина е леко сложно и може би не много стабилно :S но поне на теория става :Д Жалко че LDD не го показва хубаво .Всъщност покривчето ще дойде малко по надолу и навътре дано го разберете :Д

П.п. всъщност се вдъхнових от втората снимка (която съм постнал в темата )- а именно малката жълта къщичка в центъра ;)

П.п.п . ето всъщност истинските снимки за вдъхновение тук целият сайт е просто уникален ;)

villige_house_1b_1.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леко сложно и немного стабилно... откъде ли ми е познато ;)

Кво ти пука, важното е да е готино - пък и като е в microscale, няма да подлежи на (много) блъскане.

А Венци - тъкмо приключихме с Ася с поредната поръчка от Dept 56... потриваме ръчички и чакаме да довтасат, тая година градът ще придобие коренно различен вид. Иначе си е вярно - даже и при коледните къщи си има марки и марки. А с Дипартмънта даже и Lemax трудничко се мерят ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

А някаква насока кога ще се състои изложението кой месец? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъй че ви предлагам да се замислим за "дигането" на едно зимно градче в microscale мащаб през декември.

Насоката се намира в първия пост в темата ;)

Написах го и в описанието на темата, за тези които не обичат да четат внимателно.

Имайте предвид, че ако никой не положи усилие да построи модел за изложението, то следователно няма да се състои.

Топката е във ваши ръце!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове