COBATA Публикувано Януари 6, 2020 Share Публикувано Януари 6, 2020 Здравейте, Да се включа и аз към хората написали по някое ревю за LEGO сет. Благодарение на @Duh5се сдобих, на пръв поглед с едно малко бижу от серията Ideas, а именно 21320 Dinosaur Fossils. Накратко за сета Темата LEGO Ideas се оказа доста успешно начинание, създавайки няколко блестящи комплекта. 21320 Dinosaur Fossils продължава тази приятна традиция и включва интересни версии на някои древни създания. Макар, че сета се различава драстично от оригинала предложен в LEGO Ideas project, фигурите изглеждат сравнително автентични. Промените в сравнение с оригиналния проект се изразяват в промяна на цвета на частите, използваните техники за строене (отпадат Technic техниките за строене) и не на последно място броя и вида на фигурите. Сета се състои от 910 части плюс две фигурки на Paleontologist и LEGO Sapiens. Официалната му цена е 59.99 евро. В него са изобразени 2 скелета на динозавър (Tyrannosaurus rex и Triceratops) и скелет на птерозавър (Pteranodon). Мащаба е 1:32 или приблизително съразмерен с мащаба на минифигурка. Кутия и съдържаниеНека да представим кутията, лично на мен много ми допада този тип кутия, подобна на ARCHITECTURE кутийте. Ето какво има в самата кутия, на пръв поглед съдържанието е разочароващо: Освен шестте торбички и трите инструкции, за жалост има един лист с цели пет стикера, които да се залепят на частите като табели. Съвсем спокойно стикерите можеха да се заменят с принт части. Нови части В този сет няма да откриете нови видове части. Сглобяване Сглобяването отнема приблизително два часа, заедно с правенето на снимките, но разбира се за сет с 900 части не е учудващо. Въпреки първоначалното разочарование от съдържанието на кутията моделите са доста реалистични и привличат внимание. Хареса ми колко добре са сe доближили до реалните скелети, макар че на места са излишно претрупани с части. Използвани са интересни техники и преходи от един вид части към друг. По-долу може да видите и няколко снимки на в процес на строене. Торбичка 1 - скелет на птерозавър (Pteranodon) Торбичка 2 и 3 - скелет на Трицератопс (Triceratops) Торбичка 4, 5 и 6 - скелет на Тиранозавър рекс (Tyrannosaurus rex) Снимка на модела заедно с мини фигурките. Скелетните структури изглеждат много обемни в сравнение с действителните скелети и включването на допълнителни опори би премахнало необходимостта от изграждане на здрави ядра, на които се крепи цялата структура. Фигурите нямат възможност да стоят без постамент. Финални думи Може би с малко пристрастие, тъй като съм фен на LEGO динозаврите ще кажа, че сета ми хареса. Интересни техники и интересен финален модел, включват някои прекрасни детайли и изглеждат привлекателни на показ, но мисля, че има много потенциал за подобрение. Фокуса - изключително и само върху Tyrannosaurus rex, Triceratops и Pteranodon е доста разочароващ. Тези динозаври са налични в много вариации и различни сетове, макар и не с вкаменените им скелети. Оригиналния проект разполага с отлична селекция от динозаври, би било за предпочитане да се излезе от рамката с нещо по-необичайно, като Stegosaurus или Spinosaurus варианти много. Надявам се да ви е било интересно и да не съм ви отегчил с безсмислено бръщолевене. 3 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibona Отговорено Януари 6, 2020 Share Отговорено Януари 6, 2020 Заплюл съм си този сет откакто го анонсираха. Има ли инструкции за сглобяване на другите динозаври от ideas проекта? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Януари 6, 2020 Share Отговорено Януари 6, 2020 преди 3 минути, gibona написа: Заплюл съм си този сет откакто го анонсираха. Има ли инструкции за сглобяване на другите динозаври от ideas проекта? https://www.olx.bg/ad/lego-ideas-21320-1-dinosaur-fossils-CID139-ID82ly3.html 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Duh5 Отговорено Януари 7, 2020 Share Отговорено Януари 7, 2020 Браво за ревюто @COBATA!! Някак си ми изглеждат една идея по-малки отколкото очаквах само.. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Duh5 Отговорено Януари 7, 2020 Share Отговорено Януари 7, 2020 На 6.01.2020 г. at 16:46, gibona написа: Заплюл съм си този сет откакто го анонсираха. Има ли инструкции за сглобяване на другите динозаври от ideas проекта? Съвсем случайно това го видях току що - с частите от сета е (therizinosaurus) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
COBATA Отговорено Януари 8, 2020 Автор Share Отговорено Януари 8, 2020 Преди 10 часа, Duh5 написа: Браво за ревюто @COBATA!! Някак си ми изглеждат една идея по-малки отколкото очаквах само.. В интерес на истината и аз очаквах повече от сета ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Януари 8, 2020 Share Отговорено Януари 8, 2020 Аз много се изкефих на сета Евала за ревюто Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibona Отговорено Юни 19, 2020 Share Отговорено Юни 19, 2020 Най-накрая успях да го взема! Това ми е първият ideas set. Харесва ми, че са оставили няколко живи стави и може да раздвиждаш динозаврите. На синът ми (на 4) също му хареса да слага някакви неща в устата на динозавъра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibona Отговорено Януари 14, 2021 Share Отговорено Януари 14, 2021 Най-накрая да влезнат в употреба динозаврите https://www.facebook.com/SoftpressBooks/posts/3613570588755534 https://www.facebook.com/SoftpressBooks/posts/3607860782659848 https://www.facebook.com/SoftpressBooks/posts/3594483603997566 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts