Jump to content

Помощ, въпроси и промени във форума

Rado

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

test

Редактирано от Knifebane
Не излиза вярно при мен :(
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 100
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• legohead

60

• Rado

7

• Duh5

7

• OneOfAll

6

Ахаааа, я си вижте настройките в потребителския профил за часовата зона тогава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

Здравейте!

Съобщавам ви, че с Бинев успяхме да оправим проблема с Charset-а на форума. След 1-2 седмици ще пробваме да ъпгрейднем към по-нова версия на IPB.

Междувременно ви моля да следите за проблеми с функционалността на форума - в момента сме в нещо като тестов период преди ъпгрейда.

До момента съм забелязал следните проблеми:

Месеците в темите и коментарите не се изписват вярно - вместо това се вижда "���"

Пример: "Публикувано на 19 ��� 2017 - 10:55"

Проблема най-вероятно се дължи на strftime - Format a local time/date according to locale settings. Ще се опитам да разбера каква е причината за проблема

оправен!

Моля ви ако забележите други проблеми, които ги е нямало преди, да пишете в тази тема!

Благодаря ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Проблема е отстранен.

language locale настройката трябваше да се промени от "bg_BG" на "bg_utf8".

post-1-0-17069200-1504690024_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

теоритично питане - има ли шанс като сте пипали базата за енкодинга да сте пипали и полето с паролите? Паролата за акаунта ми е на кирилица (не внимавах какво е пуснато на компютъра по време на регистрацията) обаче сега със 100% вярна парола (auto saved) не ме пуска да вляза; пиша от компютър в който вече съм логнат и не смея да изляза:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

С Бинев отговорихме на въпроса на Оги на лично ...

Тази неделя вечер планираме DOWNTIME на форума.

Бъдете уведомени :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво машини! Турете сега един сертификат да не гърмят браузърите за https като си пишеш паролата, че иначе от интернет клубове никога няма да влизам;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Duh5 написа:

Браво машини! Турете сега един сертификат да не гърмят браузърите за https като си пишеш паролата, че иначе от интернет клубове никога няма да влизам;)

То ако е self signed пак ще е драма. Ще има да пищи как е непознат и не е trusted

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оги, за OpenSSL единствено си мия, че ще е удачно. Не мисля че ни е нужен реално платен сертификат, но ще помисля.

Знам това за self-signed, което каза Васко. Ще продължи да дава предупреждения доколкото съм запознат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, OneOfAll написа:

За това има Let's Encrypt, който е безплатен и се обновява сам. В ICN е с 2-3 клика.

да, това имах предвид, супер як service е let's encrypt-a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KeyCaptcha проверката е оправена и вече трябва да работи.

Очаквам Деси да провери и да ни информира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Дидо:
значи сега видях, че всички снимки дето съм качвал във форума ги няма :D

- ако става въпрос за вътрешни линкове към файлове, качени на нашия хостинг, които не работят - знаем за проблема, за съжаление ръчно ще трябва да се оправят.

Моля те да дадеш примери, за да сме сигурни че става въпрос за 1 и също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под ника на потребителите има рейтинг на база на броя постове. В момента под всеки стои картинка, която изобразява този рейтинг, но явно пътят до нея е грешен или липсва в папката. И сега навсякъде седи празна картинка. Ето конкретния линк от моя ранк:

http://forum.lebgo.org/uploads/pip_custom_ranks/rank_5.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих и този проблем. Благодаря ти за известието и подробното обяснение!

За съжаление в IPB 4.2 ранговете излизат отгоре над профилната картинка, а не отдолу както досега.
По тази причина намалих изображенията за ранговете.

За момента няма да редактирам template файловете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
На 9/16/2017 at 17:42, legohead написа:

С Бинев отговорихме на въпроса на Оги на лично ...

Тази неделя вечер планираме DOWNTIME на форума.

Бъдете уведомени :)

Guys, от както инсталирахме новия форум почти не съм чул вашето мнение - харесва ли ви новата функционалност, има ли нещо което не ви е ясно или не работи добре според вас, и изпитвате ли липса на нещо, което в момента го няма?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми харесва много! Доста по-приветлив ми е, спрямо стария :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер яко! За пореден път приветствам и се възхищавам на подобни дела в името на каузата! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Хелоу, покрай ъпдейта на профила настъпих следния бъг, вероятно се е появил след ъпдейта, преди работеше.

На ниво профил може да сложиш името на бриксет акаунта, това после се появява автоматично като линк в дясната секция на коментарите ни под профила. В момента полета има валидация все едно е http link поле:

validacia.jpg.27f70dfd01db02328a7921d8461b01c7.jpg

респективно, когато го "поправя" формата се чупи:

problem.jpg.21a8e586ee8562402173cbc0cd13d6d8.jpg

И линка в профилите на всички ни е сбъркан:

greshka.jpg.f5210b7da281cdef0ad0fc7d883dd7b9.jpg

Просто променете полето на текстово за да се махне pre-populate-a на протокола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес забелязах че автоматичното embed-ване на изображения в коментари с copy & paste не сработва с .png. 

Ще се опитам да разбера дали това може да се оправи, и да могат да се поставят лесно както .jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 10/17/2017 at 13:06, Duh5 написа:

Хелоу, покрай ъпдейта на профила настъпих следния бъг, вероятно се е появил след ъпдейта, преди работеше.

На ниво профил може да сложиш името на бриксет акаунта, това после се появява автоматично като линк в дясната секция на коментарите ни под профила. В момента полета има валидация все едно е http link поле.

Проблема е оправен,  благодаря на Оги за подробното обяснение на проблема :) Спести ми ровене!
Ще се опитам да оправя стойностите на това поле на всички потребители. Възможно е да пропусна някой, така че - моля проверете и при нужда махнете "http://" от полето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...
На 10/24/2017 at 12:48, legohead написа:

Днес забелязах че автоматичното embed-ване на изображения в коментари с copy & paste не сработва с .png. 

Ще се опитам да разбера дали това може да се оправи, и да могат да се поставят лесно както .jpeg

Проблема мисля че е оправен. Причината беше не забраната на .png файловот разришение, ами максималния позволен файлов размер за прикачените файлове в коментар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Възможно ли е да се добави spell check ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове