Jump to content

Cyber City

danny

Recommended Posts

Kато при всички нас и аз от време на време мисля да направя Лего град :) Въпреки красивите модулни сгради и безкрайните възможности за построяване на всякакви други, ми се искаше да е нещо по-интересно, поне за мен. Миналата година прочетох Canto Bight, от поредицата книги свързани със Star Wars вселената и ми хареса идеята за този тип град, не толкова лъскавата страна, а задните улички. Така реших да опитам да направя един cyberpunk град, който разбира се няма да бъде впечатляващ откъм размер. Ще го правя на парчета, като малки модули, които да добавям един към друг. Всеки модул/ билд е базиран на една част, която съм искал да ползвам за построяването му. Та без повече обяснения ви представям първите 3 части от този град:

- имаме доджо, в което сенсеят е малко по-изнервен от нужното и гони нежеланите гости/ клиенти (тук часта е брик сепаратора);

- вход към подземен нощен клуб, от който току що са излезли 5, въоръжени до зъби мандалорци (основите от dimensions сетовете, изглеждат като нещо извънземно);

- терасата на друг клуб/ бар, който се намира точно над подземния клуб (големия зелен шурикен/ звезда, който хем прилича на голяма перка, хем е неонов).

cyber-1.jpg

cyber-2.jpg

За момента доджото и клубовете не са свързани, но и това ще стане :)

cyber-3.jpg

cyber-4.jpg

Исках да ползвам сепараторите и за покрива и за вътре. Не е нищо специално, много просто са използани, но и цветът и формата са супер за целта.

cyber-5.jpg

cyber-6.jpg

cyber-7.jpg

По-близък кадър на входа на клуба. Неонови табели/ екрани и разбира се dimensions частите.

cyber-8.jpg

Терасата с голямата звезда по средата - 71708 е страхотен сет, както за части, така и от към фигурки и аксесоари. Хареса ми как стана цветовата комбинация от червено, неоново зеленото и светло сиво.

cyber-9.jpg

И един близък кадър в джоджото - пада голямо трепане :D

cyber-10.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда уникално:) супер ще е яко да даваш ъпдейти с нови неща:) Сепаратотите са номер едно просто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Duh5 написа:

супер ще е яко да даваш ъпдейти с нови неща

Понеже нямам почти никакво място ще се наложи да разглобя част от изложените сетове, за да отворя място за бъдещия град. И от там се почва - ъпдейти, ъпдейти, ъпдейти :D Имам идея за следващите две билдчета, да видим сега как ще станат :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, OneOfAll написа:

Имаш сетове/мокове наредени като град ? Дай снимки да видим. :)

Не, по-скоро имам най-различни сетове сглобени и изложени и сега трябва да ги махна за да си отворя място :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове