kodama-ja 33 Публикувано Март 18, 2020 Привет, Пускам малко идеи за вдъхновение 2 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
danny 497 Отговорено Март 18, 2020 Много готина идея Започвам по списъка - моята фирма предлага само малките вагонетки 4 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hri$$y 57 Отговорено Март 19, 2020 Много якооо. Аз скипнах първия ден, да не правя конкуренция на човека с малките вагонетки :D. Направо към ракетата и NASA, NASA ..... И поздрав с тематична песен: Пазете се! 6 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
danny 497 Отговорено Март 19, 2020 (Редактирано) Айде астронавти И от мен ден 2. Моята е малко фентъзи совалка..ама може Тесла да ги пуснат Редактирано Март 19, 2020 от danny 5 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
neelton 71 Отговорено Март 20, 2020 И аз се опитах да спретна един космически кораб, но не ми дойде идея за нещо конвенционално и същевременно оригинално, та да кажем, че моето е на NASA от след някое друго столетие? Виждам няколко неща които могат да се доста да се доизпипат, но като за мок за начинаещ надявам се ще се преживее 2 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OneOfAll 1713 Отговорено Март 20, 2020 @danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
danny 497 Отговорено Март 20, 2020 Преди 1 час, OneOfAll написа: @danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. Ние сме с куфарчета пълни с пари...ама в Лего От Бриколаж са, много удобни и за подреждане, както вътре като прегради, така и едно върху друго. 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
danny 497 Отговорено Март 20, 2020 Преди 7 часа, neelton написа: И аз се опитах да спретна един космически кораб, но не ми дойде идея за нещо конвенционално и същевременно оригинално, та да кажем, че моето е на NASA от след някое друго столетие? Виждам няколко неща които могат да се доста да се доизпипат, но като за мок за начинаещ надявам се ще се преживее Много яко е станал корабът! Особено ми харесва основната му част с кръглите плейтове и "носа" му с тези арки! Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hri$$y 57 Отговорено Март 20, 2020 (Редактирано) Преди 1 час, OneOfAll написа: @danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. What @danny said Има още един куфар с различни плейтчета, разделени на двойни, тройни, разни ъгълчета и т.н. плюс едно кашонче пълно със зип пликове от ИКЕА с брикове, покриви, кръгли части, огради и первази, прозорци, и други по-обемни неща. Плюс две кутии от ИКЕА (не е като да сме фенове на ИКЕА ) прозрачни от тези най-малките, с капак, но е хубаво да се вземат от щипките (по две на кутия). В тези две кутии са ни техник частите (понеже признавам ги ползваме по-малко) и плейтчета по-големи и широки. https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-boxes-baskets/storage-boxes/samla-kutia/70102972 https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-boxes-baskets/storage-boxes/samla-klips-za-55-130l-kutia-4br-k-t-prozrachno/00120842 А на един по-голям плейт 16х16 (жертвала съм го) съм наредила повечето принт тайлс. Давам снимка. Фигурките, които не са в сетовете, които сме оставили на благоволението на домашната прах, са в едни кутии от разширения към бордови игри . Понеже вчера малко се поувлякох с иконките за реакции, не мога да ползвам сигурно за 24 часа , та искам да да кажа, че корабчето на @neelton е страхотно и ми хареса как си използвал нестандартно различни части! Редактирано Март 20, 2020 от Hri$$y 2 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OneOfAll 1713 Отговорено Март 20, 2020 Ясно. Имате бая ресурс за яките мокове. Те куфарчетата са подобни на тези от Лидл, но понякога с брикове като са пълни отделенията трудно се вадят. 2 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
neelton 71 Отговорено Март 20, 2020 Благодаря! На този етап толкоз @danny, Реално се чудих за някакъв шантав патърн, около който да изградя кораба. Първо мислех да го направя "Castle-themed spaceshuttle", но взе да става прекалено дърварско и преминах на това с кръгчетата. А накрая предницата най-много ме измъчи и пробвах всякакви абсурдни неща (в рамките на ограничения ми набор от части предвидени за крепости и сгради..) включително и се чудех дали да не го направя с прозорци(тези облите отгоре), но с този детайл ми харесва много повече, пък и наподобява разни sci-fi дизайни на предната част на кораб... Отдолу исках да го направя с релеф/детайли, но не съм много доволен как стана, та не съм го акцентирал. @Hri$$y, Mного яка идея с плейта с принтираните тайлчета. Някой ден като се престраша да си разфасовам разни сетове с цел ползване частите им в мокове задължително ще го приложа, но засега не съм си купувал принтирани тайлчета от BL, та няма да има смисъл към момента @OneOfAll, Аз имам 2 кутии от тези с 'чекмедженцата' , но към момента нямам как да подредя останалите части (тъй като очевидно две кутийки от тези не събират много) та другите са в две кашончета, както се дошли от Bricklink и ги вадя/прибирам всеки път и ровя като кокошка. Поне са в пликчета вътре де, хаоса е подреден, както се казва. Самите пликчета са напълнени по различен начин според броя части и размера им - Имам 2-3 с по 5-6 вида tiles от 1х1 до 1х8. Другите повечето са по 2-3 вида накуп, но осезааемо различаващи се, за да не се бъркам като ровя: Може да са еднаква част в различни цветове или различни части. Но и друг път съм мрънкал, че ми е голяма хамалогия да се приготвя да сглобявам и затова ми се случва много рядко. 2 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
danny 497 Отговорено Април 1, 2020 Малко занемарихме календара, но ето нещо от вчера С 4 приятели по някаква причина бяхме заседнали на самотен остров и трябваше да билднем лодка за да се измъкнем. В последствие се сетих, че лодката няма платна и надали ще развие голяма скорост, та приятелката на сърфа най-вероятно ще се набълбука стабилно 1 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hri$$y 57 Отговорено Април 1, 2020 Това пък е къща на дърво. Сложила съм нарочно само двама приятели - за да е изпълнено условието на карантината за несъбиране на повече от двама човека (после се замислих, че те са деца, а не възрастни, но да не разводняваме темата ... ) 2 1 Цитирай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове