Jump to content

30 day LEGO challenge

kodama-ja

Recommended Posts

Много готина идея :)  Започвам по списъка - моята фирма предлага само малките вагонетки :D

chip-and-dale.jpg

chip-and-dale-2.jpg

chip-and-dale-3.jpg

chip-and-dale-4.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много якооо. Аз скипнах първия ден, да не правя конкуренция на човека с малките вагонетки :D. Направо към ракетата и NASA, NASA .....

rocket.jpg

И поздрав с тематична песен:

Пазете се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде астронавти :D И от мен ден 2. Моята е малко фентъзи совалка..ама може Тесла да ги пуснат :D

nasa-rocket.jpg

Редактирано от danny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се опитах да спретна един космически кораб, но не ми дойде идея за нещо конвенционално и същевременно оригинално, та да кажем, че моето е на NASA от след някое друго столетие? :o Виждам няколко неща които могат да се доста да се доизпипат, но като за мок за начинаещ надявам се ще се преживее :) 

upld2s.thumb.jpg.690cf7c81624c7d7497dff8f6d10e110.jpgupld2.thumb.jpg.4807eca377a110bb349bca69d1d15924.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, OneOfAll написа:

@danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. :)

Ние сме с куфарчета пълни с пари...ама в Лего :D От Бриколаж са, много удобни и за подреждане, както вътре като прегради, така и едно върху друго.

suitcases.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, neelton написа:

И аз се опитах да спретна един космически кораб, но не ми дойде идея за нещо конвенционално и същевременно оригинално, та да кажем, че моето е на NASA от след някое друго столетие? :o Виждам няколко неща които могат да се доста да се доизпипат, но като за мок за начинаещ надявам се ще се преживее :)

Много яко е станал корабът! Особено ми харесва основната му част с кръглите плейтове и "носа" му с тези арки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, OneOfAll написа:

@danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. :)

What @danny said :D Има още един куфар с различни плейтчета, разделени на двойни, тройни, разни ъгълчета и т.н. плюс едно кашонче пълно със зип пликове от ИКЕА с брикове, покриви, кръгли части, огради и первази, прозорци, и други по-обемни неща. Плюс две кутии от ИКЕА (не е като да сме фенове на ИКЕА :D) прозрачни от тези най-малките,  с капак, но е хубаво да се вземат от щипките (по две на кутия). В тези две кутии са ни техник частите (понеже признавам ги ползваме по-малко) и плейтчета по-големи и широки.

https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-boxes-baskets/storage-boxes/samla-kutia/70102972

https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-boxes-baskets/storage-boxes/samla-klips-za-55-130l-kutia-4br-k-t-prozrachno/00120842

А на един по-голям плейт 16х16 (жертвала съм го) съм наредила повечето принт тайлс. Давам снимка.

Фигурките, които не са в сетовете, които сме оставили на благоволението на домашната прах, са в едни кутии от разширения към бордови игри .

Понеже вчера малко се поувлякох с иконките за реакции, не мога да ползвам сигурно за 24 часа , та искам да да кажа, че корабчето на @neelton  е страхотно и ми хареса как си използвал нестандартно различни части!

prints.jpg

Редактирано от Hri$$y
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. :) Имате бая ресурс за яките мокове. :)

Те куфарчетата са подобни на тези от Лидл, но понякога с брикове като са пълни отделенията трудно се вадят. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! На този етап толкоз :) 

@danny, Реално се чудих за някакъв шантав патърн, около който да изградя кораба. Първо мислех да го направя "Castle-themed spaceshuttle", но взе да става прекалено дърварско и преминах на това с кръгчетата. А накрая предницата най-много ме измъчи и пробвах всякакви абсурдни неща (в рамките на ограничения ми набор от части предвидени за крепости и сгради..) включително и се чудех дали да не го направя с прозорци(тези облите отгоре), но с този детайл ми харесва много повече, пък и наподобява разни sci-fi дизайни на предната част на кораб... Отдолу исках да го направя с релеф/детайли, но не съм много доволен как стана, та не съм го акцентирал. 

@Hri$$y, Mного яка идея с плейта с принтираните тайлчета. Някой ден като се престраша да си разфасовам разни сетове с цел ползване частите им в мокове задължително ще го приложа, но засега не съм си купувал принтирани тайлчета от BL, та няма да има смисъл към момента :D

@OneOfAll, Аз имам 2 кутии от тези с 'чекмедженцата' , но към момента нямам как да подредя останалите части (тъй като очевидно две кутийки от тези не събират много) та другите са в две кашончета, както се дошли от Bricklink и ги вадя/прибирам всеки път и ровя като кокошка. Поне са в пликчета вътре де, хаоса е подреден, както се казва. Самите пликчета са напълнени по различен начин според броя части и размера им - Имам 2-3 с по 5-6 вида tiles от 1х1 до 1х8. Другите повечето са по 2-3 вида накуп, но осезааемо различаващи се, за да не се бъркам като ровя: Може да са еднаква част в различни цветове или различни части.
Но и друг път съм мрънкал, че ми е голяма хамалогия да се приготвя да сглобявам и затова ми се случва много рядко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Малко занемарихме календара, но ето нещо от вчера :) С 4 приятели по някаква причина бяхме заседнали на самотен остров и трябваше да билднем лодка за да се измъкнем. В последствие се сетих, че лодката няма платна и надали ще развие голяма скорост, та приятелката на сърфа най-вероятно ще се набълбука стабилно :D 

rescue-boat.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това пък е къща на дърво. Сложила съм нарочно само двама приятели - за да е изпълнено условието на карантината за несъбиране на повече от двама човека (после се замислих, че те са деца, а не възрастни, но да не разводняваме темата ... ) :D

tree-house.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове