kodama-ja Публикувано Март 18, 2020 Share Публикувано Март 18, 2020 Привет, Пускам малко идеи за вдъхновение 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Март 18, 2020 Share Отговорено Март 18, 2020 Много готина идея Започвам по списъка - моята фирма предлага само малките вагонетки 4 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hri$$y Отговорено Март 19, 2020 Share Отговорено Март 19, 2020 Много якооо. Аз скипнах първия ден, да не правя конкуренция на човека с малките вагонетки :D. Направо към ракетата и NASA, NASA ..... И поздрав с тематична песен: Пазете се! 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Март 19, 2020 Share Отговорено Март 19, 2020 (Редактирано) Айде астронавти И от мен ден 2. Моята е малко фентъзи совалка..ама може Тесла да ги пуснат Редактирано Март 19, 2020 от danny 5 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
neelton Отговорено Март 20, 2020 Share Отговорено Март 20, 2020 И аз се опитах да спретна един космически кораб, но не ми дойде идея за нещо конвенционално и същевременно оригинално, та да кажем, че моето е на NASA от след някое друго столетие? Виждам няколко неща които могат да се доста да се доизпипат, но като за мок за начинаещ надявам се ще се преживее 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Март 20, 2020 Share Отговорено Март 20, 2020 @danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Март 20, 2020 Share Отговорено Март 20, 2020 Преди 1 час, OneOfAll написа: @danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. Ние сме с куфарчета пълни с пари...ама в Лего От Бриколаж са, много удобни и за подреждане, както вътре като прегради, така и едно върху друго. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Март 20, 2020 Share Отговорено Март 20, 2020 Преди 7 часа, neelton написа: И аз се опитах да спретна един космически кораб, но не ми дойде идея за нещо конвенционално и същевременно оригинално, та да кажем, че моето е на NASA от след някое друго столетие? Виждам няколко неща които могат да се доста да се доизпипат, но като за мок за начинаещ надявам се ще се преживее Много яко е станал корабът! Особено ми харесва основната му част с кръглите плейтове и "носа" му с тези арки! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hri$$y Отговорено Март 20, 2020 Share Отговорено Март 20, 2020 (Редактирано) Преди 1 час, OneOfAll написа: @danny, @Hri$$y и @neelton я кажете къде си държите и как сте си сортирали частите, че ми стана много интересно. What @danny said Има още един куфар с различни плейтчета, разделени на двойни, тройни, разни ъгълчета и т.н. плюс едно кашонче пълно със зип пликове от ИКЕА с брикове, покриви, кръгли части, огради и первази, прозорци, и други по-обемни неща. Плюс две кутии от ИКЕА (не е като да сме фенове на ИКЕА ) прозрачни от тези най-малките, с капак, но е хубаво да се вземат от щипките (по две на кутия). В тези две кутии са ни техник частите (понеже признавам ги ползваме по-малко) и плейтчета по-големи и широки. https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-boxes-baskets/storage-boxes/samla-kutia/70102972 https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-boxes-baskets/storage-boxes/samla-klips-za-55-130l-kutia-4br-k-t-prozrachno/00120842 А на един по-голям плейт 16х16 (жертвала съм го) съм наредила повечето принт тайлс. Давам снимка. Фигурките, които не са в сетовете, които сме оставили на благоволението на домашната прах, са в едни кутии от разширения към бордови игри . Понеже вчера малко се поувлякох с иконките за реакции, не мога да ползвам сигурно за 24 часа , та искам да да кажа, че корабчето на @neelton е страхотно и ми хареса как си използвал нестандартно различни части! Редактирано Март 20, 2020 от Hri$$y 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Март 20, 2020 Share Отговорено Март 20, 2020 Ясно. Имате бая ресурс за яките мокове. Те куфарчетата са подобни на тези от Лидл, но понякога с брикове като са пълни отделенията трудно се вадят. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
neelton Отговорено Март 20, 2020 Share Отговорено Март 20, 2020 Благодаря! На този етап толкоз @danny, Реално се чудих за някакъв шантав патърн, около който да изградя кораба. Първо мислех да го направя "Castle-themed spaceshuttle", но взе да става прекалено дърварско и преминах на това с кръгчетата. А накрая предницата най-много ме измъчи и пробвах всякакви абсурдни неща (в рамките на ограничения ми набор от части предвидени за крепости и сгради..) включително и се чудех дали да не го направя с прозорци(тези облите отгоре), но с този детайл ми харесва много повече, пък и наподобява разни sci-fi дизайни на предната част на кораб... Отдолу исках да го направя с релеф/детайли, но не съм много доволен как стана, та не съм го акцентирал. @Hri$$y, Mного яка идея с плейта с принтираните тайлчета. Някой ден като се престраша да си разфасовам разни сетове с цел ползване частите им в мокове задължително ще го приложа, но засега не съм си купувал принтирани тайлчета от BL, та няма да има смисъл към момента @OneOfAll, Аз имам 2 кутии от тези с 'чекмедженцата' , но към момента нямам как да подредя останалите части (тъй като очевидно две кутийки от тези не събират много) та другите са в две кашончета, както се дошли от Bricklink и ги вадя/прибирам всеки път и ровя като кокошка. Поне са в пликчета вътре де, хаоса е подреден, както се казва. Самите пликчета са напълнени по различен начин според броя части и размера им - Имам 2-3 с по 5-6 вида tiles от 1х1 до 1х8. Другите повечето са по 2-3 вида накуп, но осезааемо различаващи се, за да не се бъркам като ровя: Може да са еднаква част в различни цветове или различни части. Но и друг път съм мрънкал, че ми е голяма хамалогия да се приготвя да сглобявам и затова ми се случва много рядко. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Април 1, 2020 Share Отговорено Април 1, 2020 Малко занемарихме календара, но ето нещо от вчера С 4 приятели по някаква причина бяхме заседнали на самотен остров и трябваше да билднем лодка за да се измъкнем. В последствие се сетих, че лодката няма платна и надали ще развие голяма скорост, та приятелката на сърфа най-вероятно ще се набълбука стабилно 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hri$$y Отговорено Април 1, 2020 Share Отговорено Април 1, 2020 Това пък е къща на дърво. Сложила съм нарочно само двама приятели - за да е изпълнено условието на карантината за несъбиране на повече от двама човека (после се замислих, че те са деца, а не възрастни, но да не разводняваме темата ... ) 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts