legohead Публикувано Декември 9, 2011 Share Публикувано Декември 9, 2011 Позволявам си за създам тема за модела на автора. Ето и няколко думи за замъка от самия него: Здравейте на всички фенове на Лего , този проект го започнах началото на миналата година в този си вид ми отне около 6 месеца . Идеята се раждаше в движение, основата е двореца на снимката и крепостна стена около него с кули който го ограждат и защитават. Ограниченото пространство наложи стените да са по близко до двореца отколкото бих желал аз. Така размерите изглеждат по нереални но засега това е положение то. Според мен най ефектна е ''Кулата на Магьостниците'' (червено бялата), в нея са най-редките части (двата феникса на покрива, белите стенни плочки 1х4х5 почти не се продават в Европа а от Щатите не ги изпращат, двата ъглови тъмно сиви конуса 2х2х3 двоино скосени аз имам само един все още ) , тя ми беше и най-трудна за изпълнение, кръглите форми са предизвикателство. Задната стена на крепостта ще претърпи корекция за да стане ката фронталната и лявата с застъпените светли панели и тъмно сивата основа , но по големи количества елементи от този цвят се намират по трудно в иБеи или са висока цена. Аз пазарувам основно от там но трябва много време и търпение. Лошото на такива мащабни проекти е че от всеки елемент ти трябват по много бройки и не може да променяш детайлите за да спазваш повтарящи се стилизирани детайли на различни места .Ако имате въпроси за този модел и за нещо друго ще се радвам ако мога да ви помогна. Поздрави Bubacca! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Декември 19, 2011 Share Отговорено Декември 19, 2011 Прилича на старинен замък особено със всичкия този прах. И като се е отворила тема ще ви покажа замъкът, на който се възхищавам. http://www.flickr.com/photos/57217896@N03/...57627722874556/ Над 20 000 части е! 31 конници, 28 дворцова стража, 30 стрелци и 31 други фигури е.Мечтаният замък. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 19, 2011 Автор Share Отговорено Декември 19, 2011 Много си тактичен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Декември 20, 2011 Share Отговорено Декември 20, 2011 Разгледах го , наистина е много добър ,изглежда доста реалистично Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Декември 20, 2011 Share Отговорено Декември 20, 2011 В България е правен. От нашата гордост gogo29 ако сте го чували. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 20, 2011 Автор Share Отговорено Декември 20, 2011 Не знаех. Ще го поканим за следващото изложение непремено! Смятам че двата замъка са различни и не е удачно да се сравняват. Желая успех на bubacca за участието му в конкурса! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Декември 20, 2011 Share Отговорено Декември 20, 2011 И аз стискам палци , за сега имам шанс - не е голяма конкуренцията . Единият модел е доста добър не е голям но много въображение! :mf_pissed: относно следващото изложение то трябва да е в нас или в gogo29 , защото транспортирането е един малък кошмар. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Декември 20, 2011 Share Отговорено Декември 20, 2011 А как ще се свържиш с него за да го поканиш legohead?Бих могъл да ви дам скайп например, но той е доста зает човек работи непрестанно. Той вече го е разглобил bubacca ще му е по-лесно да го пренесе, но колко време ще му трябва да го глоби да не вземе да свърши изложението и пак казвам няма минута свободно време ще трябва да го правите у тях.Аз с удоволстие бих го посетил има много много замъци и армии ако сте забелязали. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 20, 2011 Автор Share Отговорено Декември 20, 2011 Като опрат до там нещата, ще го измислим. Не се тревожи. Нека се върнем на темата ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Декември 21, 2011 Share Отговорено Декември 21, 2011 Добре да се върнем. bubacca: Лошото на такива мащабни проекти е че от всеки елемент ти трябват по много бройки и не може да променяш детайлите. Това е проблем на всеки един от нас колкото и да си купиш никога не стигат. На скоро се опитвах да разшира полицейския участък, защото натрупах повече автомобили и фигури, които нямаше къде да седят.3 часа общо взето на вятъра не постигнах почти нищо.Мислях си, че имам частите вече. Ще го измислим някак. Изравнявай стените, че като не е еднакво не стои добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Октомври 1, 2016 Share Отговорено Октомври 1, 2016 След доста дълга пауза имам нов проект който до момента е на 70-75 % завършен -ето линк за снимките в ФБ https://www.facebook...?type=3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Октомври 1, 2016 Share Отговорено Октомври 1, 2016 Изглежда много яко. Нямам търпение да го завършиш и да покажеш още снимки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Октомври 1, 2016 Share Отговорено Октомври 1, 2016 Доста доста готино изглежда! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
UNIVEGA Отговорено Октомври 1, 2016 Share Отговорено Октомври 1, 2016 Супер яко! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 1, 2016 Автор Share Отговорено Октомври 1, 2016 човеееееееек!!!!! невероятен е Браво, много си вдигнал летвата! Успех и скоро да го завършиш! P.S. Като го завършиш много искам да пуснем снимки в началната страница Не се безпокой за фона - ще го изчистим на фотошоп Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Октомври 1, 2016 Share Отговорено Октомври 1, 2016 Това е направено за около година ,така че догодина лятото ....вероятно...може би...абе надявам се. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Юни 4, 2017 Share Отговорено Юни 4, 2017 https://www.facebook.com/pg/LEGO-bubacca-castle-297459810264506/photos/?tab=album&album_id=1747772268566579 -Завършен на над 95% 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Юни 5, 2017 Share Отговорено Юни 5, 2017 Впечатляващо! Сега остават и минифигурите за разкош... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Юни 5, 2017 Share Отговорено Юни 5, 2017 има място за около стотина... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Юни 6, 2017 Share Отговорено Юни 6, 2017 А има ли шанс да стигне до България ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Юли 22, 2019 Share Отговорено Юли 22, 2019 Най после след четири години строене,рязане ,лепене и боядисване проектът е завършен!!!https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJw90duNxUAIA9COVuZp6L~_xFRO4v0fGMImJhpOuLtpW9mcfdNBTMw8q~_ACy0CDYURUHjAfCDwqCKRWJA~%3BoAYjtK7G0xtYPGgGYtqE9H~%3BbaUdj3Q22L~_7nC~%3BhMu7w3gJT3~_gVxpe9JQWLCTeiNSNZPQk2L1A2Kx11YOYL1bGO730JQybaJRMx~_~_OFpsRdu9Iq89rRWUPa9OeBDsXPKeUmVcaULBdGwdMeqLqSwQAAdvYsiA9r4UmFjRn7fiCqbhoFnzBZb6YGS~%3Bh8bYAtyWkJqG8kcigR9c~_LpAyPyoD~%3BAflsnt4.bps.a.3125477217462737&type=1&__xts__[0]=68.ARAKBkF1T-k0t3NYqLDP9ybYYwUW3CddKFt6WyTO48H4lh8RTT6d2RXgbM2nWhoYcYRmEvqUU_wMqVQI4EDey-tOzD4YkB_XLfeCpqzm8xxZo2GAz6EQq5CDpYEOuHQowuBPbHQPEw1fBnySi0bEzr0BcKKIlaQPvg7CFTmzH7TZt7hBAfYSwzNaWonipwDWN8_52FYCisBOSEX2Vtkpc0n4dELlz_4mP00ETnFjx1qUM4XcTgaQR6Q3dqJzQ2-MfiAMIk0HBdwoOzkLmnXkRemVugrSNVTzHLUywj1HRL7J8Yhrqj6fPbZ3bkyUzqPxQOFtsNCR1IxylA2q8XqLytzRym-C_XK3Ij4tjXgHER-u4WrN9puRKW3Q3orHWB41RO8IAzByyL1gp58JUp0nA--KvDKE4_zL2Ts4-ZrClC1W39NWuubmPlD4_k-EB4vjXE1Nb15QickinAk9ZpKd&__tn__=HH-R 3 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Юли 22, 2019 Share Отговорено Юли 22, 2019 Еха, доста впечатляващо и епично мокище! А, какво се има предвид под "... Рязане, лепене и боядисване..."? И как се проектира нещо толкова мащабно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Юли 22, 2019 Share Отговорено Юли 22, 2019 За рязане(виж на снимката)стандартно бриксче 2х1 с профил на тухличка и до него 1х1 на което аз съм рязал профила с макетен нож ,имам изрязан този профил и на арки 1х4,1х6 много е трудоемко и като сметнеш че съм рязал повече от 300 парчета....за лепене има доста залепени части защото нямат нищо общо със стандартната зглобка....колкото до боядисването въпросното бриксче с профила въобще не съществува в черен цвят а фромирането на статуите е също мое дело. 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Юли 23, 2019 Share Отговорено Юли 23, 2019 Много е добър, още вчера ми излезе в нотификациите по фейса. Веднъж да са полезни... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts