Jump to content

Замък на Bubacca

Recommended Posts

xmed_gallery_1078_60_238015.jpg.pagespeed.ic.REQbAEbUDQ.jpg

Позволявам си за създам тема за модела на автора.

Ето и няколко думи за замъка от самия него:

Здравейте на всички фенове на Лего , този проект го започнах началото на миналата година в този си вид ми отне около 6 месеца . Идеята се раждаше в движение, основата е двореца на снимката и крепостна стена около него с кули който го ограждат и защитават. Ограниченото пространство наложи стените да са по близко до двореца отколкото бих желал аз. Така размерите изглеждат по нереални но засега това е положение то.

Според мен най ефектна е ''Кулата на Магьостниците'' (червено бялата), в нея са най-редките части (двата феникса на покрива, белите стенни плочки 1х4х5 почти не се продават в Европа а от Щатите не ги изпращат, двата ъглови тъмно сиви конуса 2х2х3 двоино скосени аз имам само един все още ) , тя ми беше и най-трудна за изпълнение, кръглите форми са предизвикателство.

Задната стена на крепостта ще претърпи корекция за да стане ката фронталната и лявата с застъпените светли панели и тъмно сивата основа , но по големи количества елементи от този цвят се намират по трудно в иБеи или са висока цена. Аз пазарувам основно от там но трябва много време и търпение.

Лошото на такива мащабни проекти е че от всеки елемент ти трябват по много бройки и не може да променяш детайлите за да спазваш повтарящи се стилизирани детайли на различни места .Ако имате въпроси за този модел и за нещо друго ще се радвам ако мога да ви помогна.

Поздрави Bubacca!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Прилича на старинен замък особено със всичкия този прах. :mf_pissed: И като се е отворила тема ще ви покажа замъкът, на който се възхищавам. :mf_pissed:http://www.flickr.com/photos/57217896@N03/...57627722874556/ Над 20 000 части е! :mf_pissed: 31 конници, 28 дворцова стража, 30 стрелци и 31 други фигури е.Мечтаният замък. :mf_yumm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В България е правен. :mf_pissed: От нашата гордост gogo29 ако сте го чували. :mf_yumm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех. Ще го поканим за следващото изложение непремено!

Смятам че двата замъка са различни и не е удачно да се сравняват.

Желая успех на bubacca за участието му в конкурса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз стискам палци , за сега имам шанс - не е голяма конкуренцията . Единият модел е доста добър не е голям но много въображение!

:mf_yumm::mf_pissed: :mf_pissed: относно следващото изложение то трябва да е в нас или в gogo29 , защото транспортирането е един малък кошмар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как ще се свържиш с него за да го поканиш legohead?Бих могъл да ви дам скайп например, но той е доста зает човек работи непрестанно. :mf^^: Той вече го е разглобил bubacca ще му е по-лесно да го пренесе, но колко време ще му трябва да го глоби да не вземе да свърши изложението и пак казвам няма минута свободно време ще трябва да го правите у тях.Аз с удоволстие бих го посетил има много много замъци и армии ако сте забелязали. :mf^^:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като опрат до там нещата, ще го измислим. Не се тревожи.

Нека се върнем на темата ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре да се върнем.

bubacca: Лошото на такива мащабни проекти е че от всеки елемент ти трябват по много бройки и не може да променяш детайлите.

Това е проблем на всеки един от нас колкото и да си купиш никога не стигат. :mf^^: На скоро се опитвах да разшира полицейския участък, защото натрупах повече автомобили и фигури, които нямаше къде да седят.3 часа общо взето на вятъра не постигнах почти нищо.Мислях си, че имам частите вече. :mf^^: Ще го измислим някак. :mf^^: Изравнявай стените, че като не е еднакво не стои добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 years later...

След доста дълга пауза имам нов проект който до момента е на 70-75 % завършен -ето линк за снимките в ФБ

https://www.facebook...?type=3

14500225_1399650060045470_3244534747685601326_o.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда много яко. Нямам търпение да го завършиш и да покажеш още снимки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста доста готино изглежда!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер яко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

човеееееееек!!!!!

невероятен е :) Браво, много си вдигнал летвата!

Успех и скоро да го завършиш!

P.S.

Като го завършиш много искам да пуснем снимки в началната страница :)

Не се безпокой за фона - ще го изчистим на фотошоп ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е направено за около година ,така че догодина лятото ....вероятно...може би...абе надявам се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 8 months later...

Впечатляващо!

Сега остават и минифигурите за разкош... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 years later...

Еха, доста впечатляващо и епично мокище! 

А, какво се има предвид под "... Рязане, лепене и боядисване..."? 

И как се проектира нещо толкова мащабно? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За рязане(виж на снимката)стандартно бриксче  2х1 с профил на тухличка и до него 1х1 на което аз съм рязал профила с макетен нож ,имам изрязан този профил и на арки 1х4,1х6 много е трудоемко и като сметнеш че съм рязал повече от 300 парчета....за лепене има доста залепени части защото нямат нищо общо със стандартната зглобка....колкото до боядисването въпросното бриксче с профила въобще не съществува в черен цвят а фромирането на статуите е също мое дело.

IMG-3599.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е добър, още вчера ми излезе в нотификациите по фейса. Веднъж да са полезни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове