Jump to content

LEGO Fan Weekend 2012 в Скйербек, Дания


MetroiD

Recommended Posts

Тази вечер на срещата на клуба обсъдихме участието на клуба в събитие, за което сме поканени специално от LEGO. Става въпрос за LEGO Fan Weekend 2012, който ще се проведе от 28 до 30 септември в Скйербек, Дания (Skærbæk, ако мислите да го търсите в картата).

 

Ето превод на официалното съобщение относно събитието, разпространено до европейските LUG-ове:

 

================

 

Екипът по организацията на LEGO Fan Weekend (LFW) започна плановете за следващото събитие в Скйербек, Дания. Постарахме се през 2012г. да осигурим оптимални условия, така че максимален брой международни AFOLs да могат да посетят събитието, както и да се отблагодарим на тези от вас, които го посещават за пореден път - именно затова искаме 2012 да е много специална година. Този път предлагаме на участващите LUGове напълно безплатно бунгало за настаняване (за целия период от петък до неделя) и осигуряваме изключително ниски цени за престой на участващите AFOLs.

 

Ето какъв е принципът: всеки LUG, с който сме се свързали, може да регистрира до шестима члена за едно бунгало, без да заплаща никакви разноски по престоя от петък до неделя, като заедно с това за клуба е платена и парти вечеря в събота вечер (евентуално са възможни допълнителни разходи при заявяване на допълнителни услуги). За да заявите безплатното бунгало е нужно да са налице минимум четири члена на даден LUG.

 

В случай че участват повече от шест члена на LUG, общата цената за едно допълнително място е 100 DKK (26.30 лева) за член на клуба и 200 DKK (52.60 лева) за семейство или приятели. Допълнителната цена за една вечер за бунгало след края на събитието е 500 DKK на вечер.

 

Въпроси:

Какво се прави в случай че от наша страна желаят да участват повече от шестима човека?

До шест члена на даден LUG могат да нощуват безплатно в едно бунгало - всички останали трябва да заплатят 100 DKK (за AFOLs) или 200 DKK (за семейство и приятели) за престой в отделно бунгало (от петък до неделя).

От нашия клуб са налице осем човека; бихме желали да се настаним в две бунгала по четири човека?

Едното бунгало ще бъде безплатно, а хората в другото бунгало ще трябва да платят по DKK 100 (за AFOLs) или 200 DKK (за семейство и приятели).

Кой решава за кои хора престоят е безплатен в случай че сме над шестима човека?

Вие - вашият LUG - сами трябва да прецените кой ще нощува безплатно и кой трябва да плаща. Ние - организационният екип - не решаваме това!

Колко трябва да заплатим, ако желаем да останем по-дълго от заплануваното за събитието време?

Една допълнителна нощувка струва 500 DKK (131.54 лева) за кабина в периода от неделя до петък.

 

Всички AFOLs, участващи в LFW 2012г., ще могат да се насладят на парти вечерята в събота вечер безплатно в случай че са настанени в бунгало, като допълнително присъстващите семейство и приятели ще трябва да заплатят по 100 DKK за вечерята.

 

================

 

Вкратце - ако искаме да участваме, трябва да заявим минимум четири места. В случай че можем да заявим шестима участника (пълната квота за безплатно участие), най-добре е да реагираме светкавично, за да запазя едно бунгало за нас още отсега - все пак, няма неограничен брой бунгала. Нека обаче уточним нещо - обсъдих въпроса допълнително с организаторите, а и в информацията по-горе си пише изрично - става въпрос за AFOLs (възрастни LEGO фенове), които са членове на съответния клуб и които съответно имат право да доведат свои приятели или членове на своето семейство. Тоест минималното условие от наша страна за участие в събитието е хората, имащи желание да ходят до Скйербек, да са активни членове на Лебго - или _поне_ да сме се виждали един-два пъти с тези от вас, които биха желали да участват. Сами разбирате, че това условие е продиктувано от чисто практически съображения - а именно, че подобни покани и мероприятия са следствие от активната дейност на клуба - тъй че тези, които участват в нея и я подпомагат, са и хората, които следва да могат да се включат в подобни инициативи.

 

Засега всички на срещата изявиха интерес, а доколкото разбрах, Андрю, Венци и Ачо ще обмислят и ще кажат допълнително. Ако някой не е сигурен или пък обратното - ако съм включил някой, а той не е убеден, че ще може да участва, да информира своевременно.

 

По отношение на транспорта - да се замъкнем с автомобил от тук до Дания е въпрос на два пълни дни път, а и бензинът + такси + винетки ще ни излязат от 400 евро нагоре в едната посока, и то в случай че пътуваме само с един автомобил. Затова най-разумното решение изглежда да търсим самолетни билети. Единият вариант е някакви чартъри до град, близък до Скйербек - ако някой има връзки с туроператори / авиокомпании, сега е моментът да каже. Другият е стандартният - редовни полети - колкото по-рано се резервира - толкова по-добре; а има и възможност при групова резервация да ползваме все някакви преференции. На първо четене са налице следните примерни маршрути с излитане на 28 септември и връщане на 1 октомври:

 

* Луфтханза до Билунд с прекачване във Франкфурт на цена 330 лева в двете посоки

* Еър Франс до Копенхаген с прекачване в Париж на цена 330 лева в двете посоки

* Луфтханза до Копенхаген с прекачване във Франкфурт на цена 340 лева в двете посоки

 

Разстоянието между Билунд и Скйербек е 70 км, а от Копенхаген до Скйербек са около 250км. Други близки летища до Скйербек са Зюлт (Германия) и Аархус (Холандия), но международният транспорт надали ще е по-лесен и удобен, отколкото вътрешнодържавният, затова аз мисля, че вариантът с полет София - Франкфурт - Билунд е най-добър (а и излиза най-евтин!). Вече от Билунд можем или да търсим междуградски транспорт, или да наемем кола - това надали ще е особено голям проблем.

 

А, и забравих да спомена - в понеделник, т.е. след края на изложението, всички участници ще могат да пазаруват от LEGO Employee Store... ;)

 

Таааа... да се преброим, а?

 

 

 

П.П.: Предварителен ориентировъчен списък - плюсовете са сигурни, питанките са, както може да се очаква... питанки.

 

+ Камен

+ Вики

+ Ангел Т.

+ Георги Т.

+ Андрю

+ Тодор

+ Бианка

 

? Жоро

? Никола (+1)

? Абел

? Ася

? аз

 

Под въпрос са Андрю, Венци и Ачо; от Абел още не съм получил инфо - и с това май горе-долу се изчерпваме? Ако има обаче други желаещи, които съм забравил - извинявайте и се обаждайте! С нас може да дойде и Тодор от БоХоби, който, както знаете, е не по-малко ЛЕГО фен от нас, а и е помагал адски много на клуба - с него ще се чуем тия дни да обсъдим нещата.

 

Ще актуализирам списъка редовно с актуална информация; още веднъж - моля, нека до към края на февруари всички да са решили да или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не мога да кажа нито сигурно да, нито сигурно не. като цяло е примамливо предложение. със сигурност ще пътувам със самолет ако пътувам ;) за кола е безумно дори и за два дни според мен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз и Вера по принцип имаме желание да се включим, обсъждахме някои неща, но засега както каза и georgivar е рано да се каже категорично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, аз затова казвам отрано, че да може всеки да помисли по въпроса, както и да прецени плюс още колко човека ще бъде и да си направи сметката. Нека обаче до другата среща (23 февруари примерно) всеки заинтересован да може конкретно да каже да или не, за да заявя нашата бройка и вече от там нататък да търсим превоз / билети. Иначе аз лично съм съгласен, че с кола е безумие, но ако на някой му се придвижва с кола - лошо няма; въпросът как да се замъкнем натам и дали ще търсим групови варианти обаче мисля, че ще стане актуален едва след като знаем точно кой ще идва.

 

По отношение на местата: първите шестима участника от клуба нощуват безплатно; засега пълним тая квота горе-долу наполовина. В случай че се окажем повече от 6 човека, които 100% ще пътуваме, ще обсъдим как и дали допълнителните присъстващи могат да бъдат регистрирани като AFOLs.

 

И още нещо - за МОС-овете - надали ще има възможност да замъкнем някакви големи /много неща, особено като се има предвид, че все пак май повечето евентуално възнамеряваме да летим със самолет. Въпреки това, мисля, че нашето изложение преди това (края на август / началото на септември) ще е добър повод да си довършим някакви наши МОС-ове или евентуално даже съвместни проекти, които съответно после да можем да вземем с нас и да изложим на фен уикенда в Дания. Можем да участваме и със семинар - ако някой има интерес, да свирка - нищо не пречи да подготвим нещо, workshops и семинари също ще има през трите дни на изложението и би било готино и ние да (по)кажем нещо сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз и брат ми сме 99% сигурни бройки. Кога трябва да се резервират билетите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо трябва да пусна заявката за местата и бунгалата в Скйербек до края на февруари. Затова казвах на срещата другия месец да уточним кой идва 100%, за да можем да обмислим как искаме да се настаним и да пусна писмо до организаторите. Самото пътуване можем да го мислим и след това - не вярвам цените на билетите много да се променят - все пак иде реч за полети в края на септември. Остава единствено въпросът как ще уредим пътя, защото примерно аз не съм сигурен дали аз или Ася ще можем да отсъстваме от работа, особено през септември / октомври, който си е тежък период. Оптималният вариант за пътуване включва излитане в петък следобяд и връщане в понеделник късно вечерта, но може да се наложи ние да мислим други начини с обратен полет примерно още в неделя. Но за това има тепърва време - казвам го само за да се знае, че може да изпуснем посещението в Employee Store-a в понеделник - но, разбира се, ако стане така, ще упълномощим и опаричим своевременно представител от наш'та делегация, който да напазарува и от наше име ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майната му на всичко, Лего рулззззз. Пишете ме и мен сигурен...Ако трябва ще си пусна и отпуска....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, Андрю, само така ;)

 

С теб се окомплектова бройката от първите шестима, заявили 100% участие. Мисля, че с оглед на това най-адекватното разпределение за местата би следвало да е на принципа на поредност на заявяване - затова имайте предвид, че допълнителните места са 100 крони / ~25 лева на човек (което пак мисля, че е без пари така или иначе). Ще се постарая да регистрираме всички участващи от наша страна като членове на клуба, за да няма допълнителни ненужни разходи.

 

Нощувките, които поемат ЛЕГО, са две - петък и събота - т.е. тези, които ще остават и неделя вечер, имат вариант да запазят бунгало за още една вечер, като цената за това е 500 DKK (131 лева); остава само въпросът дали бунгалото принципно е за 4 или 6 човека. Или пък можем да търсим други места за спане в неделя вечер, ако се окаже, че LEGO Employee Store-a, от който ще се пазарува в понедленик, е в Билунд, а не в Скйербек. Питах допълнително за всякакви такива детайли, както и какво ще може да изложим ние; ще допълвам темата с информация, като има нещо ново.

 

Впрочем - пак гледах билетите: по актуални данни най-евтино пътуване в петък и връщане в понеделник излиза 410 кинта, а петък с връщане в неделя - 490. Май все пак се дигат цените, та няма да е зле да се мисли за това по-от рано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар и да искам да дойда, финансово не мога да си го позволя :С. Така че не ме бройте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам още малко актуална информация:

 

Бунгалото има две спални, от които едната е с двойно легло - но леглата могат да бъдат разделени. Допълнително има и "таванска стая", в която също могат да спят още двама човека - т.е. максимум общо 6.

 

Цената от 100 / 200 DKK за квотата над първоначалните шестима е за целия престой, т.е. и за двете нощувки. Клубът ще предостави информация относно това кой от присъстващите е AFOL на базата на наш списък, тъй че мисля, че няма да е проблем всички да са вписани като AFOL членове на клуба - което така или иначе ще е факт - т.е. цената ще е 100 DKK за човек.

 

LEGO Employee Store е в Билунд, както и очаквахме, и всички, участвали на изложението (точната дума, която използваха от LEGO, е "exhibitors"), ще могат да посетят магазина. Все още няма конкретна информация какви ограничения ще наложат от LEGO по отношение на пазаруването, но 100% ще е в сила стандартното правило за пазаруване от Employee магазини - всеки ще може да купува максимум по един сет от даден вид. Възможно е също така и да има ограничение по отношение на максималния брой Exclusive сетове, които могат да се закупят.

 

Що се отнася до участието в изложението - имате ли идеи отсега какво ще излагаме? Знам, че Андрю готви някаква техничарска изненада, която сигурно ще иска да представи и в Дания; аз лично мисля да занеса разни влакови неща примерно (трамвай + монорейл) и сигурно с Ася ще направим някоя нова модулна сграда (тъкмо и за августовско-септемврийското ни изложение). Давайте идеи кой какво има предвид, за да можем да обмислим още от сега нещата и съответно да мога да говоря с организаторите какво място ще ни трябва и с какво ще се включим...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудни новинки!

Ще се бием ли за таванската стаичка :)

 

Това, което възнамерявам да занеса е жълтия автобус, машината която строя (която уж пазя в тайна) и евентуално ново издание на ретро колата, ако го направя до тогава. Волскваген Camper-a също може да взема, модифициран от мен разбира се.

За момента нямам други идей, но нищо чудно да ми дойдат. Ще споделям тук хрумки.

 

Трамвая ще е много гот ако успееш да го занесеш. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някаква нова информация относно това кой ще идва и какво правим евентуално?

 

Има съвсем реална възможност ние двамата с Ася да отпаднем, тъй като септември доста тежък и за двамата откъм работа, т.е. освобождават се допълнителни места за безплатна нощувка.

 

Помислете и другата седмица да видим вече кой ходи и как да планираме оптимално пътуването и цялата дандания. Даже и да не дойда лично, пак ще осигуря пълна подкрепа с оправянето по отношение на настаняване и т.н. с ЛЕГО и организаторите - а също така имам възможност да потърся самолетни билети на преференциални цени, особено ако се оформи група, която да пътува заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

На срещата вчера отново остана да виси тоя въпрос, поради което ви моля да доуточним нещата в темата. Крайният срок за предоставяне на информация е 29 февруари. Ако до тогава не сте заявили стопроцентова готовност да участвате, няма да мога да ви включа и при най-добро желание.

 

Списъкът засега остава в следния вид:

+ Камен

+ Вики

+ Ангел Т.

+ Георги Т.

+ Андрю

+ Тодор

+ Бианка

 

? Жоро

? Никола

? Вера

? Абел

? Ася

? аз

 

Плюсовете са сигурни; питанките оставаме на изчакване, но изчакването е само още няколко дни, тъй че който не потвърди до 29 - казах по-горе. Също така, моля хората, които заявят 100% участие, да не ни поднасят неприятни изненади в последствие - знам, че е рано да се каже дали ще сте свободни в края на септември. Именно поради факта, че има немалка доза вероятност примерно аз лично да не мога да отсъствам тези дни, директно се вкарвам в списъка с въпросителните. Ако заявя пред ЛЕГО бройка, те ни запазят бунгало, а после започнат от нашата квота да отпадат хора, ще бъде просто грозно.

 

В горепосочената бройка хора Тодор и Бианка заявиха твърдо желание да са в "допълнителната" част, т.е. да заплатят отделно нощувка. С други думи, има празни места даже и в безплатната квота за нощувки. Също така, Тодор и Бианка ще пътуват твърдо с кола. За желаещите да пътуват със самолет - цените са около 350 лева (ориентировъчно) за пътуване в двете посоки. Както казах и по-рано, мога да потърся по-евтини билети за групова резервация. Хайде, вие сте :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз потвърждавам за мен и брат ми. Също зъм "ЗА" групов билет, но ако не се организираме о'време ще резервирам за мен и Жоро отделно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите планове за съжаление се промениха, така че аз съм пас за тази година....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затварям темата; финалните доуточнения така или иначе ще ги правим по телефоните / на живо. Догодина - пак! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...