Jump to content

Конкурс ЖеУезната Ковачница

danny

Recommended Posts

Добре дошли в първия сезон на конкурса ЖеУезната Ковачница*!

jeuezo.jpg

Целта на конкурса е, в рамките на 45 дни да строим, да споделяме творенията си и да се забавляваме. Накрая разбира се ще има и награди за най-креативните.

Начин на провеждане - в 3 кръга, като всеки от тях продължава по 15 дни:
1ви Кръг - 15/05/2020 до 30/05/2020.
2ри Кръг - 31/05/2020 до 14/06/2020.
3ти Кръг - 15/06/2020 до 30/06/2020.

В началото на всеки кръг се обявява частта или темата, по която ще се строи. Всеки има на разположение 15 дни да създаде, снима и качи в тази тема, своето творение.
Можете да участвате с колкото искате на брой творения, като не е нужно да участвате във всеки кръг. Шанс за спечелване на награда ще има всеки без значение кога се е включил...или е подкупил журЕто...без последното. Няма подкупи, въпреки че наградите са много престижни :D

Между 01/07 и 03/07/2020 ще бъдат обявени и победителите, които ще получат, както следва:

prizes.jpg

1во място: 1x LEGO 11001 Тухлички и идеи + 1x Минифигурка Серия 20
2ро място: 1x Минифигурка Серия 20
3то място: 1x Минифигурка Серия 20
4то място: 1x Минифигурка Серия 20

Още награди в края на всеки кръг!
Всеки включил се в конкурса има шанс да спечели една от 3 награди специално предоставени от @nerdcore. В края на всеки кръг един от вас ще получи една от следните награди:

prizes-2.jpg

1x Ключодържател с LED светлина Worriz Key Chain
1x Ключодържател с LED светлина Laval Key Chain
1x LEGO 30111 - Лабораторията

И още една награда в края на конкурса специално предоставена от @DOSTIN :)

prizes-3.jpg

1x 30524 The Mini Batwing

Ще се радвам, ако се включат, както големи така и малки строители. Дори можете да си заформите малко вътрешна конкуренция, като строите с родителите си или с децата си вкъщи.

С това обявявам началото на 1ви Кръг, в който частта, с която можете да строите каквото си пожелаете е ръчичка/длан на минифигурка. Можете да видите частта, която да ползвате отдолу.

round1.jpg

Във 2ри кръг нещата малко се променят и вместо да строите с определена част, трябва да изпратите минифигурките на приключение!

Няма никакви ограничения! Можете да използвате 1,2 или повече фигурки, можете да ги изпратите в космоса, на почивка, на сафари, дори просто до магазина да купят тоалетна хартия! Развихрете въображението си и създавайте смело :)

round2.jpg

И е време за 3ти кръг! През последните 2 седмици от конкурса ще трябва да създадете творение с точно 30 части! Не са много, затова избирайте внимателно. Отново може да ползвате абсолютно всичко, малки и големи части, стига да не надвишавате 30 :)

round3.jpg.b5611c160d5c5dd41e91e1cffbc3cc4b.jpg

Публикувайте творенията си в тази тема. Можете да пишете и по няколко думи за тях или за процеса на създаването :)

Ето примерно творение от @Hri$$y за първи кръг, която ни е направила мама-костенурка и малките ѝ :)

turtle.jpg

Примерно творение за втори кръг.

pirate-ship.jpg

pirate-ship2.jpg

Бъдете креативни, създайте всичко каквото пожелаете, като разбира се спазвате и добрия тон :)

П.П. От време на време ще качвам неща за вдъхновение в различните кръгове.
* Идеята е взаимствана от състезанието Iron Forgе

Редактирано от danny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога само да кажа:

Поздравления за инициативата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RESPECT B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mnachev Благодаря! Значи сега трябва да скочиш в този dimension и да направиш нещо готино :) Ако имаш и кой вкъщи да помага ще чакаме и още билдове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зле съм с "мокването", но заради идеята ще се включа.
Ще помоля и малката да мисли нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Малко вдъхновение - не е нужно да използвате много части или да правите огромни билдове! Забавлявайте се :)

up.jpg

Редактирано от danny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер начинание @danny поздравления! 

Нещо дребно...

Ръчичката на минифигурката не се свързва лесно и стандартно с части в края в който влиза в останалата част от ръчичката на човечето, това прави тази част много предизвикателна за употреба и свързване с други части, предполагам това е и една от причините заводски да си е поставена в частите от торса на човечето. Все пак започнах да експериментирам и открих някои части с които успява да се съедини и от там реших, мотор ще е. Първо мислех за птица някаква, ама понеже пусна една викам хайде пък някакво разнообразие, а и ме вдъхнови с моторжийския ти МОК, дето беше правил преди време. 

F9UueT5m.jpg

QfqUlY1l.jpg

cAzvZdWl.jpg

Весело създаване на всички! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен мотор @DOSTIN !! Да, ръчичката е малко трудна за свързване, но съм сигурен, че всеки ще измисли интересен начин да я ползва, както и ти си го направил :) Не знаех дори, че може да влезе там, където си я сложил :D Много ми харесва как си използвал и стъд шутъра за стоп на мотора, но и като цяло билда! Все пак - много як детайл :) Специално за мотори ми е винаги интересно да видя нов и всеки път има по нещо, което да ме изненада.

Благодаря ти за включването и ако имаш време и идеи можеш да направиш още интересни билдове!

Съжалявам, ако съм провалил идеята за птицата - просто и на мен ми хрумна първо като избрах ръката :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря @danny

Не си провалил никаква идея, направих едно изчадие огнедишащо за да се потвърди, че все пак ще има и хвъркато някакво...

aPv2XdEl.jpg

012CiRzl.jpg

SNpqvVIl.jpg

Весело създаване на всички! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха - страшно ми харесва! Краката си ги измислил много яко, браво! А това, че се и движи е черешката! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разписвам се и аз. ;) Не съм използвал много от дадената част. Ще се опитам с друг модел в който да преобладават. ;)

v1 и v2 :) втората с LBG тайлове май ми допада повече. :)

IMG_20200517_221642.thumb.jpg.b8fc0f9e0de26c33eeea208c03cba9c2.jpg

IMG_20200517_230312.thumb.jpg.204f3d1d4a0dccfa92501478ca7f7cad.jpg

За жалост не се виждат сглобките от снимките. Събрах една от която уж да се види нещо, но май не е много читава, съжалявам.mix.thumb.jpg.f251c3964defc2bdcdeac073a264405c.jpg

Оригинала до лего моделчето :D:D:D

New0000.thumb.jpg.a262a716c1a17a801fd8b4bef8a3b69d.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и моето участие.
Малко съм интерпретирал темата. :) The Giant Hand!
Вместо, като елемент съм го използвал, като  модел - но мисля пак е по темата.

han2d.png.c2f6ab1930cc8535d255e40620e90650.png

И малка сценка... The Experiment: drinking wrong medicine (Do not try this at home)

hand_5.png.838c0054f8f7c77346ee9bb31d5a20ab.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, OneOfAll написа:

Разписвам се и аз. ;) Не съм използвал много от дадената част. Ще се опитам с друг модел в който да преобладават. ;)

Много яко си го направил дървото! Има повече от достатъчно от ръчичката :) Само със светли тайлове и на мен повече ми харесва, но без значение цвета, все е красиво :)

преди 50 минути, mnachev написа:

И малка сценка... The Experiment: drinking wrong medicine (Do not try this at home)

:D:D Много добра сцена! Голямата ръчичка ми прилича на някакъв олтар и си представям как от малката ръчичка струи светлина :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mnachev змийчока е много симпатичен. Браво!

Пускам по-хубави снимки направени на по-светло (click за останалите).

https://www.flickr.com/photos/140282067@N06/albums/72157714351724572/with/49907755343/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, mnachev написа:

Това  е участието на LegoNinka:

The Snake

Страхотна змия! Благодаря за включването :)

Само малко предложение - опитайте се да го пресъздадете и на живо. С програми стават много красиви неща, но идеята ми беше да се забавляваме пипайки частите и търсейки начини да постигнем неща с ограничени възможности. Ясно е, че на всеки от нас му липсват определен цвят части или конкретни такива. Ръчички имат всички и от там има безброй възможности да се сложат някъде. Това не е критика, надявам се да насърчим така младите строители, хем да не са постоянно пред устройствата, хем да проявят креативност. Разбира се, най-добре е ако има кой да ги насърчи и да им удари по едно рамо в "труден" момент, като липсват части или нямат вдъхновение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо интересно и по нашата тема :) Очевидно ръчичките могат да се мушнат в стъд шутърите.

lego-techniques-15391-stud-shooter-jaapxaap-satellite.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, danny написа:

Нещо интересно и по нашата тема :) Очевидно ръчичките могат да се мушнат в стъд шутърите.

lego-techniques-15391-stud-shooter-jaapxaap-satellite.png

Да, могат, точно мислех да кача снимка за мотивация с комбинациите, дето съм намерил до тук, тази комбинация е една от тях. Та отпада, до тук във вложеното в предложенията ми и това изчерпва комбинациите, които съм намерил. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, DOSTIN написа:

Да, могат, точно мислех да кача снимка за мотивация с комбинациите, дето съм намерил до тук, тази комбинация е една от тях. Та отпада, до тук във вложеното в предложенията ми и това изчерпва комбинациите, които съм намерил. 

Ти си открил доста добри, така че ако намериш нови качвай смело :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още едно дребно "откритие" доведе до този скелет... 

9SDeQezl.jpg

ptJLs0vm.jpg

А, това е и обобщение на какви комбонинации се получиха към този момент - с относителна "легалност" и здравина на скрепянето са...

YDRiGiym.jpg

rYRQCDIm.jpg

KuldNcfm.jpg

И все пак снимката, която бях подготвил за допълнителна мотивация... 

ZVlex90m.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, DOSTIN написа:

Ето още едно дребно "откритие" доведе до този скелет...

Скелетът е станал много добре! Благодаря и за снимката за мотивация, постарал си се много с възможностите за ползване на ръчичката и за пореден път откривам неща, които не съм знаел как и къде могат да се ползват. Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Преди 22 часа, OneOfAll написа:

Малка заигравка с мечове и лек филтър. :D Yin & Yan, както каза @danny . :)

Много са яки, особено така сложени един срещу друг :)

Редактирано от danny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове