danny Публикувано Май 15, 2020 Share Публикувано Май 15, 2020 (Редактирано) Добре дошли в първия сезон на конкурса ЖеУезната Ковачница*! Целта на конкурса е, в рамките на 45 дни да строим, да споделяме творенията си и да се забавляваме. Накрая разбира се ще има и награди за най-креативните. Начин на провеждане - в 3 кръга, като всеки от тях продължава по 15 дни: 1ви Кръг - 15/05/2020 до 30/05/2020. 2ри Кръг - 31/05/2020 до 14/06/2020. 3ти Кръг - 15/06/2020 до 30/06/2020. В началото на всеки кръг се обявява частта или темата, по която ще се строи. Всеки има на разположение 15 дни да създаде, снима и качи в тази тема, своето творение. Можете да участвате с колкото искате на брой творения, като не е нужно да участвате във всеки кръг. Шанс за спечелване на награда ще има всеки без значение кога се е включил...или е подкупил журЕто...без последното. Няма подкупи, въпреки че наградите са много престижни Между 01/07 и 03/07/2020 ще бъдат обявени и победителите, които ще получат, както следва: 1во място: 1x LEGO 11001 Тухлички и идеи + 1x Минифигурка Серия 202ро място: 1x Минифигурка Серия 20 3то място: 1x Минифигурка Серия 20 4то място: 1x Минифигурка Серия 20 Още награди в края на всеки кръг! Всеки включил се в конкурса има шанс да спечели една от 3 награди специално предоставени от @nerdcore. В края на всеки кръг един от вас ще получи една от следните награди: 1x Ключодържател с LED светлина Worriz Key Chain 1x Ключодържател с LED светлина Laval Key Chain 1x LEGO 30111 - Лабораторията И още една награда в края на конкурса специално предоставена от @DOSTIN 1x 30524 The Mini Batwing Ще се радвам, ако се включат, както големи така и малки строители. Дори можете да си заформите малко вътрешна конкуренция, като строите с родителите си или с децата си вкъщи. С това обявявам началото на 1ви Кръг, в който частта, с която можете да строите каквото си пожелаете е ръчичка/длан на минифигурка. Можете да видите частта, която да ползвате отдолу. Във 2ри кръг нещата малко се променят и вместо да строите с определена част, трябва да изпратите минифигурките на приключение! Няма никакви ограничения! Можете да използвате 1,2 или повече фигурки, можете да ги изпратите в космоса, на почивка, на сафари, дори просто до магазина да купят тоалетна хартия! Развихрете въображението си и създавайте смело И е време за 3ти кръг! През последните 2 седмици от конкурса ще трябва да създадете творение с точно 30 части! Не са много, затова избирайте внимателно. Отново може да ползвате абсолютно всичко, малки и големи части, стига да не надвишавате 30 Публикувайте творенията си в тази тема. Можете да пишете и по няколко думи за тях или за процеса на създаването Ето примерно творение от @Hri$$y за първи кръг, която ни е направила мама-костенурка и малките ѝ Примерно творение за втори кръг. Бъдете креативни, създайте всичко каквото пожелаете, като разбира се спазвате и добрия тон П.П. От време на време ще качвам неща за вдъхновение в различните кръгове.* Идеята е взаимствана от състезанието Iron Forgе Редактирано Юни 15, 2020 от danny 7 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Май 15, 2020 Share Отговорено Май 15, 2020 Мога само да кажа: Поздравления за инициативата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RESPECT 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 15, 2020 Автор Share Отговорено Май 15, 2020 @mnachev Благодаря! Значи сега трябва да скочиш в този dimension и да направиш нещо готино Ако имаш и кой вкъщи да помага ще чакаме и още билдове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Май 15, 2020 Share Отговорено Май 15, 2020 Зле съм с "мокването", но заради идеята ще се включа. Ще помоля и малката да мисли нещо... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
neelton Отговорено Май 16, 2020 Share Отговорено Май 16, 2020 Супер идея! Ще се постарая да се включа. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 16, 2020 Автор Share Отговорено Май 16, 2020 (Редактирано) Малко вдъхновение - не е нужно да използвате много части или да правите огромни билдове! Забавлявайте се Редактирано Май 16, 2020 от danny 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Май 16, 2020 Share Отговорено Май 16, 2020 Супер начинание @danny поздравления! Нещо дребно... Ръчичката на минифигурката не се свързва лесно и стандартно с части в края в който влиза в останалата част от ръчичката на човечето, това прави тази част много предизвикателна за употреба и свързване с други части, предполагам това е и една от причините заводски да си е поставена в частите от торса на човечето. Все пак започнах да експериментирам и открих някои части с които успява да се съедини и от там реших, мотор ще е. Първо мислех за птица някаква, ама понеже пусна една викам хайде пък някакво разнообразие, а и ме вдъхнови с моторжийския ти МОК, дето беше правил преди време. Весело създаване на всички! 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 16, 2020 Автор Share Отговорено Май 16, 2020 Страхотен мотор @DOSTIN !! Да, ръчичката е малко трудна за свързване, но съм сигурен, че всеки ще измисли интересен начин да я ползва, както и ти си го направил Не знаех дори, че може да влезе там, където си я сложил Много ми харесва как си използвал и стъд шутъра за стоп на мотора, но и като цяло билда! Все пак - много як детайл Специално за мотори ми е винаги интересно да видя нов и всеки път има по нещо, което да ме изненада. Благодаря ти за включването и ако имаш време и идеи можеш да направиш още интересни билдове! Съжалявам, ако съм провалил идеята за птицата - просто и на мен ми хрумна първо като избрах ръката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Май 16, 2020 Share Отговорено Май 16, 2020 Благодаря @danny Не си провалил никаква идея, направих едно изчадие огнедишащо за да се потвърди, че все пак ще има и хвъркато някакво... Весело създаване на всички! 1 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 16, 2020 Автор Share Отговорено Май 16, 2020 Хахаха - страшно ми харесва! Краката си ги измислил много яко, браво! А това, че се и движи е черешката! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 17, 2020 Share Отговорено Май 17, 2020 Разписвам се и аз. Не съм използвал много от дадената част. Ще се опитам с друг модел в който да преобладават. v1 и v2 втората с LBG тайлове май ми допада повече. За жалост не се виждат сглобките от снимките. Събрах една от която уж да се види нещо, но май не е много читава, съжалявам. Оригинала до лего моделчето 3 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 17, 2020 Share Отговорено Май 17, 2020 @DOSTIN интересна птичка. Без огъня ми прилича на някакъв герой от анимация или на щъркел. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Май 18, 2020 Share Отговорено Май 18, 2020 Ето и моето участие. Малко съм интерпретирал темата. The Giant Hand! Вместо, като елемент съм го използвал, като модел - но мисля пак е по темата. И малка сценка... The Experiment: drinking wrong medicine (Do not try this at home) 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 18, 2020 Автор Share Отговорено Май 18, 2020 Преди 11 часа, OneOfAll написа: Разписвам се и аз. Не съм използвал много от дадената част. Ще се опитам с друг модел в който да преобладават. Много яко си го направил дървото! Има повече от достатъчно от ръчичката Само със светли тайлове и на мен повече ми харесва, но без значение цвета, все е красиво преди 50 минути, mnachev написа: И малка сценка... The Experiment: drinking wrong medicine (Do not try this at home) Много добра сцена! Голямата ръчичка ми прилича на някакъв олтар и си представям как от малката ръчичка струи светлина 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Май 18, 2020 Share Отговорено Май 18, 2020 Това е участието на LegoNinka: The Snake 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 18, 2020 Share Отговорено Май 18, 2020 @mnachev змийчока е много симпатичен. Браво! Пускам по-хубави снимки направени на по-светло (click за останалите). https://www.flickr.com/photos/140282067@N06/albums/72157714351724572/with/49907755343/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 18, 2020 Автор Share Отговорено Май 18, 2020 Преди 1 час, mnachev написа: Това е участието на LegoNinka: The Snake Страхотна змия! Благодаря за включването Само малко предложение - опитайте се да го пресъздадете и на живо. С програми стават много красиви неща, но идеята ми беше да се забавляваме пипайки частите и търсейки начини да постигнем неща с ограничени възможности. Ясно е, че на всеки от нас му липсват определен цвят части или конкретни такива. Ръчички имат всички и от там има безброй възможности да се сложат някъде. Това не е критика, надявам се да насърчим така младите строители, хем да не са постоянно пред устройствата, хем да проявят креативност. Разбира се, най-добре е ако има кой да ги насърчи и да им удари по едно рамо в "труден" момент, като липсват части или нямат вдъхновение 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 21, 2020 Автор Share Отговорено Май 21, 2020 Нещо интересно и по нашата тема Очевидно ръчичките могат да се мушнат в стъд шутърите. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Май 21, 2020 Share Отговорено Май 21, 2020 преди 28 минути, danny написа: Нещо интересно и по нашата тема Очевидно ръчичките могат да се мушнат в стъд шутърите. Да, могат, точно мислех да кача снимка за мотивация с комбинациите, дето съм намерил до тук, тази комбинация е една от тях. Та отпада, до тук във вложеното в предложенията ми и това изчерпва комбинациите, които съм намерил. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 21, 2020 Автор Share Отговорено Май 21, 2020 Преди 1 час, DOSTIN написа: Да, могат, точно мислех да кача снимка за мотивация с комбинациите, дето съм намерил до тук, тази комбинация е една от тях. Та отпада, до тук във вложеното в предложенията ми и това изчерпва комбинациите, които съм намерил. Ти си открил доста добри, така че ако намериш нови качвай смело 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 21, 2020 Share Отговорено Май 21, 2020 И аз ще кача малко по-натам, ако успея да направя, това което искам, ако не стнае ще е в малкия си вид. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DOSTIN Отговорено Май 22, 2020 Share Отговорено Май 22, 2020 Ето още едно дребно "откритие" доведе до този скелет... А, това е и обобщение на какви комбонинации се получиха към този момент - с относителна "легалност" и здравина на скрепянето са... И все пак снимката, която бях подготвил за допълнителна мотивация... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 22, 2020 Автор Share Отговорено Май 22, 2020 Преди 2 часа, DOSTIN написа: Ето още едно дребно "откритие" доведе до този скелет... Скелетът е станал много добре! Благодаря и за снимката за мотивация, постарал си се много с възможностите за ползване на ръчичката и за пореден път откривам неща, които не съм знаел как и къде могат да се ползват. Браво! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 23, 2020 Share Отговорено Май 23, 2020 Малка заигравка с мечове и лек филтър. Yin & Yan, както каза @danny . 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 23, 2020 Автор Share Отговорено Май 23, 2020 (Редактирано) Преди 22 часа, OneOfAll написа: Малка заигравка с мечове и лек филтър. Yin & Yan, както каза @danny . Много са яки, особено така сложени един срещу друг Редактирано Май 24, 2020 от danny Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts