Jump to content
MetroiD

График на изложенията за 2012г.

Recommended Posts

MetroiD

Време е да започнем да обсъждаме какви публични изяви плануваме за тази година. След относително "спокойната" 2011 няма лошо тази година да вдигнем малко повечко шум около нас. ;) Ето ориентировъчни дати за изложенията, които плануваме през 2012г.:

 

27 - 29 април: Изложение по повод международния конкурс Vivapiano. Помните ли първите ни стъпки през 2010? Тази година международният конкурс отново ще се проведе и ще имаме възможност да си спомним за добрите стари времена. Хубавото е, че тоя път няма да сме в таванска стаичка на читалище, а във фоайето на Зала България. Пространството, разбира се, не е неограничено, но ще се постараем да има по нещо забавно за всеки - както сте свикнали.

 

16 юни: Денят на бащата. Поредната нова традиция, в която ще участваме и се надяваме да превърнем в ежегодно събитие. Идеята е този ден да е празник за бащи и синове - и разбира се, не само за тях, но акцентът ще бъде върху пожарни, военни камиони, Хъмъри, хеликоптери (всичко това в мащаб 1:1) и всякакви други момчешки работи, за които можете да се сетите... Така че - на 16 юни ви чакаме във Военния музей, да погледате какви ли не експонати на реални машини, да поиграете разни игри с пораснали и непораснали деца -- и, разбира се, да видите какво сме ви приготвили ние.

 

23 юни: Midsummer Party. Както знаете, приятелите ни от Българо-Скандинавската Търговска Камара имат желание да превърнат ежегодния купон, с който отбелязваме най-дългия ден в годината, в традиция. Дата тази година е 23 юни, а мястото е добре познатата ни Резиденция Лозенец, предлагаща достатъчно място за какви ли не забавления. Както и миналата година, поканите за посетителите са с ограничен брой, тъй че най-добре е отсега да обмислите какво ви се прави през предпоследната събота на юни.

 

11 юли: Pool Party в Резиденция Горна Баня. След многократните event-и, на които сме притегателна точка за децата и техните родители, този път ще представим нашия клуб и LEGO пред връстници. Партито в Резиденция Горна Баня е за млади хора на възраст между 25 и 45 години, които искат да контактуват и да се забавляват по забавен начин - където се включваме и ние.

 

Декемврийско изложение. На път да постави началото на поредната страхотна традиция. Идеята е през декември да организираме изложение, представящо както тематично-коледни LEGO неща, така и да поканим хобисти от други сфери - примерно стендови моделисти, жп моделисти, фенове на макетите и т.н. Така заедно хоби клубовете, "специализиращи" в различни сфери, могат да създадат истинска коледна приказка за малки и големи.

 

 

 

Плановете са пред вас; сега е моментът редовните заподозрени и новите ентусиасти да започнат да дават идеи и да казват кой с какво ще се включи ;)

 

Всички описани по-горе изложения са запланувани за провеждане в София - причината за това е проста и многократно обсъждана: засега огромна част от членовете на клуба сме от София, а липсата на време превръща организацията и провеждането на изложение в друг град в доста тежка задача. Успоредно с това, с всяко едно наше изложение ние поемаме ангажимент към LEGO, че ще ги представим поне толкова добре, колкото последния път - и си поставяме минимални цели за посещаемост, които на някои места са просто неосъществими, особено ако не се вложат наистина много ресурси и енергия в популяризиране и рекламиране на събитието.

 

Това обаче не значи, че Лебго не може или не иска да организира инициативи и другаде. Прекрасно знаем, че има хора сред вас, които биха искали да проведат изложение в провинцията и сме готови да ги подпомогнем по редица начини - стига обаче да имаме предварителна и точна информация за сериозна идея. Така че оставаме отворени за всякакви предложения, стига да става въпрос за нещо наистина добре обмислено и отговорно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Информацията за предстоящите изложения е актуализирана, добавени са конкретни дати за еднодневните ни участия в събития през месец юни. Впрочем, и към момента важи уговорката, че горният списък не е окончателен... никога не се знае какво ново ще ни щукне. По отношение на представените по-горе обаче събития сме поемали 100% ангажимент за реализацията им, тъй че можете да си отбележите съответните дати с хиксче. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Получихме окончателно потвърждение и покана и за Midsummer Party-то на Българо-Скандинавската Търговска Камара. То ще се проведе отново в Резиденция Лозенец, както беше предвидено, на 23 юни - т.е. една седмица след Деня на Бащата. Както и миналата година обаче, за него броят присъстващи е ограничен, затова ще е хубаво отсега да помислим не само какво ще правим (предлагам да използваме нещата от 16 юни - мисля, че ще са достатъчно интересни, за да се повторят поне още веднъж), а и кой ще идва.

 

Максималната бройка представители на клуба е 4-5 човека. Аз не мога да кажа със 100% сигурност дали ще имам възможност да присъствам, а и най-вероятно това ще стане ясно едва след първата седмица на юни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

На линия съм за 23-ти, нямам проблем да присъствам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
mrcastle

Аз и PecataD ще сме там. ;) В колко часа ще се проведе?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Midsummer Party-то е инициатива на Българско-скандинавската търговска камара и като такава, достъпът до партито е възможен само с куверт и предварително записване. Бройките се изчерпаха доста бързо, а когато писах по-рано (още през януари), че за него са нужни покани и е задължително да се правят заявки предварително, нямаше реакция. Цената на куверта тази година така или иначе беше 50 лева за хора извън членовете на Камарата, като местата бяха силно ограничени, а и още в началото на месеца вече бяха почти кът.

 

С думи прости, достъпът е ограничен, а нашият клуб участва в event-a по покана на организаторите. Така или иначе, няма да излагаме някакви нови неща, които не са били на показ миналата седмица.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Тежката лятна програма ще приключим с едно допълнение в последната минута: участие в Pool Party-то, организирано от Premium Lifestyle на 11 юли в Резиденция Горна Баня. След двата страхотни event-a през юни ще използваме набраната скорост, само че този път ще представим LEGO не пред децата и техните родители, а пред хора на наша възраст - купонът на 11 юли е за млади хора между 25 и 45 години, а организаторите са убедени, че LEGO ще е извънредно забавно средство за игра и комуникация и за тази аудитория. С нас отново ще са Робопартанс, с които вече мислим съвместни игри и проекти не само за това участие.

 

Друга промяна в програмата е отпадането на септемврийското изложение. Тъй като по всички личи, че лятото ще го караме по-отпускарски, надали ще разполагаме с достатъчно нов материал, който да изложим в началото на септември - а да организираме уж голямо годишно изложение, на което обаче да покажем вече видяни неща, няма смисъл. За сметка на това обаче, още от сега тече сериозна подготовка за мащабно коледно изложение, в което по модела от Деня на Бащата освен нашия клуб ще участват и други хоби клубове. Разбира се, Лебго ще бъде в основата на организацията, така че всичко, което сте запланували за септември, ще трябва само да изчака още два месеца - коледното изложение през декември ще бъде определено мащабно: ще се проведе за повече от три дни (!); макетът се очертава да е най-големият, който сме правели до сега, а за всички, извън клуба, които обаче желаят да покажат своите собствени най-хубави модели, ще има специално отделено място.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikola Bathory

Звучи добре. Очевидно през декември във военно-историческия музей Лего частта ще бъде дори по-голяма от Деня на Бащата ;).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Бях отсвирил набързо есенния период, но пък се оказва, че ни щяли тук-таме... С Кико от Робопартанс се чухме днес и той сподели, че (ориентировъчно като предварителна дата) на 22 септември, събота, има запланувал голям детски празник пред Народния Театър, а организаторите (фондация за работа с деца) имат голямо желание и ние да се включим. Става въпрос само за един ден, с насоченост по-скоро към дейностите, отколкото към гледането, така че в случая по-добрата идея би била да се концентрираме към предоставяне на малчуганите на възможност да си строят на воля, а не толкова към излагане на наши макети / модели. Но пък е и добра възможност да изпробваме някакви дълго обсъждани outdoor идеи... Споделете какво мислите по въпроса - според мен ще е готино да се включим. Пък и ми светва лампичката, че това би бил добър повод техничарската гилдия най-накрая да вземат да спретнат по нещо джипарско - пред театъра е перфектно за скоростни отсечки, а в парка има доволно възможност за off-road...? :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Antonio

KIDS =/= MY LEGO

Аз не мисля че ще има с какво да се вклуча тъй като съм повече по моковете :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Навит, бройте ме! Само пари да има за джипа :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikola Bathory

Има доста време до тогава, но аз май съм пас този път, както и Вера.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Разбираемо е пасуването; лошо няма :D

 

Аз също си мисля, че ако не разполагаме с нещо готино и за самите нас (визирам техничарите), ще е малко скучно да ходим, само за да разлеем едни чарколяци за свободно строене. Затова и казвам по-отрано - ще е хубаво да се използва поводът за някое наше състезание - крайно време е да поставим началото на джиповото предизвикателство, а там аз нямам пръст; всичко си зависи от МОС-аджиите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

както казах - пари да има :D Иначе зъдължително ще оджипя ситуацията (evil)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
koce1313

Здравейте ! Декемврийското изложение кога ще бъде ?

За да знам дали ще мога да се включа с 10199 !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Здравей и добре дошъл в нашия форум!

По всяка вероятност през Декември :D Конкретните дати ще бъдат уточнени в края на есента.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikola Bathory

С една дума декемврийското изложение ще се състои през декември. :D:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

И, състойки се през декември, ще гледаме да обхване по-сериозна част от месеца. Първоначалният план е изложението да продължи повече от една седмица, но това зависи и от други фактори. Важното е да има място, а време ще има всеки да измисли какво да прави :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Antonio

За декемврийското изложение реших да правя пейзаж на пиратска/касъл тематика.Въпросът ми е дали тематиката е добре или е малко тъпо (ще има сняг по пейзажа, така че да не е напълно летен) .Подбрах такъв пейзаж тъй като напоследък реших да права пейзажи и ми харесват по-големите ,апък с частите които имам няма да мога да направя много голям пеизаж само на суша да е (водата/морето/ което ще е в пейзажа ще ми спести части за пристанището).Идеята ми е пристанище със скали от 2та края и битка между два кораба в близостта.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
inflames678

Това лято минавах покрай Ал. Невски почти всеки ден и някакси неможах да се сдържа да не го възстановя .Но стихнах до умозаключението че моделчето ми е прекалено малко за да пресъздаде разчупената архитектура на храма. Та затова новият вариант е два пъти по-голям като заема почти цял baseplate. На модела му трябват само още няколко пипвания и дигиталният му вид ще е завършен . По този повод тия седмици ще започна да поръчвам чарколяците , живот и здраве на декемвриското изложение вече ще е изпипан от всякъде .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Antonio

Макар и още да е рано се чудя дали някой ще може да направи пиратски кораб,защото мисля да си обединя авантюриста и кораба на троловете (корпусите им) и да направя някой по-голям. :?Питам просто предварително ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

аз бих могъл, но нека този вариант остане като резерва.

 

По скоро бих помолил Боби или някой друг са ди донесе Brickbeard's bounty. Какво мислиш, Тони?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Antonio

Стaвa ͵но aко Боби ще носи ще е по-добре дa е империaл флaгшип стигa той дa е съглaсен ;) тъй кaто моя ще бъде много по голям от преди.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
koce1313

Здравейте ! Искам да попитам дали ще има зимно изложение или не. Ако има кога и къде ще бъде ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Здрасти!

Не, декемврийско изложение няма да има.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Подобни теми

  • OneOfAll
   От OneOfAll
   Здравейте,
   Попаднах днес на снимки от изложението BrickFair провело се във Virigina през дните 3-4 август. Има много снимки и си заслужава да се видят. Може да почерпите вдъхновения за бъдещи проекти.
   Цъкате на картинката и давате на дясно - 1099 снимки. Приятно разглеждане
    
  • nerdcore
   От nerdcore
   Ето и от мен 4 софийски сгради:

  • legohead
   От legohead
   Здравейте!

   Споделям с вас кратко резюме на предстоящия курс, който ще стартира през март. Водим го Венци и аз.  


   Най-съществената информация накратко:

   Публична демонстрация
   На 16 март в Национален Политехнически Музей ще покажем на заинтересованите с какво точно ще се занимаваме по време на курса.

   Точния час ще обявим допълнително, вероятно начало 10-11 ч.   Адрес:
   Ул. Опълченска 66
   https://goo.gl/maps/LMpSxrJJjeq

   Участие в курса
   Това е пилотен проект, и участието е отворено. Групата е с 10 места.
   Курса ще включва 8 занятия, с начало 23 март и край 18 май. Ще се провеждат в събота от 16:30 до 18 ч. в сградата на НПТМ.


   Описание
   Космическо предизвикателство
   Препоръчителна възраст: 13-16 г.
   Участницитеще създават иновативни решения за изследване на космоса.
     По време на курса учениците ще придобият умения за: прецизно движение на програмируем лего робот използването на сензори, с които робота да се ориентира в пространството следване на маркировки реагиране спрямо изменението на околната среда измерване на изминато разстояние В края на курса учениците ще премерят сили в примерно състезание за програмиране на автономни роботи.
  • OneOfAll
   От OneOfAll
   Здравейте,
   След безброй часове на организация, редене и сглобяване официално можем да обявим, че изложението в Bulgaria Mall започна на 9 март и ще продължи до 24 март.

   В рамките на настоящото изложение сме разположили 6 отделни макета с много различни тематики. От тях 4 са на приземния етаж, и 2 на етаж +1.
   Темите на макетите включват сериите Technic, Creator, City, Star Wars, Jurassic World, Harry Potter, Batman, Minecraft, Architecture, Ideas и др.
   Освен комплектите от официалните LEGO серии сме изложили и впечатляващи авторски модели създадени от членовете на нашия клуб - LEBGO.
    
   Ето и кратко описание на макетите:
   Technic
   Местоположение: приземен етаж, при входа
   Ще можете да видите голям асортимент от официални комплекти, както и авторски модели дело на членовете на LEBGO с псевдоними Stormfury и JoePsysky. Сред тях ще забележите различни спортни коли, джипове, камиони, мотори, товарни машини, самолети и хеликоптери.

    
   Превозни средства – авторски модели
   Местоположение: приземен етаж, до сцената
   Макетът съдържа над 50 авторски модела на превозни средства създадени от члена на клуба с псевдоним minichamps. Може да видите всякакви автомобили от американски спортни коли, през автобуси, каравани, ретро коли и други.
   Моделите са създадени с изключителни детайли и един фен на авторските творения задължително трябва да хвърли един поглед на тези прекрасни превозни средства!

    
   CITY – градски макет
   Местоположение: приземен етаж, до сцената
   Град с море, арктическа експедиция, ферма и влак. Това е на кратко за този макет, но когато застанете до него ще видите блясъка на творението, което са създали голям брой от членовете на клуба. Това са участниците с псевдоними: minichamps, Mamun, Duh5, Kagpid, Dostin, Univega.

   Впечатляващата ферма съдържа много скрити детайли (така наречени easter eggs).
   Фермата граничи с градска част, изпълнена с голямо количество официални модулни сградни и разбира се голямо количество авторски модели на сгради като гара, полицейско управление, магазини и други.
   Не далеч от града може да забележите и арктическа експедиция, която бива отделена от града с море и айсберги.
   Какво ще бъде градски макет без движещ се влак? Разбира се, че не е забравена и тази атракция. Може да видите пътнически влак, който минава покрай града и фермата, също така минава и през арктическата експедиция за да могат пътниците да надзърнат какво се крие в коварния студ.
   Нашето предизвикателство към посетителите: Можете ли да откриете човека Пингвин и изгубения в гората старец?
    
   Star Wars
   Местоположение: приземен етаж, до сцената
   Макета е изпълнен с много и различни модели от франчайза Star Wars. Моделите са от различните филми през годините и също така има и от анимационните филми и така наречената разширена вселена.

   Бижуто на този макет е Millennium Falcon и е разположен в средата на макета. Именно това е модела с най-голям брой части произвеждан от компанията LEGO, а именно с 7541 отделни елемента.
    
   Комбиниран макет (Jurassic World, Harry Potter, Architectures, Ideas, Creator, Minecraft)
   Местоположение: етаж 1, в дъното на коридора
   В този макет ще можете да видите няколко теми на едно място, комбинирани по атрактивен начин.

   В една част на макета ще видите комплекти с динозаври от Jurassic World серията, както и серията Dino излизала през 2012 година.
   Също така ще можете да разгледате и невероятна авторска сцена с дървета създадена от член на LEBGO с псевдоним COBATA. Сцената успява да придаде прекрасна атмосфера комбинирана с моделите от Jurassic World.
   До тях може да видите комплекти от серията Minecraft, аранжирани така че да създават доста интересен терен.
   От другата страна на гората и динозаврите може да видите комплекти от серията Harry Potter. Изложени са както комплекти от предишни години така и нови, а също така и пълната серия колекционерски мини фигурки.
   В другия ъгъл е отредено място за Architecture моделите на известни сгради по света, които стоят много стилно.
   До тях може да видите официалните модели от серията Creator Expert на автомобили като Mini Cooper и Aston Martin DB5 от филмите за James Bond.
   Не на последно място разбира се може да видите и официалния LEGO модел на робота Voltron, защитникът на вселената. Комплекта е от серията Ideas и присъства в двата си варианта, разглобен на петте лъва по-отделно, както и трансформиран в легендарния робот.
    
   DC Comics Superheroes
   Местоположение: етаж 1 в дъното на коридора
   За феновете на DC Comics и в по-голяма частност Batman този дисплей е един малък рай, който съдържа голям набор от новите сетове за Batman, както и някои по-стари модели, които си заслужават да бъдат видяни.

   Може да видите Justice League в Brickheadz варианти, големи фигури на Batman, The Joker и Green Lantern от 2012 година, сетове за Scooby-Doo, както и арена с блъскащи колички дело на участника в клуба с псевдоним OneOfAll. До арената е показана и пълната серия DC Mighty Micros, която съдържа злодеи и герои с много шантави лица.
    
   Като бонус по-долу може да видите timelapse видео от създаването на градския макет от нощта на 8 срещу 9ти март.
   Радостни сме да ви съобщим, че по време на изложението всяка събота и неделя от 12 до 16 ще се провеждат интерактивни игри за децата.

   Надяваме се изложението да ви хареса ! Ще се радваме да споделите с нас кой макет, сцена или модел ви е харесал най-много като коментар в темата в нашия форум.
×
×
 • Създай нов...