Jump to content

Пролетно изложение в Зала България, 27 - 29 април 2012г.

Antonio

Recommended Posts

Да започваме да обсъждаме пролетното изложение тази година...

Аз имам готов Fantasy castle landscape ;)

Големината му е 112x64 или приблизително толкова.

Само още малко неща трябва да му се добавят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 100
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• legohead

29

• MetroiD

25

• Antonio

13

• inflames678

6

Браво Тони! Много се радвам ;) Поздравления!

Засега и аз ще споделя в тази тема какво ще излагам през април. Ще отделя мненията, касаещи априлското изложение в скоро време.

Ето какво планувам да донеса:

Castle:

2 замъка + Medieval Market Village. Ако Боби има възможност да донесе средновековния пазар, ще го разглобя.

Град:

Жълт автобус, ще се опитам и постройка.

Ще ми се да донеса и една класическа бенциностанция Shell. Ще домъкна и разни дреболии.

Technic:

Офроудъра 8466, радиоуправляемия модел 8366, витлов самолет 8855, както и една изненада по която работя вече доста време.

Последните два дни имам прогрес.

След като помислим върху план за макет на града, при нужда ще осигуря улички.

Това е от мен засега. Поздрави и до скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала, момчета, кефите! Андрю също готви някаква яка изненада за априлското изложение, a предполагам, че Ангел и брат му ще се включат с техните Technic coolnesses - очертава се силна техничарска част!

С оглед на това, че явно и замъците ще са силно представени, изрично от името на клуба каня и bubacca да изложи неговия страхотен модел - сто процента ще предизвика много УАУ ;)

Колкото до мен - времето за МОС-ване пак липсва, но ще се постарая и аз все пак да направя нещичко за това изложение, че става несериозна мойта вече... Съмнявам се обаче да смогна да направя нова сграда, независимо дали градска или за частта със замъците :/ Разбира се, досегашните "редовни заподозрени" от моя страна остават налице - модулните къщи, влаковете, колите, моторите, бръмбара и разни други модели... В тоя ред на мисли, с Никола Bathory на изложението говорихме, че той има желание да участва с влакове, а това значи, че вероятно този път по макета ще има още повечко движение - което е супер! Като добавим Жоровите и моите влакове, както и рейса на Камен, въртележката в града ще е пълна ;) Остава само някой да се наеме с архитектурната част - примерно няма да е зле да си имаме една хубава гара този път, предвид всичките тия влакове; тъй че на който му се строи - има допълнителен стимул!

Мисля, че другия месец можем да се заемем с общо плануване на разположението но макетите - съответно за градската част, за замъците, а евентуално даже и за Техник моделите - все пак, и те трябва да се наредят готино ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ще има ли StarWars? Днес се сдобих с (вече редкия) Battle Droid(8001) и ще се радвам да си има дружки на изложението ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще участвам само с един малък Technic MOC Starcraft 2 Viking oщe нe cъм гo нanpaвuл дe , нaдявaм ce да cтaнe дo anpuл ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ще има ли StarWars? Днес се сдобих с (вече редкия) Battle Droid(8001) и ще се радвам да си има дружки на изложението ;)

Честит дроид ;) Общо взето, от участниците зависи какво и колко ще има; а (както винаги) да участва може всеки, стига да дойде, да се запознаем, да каже какво иска да изложи и т.н. Star Wars впрочем се очертава да е болна тема, тъй като на всяко изложение получаваме въпроси "Ама защо няма Star Wars" - отговорът е прост; няма отявлени фенове в клуба и не се строят към момента никакви SW МОС-ове и диорами... затова и няма какво да изложим. Иначе след последното септемврийско изложение уж се подхвана инициатива от TFOL-ите да направят някакъв SW макет, но ентусиазмът още тогава бързо замря... :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Честит дроид! Помня, че много се кефех на точно този модел, както и на Дестройер Дроида навремето, когато излязоха.

Ще ми бъде много интересно да ги видя!

Ето докъде съм стигнал аз с приготовленията на моделите, които ще нося април месец:

От сити:

Почнах строеж по къща, реших да донеса един старичък комплект: 6394 6394-1: Metro Park & Service Tower.

Уикенда изпрах частите, остава и да го сглобя.

Жълтия бус отдавна е на линия, ще сглобя и разни колички.

Замъци:

10193 Medieval Market Village e вече сглобен в по-голямата си част, остават дребните неща.

Освен него ще нося 6085 Black Monarch's Castle, както и 6073 Knight's castle. Последните два са вече изчистени и сглобени.

Техник:

Строени в редица и готови са 4466 4x4 Offroader както и 8366 Supersonic RC. 8855 Prop Plane също e готов, трябва да попълня някой цветови липси.

По Проекта, върху който работя също има напредък, справих се с ключовите трудности. Март месец ще допоръчвам части за него.

Това беше моят "статус рипорт" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен единия landscape ми е готов (около 90%) заедно със него ще донеса още неща,ако имам достатъчно части ще направя още един 112x64 или 64x64 или подобен,да питам има ли ограничение за мястото?

Preview:На живо е много по-яко ;)

castle1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wow ;)

Кефиииииш!

Сега въпросът е какво ще сложим до тоя твой пейзаж, че да се вържат... дано Камен натъкми нещата със замъците, мисля, че биха седяли добре наоколо. Изобщо, очертава се средновековната / Castle част тоя път да обере точките; браво, Тони! Да видим дали ще има и други страхотни неща като твоя проект...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимал съм го от тази страна за да не се вижда много,така че на изложението ще има изненада (като се погледне от други страни) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече виждам даже откъде ще минава Емералд Найт... малко 20. век в средновековието? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само едно нещо не разбрах.. на каква тема ще бъде, или от всичко по малко.. или по много? :D От мен можете да иматееее.. къща?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пеца, отговарял съм ти на тоя въпрос вече :D Построй каквото ти душа иска, няма ограничения. Заповядай да се включиш към нас!

Тони, СТРАХОТНО е! Поздравления!

Замъците вече са готови, разбира се, че ще ги донеса. За средновековен MOC за Април със сигурност няма да успея.

Някой друг ще удари ри рамо с някой замък :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах да спомена, че 100 на 100 ще нося и модела 10212 - VW T2, който излезе миналата година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз задължително ще доокомплектовам простанището и мисля да направя една диорама или както там му се вика. То се получава нещо като 4х6 или 4х8 32х32 бейсплейта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи супер!

В четвъртък ще обсъдим кога да идем на мястото, където ще е изложението да поогледаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте и още нещо да обсъдим форумно, щото на живо сред бирите ще се изгуби, пък и тук е прегледно. От сетовете, които имаме повече хора от клуба, няма да е зле да решим кой какво носи.

От модулните аз имам първите 5 (т.е. всички без Pet Shop и Town Hall-а). Кой какво мисли да носи от тях, че да знам какво да не взимам?

От влаковете - евентуално може до тогава да съм взел Maersk, а Никола каза, че ще носи Emerald, така че за него ще докарам само още един вагон. BNSF и Santa Fe продължават да са само локомотиви, без цяла композиция, да видим тогава как ще са нещата - но примерно винаги могат да се комбинират с други влакове или вагони...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искате ли да се уговорим тук кога да ходим да огледаме Зала България и да решим какво/къде/как? Има възможност да го направим всеки работен ден от 10 до 5 и мисля, че ще е добре това да стане преди средата на март. Тъй че казвайте кой е навит да ходим да гледаме, след което сядаме да мислим как да оползотворим пространството :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаме!

На оглед можем да отидем всеки делничен ден между 10 и 17ч., какво вече знаете.

Избирайте един удобен ден, аз бих предпочел да идем преди 13 ч, но не ми е невъзможно и следобед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм по-свободен четвъртък и петък, така че бих предпочел някой от тия двата дни. Съгласен да е преди обяд, даже по-добре, че да може да се върши работа после...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за сутринта през накои от петъците :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи добре.

Нека чуем още няколко мнения, преди да вземем окончателно решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове