Jump to content

Авиация

Христо Добрев

Recommended Posts

Искам да Ви покажа какво съм построил през последните месеци- три самолета, всеки от които е различен, и всеки от тях е в различен мащаб, но и трите са долу- горе една големина. След множество поправяния и модификации ето го и резултата:

post-1080-1328109286_thumb.jpg

post-1080-1328109307_thumb.jpg

Повече снимки в галерията за да не натоварваме темата :) .

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я, че гот - и долавям приятно залитане към България Еър във втория модел :) Ан-26 евентуално? Явно си фен на авиацията - винаги съм искал да видя готин МОС на Ан-72... :) Скачам да разглеждам галерията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този с българската окраска е нещо като L-410 само че с товарна рампа отзад, като бях тръгнал да правя граждански Ан-26, а за 72 съм си мислил и преди и се надявам да стане и той някой ден :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 months later...

Такааа... от доста време не съм писал, но ето ме пак. Първо, честит 12-ти април- Ден на авиацията и космонавтиката! Второ, ето и последния МОС- легендарен самолет. Строих го към средата на февруари, но стойката е от днес. Самолетчето претърпя полет от около 1,80 м., но премина през хангара за основен ремонт- резултат и поука- "Не оставяйте незакрепени предмети върху тонколона на уредба, когато по радиото пуснат Metalica" Ето и снимките:

Снимките не излизааааат!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл пак из тия ширини; да не би да си бил ти с тоя ултразвуков Тайфун, дето изпонасъбуди цяла Англия :)

Иначе - за снимките - вкарай линковете, ще погледна какъв е проблема и защо не излизат. Имаме проблеми с инсталацията на форума и към момента, както си и личи, нещата за в застой; дано по-нататък всичко пак е ОК.

Впрочем - като фен на авиомоделите, предполагам и ти нямаш търпение LEGO да пуснат първите снимки на новия Sopwith Camel 10226. Вярно, че моделът вече е правен веднъж преди десет години (сет 3451), но съм сигурен, че новата версия ще е много по-красива... Аз лично вече точа лиги ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то снимките са ми в една папка на компа- нямам галерия или нещо такова, а за Камела- аз съм повече по реактивните и не съм чак толкова навит. А за този Юрофайтър и случката в Англия нищо не знам на, аватара си имам мираж от френските.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега остава само да кажеш къде да гласуваме... :) Щото тоя линк изкарва само снимката...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 weeks later...

"а за Камела- аз съм повече по реактивните и не съм чак толкова навит" вече мнението ми е друго- наистина е много хубав http://aboutus.lego.com/en-gb/news-room/2012/may/lego-sopwith-camel-takes-to-the-skies-again/?icmp=COUK20HomeRE1AboutUsNewVideo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда; предполагах аз, че друга песен ще запееш, като го видиш. Моделът е страхотен, нямам търпение да го видя на живо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 weeks later...

Здравейте отново! Преди време направих нещо като товарен Airbus A330 и най-накрая се наканих да го снимам и покажа. Имам обаче и проблем със снимките, преоразмерени са до 800 пиксела по дългата страна, но пак са големи. А също така и искам съвет за направата на двигатели. Благодаря предварително

post-1080-0-87028600-1339661300_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм, самолети в microscale! Това звучи забавно, а и като гледам, доста добре си се справил!

За двигателите - аз на твое място бих огледал конусовидните части... това + малко greeble и ще се получи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъъъъъ... Что ето greeble? А конусите ми се виждат големи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Greeble :)

На microscale ще се правят трудно подобни технически детайли, но пък ако успееш да ги докараш по някакъв начин (в двигателите), ще е супер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателите станаха добре, утре снимки че стана късно, мерси за съветите.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове