Jump to content

С.Е.Ч. - Строй с Една Част

danny

Recommended Posts

С.Е.Ч. - Строй с Една Част
Предизвикваме те да създаваш творения на всеки две седмици с нова част!

se4.jpg

Идеята - на всеки две седмици ще задаваме нова част, с която можеш да строиш всичко, което пожелаеш.
Единственото условие е, да имаш поне една част от зададената в твоето творение, но можеш да използваш неограничен брой, както от тази част, така и от всяка друга. Няма значение какъв цвят част ползваш, стига да е същата. От време на време ще има и "резервна" част, която можеш да ползваш, ако нямаш основната зададена.

Няма никакви други ограничения - можеш да направиш нещо малко или нещо голямо, а можеш и да ни изненадаш с няколко неща. Дори да нямаш от нужната част, не се отчайвай - ще имаш от следващата :)

А сега да започваме! Първата част е...

part.jpg

Повече за основната част тук и тук. Можеш да ползваш всеки един цвят!

Повече за резервната част тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малка къща в прерията

prairie-house.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Ще строим завод,
огромен завод,
със яки бетонни стени!
Мъже и жени, народ,
ще строим завод за живота!"

factory.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и нещо от мен, предстои ми да създавам нещо модулно за личния си проект, та експериментирам... То е ясно, че... Частите Екзистенциално Зачезват (Ч. Е. З. - не е продуктово позицониране, все още не са ми спонсор), та до цяла сграда в заложения размер, няма да мога да го добутам, но се придобива представа, какво имам предвид...

WW5F4ug.jpg

a3vJNvL.jpg

Весело създаване на всички! 

П. С. Избраната основна част е много "коварна"... Лесно може да създаде прекомерна текстура... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, DOSTIN написа:

и нещо от мен, предстои ми да създавам нещо модулно за личния си проект, та експериментирам... То е ясно, че... Частите Екзистенциално Зачезват (Ч. Е. З. - не е продуктово позицониране, все още не са ми спонсор), та до цяла сграда в заложения размер, няма да мога да го добутам, но се придобива представа, какво имам предвид...

Концепцията за сградата много ми харесва! Все пак, ако успееш да я завършиш ще чакаме снимки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Цитат

П. С. Избраната основна част е много "коварна"... Лесно може да създаде прекомерна текстура... 

Според мен е по-добре пирамидите да се сложат само отпред (фронтално с прозорците) а отстрани да е плейн, без друга колона пирамиди. Иначе се получава много красиво, и червените профилни брикове са много яки в съчетание с бялото и тен цвета, и си ги завъртял много хитро острани на прозорците.

Редактирано от Hri$$y
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Hri$$y супер добрия съвет, благодаря! Много по-яко стана така! 

Иначе, ето чисто концептуално, какво имам като идея... 

Някой ден може и да стане цяла сграда - нямам решетки в пясъчен цвят, за това сложих бели, на този етап...

K2bsSWXm.jpg

Z8rk7vkl.jpg

Това е предния ъгъл, идеята е да е дублиран и от другата страна, да има централна част и ми се иска сградата да е от всички страни направена с архитектурата си... но... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@DOSTIN така е страхотно! С решетките също е много добре, и структурата на прозореца е супер - отварящи се отгоре, отдолу - цяло стъкло. Сивите кюлчета долу много ми харесват. Ако успееш да го завършиш в целия му размер, ще стане една страхотна архитектурна красота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още една сграда по идея от Wayne Tower. Е не стана както исках, но май е добре. :D:D:D

2067275013_building02a.thumb.jpg.f2075a94e81b20ac9e030e8044f03c4b.jpg 2124251262_building02aa.thumb.jpg.a6308186cd3384a452367b0885a473ee.jpg 1767708167_building02.thumb.jpg.f537b83563ba3a769a105047c9b3fa62.jpg 2016818921_building02c.thumb.jpg.8f554af37db6b1481511cf3112db0cc1.jpg  

Двете сгради заедно на бял фон.

469381297_building01building02.thumb.jpg.6abe856eeeaa9cb459b3f42b5ea99ac3.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 1.06.2020 г. at 10:28, Hri$$y написа:

...и структурата на прозореца е супер - отварящи се отгоре, отдолу - цяло стъкло...

Това, всъщност се е получило случайно, просто такъв имах под ръка и го грабнах, поставих... ама от дефекта ефект... :mf^^:

Благодаря, иначе, някой ден, може би, ще е завършено... 

Весело създаване! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, OneOfAll написа:

Още една сграда по идея от Wayne Tower. Е не стана както исках, но май е добре. :D:D:D

469381297_building01building02.thumb.jpg.6abe856eeeaa9cb459b3f42b5ea99ac3.jpg

Злата корпорация е яка, но Wayne Tower-ската е жестока! Много яко си направил всичко, прозорци, партерното ниво, което е една идея навън, озеленяването, всичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пак си строя по моята тема, но все пак имам елемента сиренце (много от тях) и пирамидка (една) :D

Samurai_Mech_01.jpg

Samurai_Mech_03.jpg

Samurai_Mech_04.jpg

• Харесвам 4
  • кОпувам 1
  • Ехааааа 1
  • Шокиран 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@sensimasensi с тия красоти, ще откажеш децата, които нямат толкова много части, за да сътворят голям и завършен модел ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, sensimasensi написа:

аз пак си строя по моята тема, но все пак имам елемента сиренце (много от тях) и пирамидка (една) :D

Samurai_Mech_01.jpg

Жесток е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 22 часа, mamun написа:

@sensimasensi с тия красоти, ще откажеш децата, които нямат толкова много части, за да сътворят голям и завършен модел ...

Е то тук си е за строене за кеф :) няма награди, конкурси и тн :) да има дейност и мокове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова част! Ето тук повече за нея. Всички цветове играят :D

part2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

В последния момент, но все не остава време...

Treasure hunting & the Metal Detector!  

P.S. Който търси намира... :D

20200623_202133.thumb.jpg.21d3c8f415a7421a94ce57fccd27b755.jpg20200623_202105.thumb.jpg.9e41c10b8ae9f6ec718e1fad5d61299a.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яки работи от @mnachev (тигана е супер идея за детектора) и @OneOfAll ! Аз не успях да се включа, както исках :(

Ето я и новата част, която не знаех, че се казва така забавно :D Повече за нея тук.

part3.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въх, закъснях малко, не и нищо особено ама... да си кажа. 

Сватба в парка, според наредбите за дистанция и т.н. ясни и не съвсем ясни наредби. :mf^^:

hmeAJtx.jpg 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето нещо, вече и с актуалната част... 

Многоцелево тактическо превозно средство 

rFmJSX9l.jpg

zrJIKbTl.jpg

pHAAVedl.jpg

Весело създаване на всички... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, DOSTIN написа:

Ето нещо, вече и с актуалната част... 

Многоцелево тактическо превозно средство

Много добро! Аз точно си мислех да пробвам някоя полицейска машина да направя :D

При теб безредиците продължават гледам..как върви, ще го свалят ли кмета от власт :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакво чудощо-извънземно подобие, което носи пръстените на Green и Yellow Lantern-ите. Няма спирка :)
Тези сините и оранжевите "пръчки" на ръцете и "краката" са доста интересни и могат да се ползват по читаво за крана/ръце, които да са като все едно е еликтричество или нещо подобно :) 

IMG_20200627_150236.jpg.5bec0caf023b510e85ff9d61a1254689.jpg IMG_20200627_150250.thumb.jpg.6494c887789d6b86915bfce7881d3f10.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове