Jump to content

Поръчка от щатите?


maniak

Recommended Posts

Някой да е поръчвал нещо оттам? Как седят нещата с доставката и ДДС или мито? Нещо плаща ли се?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм запознат. Най-лесния вариант със сигурност е да ползваш познат. Чувал съм за доста фирми, които поръчват уж всичко от магазини като ebay, amazon etc. и уреждат доставката до България. Не съм ползвал услугите на такава фирма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо - плаща се, каквото и да е. Най-малкото доставка си е кинти. От там нататък - зависи какво поръчваш... От Щатите получавам разни пратки, пратчици и пратчища през месец, та голямата въпросителна е наистина - кво ш'бъде? :)

 

За първото (пратки) - зависи с коя част от тялото нагоре е станал митничаря. Ако имаш късмет (и пратката ти клони към "пратчица"), може да си дойде директно при теб в пощата. Ако нямаш - ще ходиш до митницата на Веслец (зад централна автогара); 6 кинта за обработка плюс ДДС на базата на общата стойност стока + доставка. Сериозно обаче - никой не може да ти каже как се изчислява кои неща да ходят на митница и кои - не. Примерно може да получиш часовник за нека-не-назоваваме-сумата директно в пощата, а некви по-тежички чарколяци би се очаквало да отидат на митница. Грамажът обаче просто не е основният (или поне единственият) фактор - учудващо, но факт.

 

Иначе разни фирми, дето ти уреждат доставки, надали могат да предложат много добри цени от US of A. В зависимост от това какво ще получаваш пък доставката с USPS до България ти излиза от 15 долара до нагоре; таванът е общо взето отворен, но стандартните цени за "тежки" неща са около 50-80 долара. Стандартно не-толкоз-тежко-нещо плюс застраховка не пада под 55 долара. Другият път ше черпиш бира и още ш'си кажа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми харесах си Империъл Шътъл, който е 4 кила. Това ще рече най-вероятно, че ще отиде на митница и доставката ще е кам 55 долара....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е що пък чак от Щатите? Аз на твое място бих гледал иБей, много по-добри оферти могат да изпаднат там. Особено като имаш предвид, че от Щатите ще ти излезе към 320 долара с доставката, и това е преди да те щавят на митница още към стотина кинта (щото голям и тежък пакет като това няма начин да не отиде там).

 

П.П.: Пратих ти на лична решение за твоя проблем :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...