OneOfAll Публикувано Юни 20, 2020 Share Публикувано Юни 20, 2020 Здравейте, Днес успях да сглобя сет 76140: Iron Man Mech и реших да споделя мнението ми за него. Официална цена: 10 евроФигурки: 1Брой части: 148Година: 2020 Кутия и съдържание Кутията за евтин сет е направена от по-мекия картон и лесно се мачка при леко натискане. Като цяло кутията има нов дизайн, но не се различава много от старите, които бях за тази поредица. Ново лого на Avengers и рисунка на героите, тъй като на малката кутия не могат да се съберат новата рисунка на героите в техния лего вид. Сетът има три торбички за сглобяване и един малък лист със стикери. Торбичка 1 От първата торбичка може да сглобите новата фигурка на Iron Man, както и торсото на mech-a. Като цяло в нея има една нова част, която е принтирана и е tile 1x2, който се поставя на гърдите на mech-a. Нищо кой знае колко вълнуващо около сглобяването на торсото. За фигурката Тази нова фигурка на Iron Man присъства в 5 сета от тази година и е базирана на костюма от играта Marvel's Avengers разработвана от компанията Square Enix. Тя все още не е излязла на пазара, но това предстои да се случи на 4 септември тази година. Ако не сте гледали трейлър за играта, тук може да видите няколко. Фигурката освен, че е нова тя е също така с напълно нова каска, на която за радост или съжаление не и се отваря визьора/предната част на шлема/каската. От долните снимки може да забележите сравнение със стара фигурка на Iron Man Mark 50 от сетовете 76108 и 76125. Самата каска в сравнение със стария модел е по-малка. Лично на мен на снимки каската ми изглеждаше сякаш Iron Man е с бузи и не ми допадна, но на живо не е толкова трагична. Предстои да видим как ще изглежда този модел на останалите брони на Blazer, Tazer, Prototype и Rescue. Торбичка 2 От тази торбичка могат да бъдат сглобени ръцете и част от краката, както и да бъдат залепени първите стикери от сета. Приятно съм изненадан, че са направили 3 стави на ръцете, но не съм сигурен дали и в по-стари mech-ове не са така. Всичко много хубаво, но за жалост бях изключително много разочарован от ръката. Сами може да видите на първата снимка втората част (лявата ръка) как от едната страна просто стърчи част от използваната основа за гуми на колички, което изключително много ме дразни. Тази страна на ръката реално се пада към гърба, но си мисля че можеха да предложат друго решение. Меко казано половината крака са смешни, а и са идентични като средата на ръката. Събрани ръцете и часта от краката заедно с торсото започват да заприличват на нещо. Торбичка 3 Краят на сета е към своя финал и с последната трета торбичка може да се сглобят долната част на краката заедно с оръжието, което стои на гърба, както и да се поставят последните стикери. Финалната част на краката е ок и дори ми хареса, че са направили да може да се движи стъпалото, което дава възможност сета да бъде раздвижен в интересни пози. Резервни части Снимка на резервните части от всяка една торбичка. От третата реално прозрачните 1x1 rounded една част се използват за оръжието. Финални думи и снимки Като цяло сетът би бил интересен на деца да си играят с него поради възможността да се движат ръцете и краката, както и оръжието, което стреля. За ниско бюджетен сет няма как да очакваме нещо добре изпипано като дизайн, но като цяло е ок. Нещото, което изключително много ме дразни и това, че не са използвали един цвят за mech-a, имаме червенои тъмно червено, което стответства на костюма на Iron Man. Ако бяха избрали един цвят може би неащта щяха да изглеждат една идея по-добри.Може би има някаква по-светла червена част на костюма, но не чак толкова ярка. Ако създавате роботи или mech-ове този сет би бил добър "донор" от към стави и някоя друга част, която да използвате за декорация. Ако сте фен на Marvel с чисто сърце бих казал, че сетът може да бъде пропуснат и да не присъства във вашата колекция, тъй като както споменах фигурката я има в още 4 сета в които има фигурки, които не присъстват в други сетове. Ако сте решили да правите MOK с всички костюми на Iron Man може да си вземете този сет заради фигурката. Финалната версия на mech-a може да бъде ползван в МОК с костюмите на Iron Man като сцена в която създава тази версия или да е просто поставена с останалите Hulkbuster брони. Няколко снимки с различни пози, които може да направите със сета. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts