OneOfAll Публикувано Юни 21, 2020 Share Публикувано Юни 21, 2020 Здравейте, Вторият mech за който ще споделя мнение е именно 76141: Thanos Mech. Официална цена: 10 евроМинифигурки: 1Брой части: 152Година: 2020 Кутия и съдържание Този сет има същата кутия като 76140 Iron Man Mech, както и едно листче стикери и три торбички за сглобяване. В този сет има няколко нови части и това са (спрямо листа от части в bricklink): Торбичка 1 Първото нещо, което ми направи впечетление, когато отворих сета беше ненужно голямата първа торбика със стравнително по-малко части от другите две. Сами може да видите от по-горната снимка как е застъпена от втора и трета. Другите две бяха изпълнени почти на максимум докато първата беше по-малко от половината пълна. Не е голям проблем, тъй като кутията има място, но някак си ненужно. От тази торбичка може да сглобите отново торсото и фигурката от сета. Нещото което ми хареса на това торсо е принтираната част на гърдите, както и гърба, който е изравнен и няма никакви ненужни допълнителни неща като оръжието на Iron Man. Нещото, което не ми хареса е златистия цвят на кокпита, който ако беше в тъмно син цвят може би щеше да пасне много по-добре. За фигурката Ако сте фенове на Thanos и искате да имате минифигурка то това е вашият сет, тъй като като минифигурка той присъства само тук. Изключваме комичната фигурка на злодея от Mighty Micros серията. Другите фигурки за него са по-големи от типа на Hulk. Когато се появиха първите снимки за тази фигурка феновете бяха мнгоо недоволни от каската му, тъй като не се доближава до нищо, което сме виждали в комиксите или филмите. Опитали са се да направят нещо, което прилича на шлема от филмите, но някак си не се е получили много симпатично. Не е много ужасна, но ако имаше някоя друга шарка може би щеше да е по-добре. Самата фигурка е смесица между версиите на Thanos от комиксите и филмите. Може би щеше да бъде изглежда още по-добре, ако бяха му сложили 11438 Minifigure, Armor Shoulder Pads with Ridges в златист цвят, както бяха сложили на Mighty Micros версията му. Пробвах варианта с тази част и стои доста по-добре, но той е същия като шлема и ръцете, но не и като златистата шарка на самата фигурка. Ако всичко беше в един цвят щеше да е много по-добре. Торбичка 2 От втората торбичка за разлика от Iron Man mech-a може да сглобите едната ръка и другата на половина заради Infinity Gountlet-a, който се сглобява в торбичка 3. Всички 4 стикера се залепват на средната част на ръцете и краката. Изключително много харесах идеята да няма ненужия "израстък" на ръката, както при Iron Man и веднага си казах, значи може и без него. Самата ръка не е най-доброто творение, но с такъв набор от части са се справили добре. Харесаха ми и златистите части използвани за раменете. Торбичка 3 С последната торбичка ще завършите сета като сглобите Infinity Gauntlet-a, както и останалата част от краката на mech-a. Краката имат малко по-различна сглобка над стъпалата, което ги прави ок. Като цяло ми хареса как са направили Infinity Gauntlet-a и са добавили петия пръст, но разбира се имаше нещо, което не ми хареса в направата му. От снимката по-долу (първата) може да видите как са направили малкия пръст с допълнителен златист slope, което не ми хареса и реших да го направя като останалите пръсти . Намерих подобен златист цвят и промених пръста (втората снимка). За мен този вариант ми изгелжда по-добре. Пръстите направени по този начин дават възможност на палеца (зеления) да се върти и да се доближи до що годе добре изглеждаща ръка. Резервни части Финални думи и снимки За момента този сет ми харесва една идея повече макар да имаше сравнително повече плюсове и минуси. Предстои да видим как ще са се справили с този за Spider-Man. Някак си там имам предчувствие, че може да е най-добрият от трите, но да видим. Както споменах и преди това е единствения сет от който може да имате Thanos като минифигурка и за тази цена си заслужава, тъй като освен нея ще вземете добро количество части за своите мокове били те mech-ове или нещо съвсем друго. Мисля си, че може би щеше да изглежда по-добре, ако сетът беше една идея по-голям от тези на Iron Man и Spider-Man, тъй като все пак Thanos е малко по-голям от тях, но все пак това не пречи чак толкова много. Подобно на Iron Man mech-a, децата най-вероятно биха го харесали изключително много заради това, че може да се правят различни пози с него и разбира се схватки с другите два mech-a. Да завършим с няколко пози от лудият титан Thanos. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts