Jump to content

LEGO TECHNIC 42113 "BELL BOEING V-22 OSPREY" - Търг


Recommended Posts

Здравейте,

1.thumb.jpg.7e50f0c2549037729d4b2e2cb1e50515.jpg

Предлагам един сет на търг с явно наддаване. Нека желаещите пишат в темата. Срок - 2 август, неделя 23:59.

Начална цена - 1700лв. Стъпка - 10лв. Предпочитам лично предаване за София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова е в eBay. Кутиите може да почакат колкото трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Сега виждам, че в допълнение на темата за продан на комплектите на цената на която си ги закупил (линк), вече е създадена и тема за продан на комплекта на завишена цена.

В първоначалния си коментар (линк),image.png.d97bf5ce510ac864303b2620fc1c7b70.png самият ти си написал като условия комплектите да бъдат сглобени, а не препродадени с цел печалба.

Доколкото мога да преценя настоящата тема "търг" цели именно не да направиш услуга на някой, като му дадеш възможност да се сдобие с комплект който явно ще бъде оскъден, ами да използваш шанса си че си се сдобил с няколко бройки за да печалба.

До момента правилата на форума не обхващат конкретно въпроса с търговете.
Моля администраторите и модераторите на форума да вземат решение дали е уместно в настоящия форум да се провежда дейност във вид на търг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@legohead - правилно си ми разбрал идеята - един за мен, два за форума на нормална цена и два за продаване с цел печалба. Правила за търгове не видях - сива зона е. Ако решат админите - нека го спрат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора!

С настоящата тема не си в нарушение на правилата, нито пък те обвинявам за каквото и да е. Ни най малко пък се опитвам да създавам каквото и да е напрежение, и то към човек с който не съм се запознавал лично досега.

Единственото ми желание и стремеж е да изкажа личното си мнение по въпроса, като това по никакъв начин не е израз на лично отношение към теб.

Надявам се да проявиш разбиране.

Но тъй като казуса не е описан в правилата на форума, приканвам модераторите да вземат решение по въпроса. В противен случай ще остане неизяснен и за в бъдеще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е да има правила за търговете. В другите форуми, в които членувам има:

Правила и забрани @ Hardwarebg:

 • При приключване на търга (изтичане на крайния му срок) артикулът се продава на човека, посочил най-високата цена. Алтернативно:
 • Ако някой изрично предложи Блиц цената за даден артикул, преди изтичане на крайния срок на търга и преди в него да е достигната цена, при която остава по-малко от една минимална стъпка до Блиц цената, търгът се прекратява незабавно и двете страни имат ангажимент да направят сделка
 • Артикулът трябва да бъде легален за покупко-продажба и да не нарушава споразумения с трети лица
 • Всички наддавания стават писмено в темата на търга
 • Всички въпроси и отговори се публикуват писмено в темата на търга
 • Отказът от стъпка по време на наддаване се наказва с едноседмичен ban
 • Валутата за всеки търг е български лев
 • Продавачът може да прекрати търга само ако все още никой не е наддавал/заложил цена. Ако има поне една заложена цена - търгът не може да бъде прекратен
 • Ако след успешно приключване на търг някоя от страните се откаже от сделка, получава перманентен ban
 • Ако след успешно приключване на търг двете страни се откажат от сделката по взаимно съгласие, няма последствия
 • След публикуване на обявата за търг се забранява редактирането ѝ. Всякакви допълнителни уточнения и промени се извършват в тялото на дискусията, под формата на ново мнение
 • В даден момент потребител може да има само един активен търг или обява
 • За да се избегнат потенциални недоразумения, в една тема се разрешава организирането само на един търг само за един артикул.
 • Всяко наддаване ефективно увеличава с 5 минути времетраенето на търга, дори той да е излязъл от крайния срок. Обяснено с пример, това означава следното - ако търгът е с краен срок 21:00 часа и има наддаване в 20:58, търгът се удължава до 21:03 (20:58 + 5 минути), ако има наддаване в 21:02, търгът се удължава до 21:07 (21:02 + 5 минути). Времетраенето на търга се удължава с пет минути след всяко валидно последно наддаване. Всички наддавания след изтичането на срока на търга са валидни, стига да са направени до пет минути след предходното наддаване. Минутите от наддаванията не се сумират.
 • Наддавания и коментари извън времетраенето на търга определено с по-горе описаните условия са крайно нежелателни и ще се третират като грубо нарушение на правилата на раздела.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във този форум няма правила за търговете, защото темата и действието е по-скоро прецедент. Това мога да кажа от моето време, като модератор.

Една от причините да има сиви зони в правилата, е фактът че модераторите са винаги около 4-5 човека, които на доброволни начала администрират форум и клуб. Те нямат времето и възможността да обхванат всички теми, тоест такива, към които няма особен интерес, не минават цедката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търгът свърши, няма участници. Скоро ще изтегля в другата тема победителите.

Редактирано от gibona
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
 • Създай нов...