maniak Публикувано Април 6, 2012 Share Публикувано Април 6, 2012 Ето, че и на мен се случи да залитна в друга област на дейност, но факт. За това е "виновен" Камен, който ми подшушна, че в един сайт се продва това бебче и то само за 90лв.... На следващия ден пристига един черен прашен найлон, целият облепен с кафяво тиксо. Викам си уеуе прекарах са яко. Отварям омачканата кутия, и кво да скивам- чисто нови неразпечатани пликчета. Двете книжки с инструкции още смърдят на мастило, неотваряни... Просто нема такъв джой, ти да си първия дет да скине пликчето с партовете...На мен отдавна не ми се е случвало, т.к. повечето ми сетове са втора ръка, трети крак и пристигат при мен кайма и оди търси някой пин. Тука културно, пликчето номерирано, та и за това строенето отне само два часа. Не знам- хората дет си купуват нови Техници, да кажат- може и там да е така... Та модела бъка от всякакви слоупове, уеджове, шелове и дъги. Има и няколко вида панти. Изключително детайлен и реалистичен. Частите са супер юзфъл (ега и думата) макар и 90% да са червени ) Гумите с черните си джанти къртят миФки и на някой черен МОС ще тичат мега куул. Гумите завиват от волана и носът се откача. С това се и изчерпват функциите на модела, но все пак това е Racer, а не Technic. Класически стъд модел, на места комбиниран с чисти техник стъдлес греди, при това много адекватно. Проблемът между двете системи на строене, е че гредите със стъдове са моустли четни, а стъдлесите нечетни. Това издига някои предизвикателства, когато се строи модел с двата вида части. Но тук, както отбелязах, всичко е много добре имплементирано. Моделът и без лепенки е достатъчно детайлен, пък и тук почти всички лепенки са разположени върху няколко части и ако ги залепя, после тия части трябва да ги отпиша и не мога да ги ползвам за нищо друго. Определено ме спечели за каузата, та сега се оглеждам и за големия му батко 8674. Ако Ангел е взел междувременно и F1 Williams спокойно може да си спретнем един кръг от Формула 1:))) Ето и малко пиктуреси: П.С. Оказа се, че и Лего правят грешки, т.к. ми липсва една част. На събирането имаше цял плик от тях и аз да са *** не взех нито една. Та моля някой да се смили над мен и да ми подари едно от тези: 30413 червено (http://www.bricklink...=1913&colorID=5) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Април 6, 2012 Share Отговорено Април 6, 2012 Брато, като гледам как ти върви арно-арно инглишобългарския, направо да му беше пуснал едно review на сета на майчин ханглийски ли, що ли... Иначе - честита придобивка; и впрочем земи намери място и за мене в графа Благодарности, шот на Камен моеш се сетиш кой му подшушна нагоре по веригата. Не съм вярвал, че ще те спечелим баш тебе за каузата на строене с нормални ЛЕГО части (а не разни там колелца, оси и щуротии), ама те ти на - чудеса ставали къдé Великден! Мега як сет, и все пак... на грешния отбор! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Април 7, 2012 Автор Share Отговорено Април 7, 2012 Е уубу де, аз отде да знам кой на кого пръв подшушнал.... Имаш бира от мен, когат най-после вземем да се видим....Колкото до отбора- напълно съм съгласен- това е и другата причина да не залепя лепенките )) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Април 7, 2012 Share Отговорено Април 7, 2012 И без бирата даже бих минал; само да земем да се намерим веднъж с тебе, баси. Стига бродил като совалка из тая Хевропа вече! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Ноември 7, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2012 Местя темата тук, понеже се води Racers.... Сега нещо за феновете на Ферари: Лего 8386 1. Годината е 2004. Това е първият умален Лего модел на истински такъв. Мащабът е 1:10. Цели 719 парчоляка. Цената достига до 100 евро. Оценка 6 2. Строенето ми отне близо 2 часа, с което заслужва оценка 2 3. Моделът не е кой знае колко сложен, по-голямата част от корпуса са панели и гумени пръти, оценка 2 4. Функции- "огромен" 10 цилиндров двигател, реалистични подпори на задното окачване и едни от няй-яките гуми които съм виждал. Като цяло съдържа интересни части- има дори дискови спирачки. Оценка 4 Крайна оценка: 3.5 Тук отново причина за покупката беше невероятно ниската цена- изтъргувах я за едва 22 евро.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Ноември 7, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2012 Ето още един Racer в нашето пластмасово семейство...: 8674 Ето го голото шаси, без черупките: А ето и резултата след като се добавят всички панели: Моделът е поредният, който показва колко може да се постигне само с черупки. Въпреки че не са плътни и малко на брой, усещането за обем и завършеност на модела е поразителна. Това е и най-големият мащабен модел 1:8 от серията, разполагащ с малко над 1200 части.. Детайлен, с откачащ се нос и капак за V10 двигател и независимо окачване на четирите колела. Завива директно от волана. С изключение на гумите и стабилизаторите, които игаят роля на окачване, няма други интересни части. Строи се относително бавно, имайки предвид множеството пинове, но инструкциите са достатъчно детайлни за да няма объркване. Също така, това е и първият ми модел, който купих на принципа предложи цена. Обявената стойност беше 125 евра, аз подметнах на майтап 100 и купувача взе че се нави...Така че никога не е излишно да се опита. А ето и едно сравнение как изглеждат 1200 части: При положение, че с еднакъв брой части можеш да построиш и едното и другото, аз предпочитам по-голямото (: Bigger is better в този случай! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Ноември 7, 2012 Share Отговорено Ноември 7, 2012 Всичко хубаво... ама е Ферари :Р Иначе ти продължавай с "bigger is better" и да те видим после как ще си пренасяш ЛЕГО колекцията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gretito Отговорено Март 16, 2015 Share Отговорено Март 16, 2015 Здравейте, не съм сигурна дали тук мога да си задам въпроса, но имам нужда от помощ.. Търся да закупя Racers Като последните два презентирани тук.. за подарък. Но ми е трудно да се ориентирам от къде да намеря изгодно такива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 17, 2015 Share Отговорено Март 17, 2015 Здравейте и добре дошли в нашия форум! Моделите дискутирани в тази тема са доста стари и не се произвеждат от години. Шанса да ги намерите в България е нулев. Търсете в сайтове като ebay. Ако са за подарък предполагам ще ги търсите нови, с кутия, което ме кара да мисля че няма да са евтини. Успех с търсенето! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts