Jump to content

Lego Racers 8157

maniak

Recommended Posts

Ето, че и на мен се случи да залитна в друга област на дейност, но факт. За това е "виновен" Камен, който ми подшушна, че в един сайт се продва това бебче и то само за 90лв.... На следващия ден пристига един черен прашен найлон, целият облепен с кафяво тиксо. Викам си уеуе прекарах са яко. Отварям омачканата кутия, и кво да скивам- чисто нови неразпечатани пликчета. Двете книжки с инструкции още смърдят на мастило, неотваряни... Просто нема такъв джой, ти да си първия дет да скине пликчето с партовете...На мен отдавна не ми се е случвало, т.к. повечето ми сетове са втора ръка, трети крак и пристигат при мен кайма и оди търси някой пин. Тука културно, пликчето номерирано, та и за това строенето отне само два часа. Не знам- хората дет си купуват нови Техници, да кажат- може и там да е така...

Та модела бъка от всякакви слоупове, уеджове, шелове и дъги. Има и няколко вида панти. Изключително детайлен и реалистичен. Частите са супер юзфъл (ега и думата) макар и 90% да са червени :)) Гумите с черните си джанти къртят миФки и на някой черен МОС ще тичат мега куул. Гумите завиват от волана и носът се откача. С това се и изчерпват функциите на модела, но все пак това е Racer, а не Technic. Класически стъд модел, на места комбиниран с чисти техник стъдлес греди, при това много адекватно. Проблемът между двете системи на строене, е че гредите със стъдове са моустли четни, а стъдлесите нечетни. Това издига някои предизвикателства, когато се строи модел с двата вида части. Но тук, както отбелязах, всичко е много добре имплементирано. Моделът и без лепенки е достатъчно детайлен, пък и тук почти всички лепенки са разположени върху няколко части и ако ги залепя, после тия части трябва да ги отпиша и не мога да ги ползвам за нищо друго. Определено ме спечели за каузата, та сега се оглеждам и за големия му батко 8674. Ако Ангел е взел междувременно и F1 Williams спокойно може да си спретнем един кръг от Формула 1:)))

Ето и малко пиктуреси:

p1000326j.th.jpg p1000329u.th.jpg p1000328d.th.jpg p1000327k.th.jpg p1000331n.th.jpg p1000330d.th.jpg p1000333.th.jpg p1000332e.th.jpg

П.С. Оказа се, че и Лего правят грешки, т.к. ми липсва една част. На събирането имаше цял плик от тях и аз да са *** не взех нито една. Та моля някой да се смили над мен и да ми подари едно от тези: 30413 червено (http://www.bricklink...=1913&colorID=5)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брато, като гледам как ти върви арно-арно инглишобългарския, направо да му беше пуснал едно review на сета на майчин ханглийски ли, що ли... :)

Иначе - честита придобивка; и впрочем земи намери място и за мене в графа Благодарности, шот на Камен моеш се сетиш кой му подшушна нагоре по веригата. ;) Не съм вярвал, че ще те спечелим баш тебе за каузата на строене с нормални ЛЕГО части (а не разни там колелца, оси и щуротии), ама те ти на - чудеса ставали къдé Великден!

Мега як сет, и все пак... на грешния отбор! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е уубу де, аз отде да знам кой на кого пръв подшушнал.... Имаш бира от мен, когат най-после вземем да се видим....Колкото до отбора- напълно съм съгласен- това е и другата причина да не залепя лепенките :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И без бирата даже бих минал; само да земем да се намерим веднъж с тебе, баси. Стига бродил като совалка из тая Хевропа вече! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 6 months later...

Местя темата тук, понеже се води Racers....

Сега нещо за феновете на Ферари: Лего 8386

8163935429_0e19dfbc0b.jpg 8163970090_98a1fa1df5.jpg 8163970788_8b9b8727ab.jpg

1. Годината е 2004. Това е първият умален Лего модел на истински такъв. Мащабът е 1:10. Цели 719 парчоляка. Цената достига до 100 евро. Оценка 6

2. Строенето ми отне близо 2 часа, с което заслужва оценка 2

3. Моделът не е кой знае колко сложен, по-голямата част от корпуса са панели и гумени пръти, оценка 2

4. Функции- "огромен" 10 цилиндров двигател, реалистични подпори на задното окачване и едни от няй-яките гуми които съм виждал. Като цяло съдържа интересни части- има дори дискови спирачки. Оценка 4

Крайна оценка: 3.5

Тук отново причина за покупката беше невероятно ниската цена- изтъргувах я за едва 22 евро....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още един Racer в нашето пластмасово семейство...: 8674

Ето го голото шаси, без черупките:

8163930689_0f0585c35d.jpg 8163929265_a9a0963371.jpg 8163927713_8569e63591.jpg

А ето и резултата след като се добавят всички панели:

8163960506_e40f385ed2.jpg 8163959092_8cfa7bd086.jpg 8163923511_55033f1be5.jpg 8163956122_cfc35c773e.jpg

Моделът е поредният, който показва колко може да се постигне само с черупки. Въпреки че не са плътни и малко на брой, усещането за обем и завършеност на модела е поразителна. Това е и най-големият мащабен модел 1:8 от серията, разполагащ с малко над 1200 части.. Детайлен, с откачащ се нос и капак за V10 двигател и независимо окачване на четирите колела. Завива директно от волана. С изключение на гумите и стабилизаторите, които игаят роля на окачване, няма други интересни части. Строи се относително бавно, имайки предвид множеството пинове, но инструкциите са достатъчно детайлни за да няма объркване. Също така, това е и първият ми модел, който купих на принципа предложи цена. Обявената стойност беше 125 евра, аз подметнах на майтап 100 и купувача взе че се нави...Така че никога не е излишно да се опита. А ето и едно сравнение как изглеждат 1200 части:

8163920673_4b4461ae84.jpg

При положение, че с еднакъв брой части можеш да построиш и едното и другото, аз предпочитам по-голямото (: Bigger is better в този случай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко хубаво... ама е Ферари :Р

Иначе ти продължавай с "bigger is better" и да те видим после как ще си пренасяш ЛЕГО колекцията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 years later...

Здравейте, не съм сигурна дали тук мога да си задам въпроса, но имам нужда от помощ.. :unsure: Търся да закупя Racers Като последните два презентирани тук.. за подарък. Но ми е трудно да се ориентирам от къде да намеря изгодно такива. :(robot):

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и добре дошли в нашия форум!

Моделите дискутирани в тази тема са доста стари и не се произвеждат от години.

Шанса да ги намерите в България е нулев.

Търсете в сайтове като ebay. Ако са за подарък предполагам ще ги търсите нови, с кутия, което ме кара да мисля че няма да са евтини.

Успех с търсенето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове