Jump to content

Newbury Subway 70430 - Ревю

DOSTIN

Recommended Posts

Този сет ми беше предоставен безвъзмездно, от пожелал да остане анонимен дарител с две условия.

Едното е да направя и кача ревю тук, а другото условие, ще стане ясно малко по-късно в настоящата публикация.

И така, да не губим повече време, ето и ревюто.

Комплекта Newbury Subway е част от темата Hidden Side, която не постигна желания успех от Лего и скоро ще бъде спряна. 

Характерно за серията е, че към нея има и игра за смарт устройства, чиято идея е да има интеракция между Лего комплекта и мобилното приложение, като се използва и камерата на устройството за създаване на виртуална реалност, около конкретния Лего сет . Има ревюта за играта, аз също поиграх малко на нея, но като цяло личното ми мнение е, че не е особено интересна, защото липсва развитие в сюжетна линия и предизвикателства около нея. Смятам, че от Лего са могли да се справят доста по-добре в развиването на тази игра/апликация. 

Конкретния комплект се състои от 347 части и официална цена  за Европа от 57 лв. съотношението цена/част е около 16 ст. за част.

Съдържа 3 минифигурки на човечета, като една от тях има и допълнителни аксесоари за да може да бъде визуализирана като обладана от духове, има и една минифигурка на куче дух. 

Какво имаме в кутията...

gB92v6El.jpg

Стикери, инструкция за сглобяване и 3 номерирани пликчета с части.

Това са стикерите за комплекта 

Ior7MeKl.jpg

За целите на това ревю, стикерите няма да бъдат поставяни върху частите за които са определени, защо ще стане ясно във втората част на тази публикация. 

Общ поглед върху частите в първото пликче

VJFpsFLl.jpg

С тях успяваме на построим основата на сета с характерното разположение за тази поредица на три секции поставени под 45 градуса ъгъл. 

VvfkxW7l.jpg

в това пликче имаше и 3 останали резервни части. 

Виждаме, че сета ни ще се състои от три секции 1. перон от метро спирка, 2. част от релсовия път на метрото  3. тунел до релсовия път. 

Ето и пликче №2 и неговото съдържание...

W4w4vchl.jpg

Тук се появяват и доста интересната част в нов цвят за 2020 година 6295972: Limb Element в Medium Azure цвят

6295972.jpg

Както и отново новия за тази година набор от аксесоари 6313372: Mini Accessory, No. 13

6313372.jpg

С пликче № 2 нещата започват да придобиват по-цялостен вид, вече сме направили и частта от метро влакчето, която доста ми хареса като цвят и изпълнение тук получаваме и втората ни минифигурка за комплекта, работника от поддръжката на метрото, който можем да го преобразим и в обладан ...

A4AySagl.jpg

В пликче №3 получаваме тези части, с които да завършим модела тук се сглобява и третата  минифигурка за комплекта...

aGfu7vjl.jpg

Ето така изглежда сглобения комплект... 

NRFKf7Ul.jpg

Предвиден е механизъм с който "разтваряме" метро влака, който се превръща в чудовище...

zwtmtyvl.jpg

Цялостното ми впечатление от този Лего комплект.

положителните страни са:

Комплекта разполага с набор от интересни части, има добри детайли, няколко минифигурки 

от друга страна недостатъците са:

Загатването на метро влакчето, някак си ме дразни, не е цяло нещо, което може да се извади и използва извън комплекта., като цяло сета е една фасада без особена дълбочина, което не е проблем, ако има качества да бъде използван като нещо поставено до стената на полица, но този комплект, няма такава стойност според мен. Интерактивното в него е малко и бързо се изчерпва дори и да се използва с апликацията/играта която е разработена за тази тема на Лего. 

Втората част от това ревю е и второто ми задание от човека който ми предостави този комплект, то отговаря и на въпроса, защо не бяха поставени стикерите по частите. 

Както вече споменах, комплекта разполага с интересни части, заданието ми беше, да се пробвам да направя нещо друго с тях. Реших да реализирам първата идея която ми дойде на ум. Не знам защо сетих се за коледните пазари с малки сергии на които се продават различни неща. Коледа е все още далеч, но реших да се пробвам да направя няколко сергии. 

И така се получи това... 

NnujDTfl.jpg

От дясно към ляво виждаме

Малко стрелбище на открито, промоция на планински велосипед и скейт за продан, сергия за книги и вестници, последнава от такава за домашно приготвени напитки, лимонада и сладка, след това имаме малко магазинче окултни талисмани и статуетки и малка постройка на охраната и поддръжката на цялото пазарче.

Ето и още няколко изгледа... 

WvRuj4hl.jpg

fqbhVqNl.jpg

gVDwcRgl.jpg

Отделните секции могат да се разделят и да се пренареждат...

9EA80ipl.jpg

Като заключение, от гледна точка на възможностите на набора от части в комплекта, може да се каже, че има добър баланс и разнообразие от видове части. Обемни части - тухли, плоскости, топли и тъмни цветове, тухли и плоскости позволяващи промяна на посоката на строене, овални форми. 

Съвета ми е ако намирате сета на промоция, то определено си заслужава да вземете една или две бройки от него, за да допълните и разнообразите инвентара си от части за творчество. 

До следващия път и както винаги казвам...

Весело създаване на всички... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове