maniak Публикувано Ноември 5, 2012 Share Публикувано Ноември 5, 2012 Ето че покрай есенните вируси нещо се разболях и съвсем залитнах в друг раздел....Представям ви 5550: Моделът е на цели 21 години и съдържа "само" 525 части. Има голямо пресно стъкло, 4 врати и 4 прозореца, та от частите му може да си построите цяла къща )) Инструкциите са типичните за времето си: открийте десетте разлики между снимките, но като цяло няма нищо сложно в модела. Както се вижда от снимките, без лепенките си прилича на нашите маршрутки с тая голяма пейка в средата.... Предните колела завиват посредством гумата на тавана и толкоз. Моделчето не блести с нищо съществено и си заслужава само ако ви изпадне на добра цена. Продължаваме по темата с 5581: Годината е 1993, а частите са набъбнали до 787. Цветовете според мен са доста добре подбрани, а и се вписват идеално към Техник гамата като чаркове. Забелязва се доста голяма прилика между 5550 и 5581: Най-вероятно един и същи дизайнер ги е проектирал. Размерите са еднакви, но изграждането не съвсем. Така примерно ванът на 5581 е "кух". Управлението на колелата също е малко изместено, а отзад е с две врати вместо с една голяма. Моторницата също е добре пипната с готина реплика на двигател. Инструкциите са характерните за цялата серия и като части също си заслужава само ако е на добра цена... Ето и първият ми модел с хромирани части, а именно 5561: Няма какво да се лъжем. Хромираните части са радост за окото както върху автомобил, така и върху Лего....Макар и с 761 части, от тях има към 15 изцяло хромирани. Отново на лице са множество врати и прозорци. Впечатление прави и двигателят, поместен по средата на модела. Ако успеете да се доберете до това бижу на разумна цена, задължително трябва да го купите. Не са малко случаите, когато му се търсят по 200-250 евра за добре запазен екземпляр, но и с наддаване няма голям шанс да паднете под 130-150 евро... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Ноември 5, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2012 Дойде ред и на големите батковци от серията. Започваме с 5590: Това е невероятен сет, по който съм въздишал безброй дни и вечери. Както и най- старото ми официално Лего. Годината е 1990, а броя на чарковете е 1063, а изборът на цветове го кара да прилича на нещо с военна тематика. Влекачът е доста детайлен, хеликоптерът също. Всичко е в типичната за серията "solid stud" структура. Всичко е солидно и здраво. Пак има множество врати и прозорци, много слоупове и черупки както и 19!!! колела. Изключително се накефих докато го строих, макар на някои места доста да се озорих докато намеря кое къде да сложа. Красив сет, но и държи доста добра цена. Дебнете и ако го намерите около 60-70 евра, ще е грях да пропуснете офертата.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Ноември 5, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2012 Продължаваме с брат му 5591: Интересното е, че това е най-големият сет в серията като размери, но е вторият по големина като брой части. Датира от 1994 и е с 1172 части. Отново прави впечатление вниманието към детайлите във всяко едно отношение. Влекачът дори разполага с отваряща се предница, под която се е скрил двигателят. Ремаркето е също интересно, т.к. трябва да извадите 3 греди скрити в него и посредством макарата да спускате и качвате самолета. За тази цел задната част на ремаркето се разтваря. Турбините на самолета също са доста ефектни, макар и да не се движат....Гумите са по-малко от на 5590, но ако ги имате и двата, няма да се оплаквате от недостиг...И този сет както и всички останали от вече спряната от производство серия Модел Тийм има повече колекционерска стойност, отколкото да предлага нещо кой знае какво. Разбира се, че за времето когато е излязъл е бил нещо велико, което и до сега поддържа относително високата му цена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Ноември 5, 2012 Share Отговорено Ноември 5, 2012 Яката тема... Понаточих лиги, нищо, че уж не съм по сетовете. Аре следващият да е 5571! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Ноември 5, 2012 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2012 Хахахах, нали. Чакам го ама най-тънкото го намерих на 169 евра и предвид сегашната покупка щеше да ми дойде нанагорно.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 5, 2012 Share Отговорено Ноември 5, 2012 УАУ УАУ УАУ ОМГ ОМГ ОМГ! ЛЕЛЕ евала! Тея сетове убивам да ги видя на живо! Честити ти новите придобивки! За 5571 подкрепям мнението, че тои ще е възможно най-добрата кулминация. Що не пробващ да го събереш на части? (п.с. - виж rebrickable.com!) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Antonio Отговорено Ноември 6, 2012 Share Отговорено Ноември 6, 2012 УАУ УАУ УАУ ОМГ ОМГ ОМГ! Kids Макар и да не съм толкова по тея серии,с големите модели.Тези от Model Team са страхотни ,много радват и много добре са направени!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Декември 31, 2012 Автор Share Отговорено Декември 31, 2012 Поредният герой от серията и последен за тази година е 5541 Blue Fury: Сетът е от 1995 и съдържа 421 части. Заслужава си единствено заради хромираните елементи и разбира се ако ви изпадне както на мен на безценица... В бриклинк държи цена около $50. Преиздаден е през 2004 с номер 10151, но там за същите парчоляци ще заплатите от $100 нагоре. Така че внимавайте. Иначе моделчето радва с класически хот род черти. Интериорът в червено е в пълен контраст на синьото купе. Хромираните ауспуси радват като истински, че дори и колелата завиват посредством волана! Весели Празници и ЧНГ на всички и нека Новата Година ни донесе още повече сетове и от предходната ))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Януари 28, 2013 Автор Share Отговорено Януари 28, 2013 Най-после остана малко време да завърша темата за формула 1: най-малкия модел от всички до сега:2556 Моделът е вече от далечната 1997 година и съдържа 580 части. Както и подобава за тези години, колата е барната в типичния за тогава олд скул фул стъд. Въпреки малките си размери, детайлите са на нужното ниво като за ценовия си клас. Ако го намерите и под 20 евро, направо си е сделка. Аз си го взех, просто за да ми е пълна колекцията от червени формули Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Февруари 9, 2016 Share Отговорено Февруари 9, 2016 В офисът имаме едно 5590 служебно и всеки път като дойде някой гост се залепя за него Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zanton Отговорено Ноември 19, 2017 Share Отговорено Ноември 19, 2017 Супер готини са! Браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts