Jump to content

Покана за годишното изложение на Брикенбург в Клуж-Напока


MetroiD

Recommended Posts

Вчера от Ambassador-а на Брикенбург получих официална покана за всички членове на клуб Лебго за участие в най-голямото годишно изложение на румънския LUG. То ще се проведе между 30 май и 5 юни 2013г. в Клуж-Напока, в Етнографския Музей на Трансилвания. Ето го пълният текст на поканата:

 

 

Dear Lebgo Member,

 

The Brickenburg Association from Cluj-Napoca Transylvania Romania is wishing you and your LUG members a very Happy New Year with great Lego building and events, and may all your bricks come into their right places.

 

I am happy to invite your LUG members to our most important event of the 2013 which is going to take place in Cluj-Napoca between the 30th of May and the 5th of June at the Etnographical Museum of Transylvania.

 

Details in short:

- our LUG is sponsoring food and accommodation expenses (transportation costs included only on the Romanian territory by train and by car) for you and five of your LUG colleagues;

- the basic theme of the event is “Etnologia Galactica”, but all collateral themed MOCs are welcomed;

- the setting starts two days before the exhibition and the packaging two days after the exhibition, but changes may also be made during the time of the event;

- participants must mention the precise days they want to join in the event;

- every participant must be bringing a MOC;

- the participation confirmation deadline is the 15th of March 2013;

- all the confirmed participation persons will be sent the accommodation forms to be filled in;

- Cluj-Napoca may be reached by car, train or airplane (our city has an international airport);

- for any questions and details please write us on brickenburg (at) yahoo.com

 

Основната тематика на изложението е "Etnologia Galactica"; вече помолих за допълнителна информация относно това, какво точно имат предвид организаторите като идея и насоки. Очаква се всеки участник да построи МОС и да го донесе със себе си на изложението, като предполагам, че би било допустимо и да направим някаква по-голяма групова диорама.

 

Както пише по-горе, Брикенбург имат желание да поемат разходите по престоя и пътуването на група от 5-6 члена на Лебго. Разстоянието от София до Клуж-Напока е около 450 км.; в града има и международно летище, но аз лично не обмислям пътуването със самолет като вариант. С Ася започваме отсега да мислим какъв МОС да строим за изложението и ако всичко се нареди, до края на февруари ще гледам да дам потвърждение дали ние ще пътуваме. Ако това стане, по всяка вероятност ще е за уикенда (примерно от петък, 31 май до неделя, 2 юни) и ще сме с колата; т.е. имаме място за още двама човека.

 

Обмислете предложението и предлагам на някоя от клубните срещи следващия месец да решим дали и кога ще ходим на гости при съседите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бързо разяснение за "Etnologia Galactica":

 

Earth is also in Milky Way, so the MOC can represent anything. Brickenburg is oriented mainly on Town/Trains, but we have also members who are Space or Technic or Mindstorm fans.

 

So, you can build whatever you want because in exhibition all the themes can be present.

We need only to know the dimensions of the MOC.

 

Аз смятам да си донаправя двата трамвая, евентуално монорейла и да видим какво ще успея да вдигна дотогава като постройки - т.е. само Town неща. На първо време надали ще правя по-едри диорами; по-вероятно някакви спирки за превозните средства и някоя и друга modular сграда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе явно ползваме различни навигации, защото на мен гуглето ми дава 639км до там...както и да е. Предвид описанието ти на предишните им мероприятия, предполагам може да се появиш и със сет или трябва да е задължително МОС?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно; моя грешка. 650, а не 450км. Не е малко път, десетина часа примерно... ма на мен поне ми се ходи :)

 

Не съм питал дали може сетове; кажи какво конкретно имаш предвид и ще ги въпросна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OT: не може ли да се сприятелим с някой клуб, до който има магистрала ;) я белград, я загреб или нещо такова :)

 

И на мен ми се ходи, но честно казано пътя през карпатите ме притеснява. пък и и 20 часа път с кола за един уикенд не е малко.

 

Ще видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

All fair points, дет се вика... ;) Значи ще работя интензивно с цел да се посближим със Skockani, Kockice и TurkLUG...

 

Има време да го измислим, предлагам към края на февруари да го мислим сериозно; тогава и ще знаем кой от нас ще разполага с време през тоя период.

 

П.П.: Даже и със северните съседи има алтернативен вариант; roLUG са в Букурещ принципно... ама пък те от години нямат никаква активност, камо ли за изложения да мислят :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

След като го обсъдихме с всички, явно няма да се ходи на това изложение в Клуж-Напока поради субективни и обективни причини... Пътят в едната посока е 650км през Карпатите, а като се има предвид, че повечето от нас не могат да отделят повече от уикенд, това значи да се смачкаме 2 дена от път само за едната нощувка в Клуж; а и докато си наизвадим МОС-овете, вече ще е време да ги прибираме. Успоредно с това, вече е налице и напълно обективен фактор - очертава се нашето изложение да се припокрие напълно като време с това, запланувано от румънците. Та явно срещата с Брикенбург ще остане за неопределен момент в бъдещето.

 

Междувременно чакам инфо кога TurkLUG смятат да организират нещо в Истанбул... и кроя пъклени планове да ги поканим насам, заедно със северните съседи, на някое от следващите ни изложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...