Jump to content

Recommended Posts

Е, аз си продължавам да си правя теми! Дискусия за Kingdoms тук! В Бо Хоби вече пуснаха четири модела! Какво мислите за тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаргойлчето е страшно, презнавам! Има 2 бройки от него в кулата на тъмнозелените рицари. Засега е рядкост

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера си взех 2 малки сета за проба - http://brickset.com/detail/?Set=7949-1 и http://brickset.com/detail/?Set=7950-1. За обща цена от 40 лв според мен е доста добре сделка. Като се има предвид новите шлемове. 2та рицаря - зеления и червения са направо страхотни. Краката им са принтирани също което добавя голяма доза реализъм. Лично аз съм по- голям фен на лошковците- зелените рицари, но и червените не са за изспускане - общо взето Кралствата са една доста добра идея щукнала на лего.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, двата сета са доста добри. Скоро ще си взема някой.

И за добавка: наистина Kingdoms е добра идея! В сравнение с Hero Factory и Ben 10...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Забелязах, че цялата серия е вече в наличност в БоХоби. Доста ме изкушава кулата на тъмнозелените войници. Бял чел ревю за нея в Brickset. Ще дам линк към него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Аз също смятам тази нова серия за обещаваща, въпреки че няма да включва вече моите любими неживи скелети. Все пак като традиционен почитател на отрицателните образи не мога да отрека, че зелените рицари определено ми допадат.

Между другото, някой по-запознат би ли споделил дали ще се появяват и други малки комплекти, редом с магьосника и шута, но които да включват конкретно рицари - червени и зелени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също смятам тази нова серия за обещаваща, въпреки че няма да включва вече моите любими неживи скелети. Все пак като традиционен почитател на отрицателните образи не мога да отрека, че зелените рицари определено ми допадат.

Между другото, някой по-запознат би ли споделил дали ще се появяват и други малки комплекти, редом с магьосника и шута, но които да включват конкретно рицари - червени и зелени?

Ето линк към Бриксет http://brickset.com/browse/themes/?Page=5&theme=Castle

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление това са промоционални, а не impulse сетове, така че не 100 а 1000 процента е сигурно, че няма да ги видим в България. Дори през сайта на Лего не могат да се вземат. Но може би в моделите през 2011 ще предвидят и това /за да улеснят army билдърите :( /

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото Кралствата ме наведоха на мисълта, че може да бъде създадена старобългарска фракция като се използват част от войниците на Драконите /тези с торсо ризница/, за византийци могат да се ползват пък червените, които са с ризници и т.нар. Спартанец. Но за целта догодина Лего трябва да пусне импулс сет с рицар с ризница на торсото :( Какво ще кажете за тази идея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече дадох линка. Няма нужда да го повтаряш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото Кралствата ме наведоха на мисълта, че може да бъде създадена старобългарска фракция като се използват част от войниците на Драконите /тези с торсо ризница/, за византийци могат да се ползват пък червените, които са с ризници и т.нар. Спартанец. Но за целта догодина Лего трябва да пусне импулс сет с рицар с ризница на торсото :( Какво ще кажете за тази идея?

Допада ми! Добра е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е наистина доста добра. Може дори в някое от бъдещите изложения да направим макет на някоя голяма битка от нашата история, да кажем сражението при р. Ахелой. Или цар Симеон пред стените на Константинопол!

А иначе благодаря за линка и полезната информация. Много жалко ако сте прави и тези сетчета не се появят у нас. Дано поне Advent Calendar-а кацне в Бо Хоби в края на годината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали битки от българската история ще е много добра идея... :lol: Но все пак - как ли ще изглеждат Крум или Симеон?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали битки от българската история ще е много добра идея...

Защо пък, не? Напротив, ще е страхотна идея, особено ако е и в стоп-моушън формат :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видяхте ли новите от кингдъмс?

http://shop.bohobby.com/product_info.php?p...pmhvv2g64uj8as3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четиридесет лева за 5 човечета... Наистина цената е малко надута, затова пък са включени различни родове войски, което все пак е някакъв плюс, особено за рицарите с наметала, които традиционно се срещат рядко и в големи комплекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четиридесет лева за 5 човечета... Наистина цената е малко надута, затова пък са включени различни родове войски, което все пак е някакъв плюс, особено за рицарите с наметала, които традиционно се срещат рядко и в големи комплекти.

Ценовата политика на дистрибуторите в България е мн. странна. Този сет на сайта на Лего струва 12 - 13 евро, как оттук се получава 40 лв. не е ясно. Добрата страна е, че с такъв сет може да си спестите купуването на големи сетове, за да получите фигурка на рицар "Дракон" с броня и има 1н рицар с торсо ризница, който става за "български" войник :P . За битка от българската история се опасявам, че ще трябват твърде много рицари :lol: /освен ако не са представени само отделни отряди/. Коледният календар очаквам с нетърпение, тъй като става за изграждане на Medieval market. Но дано да не е на двойна цена спрямо цените на Лего :lol: , тогава ще се мисли за други варианти. Добре е и Лего да пусне като отделна част франзелата - така може да се направи пекарна :lol: . Крум ще бъде много по-сложен за направа от Симеон (заради косата вързана на опашка), както и евентуална фигурка на византийски император :lol: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ценовата политика на дистрибуторите в България е мн. странна. Този сет на сайта на Лего струва 12 - 13 евро, как оттук се получава 40 лв. не е ясно.

Мне, сета е 15 евро. Също и в BrickLink го няма под 30 лв, така че поначало цената му е висока. А иначе за цените в България - ясно, че са по-високи. Имах някакво желание да си взема, но при тази цена, дори с евентуално намаление, май ще пропусна. Още повече, че ревюто в EuroBricks споменава за проблеми с качеството (май тези battle packs се произвеждат в Китай). Може с някое импулсче да мина ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове