MetroiD Публикувано Юни 7, 2013 Share Публикувано Юни 7, 2013 Предвид гигантския размер на градския ни макет от Брикфеста и сериозните мъки, с които се сблъскахме при реденето му, мисля, че това май ще е последният път, когато редим град 6.60 на 2.60 метра. За бъдещи event-и не би било зле да обмислим един стандарт, по който да се водим при реденето на градската зона. Това съответно ще ни улесни и в строежа на сгради, тъй като ще знаем как могат да бъдат подредени. Предлагам при следващи event-и да се фокусираме по-скоро върху дължина на града и да ограничим максималната широчина - като евентуално при нужда и възможност приложим Г-образна форма на разпределение, но пак се придържаме към точно определена широчина. Така ще можем много по-лесно да подреждаме и после да достигаме отделните модели; да манипулираме влакове и др. обекти и изобщо да се оправяме с макета. За да визуализирам, ето какво се побира на 1.36 метра. Заедно с това съм приложил и идея за ухо за обръщане на влакове, което можем да използваме при PF релси (9V биха дали на късо така), за да спестим релси и място. Размерът от 3 baseplates e нарочен, тъй като заплануваните на първо време най-големи МОС-ове би следвало да се поберат в това пространство, а малко междублоково пространство между модулните би седяло много добре. Ако се наложи, можем да увеличим пространството между улиците до 4 baseplates (тогава ширината ще стане 1.62m) - или просто да махнем някоя от улиците. Така съответно се надявам и да не се налага да ползваме такива умопомрачителни количества улици. Не на последно място - една стъклена плоскост е с размери метър на два. Което означава, че ако се придържаме към този размер при евентуални бъдещи изложения ще можем спокойно да затваряме града и откъм горната му част - и така да правим преградите многократно по-стабилни. Какво мислите по въпроса? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 16, 2013 Share Отговорено Октомври 16, 2013 Боби, идеята ти е чудесна! Подкрепям напълно, макар да не съм главния строител на сгради Ако не слагаме повече от 5 реда основни плочи (включително с улиците) макета ще се нарежда много по лесно. Предполагам че и сградите ще бъдат по-пригледни за посетителите, предвид че няма да има няколко плана - преден, заден, междинен, втори междинен ... Като се замисля, подредбата на градския макет от изложението "Играта продължава" отговаряше до голяма степен на предложения от теб стандарт - дълбочината на макета беше около 5 основни плочи, с изключението на автомобилния сервиз който беше най-отзад. Отсега обаче искам да споделя какво ме смущава в разположението на релсите от горната картинка. По каква причина смяташ за необходимо релсите да минават от вътрешната страна на улиците, тоест между пътното платно и сградите? За мен това не е добро решение, от гледна точка че автобуса с дистанционно не може да пресича релсите. Дори и с такава рампа: Ще очаквам да кажеш дали си съгласен влаковите релси да минават отвън на улиците. А отвътре може да прокараш например монорейла? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts