MetroiD Публикувано Юни 16, 2013 Share Публикувано Юни 16, 2013 Снощи окончателно опразнихме бившия магазин Fox в Сердика Център, който за две седмици беше се превърнал в централа / склад на Lebgo. Признавам си, даже ми беше леко тъжно - магазинът е повече от пуст без нашите кашони; за етаж -1 на мола да не говорим... За сметка на това, одисеята по изнасянето беше удивително бърза и безболезнена - благодарение на безценната помощ на Жоро и неговия голям бял приятел. Още веднъж, браво и благодарско на всички, участвали в реализацията на събитието. Вдигнахме повече дандания, отколкото през всички години, откакто съществуваме - а и показахме какво можем към момента. Следващият Брикфест трябва да е поне двойно по-силен! Тъй като обичам да тегля равносметчици, след като дадено нещо привърши, ми се искаше в тази тема да споделя своите размисли и страсти и, надявам се, вие също да коментирате с какви чувства ви е оставил Брикфестът. На първо място, само за 12 дена си спечелихме страшно много нови приятели и почитатели, огромна част от които допреди нямаха и представа за съществуването ни. От една страна, страницата ни във Фейсбук отбелязва невиждана активност и вече се превръща в най-лесен начин за комуникация. От друга, това показва, че същинската ни страница / форум вече се нуждае от спешно и много основно префасониране - нещо, за което говорим от много време и което е крайно време да извършим това лято. Отделно от това - вярвам, че страшно много деца получиха възможност да строят гигантски неща от LEGO - от 1 до 12 юни станахме свидетели на изграждането (и срутването) на не един и два небостъргача, а да не говорим колко много други яки неща бяха построени пред очите ни. Галериите във FB дават поне бегла представа, а къщата от 15 хиляди тухли се надявам съвсем скоро да краси официално Сердика Център: https://www.facebook...o/photos_stream https://www.facebook...99898580&type=1 От другата страна на монетата - има и LEGO фенове, които са посетили изложението и поради една или друга причина са избрали да не споделят мнението си не лично с нас, а да коментират в мрежата своето разочарование. Твърде малко минифигове на показ; твърде малко оригинални МОС-ове; твърде малко движещи се влакове. Все основателни коментари и неща, за които трябва и ще се замислим следващия път. Както вече всички знаете, клубът може да окаже сериозна помощ за осъществяването на всеки един LEGO проект - така че най-важното е желанието (и времето). Успоредно с горното - оказва се, че в България има и други активни възрастни фенове на LEGO, които искат да са част от нашия клуб и от бъдещите ни изложения - което за мен лично е най-хубавото нещо от цялото събитие и реално представлява истинската постигната цел на Serdika Brickfest 2013, поне в личен план. Lebgo започва да се превръща в активен и сериозен LUG - което е добре и за цялата общност на AFOL LEGO феновете в България, тъй като нашият клуб се явява нейното официално лице пред TLG. И като казах това, не на последно място - сприятелихме се и с Ян Байер (който, ако вече не го е направил лично, ви праща още веднъж поздрави - чухме се пак вчера); вече от LEGO знаят точно какви ги вършим тук. Вярно, че сме обещали за другия път изложението да е много по-солидно, а и междувременно да посетим един-два AFOL феста в Европа, но... мисля, че и за двете ще намерим начин. Long story short - много яко! Айде пак?! Догодина по същото време? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikola Bathory Отговорено Юни 17, 2013 Share Отговорено Юни 17, 2013 Изложението беше по-мащабно и по-хубаво, отколкото си го представях предварително. Аз лично съм много доволен. Мисля, че на хората /в голямата част - незапознати с ЛЕГО/ им хареса Иначе винаги има възможности за подобрения, това е нормално. Срещата с Ян Байер също беше нещо много хубаво и дава възможност на TLG да видят, че сериозно сме се захванали с Лего хобито. Трябва да пратя на Андрю снимките, да ми даде мейл И да, хайде догодина пак, още по-хубаво и мащабно изложение през 2014 г.! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Юни 18, 2013 Share Отговорено Юни 18, 2013 И аз вери доволен от това, че "мостът" ми не се срути, както много пъти бе оприличен кранът...ГБЦ-то отстрани привлече множество технически гении, които така и не разбраха откъде идват топките, но пък видяха топките на крана, които бяха големи Колкото до мейла: пращай на andrey.moev mamuna gmail.com Вече огледах Топорчевия материал по случая и си примоних със сълзи на очите хубавите уикенди ))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Юни 20, 2013 Автор Share Отговорено Юни 20, 2013 Твоят кран беше една от колоните, на които се крепеше цялото изложение, впрочем... Още веднъж каски долу за мостЯ! Яд ме е, че не се очертава в скоро време пак да се излагаш с него по нашите ширини - вече обмислям с какво да те примамвам насам за бъдещи изложения... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юни 20, 2013 Share Отговорено Юни 20, 2013 Много ще се радвам да се видим при първа възможност за да поговорим на живо по темата! Края на изложението ми мина много бързо, а и мисля че трябва да го полеем подобаващо От наблюдението ми как мина изложението, и от срещата с Ян, се убедих колко е важно при такова изложение да има поне 1 мащабен проект, който да привлича основното внимание. Много би ми се искало за следващото такова събитие да обединим усилията си и да вземем акъла на хората с такъв проект. За целта ще е + да започнем да мислим върху това колкото се може по-отрано. Ще ми е нужно мнението преди всичко на Боби, тъй като той поддържа контакт с Ян и предполагам има и най-доброто наблюдение какво се случва по други изложения, и какво ще бъда подходящо да направим и ние. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
loki303 Отговорено Януари 31, 2014 Share Отговорено Януари 31, 2014 А къдеса снимките Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 31, 2014 Share Отговорено Януари 31, 2014 Здравей! Снимките са качени в нашата facebook страница. Моля виж двата линка от първия коментар: https://www.facebook...o/photos_stream https://www.facebook...99898580&type=1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts