Jump to content

Serdika Brickfest 2013 - епилог


MetroiD

Recommended Posts

Снощи окончателно опразнихме бившия магазин Fox в Сердика Център, който за две седмици беше се превърнал в централа / склад на Lebgo. Признавам си, даже ми беше леко тъжно - магазинът е повече от пуст без нашите кашони; за етаж -1 на мола да не говорим... За сметка на това, одисеята по изнасянето беше удивително бърза и безболезнена - благодарение на безценната помощ на Жоро и неговия голям бял приятел. ;)

 

Още веднъж, браво и благодарско на всички, участвали в реализацията на събитието. Вдигнахме повече дандания, отколкото през всички години, откакто съществуваме - а и показахме какво можем към момента. Следващият Брикфест трябва да е поне двойно по-силен! Тъй като обичам да тегля равносметчици, след като дадено нещо привърши, ми се искаше в тази тема да споделя своите размисли и страсти и, надявам се, вие също да коментирате с какви чувства ви е оставил Брикфестът.

 

На първо място, само за 12 дена си спечелихме страшно много нови приятели и почитатели, огромна част от които допреди нямаха и представа за съществуването ни. От една страна, страницата ни във Фейсбук отбелязва невиждана активност и вече се превръща в най-лесен начин за комуникация. От друга, това показва, че същинската ни страница / форум вече се нуждае от спешно и много основно префасониране - нещо, за което говорим от много време и което е крайно време да извършим това лято.

 

Отделно от това - вярвам, че страшно много деца получиха възможност да строят гигантски неща от LEGO - от 1 до 12 юни станахме свидетели на изграждането (и срутването) на не един и два небостъргача, а да не говорим колко много други яки неща бяха построени пред очите ни. Галериите във FB дават поне бегла представа, а къщата от 15 хиляди тухли се надявам съвсем скоро да краси официално Сердика Център:

https://www.facebook...o/photos_stream

https://www.facebook...99898580&type=1

 

От другата страна на монетата - има и LEGO фенове, които са посетили изложението и поради една или друга причина са избрали да не споделят мнението си не лично с нас, а да коментират в мрежата своето разочарование. Твърде малко минифигове на показ; твърде малко оригинални МОС-ове; твърде малко движещи се влакове. Все основателни коментари и неща, за които трябва и ще се замислим следващия път. Както вече всички знаете, клубът може да окаже сериозна помощ за осъществяването на всеки един LEGO проект - така че най-важното е желанието (и времето).

 

Успоредно с горното - оказва се, че в България има и други активни възрастни фенове на LEGO, които искат да са част от нашия клуб и от бъдещите ни изложения - което за мен лично е най-хубавото нещо от цялото събитие и реално представлява истинската постигната цел на Serdika Brickfest 2013, поне в личен план. Lebgo започва да се превръща в активен и сериозен LUG - което е добре и за цялата общност на AFOL LEGO феновете в България, тъй като нашият клуб се явява нейното официално лице пред TLG.

 

И като казах това, не на последно място - сприятелихме се и с Ян Байер (който, ако вече не го е направил лично, ви праща още веднъж поздрави - чухме се пак вчера); вече от LEGO знаят точно какви ги вършим тук. Вярно, че сме обещали за другия път изложението да е много по-солидно, а и междувременно да посетим един-два AFOL феста в Европа, но... мисля, че и за двете ще намерим начин. ;)

 

Long story short - много яко! Айде пак?! Догодина по същото време?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изложението беше по-мащабно и по-хубаво, отколкото си го представях предварително. Аз лично съм много доволен. Мисля, че на хората /в голямата част - незапознати с ЛЕГО/ им хареса Иначе винаги има възможности за подобрения, това е нормално.

Срещата с Ян Байер също беше нещо много хубаво и дава възможност на TLG да видят, че сериозно сме се захванали с Лего хобито.

Трябва да пратя на Андрю снимките, да ми даде мейл :)

 

И да, хайде догодина пак, още по-хубаво и мащабно изложение през 2014 г.!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз вери доволен от това, че "мостът" ми не се срути, както много пъти бе оприличен кранът...ГБЦ-то отстрани привлече множество технически гении, които така и не разбраха откъде идват топките, но пък видяха топките на крана, които бяха големи :) Колкото до мейла: пращай на andrey.moev mamuna gmail.com ;) Вече огледах Топорчевия материал по случая и си примоних със сълзи на очите хубавите уикенди :))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твоят кран беше една от колоните, на които се крепеше цялото изложение, впрочем... Още веднъж каски долу за мостЯ! Яд ме е, че не се очертава в скоро време пак да се излагаш с него по нашите ширини - вече обмислям с какво да те примамвам насам за бъдещи изложения...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ще се радвам да се видим при първа възможност за да поговорим на живо по темата!

Края на изложението ми мина много бързо, а и мисля че трябва да го полеем подобаващо :)

 

От наблюдението ми как мина изложението, и от срещата с Ян, се убедих колко е важно при такова изложение да има поне 1 мащабен проект, който да привлича основното внимание. Много би ми се искало за следващото такова събитие да обединим усилията си и да вземем акъла на хората с такъв проект.

 

За целта ще е + да започнем да мислим върху това колкото се може по-отрано.

 

Ще ми е нужно мнението преди всичко на Боби, тъй като той поддържа контакт с Ян и предполагам има и най-доброто наблюдение какво се случва по други изложения, и какво ще бъда подходящо да направим и ние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Здравей!

 

Снимките са качени в нашата facebook страница. Моля виж двата линка от първия коментар:

 

https://www.facebook...o/photos_stream

https://www.facebook...99898580&type=1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...