Jump to content
maniak

LEGO Fan Weekend 2013

Recommended Posts

maniak

Някой с възможност и желание за следващия уикенд? Аз най-вероятно ще ходя, ще се радвам ако може още някой да се присъедини....

 

http://www.fanweeken...A4_20Poster.pdf

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Ооо, супер!

 

Не помня дали дискутирахме въпроса с ходенето на фен уийкенда в Скаербек тази година, но не съм чул някой да има намерения да ходи.

 

Аз лично нямам възмощност да го посетя. Приятно изкарване, и да разправяш после!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikola Bathory

Фен уикенда в Скаербек не се ли планира много отдалече, резервации, заявки?

Евентуално следващата година може.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
maniak

За участие да, за посещение не...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

предвид че пътя от България до там и свободното време са основните проблеми, мислех че и за участие и за ходене никой не е показал сериозни намерения.

 

Още веднъж - хубаво прекарване!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Миналата година крайният резултат беше пак "другата година":

http://lebgo.org/forum//index.php/topic/440-lego-fan-weekend-2012-a-neeaadhaaae-aeaiey/

 

На някоя от пролетните срещи бяхме говорили зa Fan Weekend-a и отново стигнахме до заключението, че трудно ще стане предвид факта, че леко сме позакъсняли с билети, а за roadtrip разстоянието е твърде големичко. На първо време в рамките на тази година мисля да си организираме едно сериозно международно ходене в съседна държава, пък предстоящи Fan Weekend-и да мислим след това... но това ще се обсъжда на някоя форумна сбирчица ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

 • Подобни теми

  • legohead
   От legohead
   Здрасти банда!
    
   Както някои от вас вече научиха на последната ни клубна среща, сме поканени да участваме в зимното изложение, организирано от Сръбския LUG Beokocka.
    
   То ще се проведе на 14 и 15 декември, и в него са поканени да участват няколко лего клуба от балканите.
    
   На срещата повдигнахме въпроса кои от нас биха имали възможност да участват. Засега само Боби и аз сме заявили че ще можем да идем.
    
   Все още нямаме конкретна информация как ще се проведе самото изложение. Доколкото знам престоят ще ни бъде осигурен от организаторите.
    
   Започвам да мисля с какви модели ще участвам в изложението.
    
   От досегашните си със сигурност ще нося интерактивният кран за играчки и 1 управляем автобус - най вероетно училищния.
    
   Ако успея да събера необходимите финансии ще построя и къща във стил Fabuland. Вече съм почти готов с построяването и в LDD.
    
   Имам идея и за втори интерактивен модел.
    
   Ще очаквам от Боби допълнителна информация за организацията и провеждането на изложението.
  • MetroiD
   От MetroiD
   Тази вечер на срещата на клуба обсъдихме участието на клуба в събитие, за което сме поканени специално от LEGO. Става въпрос за LEGO Fan Weekend 2012, който ще се проведе от 28 до 30 септември в Скйербек, Дания (Skærbæk, ако мислите да го търсите в картата).
    
   Ето превод на официалното съобщение относно събитието, разпространено до европейските LUG-ове:
    
   ================
    
   Екипът по организацията на LEGO Fan Weekend (LFW) започна плановете за следващото събитие в Скйербек, Дания. Постарахме се през 2012г. да осигурим оптимални условия, така че максимален брой международни AFOLs да могат да посетят събитието, както и да се отблагодарим на тези от вас, които го посещават за пореден път - именно затова искаме 2012 да е много специална година. Този път предлагаме на участващите LUGове напълно безплатно бунгало за настаняване (за целия период от петък до неделя) и осигуряваме изключително ниски цени за престой на участващите AFOLs.
    
   Ето какъв е принципът: всеки LUG, с който сме се свързали, може да регистрира до шестима члена за едно бунгало, без да заплаща никакви разноски по престоя от петък до неделя, като заедно с това за клуба е платена и парти вечеря в събота вечер (евентуално са възможни допълнителни разходи при заявяване на допълнителни услуги). За да заявите безплатното бунгало е нужно да са налице минимум четири члена на даден LUG.
    
   В случай че участват повече от шест члена на LUG, общата цената за едно допълнително място е 100 DKK (26.30 лева) за член на клуба и 200 DKK (52.60 лева) за семейство или приятели. Допълнителната цена за една вечер за бунгало след края на събитието е 500 DKK на вечер.
    
   Въпроси:
   Какво се прави в случай че от наша страна желаят да участват повече от шестима човека?
   До шест члена на даден LUG могат да нощуват безплатно в едно бунгало - всички останали трябва да заплатят 100 DKK (за AFOLs) или 200 DKK (за семейство и приятели) за престой в отделно бунгало (от петък до неделя).
   От нашия клуб са налице осем човека; бихме желали да се настаним в две бунгала по четири човека?
   Едното бунгало ще бъде безплатно, а хората в другото бунгало ще трябва да платят по DKK 100 (за AFOLs) или 200 DKK (за семейство и приятели).
   Кой решава за кои хора престоят е безплатен в случай че сме над шестима човека?
   Вие - вашият LUG - сами трябва да прецените кой ще нощува безплатно и кой трябва да плаща. Ние - организационният екип - не решаваме това!
   Колко трябва да заплатим, ако желаем да останем по-дълго от заплануваното за събитието време?
   Една допълнителна нощувка струва 500 DKK (131.54 лева) за кабина в периода от неделя до петък.
    
   Всички AFOLs, участващи в LFW 2012г., ще могат да се насладят на парти вечерята в събота вечер безплатно в случай че са настанени в бунгало, като допълнително присъстващите семейство и приятели ще трябва да заплатят по 100 DKK за вечерята.
    
   ================
    
   Вкратце - ако искаме да участваме, трябва да заявим минимум четири места. В случай че можем да заявим шестима участника (пълната квота за безплатно участие), най-добре е да реагираме светкавично, за да запазя едно бунгало за нас още отсега - все пак, няма неограничен брой бунгала. Нека обаче уточним нещо - обсъдих въпроса допълнително с организаторите, а и в информацията по-горе си пише изрично - става въпрос за AFOLs (възрастни LEGO фенове), които са членове на съответния клуб и които съответно имат право да доведат свои приятели или членове на своето семейство. Тоест минималното условие от наша страна за участие в събитието е хората, имащи желание да ходят до Скйербек, да са активни членове на Лебго - или _поне_ да сме се виждали един-два пъти с тези от вас, които биха желали да участват. Сами разбирате, че това условие е продиктувано от чисто практически съображения - а именно, че подобни покани и мероприятия са следствие от активната дейност на клуба - тъй че тези, които участват в нея и я подпомагат, са и хората, които следва да могат да се включат в подобни инициативи.
    
   Засега всички на срещата изявиха интерес, а доколкото разбрах, Андрю, Венци и Ачо ще обмислят и ще кажат допълнително. Ако някой не е сигурен или пък обратното - ако съм включил някой, а той не е убеден, че ще може да участва, да информира своевременно.
    
   По отношение на транспорта - да се замъкнем с автомобил от тук до Дания е въпрос на два пълни дни път, а и бензинът + такси + винетки ще ни излязат от 400 евро нагоре в едната посока, и то в случай че пътуваме само с един автомобил. Затова най-разумното решение изглежда да търсим самолетни билети. Единият вариант е някакви чартъри до град, близък до Скйербек - ако някой има връзки с туроператори / авиокомпании, сега е моментът да каже. Другият е стандартният - редовни полети - колкото по-рано се резервира - толкова по-добре; а има и възможност при групова резервация да ползваме все някакви преференции. На първо четене са налице следните примерни маршрути с излитане на 28 септември и връщане на 1 октомври:
    
   * Луфтханза до Билунд с прекачване във Франкфурт на цена 330 лева в двете посоки
   * Еър Франс до Копенхаген с прекачване в Париж на цена 330 лева в двете посоки
   * Луфтханза до Копенхаген с прекачване във Франкфурт на цена 340 лева в двете посоки
    
   Разстоянието между Билунд и Скйербек е 70 км, а от Копенхаген до Скйербек са около 250км. Други близки летища до Скйербек са Зюлт (Германия) и Аархус (Холандия), но международният транспорт надали ще е по-лесен и удобен, отколкото вътрешнодържавният, затова аз мисля, че вариантът с полет София - Франкфурт - Билунд е най-добър (а и излиза най-евтин!). Вече от Билунд можем или да търсим междуградски транспорт, или да наемем кола - това надали ще е особено голям проблем.
    
   А, и забравих да спомена - в понеделник, т.е. след края на изложението, всички участници ще могат да пазаруват от LEGO Employee Store...
    
   Таааа... да се преброим, а?
    
    
    
   П.П.: Предварителен ориентировъчен списък - плюсовете са сигурни, питанките са, както може да се очаква... питанки.
    
   + Камен
   + Вики
   + Ангел Т.
   + Георги Т.
   + Андрю
   + Тодор
   + Бианка
    
   ? Жоро
   ? Никола (+1)
   ? Абел
   ? Ася
   ? аз
    
   Под въпрос са Андрю, Венци и Ачо; от Абел още не съм получил инфо - и с това май горе-долу се изчерпваме? Ако има обаче други желаещи, които съм забравил - извинявайте и се обаждайте! С нас може да дойде и Тодор от БоХоби, който, както знаете, е не по-малко ЛЕГО фен от нас, а и е помагал адски много на клуба - с него ще се чуем тия дни да обсъдим нещата.
    
   Ще актуализирам списъка редовно с актуална информация; още веднъж - моля, нека до към края на февруари всички да са решили да или не.
  • MetroiD
   От MetroiD
   Вчера от Ambassador-а на Брикенбург получих официална покана за всички членове на клуб Лебго за участие в най-голямото годишно изложение на румънския LUG. То ще се проведе между 30 май и 5 юни 2013г. в Клуж-Напока, в Етнографския Музей на Трансилвания. Ето го пълният текст на поканата:
    
    
   Dear Lebgo Member,
    
   The Brickenburg Association from Cluj-Napoca Transylvania Romania is wishing you and your LUG members a very Happy New Year with great Lego building and events, and may all your bricks come into their right places.
    
   I am happy to invite your LUG members to our most important event of the 2013 which is going to take place in Cluj-Napoca between the 30th of May and the 5th of June at the Etnographical Museum of Transylvania.
    
   Details in short:
   - our LUG is sponsoring food and accommodation expenses (transportation costs included only on the Romanian territory by train and by car) for you and five of your LUG colleagues;
   - the basic theme of the event is “Etnologia Galactica”, but all collateral themed MOCs are welcomed;
   - the setting starts two days before the exhibition and the packaging two days after the exhibition, but changes may also be made during the time of the event;
   - participants must mention the precise days they want to join in the event;
   - every participant must be bringing a MOC;
   - the participation confirmation deadline is the 15th of March 2013;
   - all the confirmed participation persons will be sent the accommodation forms to be filled in;
   - Cluj-Napoca may be reached by car, train or airplane (our city has an international airport);
   - for any questions and details please write us on brickenburg (at) yahoo.com
    
   Основната тематика на изложението е "Etnologia Galactica"; вече помолих за допълнителна информация относно това, какво точно имат предвид организаторите като идея и насоки. Очаква се всеки участник да построи МОС и да го донесе със себе си на изложението, като предполагам, че би било допустимо и да направим някаква по-голяма групова диорама.
    
   Както пише по-горе, Брикенбург имат желание да поемат разходите по престоя и пътуването на група от 5-6 члена на Лебго. Разстоянието от София до Клуж-Напока е около 450 км.; в града има и международно летище, но аз лично не обмислям пътуването със самолет като вариант. С Ася започваме отсега да мислим какъв МОС да строим за изложението и ако всичко се нареди, до края на февруари ще гледам да дам потвърждение дали ние ще пътуваме. Ако това стане, по всяка вероятност ще е за уикенда (примерно от петък, 31 май до неделя, 2 юни) и ще сме с колата; т.е. имаме място за още двама човека.
    
   Обмислете предложението и предлагам на някоя от клубните срещи следващия месец да решим дали и кога ще ходим на гости при съседите
  • legohead
   От legohead
   Това съобщение бе споделено туко що на официалния блог на LEGO Cee Team
   http://ceeteamblog.com/2014/09/11/the-last-lego-fan-weekend/
    
   Adult LEGO fans,
    
   After 10 successful years, the Community Engagement & Events (CEE) department has decided that the 2014 gathering at LEGO Fan Weekend (LFW) in Skærbæk, Denmark will unfortunately be the last one. This was not an easy decision to make, but various challenges with the event and the significant growth in LUGs around the world have created a need for the CEE Department to reallocate its resources to support as many members of the global AFOL community as possible.
    
   We know this might come as difficult news to many of you, and we are thankful to those who have worked with us every year to make it a great experience. We hope that during this 10th anniversary of the event, everyone can enjoy one last time together in Skærbæk and reflect on the rich history of LFW. We encourage all of the AFOLs who have been or were planning to come to LFW in the future to consider attending another LUG driven event around the world, and to look to the new LEGO Ambassador Network (LAN) as the primary platform for interaction with The LEGO Group. Also keep in mind that the CEE department does not exclude the possibility of hosting AFOL gatherings in Billund or other locations at a later date.
    
   We are very much looking forward to see those of you who will be there. Thank you for your time and continued support of the LEGO brand.
    
   With Warmest Regards,
   The CEE Department
  • MetroiD
   От MetroiD
   Още по-малко от седмица до началото на най-големия LEGO Event, правен някога в България...
    ×
×
 • Създай нов...