legohead Публикувано Юли 13, 2021 Share Публикувано Юли 13, 2021 Здравейте, споделям въпрос, който възникна в друга тема: Защо информацията за всички нови модели се публикува в 1 тема? По този начин как успявате да намерите съдържението, което търсите? Въпроса възникна, понеже за малко да коментирам в темата: и съвсем случайно видях че някой е писал в "ЛЕГО 2021" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Юли 14, 2021 Share Отговорено Юли 14, 2021 Преди 15 часа, legohead написа: Защо информацията за всички нови модели се публикува в 1 тема? По този начин как успявате да намерите съдържението, което търсите? Странен въпрос - Темата ми се вижда съвсем конкретна LEGO 2021 Не виждам, какво би помогнало, ако има 10 теми с по 1 коментар в тях. (Бих го разбрал, ако всеки ден се пишеха по 100 коментара ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 14, 2021 Автор Share Отговорено Юли 14, 2021 Не съм съгласен. По същата логика:"защо да си държа лего частите разделени по вид, ако не купувам по 100 части всеки ден." или дори:"Защо да си сортирам писмата в (работната) електронната поща, ако не получавам 100 имейла всеки ден." За мен отговора е:"Защото след една година, като се опитвам да намеря нещо конкретно, ще ми е много трудно да го открия ако е в един голям омешан куп, който е ставал само по-голям с всеки изминал ден." Същия въпрос имам и към темите с название "LEGO Космос", "ЛЕГО Замъци" и т.н., където например @bubacca беше публикувал най-новия си авторски модел. Нямаше да разбера за това ако случайно не го бях видял. Разбирам че ерата на форумите е позамряла. Но всичко да се изсипва в общи теми води до безкрайно скролване, както се получава във фейсбук и др. Този подход не е удобен когато търсите конкретно съдържание. Още повече че шанса да откриете това което търсите по този начин е минимален. Извинявам се че излизам извън границите на настоящата тема "ЛЕГО 2021". Също така силно се надявам да не приемате въпроса/коментара ми като заяждане, камо ли то лично към някого. Питането ми е във връзка с дългосрочно наблюдение. Ако имате интерес да коментирате по въпроса, ще отделя коментара в нова тема - "създаване на отделни теми" или нещо от сорта. поздрави, Камен 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Юли 14, 2021 Share Отговорено Юли 14, 2021 Явно не те разбирам правилно, но и не разбирам какво точно търсиш. Тя темата не е за ревю на модели. Тук само, като новина има излизащи нови модели. Както и на много други места, като Bricklink, The Brickfan, Brothers brick и тн. до безкрай, е направено по същия начин. Който иска, а и никой не го спира - може да направи отделна тема с ревю на модел или спиид билд - винаги ми е интересно да чета подобни теми. Пиша ти го в отговор на "защо да си държа лего частите разделени по вид, ако не купувам по 100 части всеки ден." - Да ако имам 10 части си ги държа в един плик, ако имам 100 ги разпределям в различни... Когато се търси нещо, винаги и търсачката на форума помага. Въпроса и за замъците и космоса също не разбирам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Юли 14, 2021 Share Отговорено Юли 14, 2021 @legohead, няма как да задължиш някого да си пусне своя мок в отделна тема конкретно за този модел или да го пусне във вече съществуваща тема за темата (в примера замъци). Напълно съм съгласен с @mnachev, че ако се пишеше повече или се пускаха всички модели от LEGO когато излязат да има конкретни теми, но при положение, че се пускат на седмица мах 2-3 модела не виждам какъв е проблемът да са в една тема и то само някаква част от тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 14, 2021 Автор Share Отговорено Юли 14, 2021 Рядко чета общите теми като ЛЕГО 2021, но се опитвам да го правя с цел да не пропусна нещо което се публикува помежду другото. Не виждам къде е ставало въпрос за задължаване за каквото и да е. Интересуваше ме да сравня мнението си с вашето. Благодаря ви за отговорите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Юли 14, 2021 Share Отговорено Юли 14, 2021 Преди 4 часа, legohead написа: Същия въпрос имам и към темите с название "LEGO Космос", "ЛЕГО Замъци" и т.н., където например @bubacca беше публикувал най-новия си авторски модел. Нямаше да разбера за това ако случайно не го бях видял. За това става дума за задължаване един вид, не си разбрал защото е в обща тема за замъци, а примерно ако не си фен не влизаш да гледаш какво се поства, но ако беше направил отделна тема "Моят замък MOC" щеше да проявиш интерес и да видиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Юли 14, 2021 Share Отговорено Юли 14, 2021 Преди 2 часа, OneOfAll написа: За това става дума за задължаване един вид, не си разбрал защото е в обща тема за замъци, а примерно ако не си фен не влизаш да гледаш какво се поства, но ако беше направил отделна тема "Моят замък MOC" щеше да проявиш интерес и да видиш. Аз също съм "ЗА" да се стимулира, ако някой е направил МОК, да си направи съвсем отделна тема за това. Но това вече си е съвсем индивидуално предпочитание на самия потребител, къде иска да му стои темата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Юли 14, 2021 Share Отговорено Юли 14, 2021 преди 15 минути, mnachev написа: Аз също съм "ЗА" да се стимулира, ако някой е направил МОК, да си направи съвсем отделна тема за това. Но това вече си е съвсем индивидуално предпочитание на самия потребител, къде иска да му стои темата. Аз също съм за всеки създал нещо свое да си направи тема та дори да напише 2-3 думи, но всеки сам решава дали да направи тема или не. Отговорих на @legohead така, защото за мен лично това прозвуча малко като да трябва всеки да си прави тема като си пуска своите неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts