Jump to content

Клубни срещи - 2014 г.


legohead

Recommended Posts

Здравейте и ЧНГ!

 

Ето я и новата тема за клубните ни срещи за всякакви ЛЕГО приказки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 139
 • Created
 • Последен отговор

Top Posters In This Topic

 • legohead

  49

 • MetroiD

  22

 • inflames678

  20

 • StoyanG

  18

Среща на 30.01.2014г. (последния четвъртък от месеца). 19:30 на фонтана на пл. Славейков или 8 без 15 - направо във Фемили.

 

Пак звуча досадно, но - ще е хубаво да бъдем колкото се може повече хора; особено тези, които се интересуват от и искат да участват сериозно в клубната дейност. Трябва да обсъдим:

 

* Events:

- колко собствени сериозни event-а да направим тази година (предложение: юнски и декемврийски).

- дали ще се включим във всички по-малки мероприятия, в които сме участвали и предишни години (ВиваПиано, Ден на бащата, Midsummer, Коледен Базар) и как, с цел да ограничим усилията покрай такива участия.

- за тази година ни предстоят доста покани от чуждестранни клубове за участие в техни изложения. Трябва да обмислим къде да огреем (според мен, наистина вече трябва да започнем да поизлизаме навън). Първото ще бъде скоро: през март в Белград; следва покана за лято в Хърватска и т.н., а от своя страна и ние няма да е зле да върнем жеста с покани за международно присъствие на наши сериозни event-и.

 

* Основни клубни въпроси:

- как да стои въпроса с членството за в бъдеще; да започнем ли да събираме годишна вноска, което да направи клуба по-"сериозен".

- за какво да се използва съответната годишна вноска, както и финансите, с които клубът разполага към момента.

- какви клубни промени да се направят, за да има раздвижване и нов импулс.

- да поговорим за следващия Ambassador-ски цикъл и дали не е време някой да поеме щафетата от мен.

- по какъв начин можем да интегрираме членовете на Брикмания в нашите дейности - естествено, в случай че изобщо желаят - с оглед на факта, че те не организират event-и и съответно не получават подкрепа от TLG.

 

* Проекти:

- има ли нещо, което трябва да заявя към Ян като сериозни проекти за 2014г., за да получим съпорт по-рано.

- какви съвместни МОС-ове можем да започнем да строим _заедно_

- какви проекти искаме да представим на международни участия (ако ходим на такива), както и на сериозните ни изложения.

 

* и т.н....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Боби и ще направя всичко възможно да дойда. В допълнение към неговите идеи да споделя и една моя - защо да не регистрираме Клуба като неправителствена организация с нестопанска цел? Така вече официална ще излезем на бял свят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, Ачо!

 

Предпочитам да обсъдим всеки един от изброените въпроси на живо, за да може всеки от присъстващите да си каже мнението.

 

За твоето предложение исках да те попитам какво мислиш, че ще спечелим, ако регистрираме нашата организация официално в България?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, че такива неща във форумите не се решават, а на по чаша бира. Иначе първото, което ми идва наум, е, че бихме могли да кандидатстваме за финансиране на наши събития по някои младежки програми, да речем. Иначе има и други предимства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за пояснението :) Разбирам какво имаш в предвид. Ще го обсъдим в края на месеца!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Регистрацията като юридически акт общо взето прави структурата една идея по-тромава. За тази цел ни трябват правилник, длъжностни разпределения (председател, зам. председател, секретар, блабла); да не говорим, че и самите заявление за участие по програми изискват доста занимавка. Все пак трябва да се седне и да се напише най-малко проект. Когато стартирахме клуба преди години, бях против това, да ставаме официална организация, тъй като ми се искаше фокусът да е основно върху LEGO дейностите.

 

Горното, честно казано, е валидно и сега. С оглед мъртвилото откъм МОС-ове и, най-общо погледнато, активност в клуба, си мисля, че би било по-хубаво всякакво време и усилия да са канализирани именно в тази насока. Що се отнася до финансирането откъм програми, мисля, че то в случая не би следвало да е водещо, особено предвид начина, по който процедираме във връзка с изложения и факта, че се полагат усилия постоянно да имаме реален support от страна на TLG.

 

Разбира се, ще се радвам да обсъдим въпроса на следващата среща - и ако решите, че е по-добре да се регистрираме като организация, имаме си юрист в редиците, не е никакъв проблем да оправим бумащината ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, ще се радвам да обсъдим въпроса на следващата среща - и ако решите, че е по-добре да се регистрираме като организация, имаме си юрист в редиците, не е никакъв проблем да оправим бумащината ;)

 

Имаме поне 2ма юристи; дори един трети по-косвено, който това му е и нещо като специалност.

 

Който се е занимавал с НПО-та да вдигне ръка. Вдигам ръка. Главоболия, разправии, чакане по опашки, обикаляния, разходи, разходи, разходи, бумащина, чакане, бумащина, регистрация и като администратор на лични данни -> разходи, чакане, разходи, разходи; счетоводител = разходи; занимаване до разгром и обиколки из сума ти институции; И в този момент може и да си минал процеса на регистрация. След това има разходи и обикаляне напред-назад, което ще направи спомените и сметките по регистрирането приятни.

 

В общи линии, ако горното се поеме от 5-6 човека се ядва. Разходите - от 10-12 и пак ще се ядва. Но на следващ етап писане на проекти - "работата не е никак проста"; спечелване на проект(и) - бухахахахахахахахаха; без рушвет(и) и връзки - no chance in hell.

 

Да сме клубна общност 100-200-500 човека - да, задължително регистрация, членски внос и т.н. Тогава има смисъл, но при 10-15 човека - цъ.

 

Не съм против членския внос; при едно добро счетоводство тип ек-селска таблица, нещата може да имат положителен ефект. Но за официална регистрация при сегашната(липса на всякаква) активност...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 • 3 weeks later...

аз съм там па дали ще има незнам :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се много, тотално забравих, хем онзи ден си мислех. Следващия път ще почерпя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като не дойдох на срещата ще напиша мнението си за горепосочените неща от Боби тук:

 

За членски внос съм за, според мен това ще подпомогне активността и загриженоста на членовете, поне за мен ще е така.

Съща така съм навит и за общите проекти, според мен това е един от най големите плюсове на клуба, хем ще сме по-активни, хем ще направим нещо по-голямо и по-ефектно, хем и на изложенията хората се впечатляват от по-големите неща.

 

Относно за какво и колко сътветно да е членския внос това са нещата които се сетих :

 

- за подръжка на сайта

- за тениски :Д

- за възнаграждение на Ambassador ( за да не е всеки път Боби може да се редуваме всички ? )

- за общи клубни проекти (стойноста на частите)

- за изложения (материали, бензин, прегради, възнаграждение на по-активните организатори ? )

- за конкурси ?

- за нощувки на чужденци от други LUG-во по време на изложение ?

- за помещение склад ? (място за строене на общи проекти ? )

- за минибус под наем ? (при изложение в чужбина)

 

Аз за сега съм готов да дам до 300 лева годишна вноска (може би и повече :д).

 

От гледна точка на изложения си мисля, че по-малко, но по големи е по-добре от много, но малки.

Иначе съм доста навит за изложения извън България, само че все пак трябва да имаме некви МОК-ве да покажем :Д.

Аз засега незнам какво ще строя :С , но като ми свърши сесията ще се постарая да се активизирам малко :Д .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 weeks later...

Здравейте ,Аз съм Стоян и съм нов във форума,но бих желал да се включа активно ,ако има скорошна среша и е възможно да я посетя имам няколко идеи за МОС искам да ги споделя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Стояне, и добре дошъл!

 

Коментара ти е одобрен и вече е видим.

 

Чувствай се поканен на следващата ни среща. По традиция правим клубните сбирки последния четвъртък от месеца на пл. Славейков.

 

Предлагам обаче този път да направим срещата в началото на март, тъй като 27ми е един ден преди почивните дни 1-3 март. Аз лично е възможно да не съм в София тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам претенции за дата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 weeks later...

+1 за среща през първата седмица март. На нея ще е хубаво да обсъдим:

* изложението с ВиваПиано в Зала България - Камен ще ни даде инфо какво, как и т.н.

* как вървим с "международните" планове в близко бъдеще

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи за 06.03 четвъртък, 20:00 часа, във Фемили ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз се надявах повечко хора да пишат и да кажат кога могат, за да сме максимално народ... Като гледам, активността продължава да е силна, както винаги.

 

Искаше ми се на тази среща да обсъдим това, което вече споменах и на миналата - сериозни организационни промени. Знаете; искам да предам щафетата, Ambassador на клуба да стане някой друг. Заедно с това, цялата организационна дейност покрай изложения не е нещо, с което смятам да продължавам да се занимавам, защото нямам нито време, нито енергия, нито - честно казано - желание за това. Пътеката вече е утъпкана, така че остава всички останали хора, които активно искат да има български LEGO, извършващ някаква дейност, да решат какво/как (евентуално дали) да се прави.

 

Във връзка с международните изложения - Skockani също са изправени пред сериозни организационни проблеми и активността им към момента е почти нулева. Не е сигурно кога / дали ще имат изложение в скоро време. Има, разбира се, и други възможности - тази и всичката друга такава информация ще предам нататък, но на първо време няма нищо конкретно, на което да сме поканени и за което да се готвим.

 

В "домашен" план - Камен е организал участие през април в Зала България, така че там нещата са, общо взето, ясни. Но пак има доволно за обсъждане - което гледам, че не се случва във форума, поне да стане на живо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде обаче да е от по-късничко срещата тоя път? 20:30 примерно или 20:45...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

Аз и Вера ще дойдем на срещата към 20:30, щом този път ще е по-късно.

Няма сега да пиша относно въпросите, които е повдигнал Боби, защото на срещата ще ги обсъдим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Срещата ни е на фонтана на пл. Славейков този четвъртък от 20:00 часа. След това ще седнем в едно заведение наблизко.

 

Изпращам ти моите координати на лично съобщение.

 

Ще се радвам да се запознаем!

До скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
 • Създай нов...