Jump to content
MetroiD

A Minifig's (Re)View: 10243 Parisian Restaurant

Recommended Posts

MetroiD

Честита нова година на всички пластмасови глави наоколо! Наздраве, с пожелания за добра и успешна година иии така нататък, знаете си... Е, и едно наздраве за хубавата отминала година също! Мда, май вече определено мога да кажа, че не съм от вчера... Но пък все още помня новогодишните обеди, на които ходехме семейно в Breezeway Café-то – готвачът им наистина си знаеше работата, а за пържолите му си мечтаех със седмици след това, когато нашите ме замъкваха на вилата си на Rocky River. Планините надали са се променили особено, пък и за радост вече не ходя там особено често (изял съм предостатъчно консерви боб с наденица там горе, стигат ми). Но пък града – градът си е друга бира: като се замисля, ми се струва, че преди години всички си оставяха предната врата, че дори и задната стена отворена... Е, да – всичко изглежда много по-простичко, когато си хлапе и се разхождаш с неизменна усмивка на лицето.

 

Ако изключим носталгичните чувства обаче, честно казано, и през последните години не ни е никак зле. Вярно – някои съграждани започнаха да демонстрират немарливо отношение по отношение на лицевото си окосмение, а и трафикът леко дразни предвид броя тежкотоварни камиони и оборудване, които постоянно обикалят по улиците... но е добре, че индустрията процъфтява – това кара и малкият ни град да придобива по-сериозен облик. Повечето работни места водят и повече хора в града ни – а с това напоследък се забелязва доста по-засилено дамско присъствие по улиците!

 

Впрочем, сигурен съм, че ще се съгласите, че допреди няколко години изобщо нямаше какво да се прави, ако искате да впечатлите някого на среща. Помня, че като тинейджър веднъж даже бях завел едно момиче да разглеждаме златната мина в покрайнините на града. На втора среща с нея не излязох... Но през последните години и това се промени! Първото сериозно нововъведение в разрастващия се град беше големият хотел на ъгъла с луксозното италианско кафене на първия етаж. Подобни красиви сгради се появиха на различни места из града и дори местната противопожарна служба, която изглеждаше, че е свикнала да сменя щабквартирата си през година-две, се нанесе за постоянно в реновирана стара сграда, която се превърна в гордостта на градския център.

 

Но да се върнем на темата със срещите. Преди по-малко от година новото градско кино отвори врати и с луд късмет се добрах до два билета за премиерата на "Изгубени в сортирането". Разбира се, използвах случая да впечатля момиче, с което наскоро се бях запознал. Билетите определено помогнаха – срещата беше много приятна, макар че пропуснахме „задължителната" вечеря – тя каза, че не си пада особено по пицата или бързото хранене, а и по-добре – не бях взел заплата... Както и да е, заедно сме вече от доста време и сега, след като в града ни вече има истински френски ресторант, най-накрая мога и да я заведа и на истинска вечеря. По-добре късно, отколкото никога...

 

11696864193_49ff1c0c5b_c.jpg

 

11696863983_b757b80b2c_c.jpg

 

 

 

Между другото, само да ви кажа, че живея точно срещу новия ресторант, така че буквално бях там, докато наливаха основите. Помня, че самият строеж изобщо не отне много време; изглеждаше, че строителите бяха решени да привършат с работата си максимално бързо и ефективно. Странно беше обаче, че всичко започна с паважът, който подредиха внимателно пред заведението. Заедно с него беше поставен и тежкарски червен килим, водещ към входа – нямам абсолютно никаква идея как успяха да го запазят в перфектно състояние през целия строеж, та даже и след откриването…

 

11697396226_0df6c9d3e4_c.jpg

 

11696875083_6836d09b1b_c.jpg

 

 

 

Докато сградата още се строеше, един мой приятел от детските години – Илия (строителен специалист; навремето специализираше в изграждането на съоръжения за лишаване от свобода) – успя да ме вкара в бъдещата кухня. Каза ми, че помещението отговаря на точните размери, зададени от Албер – собственик и главен готвач на новооткритото местенце. Отвътре самото заведение не изглеждаше особено обширно, но пък си имаше място за всичко – явно Албер знаеше точно в рамките на колко квадратни сантиметра ще побира своите предястия, салати, основни, и десерти; а аз нямах търпение да ги опитам, точно в този ред. Забелязах, че централната декорация на първия етаж щеше да бъде стилен дървен бар в ретро стил – и веднага си заплюх масата остреща. Докато гледах как ресторантът се издига, си мечтаех точно какво ще се случи някой ден на тази маса – но това е съвсем друга история.

 

11697008694_b328f4aab3_c.jpg

 

11696873783_e0918501fa_c.jpg

 

 

 

За радост на съседите, изпълнителската фирма по почистването след строежа също си свърши добре работата – задният двор изглеждаше доста чистичък; можех само да се надявам, че Албер ще го поддържа в този вид и след откриването на ресторанта. Ако трябва да съм честен, напоследък и до мен достигат разни слухове относно дебнещи из кофите на ресторанта плъхове с впечатляващи размери, но по-скоро си мисля, че това са само гадни историйки, пускани от завистливия собственик на пицарията зад ъгъла.

 

11696630525_af7829e667_c.jpg

 

11696865003_4aacaf448b_c.jpg

 

 

 

Фасадата на ресторанта започна да придобива облика си веднага, щом като строителите привършиха първия етаж. Издигнаха прекрасни мраморни колони по предната част на сградата, които чудесно допълваха обширните прозорци на ресторанта. Албер беше успял да намери достатъчно местенце, за да приюти малка градина с две масички на улицата пред заведението, а лъскавият червен килим скоро си намери другарче в лицето на не по-малко помпозен червен навес над входа, който не само че пазеше внимателно подбраното меню на ресторанта, а и показваше гордо на квартала, че новото заведение ще носи името на своя майстор готвач и собственик.

 

11697002604_25f8ec2731_c.jpg

 

11697388466_22b654d619_c.jpg

 

 

 

Според слуховете, нашият нов франкофонски съсед е поръчал пердетата, които украсяват прозорците на първия етаж, чак от своята родина. Ако е наистина така, значи Албер доста се е поизръсил – макар че Илия твърди, че вече е виждал подобна текстура и изпълнение на драперии, красящи други витрини в града...

 

11696630875_74591eec9a_c.jpg

 

 

 

Както си личи, добре е човек да има връзки – Илия продължи да ми дава достъп до сградата с напредване на строителните дейности. Изглеждаше, че са минали едва няколко часа, а строителният екип вече беше привършил работата по първия етаж и започваше с втория.

 

11697393876_8d9365e51f_c.jpg

 

 

 

Към входа на втория етаж води открито стълбище, по което, откровено казано, ми изглежда невъзможно човек да не се прекатури, ако разнася плато за сервиране в едната ръка и цял наръч винени чаши в другата – като се знам, ако бях аз, дори хубавият парапет не би ме спасил. Но пък сервитьорът на Албер явно е доста по-ловък, защото няма нищо против да сервира на външните маси на горния етаж – а те, впрочем, също са доста приятни, особено в летните вечери.

 

11696623285_9e5abe4c9c_c.jpg

 

 

 

Самият втори етаж е проектиран за жилище – и според Илия е бил закупен още преди началото на строежа от фенка на скутерите на име Веска. Интересната червена Веспа на Веска определено оживи квартала – подобни играчки не се виждат всеки ден в нашия град. Иначе местните клюкари казват, че Веска обича наоколо да й е подредено и просторно. Авангардното падащо легло, което е монтирала в жилището си, определено помага – а камината с удобния ъгъл за четене добавя много уют.

 

11697002154_f0595affc0_c.jpg

 

11697393646_20068d10d9_c.jpg

 

 

 

И преди да сте ме заподозрели – не, не съм влизам с взлом да оглеждам при съседката отсреща, нито пък си прекарвам вечерите, вторачвайки се през чуждите прозорци (макар че прозорците на втория етаж определено не биха ми попречили – и те са доста огромни, както тези под тях). Причината да знам толкова неща за жилището на Веска е, че по странно стечение на обстоятелствата, Илия и Веска са двойка – предполагах, че й е правил серенади под балкона, но се оказа, че са се запознали, още докато е строял сградата. Сега се оглеждал даже за скутер за самия себе си.… но това също е съвсем друга история.

 

11697387396_9c78b0cf19_c.jpg

 

11697006734_9500e271ed_c.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Да преминем към третия етаж на сградата. Гледана от моя прозорец, тази част определено си е архитектурен шедьовър. Меките заоблени форми на тъмносиния покрив контрастират с детайлно декориран тавански прозорец и двойка симетрично разположени орнаменти, които се явяват своеобразен завършек на мраморните колони. Почти съм сигурен обаче, че съм виждал някъде индианци да използват точно същите изящните орнаменти, каквито има по долната част на етажа, за украшения върху главите си...

 

11697392786_58792c14f8_c.jpg

 

11697387546_bfed60f012_c.jpg

 

11697387826_87314c2b15_c.jpg

 

11696629395_cbc8a7403a_c.jpg

 

 

 

До третия етаж се стига от горната тераса на ресторанта по открито стълбище в задната част на сградата. Именно там е мястото, където най-често можете да откриете Албер извън работно време – под самия покрив на красивото здание той дава израз на своята друга страст, освен кулинарното изкуство – рисуването. Посетих го преди няколко седмици и, честно казано, леко му завидях за страхотната гледка. Така де, все пак гледа към моя блок отсреща! Самото ателие обаче не ми се стори особено функционално – триножникът и палитрите на Албер заемат почти половината свободно място.

 

11696622965_2b499282ac_c.jpg

 

11696998904_ec5b751ef5_c.jpg

 

 

 

Характерната леко меланхолична, но пък силно артистична атмосфера се подсилва от антично-изглеждащата (но само изглеждаща, защото знаем всъщност кога е градена) камина – но останах с усещането, че помещението е доста мрачничко. Албер явно също го е осъзнал и затова е поръчал специално изпълнение на покрива, което му позволява с едно натискане на бутона да получава свеж прилив на слънчева светлина – а и на учудени погледи от отсрещните сгради.

 

11696871013_30df910e21_c.jpg

 

11696871363_190d2b2749_c.jpg

 

 

 

Но, в края на краищата, предполагам, че един човек на изкуството знае най-добре какво му е нужно, за да получи вдъхновение. Стига Албер да продължава да ни снабдява с неоценимото си (макар и в менюто всъщност да е с доста сериозна цена) патешко Foie gras, може да прави каквото си реши със собствения си покрив!

 

11696870883_05bbf0f0b4_c.jpg

 

11696869293_05b9674df4_c.jpg

 

11696626495_086a644ea1_c.jpg

 

11697003574_ec18820184_c.jpg

 

11696868263_be1697f80d_c.jpg

 

11697003024_8496b67a21_c.jpg

 

 

 

Ами, мисля, че с това приключва нашия своеобразен оглед на най-новата гордост на града. Ако трябва да съм честен, виждал съм как всякакви сгради из квартала се вдигат и събарят; дизайнът на някои от тях е бил истински трън в очите на всеки естет, в други случаи остарели визии са се ползвали наново след време, а има и някои бивши постройки, които лека-полека се забравят с времето. Сигурен съм обаче, че парижкият ресторант "Chez Albert" ще остане за вековете – добре де, или поне за следващите няколко години. Не само като страхотно място за изискана вечеря и единствен избор на изявените гастрономи в града, но и като един от архитектурните шедьоври на града ни. За мен беше радост да гледам как се издига пред очите ми – но още по-доволен съм да се потапям за малко в романтичната обстановка на ресторанта всяка вечер на връщане от работа. Това място със сигурност ще остане много специално за мен.

 

В този ред на мисли – ако се чудите какво точно е нещото, за което си мечтаех, докато гледах масата срещу бара – предполагам, че можем да кажем, че това е новогодишното ми обещание. Мдааа, определено съм щастливец! Единственото нещо, което обаче още ме притеснява, е, че трябва да се консултирам с Албер в какво всъщност бих могъл да пъхна този гигантски пръстен…

 

Ей, чакайте – почти забравих най-хубавата част! За ваше щастие, заснех и изграждането на цялата сграда – и то на видео (Илия настояваше да направя филмче, за да може да го ползва за справка при бъдещи строежи). Та – voila:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ucLxyAKcWxw

 

 

 

 

 

 

Ще използвам края на ревюто, за да изляза за малко от образ.

 

Преди всичко, както нашият лиричен герой, искам и аз да ви честитя новата година и да ви пожелая здраве, успех, участия в международни изложения... ;) И поне една бройка 10243 Parisian Restaurant за всеки – както си личи и от ревюто, сетът е буквално безупречен и според мен Джейми Бърард (дизайнерът на 10243) отново се е справил страхотно с изграждането на оригинален modular. За мен парижкият ресторант напипва точния баланс между красива и достатъчно помпозна сграда; елегантна екстериорна архитектура и детайлен / сладурски интериор.

 

Естествено, използвам възможността и да изкажа искрени благодарености към TLG и Community Operations Manager-а на LEGO за Европа и Азия – Ян Байер – нищо, че Ян не може да чете кирилица. Това е вторият сет, който нашият клуб получава в рамките на последните няколко месеца благодарение на неговото съдействие ексклузивно за ревюиране седмици преди официалната му премиера. Ревюто е публикувано и на английски език в международния форум Eurobricks - ако някой от вас държи да открие десетте (пък знам ли, може и повече да са) разлики – ето линк към English версията.

 

И на последно място, но (изтъркано, ама си е така) не и по важност – благодарности на съревюиращия екип, който в случая се състои от моята по-добра половинка, Ангел (Akeyzerr), както и неговата по-добра акейзерша... ъм, половинка. Всички снимки и страхотното stop-motion видео за това ревю са дело на Ангел – за по-детайлни изображения можете да разгледате сета във Flickr и не забравяйте да нацъкате HD, за да се насладите напълно на

.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
georgivar

Чиче, изтрещел си :) Якото ревю :) Но и сета е най-добрия от серията досега (лично мнение).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Fledermaus

Хора, голямо "браво" за ревюто! :wub:

Аз го видях като хората с месец закъснение, но по-добре късно, отколкото никога... :D

Ресторанта е много красив, едно от най-красивите неща, които Лего са правили. Много ми харесват цветовете и кроасаните на покрива, но за мен този сет си дели първото място с киното. :wub:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Подобни теми

  • legohead
   От legohead
   Дългоочакваното ревю на новия Control+ модел.

   Значително подобрение от 42109 Top-Gear Rally Car
  • DOSTIN
   От DOSTIN
   Този сет ми беше предоставен безвъзмездно, от пожелал да остане анонимен дарител с две условия.
   Едното е да направя и кача ревю тук, а другото условие, ще стане ясно малко по-късно в настоящата публикация.
   И така, да не губим повече време, ето и ревюто.
   Комплекта Newbury Subway е част от темата Hidden Side, която не постигна желания успех от Лего и скоро ще бъде спряна. 
   Характерно за серията е, че към нея има и игра за смарт устройства, чиято идея е да има интеракция между Лего комплекта и мобилното приложение, като се използва и камерата на устройството за създаване на виртуална реалност, около конкретния Лего сет . Има ревюта за играта, аз също поиграх малко на нея, но като цяло личното ми мнение е, че не е особено интересна, защото липсва развитие в сюжетна линия и предизвикателства около нея. Смятам, че от Лего са могли да се справят доста по-добре в развиването на тази игра/апликация. 
   Конкретния комплект се състои от 347 части и официална цена  за Европа от 57 лв. съотношението цена/част е около 16 ст. за част.
   Съдържа 3 минифигурки на човечета, като една от тях има и допълнителни аксесоари за да може да бъде визуализирана като обладана от духове, има и една минифигурка на куче дух. 
   Какво имаме в кутията...

    
   Стикери, инструкция за сглобяване и 3 номерирани пликчета с части.
   Това са стикерите за комплекта 

   За целите на това ревю, стикерите няма да бъдат поставяни върху частите за които са определени, защо ще стане ясно във втората част на тази публикация. 
   Общ поглед върху частите в първото пликче

   С тях успяваме на построим основата на сета с характерното разположение за тази поредица на три секции поставени под 45 градуса ъгъл. 

   в това пликче имаше и 3 останали резервни части. 
   Виждаме, че сета ни ще се състои от три секции 1. перон от метро спирка, 2. част от релсовия път на метрото  3. тунел до релсовия път. 
   Ето и пликче №2 и неговото съдържание...

    Тук се появяват и доста интересната част в нов цвят за 2020 година 6295972: Limb Element в Medium Azure цвят

   Както и отново новия за тази година набор от аксесоари 6313372: Mini Accessory, No. 13

   С пликче № 2 нещата започват да придобиват по-цялостен вид, вече сме направили и частта от метро влакчето, която доста ми хареса като цвят и изпълнение тук получаваме и втората ни минифигурка за комплекта, работника от поддръжката на метрото, който можем да го преобразим и в обладан ...

    
   В пликче №3 получаваме тези части, с които да завършим модела тук се сглобява и третата  минифигурка за комплекта...

   Ето така изглежда сглобения комплект... 

   Предвиден е механизъм с който "разтваряме" метро влака, който се превръща в чудовище...

    
   Цялостното ми впечатление от този Лего комплект.
   положителните страни са:
   Комплекта разполага с набор от интересни части, има добри детайли, няколко минифигурки 
   от друга страна недостатъците са:
   Загатването на метро влакчето, някак си ме дразни, не е цяло нещо, което може да се извади и използва извън комплекта., като цяло сета е една фасада без особена дълбочина, което не е проблем, ако има качества да бъде използван като нещо поставено до стената на полица, но този комплект, няма такава стойност според мен. Интерактивното в него е малко и бързо се изчерпва дори и да се използва с апликацията/играта която е разработена за тази тема на Лего. 
   Втората част от това ревю е и второто ми задание от човека който ми предостави този комплект, то отговаря и на въпроса, защо не бяха поставени стикерите по частите. 
   Както вече споменах, комплекта разполага с интересни части, заданието ми беше, да се пробвам да направя нещо друго с тях. Реших да реализирам първата идея която ми дойде на ум. Не знам защо сетих се за коледните пазари с малки сергии на които се продават различни неща. Коледа е все още далеч, но реших да се пробвам да направя няколко сергии. 
   И така се получи това... 

   От дясно към ляво виждаме
   Малко стрелбище на открито, промоция на планински велосипед и скейт за продан, сергия за книги и вестници, последнава от такава за домашно приготвени напитки, лимонада и сладка, след това имаме малко магазинче окултни талисмани и статуетки и малка постройка на охраната и поддръжката на цялото пазарче.
   Ето и още няколко изгледа...     
   Отделните секции могат да се разделят и да се пренареждат...

    
   Като заключение, от гледна точка на възможностите на набора от части в комплекта, може да се каже, че има добър баланс и разнообразие от видове части. Обемни части - тухли, плоскости, топли и тъмни цветове, тухли и плоскости позволяващи промяна на посоката на строене, овални форми. 
   Съвета ми е ако намирате сета на промоция, то определено си заслужава да вземете една или две бройки от него, за да допълните и разнообразите инвентара си от части за творчество. 
   До следващия път и както винаги казвам...
   Весело създаване на всички... 
  • OneOfAll
   От OneOfAll
   Здравейте,
   Вторият mech за който ще споделя мнение е именно 76141: Thanos Mech.
   Официална цена: 10 евро
   Минифигурки: 1
   Брой части: 152
   Година: 2020
   Кутия и съдържание
   Този сет има същата кутия като 76140 Iron Man Mech, както и едно листче стикери и три торбички за сглобяване. 


   В този сет има няколко нови части и това са (спрямо листа от части в bricklink):
     
    
   Торбичка 1

   Първото нещо, което ми направи впечетление, когато отворих сета беше ненужно голямата първа торбика със стравнително по-малко части от другите две. Сами може да видите от по-горната снимка как е застъпена от втора и трета. Другите две бяха изпълнени почти на максимум докато първата беше по-малко от половината пълна. Не е голям проблем, тъй като кутията има място, но някак си ненужно.
   От тази торбичка може да сглобите отново торсото и фигурката от сета. Нещото което ми хареса на това торсо е принтираната част на гърдите, както и гърба, който е изравнен и няма никакви ненужни допълнителни неща като оръжието на Iron Man.
   Нещото, което не ми хареса е златистия цвят на кокпита, който ако беше в тъмно син цвят може би щеше да пасне много по-добре.

   За фигурката
   Ако сте фенове на Thanos и искате да имате минифигурка то това е вашият сет, тъй като като минифигурка той присъства само тук. Изключваме комичната фигурка на злодея от Mighty Micros серията. Другите фигурки за него са по-големи от типа на Hulk. 
   Когато се появиха първите снимки за тази фигурка феновете бяха мнгоо недоволни от каската му, тъй като не се доближава до нищо, което сме виждали в комиксите или филмите. Опитали са се да направят нещо, което прилича на шлема от филмите, но някак си не се е получили много симпатично. Не е много ужасна, но ако имаше някоя друга шарка може би щеше да е по-добре.
   Самата фигурка е смесица между версиите на Thanos от комиксите и филмите. Може би щеше да бъде изглежда още по-добре, ако бяха му сложили 11438 Minifigure, Armor Shoulder Pads with Ridges в златист цвят, както бяха сложили на Mighty Micros версията му. Пробвах варианта с тази част и стои доста по-добре, но той е същия като шлема и ръцете, но не и като златистата шарка на самата фигурка. Ако всичко беше в един цвят щеше да е много по-добре.
     
    
    
   Торбичка 2

   От втората торбичка за разлика от Iron Man mech-a може да сглобите едната ръка и другата на половина заради Infinity Gountlet-a, който се сглобява в торбичка 3. Всички 4 стикера се залепват на средната част на ръцете и краката. Изключително много харесах идеята да няма ненужия "израстък" на ръката, както при Iron Man и веднага си казах, значи може и без него. Самата ръка не е най-доброто творение, но с такъв набор от части са се справили добре. Харесаха ми и златистите части използвани за раменете.

    
    
   Торбичка 3

   С последната торбичка ще завършите сета като сглобите Infinity Gauntlet-a, както и останалата част от краката на mech-a. Краката имат малко по-различна сглобка над стъпалата, което ги прави ок. 
   Като цяло ми хареса как са направили Infinity Gauntlet-a и са добавили петия пръст, но разбира се имаше нещо, което не ми хареса в направата му.

   От снимката по-долу (първата) може да видите как са направили малкия пръст с допълнителен златист slope, което не ми хареса и реших да го направя като останалите пръсти . Намерих подобен златист цвят и промених пръста (втората снимка). За мен този вариант ми изгелжда по-добре. Пръстите направени по този начин дават възможност на палеца (зеления) да се върти и да се доближи до що годе добре изглеждаща ръка.
    
    
    
   Резервни части

    
    
   Финални думи и снимки
   За момента този сет ми харесва една идея повече макар да имаше сравнително повече плюсове и минуси.  Предстои да видим как ще са се справили с този за Spider-Man. Някак си там имам предчувствие, че може да е най-добрият от трите, но да видим.
   Както споменах и преди това е единствения сет от който може да имате Thanos като минифигурка и за тази цена си заслужава, тъй като освен нея ще вземете добро количество части за своите мокове били те mech-ове или нещо съвсем друго.
   Мисля си, че може би щеше да изглежда по-добре, ако сетът беше една идея по-голям от тези на Iron Man и Spider-Man, тъй като все пак Thanos е малко по-голям от тях, но все пак това не пречи чак толкова много.
   Подобно на Iron Man mech-a, децата най-вероятно биха го харесали изключително много заради това, че може да се правят различни пози с него и разбира се схватки с другите два mech-a. 
   Да завършим с няколко пози от лудият титан Thanos.
      
  • OneOfAll
   От OneOfAll
   Здравейте,
   Едно кратко ревю на 41916: Extra Dots - Series 2 , което реших да си взема на майтап. Това дори не може да се нарече сет, а си е направо "донорче" за части.
   Цена: 4 евро
   Части: 109 + 6 резервни
   Година: 2020

   Цена спрямо части на това "полибегче", ако може така да се нарече е много изгодно, тъй като взимате 5 вида части плюст различни принтирани 1x1 tile, които могат да се ползват за направа на декорация/картина с малко по-голям брой от тях или пък да се направи някакво подобие на комикс с малко части, които имат думички.
   Четири от частите са по 20 бройки, а едната синята е 19, но към тях получавате по една резервна, което прави 21 + 20. Прозрачните 1x1 rounded tile всъщност имат нещо  като брокат и не са напълно прозрачни, но могат да минат и за такива.
   Ако цветово ви допадат тези части определено си заслужава да си вземете няколко бройки от този "полибег". 
   Ако пък притежавате някоя от другите серии на DOTS то този полибег би бил добър бонус за части към останалите .

   В 41908-1: Extra Dots - Series 1 вместо принтираните 1х1 tile преди са били 1x1 rounded tile с емотиконки, а частите са били четири различни цвята от 1/4 circle tile (ред 2, 2 и 3) и един 1x1 rounded отново прозрачен, но светло син.

    
  • OneOfAll
   От OneOfAll
   Здравейте,
   Днес успях да сглобя сет 76140: Iron Man Mech и реших да споделя мнението ми за него.
   Официална цена: 10 евро
   Фигурки: 1
   Брой части: 148
   Година: 2020
   Кутия и съдържание
   Кутията за евтин сет е направена от по-мекия картон и лесно се мачка при леко натискане. Като цяло кутията има нов дизайн, но не се различава много от старите, които бях за тази поредица. Ново лого на Avengers и рисунка на героите, тъй като на малката кутия не могат да се съберат новата рисунка на героите в техния лего вид. 

   Сетът има три торбички за сглобяване и един малък лист със стикери.

    
    
   Торбичка 1

   От първата торбичка може да сглобите новата фигурка на Iron Man, както и торсото на mech-a. Като цяло в нея има една нова част, която е принтирана и е tile 1x2, който се поставя на гърдите на mech-a. Нищо кой знае колко вълнуващо около сглобяването на торсото.

   За фигурката
   Тази нова фигурка на Iron Man присъства в 5 сета от тази година и е базирана на костюма от играта Marvel's Avengers разработвана от компанията Square Enix. Тя все още не е излязла на пазара, но това предстои да се случи на 4 септември тази година. Ако не сте гледали трейлър за играта, тук може да видите няколко.


   Фигурката освен, че е нова тя е също така с напълно нова каска, на която за радост или съжаление не и се отваря визьора/предната част на шлема/каската. От долните снимки може да забележите сравнение със стара фигурка на Iron Man Mark 50 от сетовете 76108 и 76125. Самата каска в сравнение със стария модел е по-малка.
   Лично на мен на снимки каската ми изглеждаше сякаш Iron Man е с бузи и не ми допадна, но на живо не е толкова трагична. Предстои да видим как ще изглежда този модел на останалите брони на Blazer, Tazer, Prototype и Rescue.

    
    
   Торбичка 2

   От тази торбичка могат да бъдат сглобени ръцете и част от краката, както и да бъдат залепени първите стикери от сета. Приятно съм изненадан, че са направили 3 стави на ръцете, но не съм сигурен дали и в по-стари mech-ове не са така. Всичко много хубаво, но за жалост бях изключително много разочарован от ръката. Сами може да видите на първата снимка втората част (лявата ръка) как от едната страна просто стърчи част от използваната основа за гуми на колички, което изключително много ме дразни. Тази страна на ръката реално се пада към гърба, но си мисля че можеха да предложат друго решение. 
   Меко казано половината крака са смешни, а и са идентични като средата на ръката. 

   Събрани ръцете и часта от краката заедно с торсото започват да заприличват на нещо. 

    
    
   Торбичка 3

   Краят на сета е към своя финал и с последната трета торбичка може да се сглобят долната част на краката заедно с оръжието, което стои на гърба, както и да се поставят последните стикери.
   Финалната част на краката е ок и дори ми хареса, че са направили да може да се движи стъпалото, което дава възможност сета да бъде раздвижен в интересни пози.

    
    
   Резервни части
   Снимка на резервните части от всяка една торбичка. От третата реално прозрачните 1x1 rounded една част се използват за оръжието.

    
   Финални думи и снимки
   Като цяло сетът би бил интересен на деца да си играят с него поради възможността да се движат ръцете и краката, както и оръжието, което стреля. За ниско бюджетен сет няма как да очакваме нещо добре изпипано като дизайн, но като цяло е ок. 
   Нещото, което изключително много ме дразни и това, че не са използвали един цвят за mech-a, имаме червенои тъмно червено, което стответства на костюма на Iron Man. Ако бяха избрали един цвят може би неащта щяха да изглеждат една идея по-добри.Може би има някаква по-светла червена част на костюма, но не чак толкова ярка. 
   Ако създавате роботи или mech-ове този сет би бил добър "донор" от към стави и някоя друга част, която да използвате за декорация. 
   Ако сте фен на Marvel с чисто сърце бих казал, че сетът може да бъде пропуснат и да не присъства във вашата колекция, тъй като както споменах фигурката я има в още 4 сета в които има фигурки, които не присъстват в други сетове. Ако сте решили да правите MOK с всички костюми на Iron Man може да си вземете този сет заради фигурката.
   Финалната версия на mech-a може да бъде ползван в МОК с костюмите на Iron Man като сцена в която създава тази версия или да е просто поставена с останалите Hulkbuster брони.
   Няколко снимки с различни пози, които може да направите със сета.
       
    
×
×
 • Създай нов...