Jump to content

Hogwarts Castle MOC, Harry Potter (Work in Progress)

Schmendrick

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро реших да се заема с изграждането на един цял LEGO Hogwarts и реших да започна с The Great Hall.

Реших, че за някои може да е интересно, така че ето няколко снимки на модела в текущия му вид на този етап.

Слагам и линк към YouTube видео, където показвам в малко повече детайли.

Поздрави.

https://www.youtube.com/@Uniqueorn

https://www.instagram.com/uniqueorn_lego/

DSC04208 DSC04205 DSC04202 DSC04175 DSC04197 DSC04187 DSC04215 DSC04225 DSC04256 DSC04254 DSC04247

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за обещаващото начало! Ще стане бая голям мок, ако продължиш до края в същия мащаб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер изглежда, браво! Сега разбирам за какво ти е tan частта, за която беше писал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за позитивните коментари.

Малък ъпдейт, добавяме малко детайли, една от допълнителните сгради и офиса на Филч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Аз имам следното питане, правиш ли си някакво предварително планиране на това което ще строиш и какви части ще ти трябват? Например да го направиш първо виртуално в студио/ldd. Или просто напоръчваш някакви части и действаш с наличното?

Следя с интерес прогреса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Stormfury написа:

Здравей,

Аз имам следното питане, правиш ли си някакво предварително планиране на това което ще строиш и какви части ще ти трябват? Например да го направиш първо виртуално в студио/ldd. Или просто напоръчваш някакви части и действаш с наличното?

Следя с интерес прогреса!

Здрасти.

Не, не изпозлвам софтуер.

Хаотично е малко, но обикновено си мисля докато правя други неща. Като ми дойде някаква идея започвам и продължавам да мисля по време на процеса. Специално това с пясъчните часовници ми отне около 4-5 ч. тестване на различни варианти. Разбира се, донякъде съм лимитиран от частите с които разполагам.

Обикновено се опитвам да поръчвам части само като знам точно какво искам да направя.

Общо-взето е въображение и мислене, докато в крайна сметка не ми хареса крайния резултат.

Благодаря за интереса!

Редактирано от Schmendrick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау! Много яко и много впечатлващо особенно за фен на Хари Потър като мен. И аз съм си мислил, че бих захванал подобен МОС един ден, така че с нетърпение ще следя развитието на твоя, за да събирам инспирейшън :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм фен на Хари Потър, но този МОС е доста впечатляващ. Продължавай все така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подтикнат от това, че не бях съвсем доволен от текущото състояние на сградата, направих един сериозен rework и така да се каже Upgrade на цялостния дизайн.

Благодаря на всички за позитивните отзиви и коментари!

viber_image_2021-10-04_22-09-49-549.thumb.jpg.7ced934ae9512097cfb2da871c78eb25.jpg

Редактирано от Schmendrick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов ъпдейт за заинтеросованите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо мислех да те питам кога би го обявил за готово за показване и ти си каза в края на видеото :)

Помисли дали искаш да го покажеш евентуално Януари месец догодина ако направим изложение:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма никакъв шанс да е готов целия замък дотогава, ахах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз подкрепям СОВАТА. Дори мисля, че ако не е целия а е на отделни части и детайли и се покаже така ще е яко. В последствие на друго събитие се покаже целия ще е супер хората да проследят процеса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен лично би било неуважително да "показвам" на изложение недовършена работа, но това е мое мнение.

Нека дойде Януари все пак и да видим дали сме живи и здрави и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвид стилизирано Work in Progress на живо, може и с добавяне на елементи в движение по време на изложинието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.11.2021 г. at 18:23, COBATA написа:

Имам предвид стилизирано Work in Progress на живо, може и с добавяне на елементи в движение по време на изложинието.

Това е интересна идея и не е правено досега на изложение на клуба. Надали е лесно за реализация, но има потенциал.

Алтернатива на физическия модел би било излагането на снимки на проекта във WIP вариант, както и ако има монитори, излъчване и на youtube видеата от строежа. Нещо предстоящо... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Новият ъпдейт за следящите. Благодаря за отзивите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове