Jump to content

Денят на Бащата 14.06.2014

StoyanG

Recommended Posts

да, ще ми се. Предлагам да го осъществим по време на деня на бащата на 14 юни във Военно-историческия музей.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не, в сердика няма да има терен за управление на джипове или багери

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

За трета поредна година във Военноисторическия музей ще се организира празник по повод Деня на Бащата. Говорихме за това със Симо Колев още в началото на годината - поканени сме; принципът отново е същият (добра воля, без допълнителни договорки и екстри).

Event-ът ще се проведе на 14 юни от 10 сутринта до към 18 - били сме и преди, имаме опит и "добри практики" ;)

С оглед на това бяхме си говорили за това събитие да извадим off-road макета с няколко Crawlera - като евентуално го актуализираме малко. Аз мисля, че определено няма смисъл от големи layout-и (град, Star Wars и т.н.) - по-скоро по-интерактивни неща (пр. щипката / щъркела?).

Отделно от това, клубът на ТТ моделистите (жп моделисти в мащаб ТТ) също ще участват за първи път с трасе с дължина над 50 метра - тоест, откъм влакчета ще е интересно ;)

Споделяйте тук идеи и предложения какво и как да правим, както и кой има възможност / желание да присъства. Аз 100% ще съм там целият ден (имам да наваксвам :D)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попринцип бих дошъл. Това, че се пада понеделник е малък проблем но се надявам да успея да се освободя от работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя грешка. Пада се 14 юни, извинявай, което е събота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси че провери!

Редактирах информацията в първия пост и сложих датата в заглавието.

Ще бъда там със сигурност!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз ще участвам, но най-вероятно доста скромно. Точно тогава ми е сесията :С

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тека се стекоха нещата , че и на това изложение няма да мога да дойда. Поканиха ме на сватба , но ако е възможно да оставя на Камен или някой бъгито и макета за копаене(още не е готов но ще стане)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това изложение бъги макета , място за ровене,(digging ) и влакове , това ли ще е ? Знам че сега кипи другото изложение ,но неостава много време и за това изложение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На този ден няма да сме основната атракция, така че макета и няколкото crawler-a ще са напълно достатъчни, за да отбележим присъствие.

Ний с братото ми се съмнявам да можем да построим и нашия crawler, но ще се постарая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мен ще има бъгито с хл-мотори и макета за копаене ( и двете неща ще са постигнати с помощта на Камен :) ) ако има възможност някои да направи или донесе камион които да може да разтоварва RC , мога да донеса digging crew сета за декор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стояне, ако искаш може да обсъдим какво да правим с офроуд терена и как/дали да го актуализираме в рамките на тази или другата седмица... Аз смятам, че теренът си е много готин, но съм напълно навит да добавим и допълнителни неща към него!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Стояне - доколкото разбирам, двамата с Камен ще правите Техник готиняшки работи за Деня на Бащата; ще можете ли да ми кажете ориентировъчни мерки, за да знам какво да изискам от организаторите като маси?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се опитам да отговоря на този въпрос

Офф-роуд терена за джиповете е 2х2 метра, ако не ме лъже паметта.

Той ще е най-добре да бъде на пода вътре в залата, заграден по някакъв начин.

Площадката за копане предполагам ще се вмества в пространство метър на два. Смятам че ще е добре да бъде на маса, за да се вижда най-добре и да могат "шофьорите" да виждат какво копаят :)

За копачната площадка трябва да си измислим някакви заграждения върху самите маси, така че да не разпиляваме боклук по пода. Това ще го измисил със Стоян. Отворен съм за предложения, разбира се. Не е нужно да са високи, а само да не позволяват на "пясъка" да се разпилява.

Да носим ли ЛЕГО влакове, как мислите?

Освен това предлолагам ще домъна и роботите Mindstorms, за което например две маси метър на 2 ще бъдат напълно достатъчни. Или нещо близко до това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се сещам, че стереопорената планина е малко оронена.

Бих предложил да я налепим с хартии за да не се рони. За да изглеждат като някаква скала може да ги напръскаме със спрей.

Офроуд терена е прибран в моето мазе. Вътре няма да може да се работи по маката понеже е тясно.

Боби, смяташ ли че е възможно да свършим тази работа направо в двора на музея преди началото на изложението?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи окончателно няма град? И още нещо, в деня преди изложението ли ще се съберем да го наредим или в деня на изложението?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаме възможност да отидем в музея и предишния ден след работно време (т.е. към 19 часа), аз мисля да се възползвам.

Освен нас, във Военноисторическия Музей ще има доста експонати (ретро автомобили, военни машини и т.н.), забавления за най-малките (катерушки, зона с детски играчки и аниматори); там ще са и ЖП моделистите с доста сериозен макет в мащаб ТТ... Така че няма да се разчита само и единствено на нас за развлечение на малки и големи :)

С оглед на това мисля, че няма смисъл за няколко часа да носим и влакове - особено като се има предвид, че няма да правим диорама, из която да се движат. Разбира се, това е в случай че не прецените, че може да се включи товарен влак в заигравката с "терена" за копане... само пускам идея ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със влака ми се струва доста готино ,ако искате мога да добавя "фуния" място където да се изсипва материала и да пада във вагоните ,но остава проблема с разтоварването на вагоните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е гот, но аз лично нямам възможност да се потрудя по нея до деня на бащата.

Нека обобщим какво имаме да подготвим?

1. Офроуд терен

Аз ще прегледам офроуд терена какво има да му се оправя.

Окончателно кой ще може да донесе 9398? Трябват ни общо 2.

Батерии - разполагате ли с презареждаеми ЛЕГО батерии 8878?

Заграждения за офроуд макета - ще могат ли от военно-историческия музей да ни осигурят някакви символични заграждения за макета, за да се се стъпва отгоре и т.н.

2. Площадката за копане

Стояне, пиши дали си успял да разрежеш дъската и да пробиеш отвор за пластмасовата кутия.

Ца материал за изкопаване си мислех да ползваме силиконова котешка тоалетна за изкопен материал. Чиста е и не съдържа прах. Ще предценя дали не е прекалено ситна за целта и ще видя цените.

Доколкото си спомням Топорчеви ще донесат един сглобен 8043.

Остава въпроса дали да донесем втори 8043 или по скоро 8265.

Също така някой има ли самосвал или камион с ремарке, който може да моторизира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И само още нещо да вметна - нека направим един окончателен line-up за следващата събота, както и за Midsummer-a?

Денят на Бащата: Камен, Стоян, аз (евентуално +Ася).

Midsummer: Топори х 2, Ася + аз.

Други желаещи да support-ват инициативите?... Знаете, the more - the merrier (easier също :) ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каменски, предлагам да се ограничим само с офроуд макета. Не ми се иска да оставям 8043 дори за няколко часа активна игра, тъй като не съм го смазвал при сглобяването, а това му е първо сглобяване. Освен това 2 зони означава необходимост от повече хора за наблюдение над дечурлята.

Аз ей сега ще започна да сглобявам нашия crawler, но незнам дали имам всичките му части свободни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топорче, 8043 и съответно цялата строителна площадка не мисля да подлежи изобщо на нещо, подобно на "активна игра" - иначе ще станем разногледи... Строителната площадка с малкото влакчИнцИ отстрани ще са само за гледане, без никакъв пипинг. Пипането - само по Crawler-ите. Ако от музея ми кажат, че няма с какво да се оградят масите за construction макета (още не са ми върнали отговор, утре звъня), директно отсвирваме площадката и отиваме само с R/C нещата - и без това се очертава да сме двама-трима човека за цял ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове