Jump to content

Lego 70815 Super Secret Police Dropship

DeMonica

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

70815-1.jpg?m=1403716411

Dropship, dropship....DROPSHIP!!!

Има две неща, които искам да ви споделя преди да започна. Първото е, че не съм гледал филма, така че можете да приемете, че това е обикновено ревю на един лего сет. Второто - НИЩО обикновено няма в този сет! Това е СЕТЪТ!!!

А сега малко по-практично. Да си призная, откакто знам, че ще излиза филм по темата не съм се интересувал много от сетовете към него. Защото нямаше и капка съмнение, че Lego ще направят всичко по силите си да оползотворят напълно този франчайз. Не че има нещо лошо в това, но съм се нагледал на сетове от Хобит пълни с дървета и разни стени (да ме прощават феновете им), които (поне за мен) не блестят с кой знае каква оригиналност.

Но всичко това остана в миналото, когато ми предложиха да направя ревю за Lego 70815 Super Secret Police Dropship. Наложи се да погледна в google какво, за бога, е това. И там беше той... Черен ( с бяло), голям (масивен), зъл (нетипичен), обещаващ... стотици часове и огромни възможности. Отговорът на моите молби и надежди, че Lego могат да създадат и нещо за по-милитаристично настроените от нас (Clone Wars не се брои, не започвайте и вие!). Защото първото нещо, което изникна в замъгления ми от неподправен детски възторг мозък беше: "Специален доклад"! И "Зов за завръщане". И "Аз, роботът". И... е, схванахте идеята. Ще си довърша мисълта после.

И така, с неоценимото и любезно съдействие на българския LUG Lebgo и на личният ми Ангел хранител, ви представям: Lego 70815 Super Secret Police Dropship.

Характеристики:

Части: 854

Минифигурки: 8 !!!

Подходящ за: 9 - 14 години (и по-дърти)

Цена: 69,99 лири / 79,99 долара / ??? лева (спокойно, ще има поне 70-80% надценка)

Излиза на: началото на Юни по света, у нас - Август.

Да започнем по реда на нещата:

Кутията. Голяма и учудващо доволно изпълнена с интересни неща :).

IMG_5078.JPG?m=1403715969

Отзад.

IMG_5077.JPG?m=1403715968

Фигурките:

IMG_5082.JPG?m=1403715968

А какво си намерихме вътре? 6 плика с части, две големички книги с инструкции и прегънат на две лист със стикери :(

IMG_5079.JPG?m=1403715969

Това последното малко ме натъжи, но предполагам, че се случва. Имаше и един страхотен кристално-прозрачен панел за пилотската кабина.

Инструкциите и произволна страница от тях. За съжаление пак са оформени като за слабоумни.

IMG_5083.JPG?m=1403715968IMG_5084.JPG?m=1403715971

Стикерите. Учудващо малко за такъв голям сет, но несъмнено красиви. Малко неприятно е обаче, че има такива, които заместват иначе добре принтираните компютърни конзоли.

IMG_5085.JPG?m=1403715974

И нека веселбата да започне. Първи плик:

IMG_5086.JPG?m=1403716179

Към сета има и онзи специален инструмент за упорити части в предизвикателно оранжево. Тук са и фигурките на Батман и Емет. Нашия протагонист е екипиран с парче от Съпротивата (това го прочетох, нямаше как да знам като не съм гледал проклетия филм) декорирано в червено. Има и проследяващо устройство. Батман пък има бумеранги в черно (или може би много, много тъмно сиво?).

IMG_5087.JPG?m=1403716180

IMG_5092.JPG?m=1403716183

Тук се сглобява една от екстрите на сета - въртящите се двигатели на кораба. Това е основния механизъм. За мое леко разочарование, при приключването му се получава лек луфт между предните и задните оси, резултата от който е, че двигателите не се въртят равномерно. Макар и мъничък, той е достатъчен за да ви направи неприятно впечатление. Възможно е обаче и проблема да е причинен от мен при сглобяването, така че не се плашете, надежда има.

IMG_5095.JPG?m=1403716187

Във втория плик има нещо интересно. Това парче е принтирано, и то релефно, със специален код. Като оставим настрана, че той е уникален за всеки един сет, което както и да го погледнеш кефи много, този код може да се използва в играта по филма, за да се отключи някакво бонус съдържание. Аз не съм го използвал, така че който желае може да заповяда. Но това са дребни неща. По важното е (пак ще повторя): уникално, единствено по рода си, лично ваше, неповторимо...

IMG_5102.JPG?m=1403716208

То стои там:

IMG_5103.JPG?m=1403716206

Малко снимки на различни етапи от строежа:

IMG_5110.JPG?m=1403716214

IMG_5117.JPG?m=1403716229

IMG_5119.JPG?m=1403716234

Друга от екстрите на кораба е механизъма за спускане и вдигане на десантчици (пет пари не давам, че се водят полицаи, за мен са десантчици!!!). Има си и протектор против размотаване, механизъма, де.

IMG_5109.JPG?m=1403716215

В петия плик се крият и останалите фигурки. Първо добрите: някаква нинджа и един грозен мексиканец, пардон - каубой. Ама като му завъртиш шапката е като роден брат на Панчо Виля, ffs!

IMG_5160.JPG?m=1403716011

IMG_5161.JPG?m=1403716012

И тук са те! Едни от най-уникалните, за мен, минифигурки след тези от Blacktron. Evil SWAT robots!!! Четири броя.

IMG_5162.JPG?m=1403716014

Торсовете и краката им са напълно еднакви, за справка този най-отдясно. Имат два вида глави и три вида украса са тях. За мен тук Lego са сътворили четири малко шедьовъра. Само вида на бронежилетките им ме накара да цвиля от кеф. Изглеждат точно както трябва и не остава никакво съмнение какво представляват. Имат си малки принтове отпред (емблемата на отряда) и отзад (името му). Шлемовете им също са много сполучливи, особено този, който прилича на екипировка за борба с безредиците. Ако имаха и щитове...

IMG_5163.JPG?m=1403716014

Двама от тях имат и възможност да се закачат на маханизъма за спускане на десантчици :P

Следва продължение...

Редактирано от legohead
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И неусетно стигнахме до финала. Ето го:

IMG_5148.JPG?m=1403716002

IMG_5159.JPG?m=1403716010

IMG_5127.JPG?m=1403715979

IMG_5133.JPG?m=1403715984

IMG_5132.JPG?m=1403715985

IMG_5144.JPG?m=1403715998

IMG_5147.JPG?m=1403716000

Нарочно си мълчах досега, не исках да развалям снимките са дърдорене. Ето малко от интересните неща:

Корабът е екипиран е две устройства за изстрелване на ракети, скрити в задната му част. Те са с пружини и са доста мощни, както жена ми се убеди наскоро :)

IMG_5134.JPG?m=1403715985

Отгоре има ръчно управляема установка с оръдие, както и малък склад за оръжие и бинокли :)

IMG_5135.JPG?m=1403715985

IMG_5149.JPG?m=1403716002

Задната част е заета от затворническа кабина, изпълнена в стил Space Police, което ме накара да заобичам Lego още повече.

IMG_5141.JPG?m=1403715993

Тя може да се вади.

IMG_5142.JPG?m=1403715994

IMG_5143.JPG?m=1403715997

Двойка автоматични оръдия на носа на кораба с завиден радиус на въртене. Както и контролните уреди.

IMG_5150.JPG?m=1403716005

В пилотската кабина има място за двама, разположени почти един под друг. Изпълнението е безупречно. Предния панел ляга перфектно, без досадни луфтове и т.н. Единствения минус е, че е проектиран да се маха изцяло, няма механизъм, който да го държи когато е отворен.

IMG_5138.JPG?m=1403715992

IMG_5137.JPG?m=1403715991

Едно от нещата, които най-много ме зарадваха беше страхотния начин, по който страничните врати се плъзгат нагоре. Всичко е плавно, изящно, направено просто, но с много акъл. Вътре има място за доста народ. Много е хубаво, че можеш да побереш всичките осем фигурки в кораба, ако пожелаеш.

IMG_5139.JPG?m=1403715993

IMG_5151.JPG?m=1403716005

Има и стойки за още оръжия. Абе, евалата Lego!

IMG_5153.JPG?m=1403716005

От там излиза въжето за десантчиците, пък!

IMG_5154.JPG?m=1403716006

Този къде се запиля?

IMG_5155.JPG?m=1403716007

Една последна снимчица.

IMG_5145.JPG?m=1403716000

Неусетно дойде време да приключваме. Вярвате или не, да напиша това ми достави почти толкова голямо удоволствие, колкото и самото сглобяване. Така си припомних страхотните мигове, които изживях докато се занимавах с него. Самият факт, че в момента сета стои до мен и мога да се протегна, да го пипна и да му се порадвам ме изпълва с благодарност към Lego, за това че сбъднаха едно мое желание. Самото сглобяване ми отне близо 4 часа, заедно със снимките, дебненето на детето, което постоянно крадеше частите и честите прекъсвания за прехласване по фигурките. Това бяха 4 часа, през които не съм скучал нито за миг. За разлика от доста нови сетове (големи) чието сглобяване е било донякъде скучновато и повтаряемо (сещам се за новия X-Wing с четирите му еднакви крила) при този сет почти няма как да се отегчите. Като цяло не е кой знае колко сложен и можете да поверите процеса на детето си.

Крайният резултат надхвърли очакванията ми. Макар и в началото конструкцията да не изглежда много внушително, в края ще разполагате с един уникален сет. Монолитен, без излишни екстравагантности, без падащи при всяко докосване части. Сет, с който можете да пърпорите из хола без да се притеснявате, че пилеете части по килима. Трудно ми е да опиша точно впечатлението, което той остави у мен, но ако трябва да използвам една дума, тя ще е - завършен. Нищо не е излишно, нищо не е спестено. Получавате първокласен продукт за парите си и много часове, в които можете просто да го съзерцавате и да си казвате: Не, просто няма какво да се подобри повече...

70815 ме впечатли и с това, че е удивително пропорционален. Спрямо минифигурките и самия себе си. Корабът е голям, има достатъчно място за хората, които се предполага, че пренася. Пилотската кабина му приляга много добре и също изглежда точно на място като пропорции и разположение на пилотите. Отделението за затворници не изглежда като да е боднато там просто за да го има. Всичко в този сет е на мястото си, има някакви реални и интересни функции и като цяло Lego са успели да избегнат каквито и да е нереалистични (е, говорим за боен кораб с гравитационни двигатели, все пак) неща в модела.

Ще пропусна обичайните плюсове и минуси. Ако досега не сте разбрали, че за мен той няма минуси, то не сте чели внимателно. А ако досега не сте разбрали и дали този сет е за вас, то разгледайте пак снимките и марш към магазина! Че ще изпратя супер тайните десантчици!

By DeMonica

П.П. Очаквайте скоро и ревю на 70814 (жълтия самоходен бетоновоз на Емет) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за ревюто, което си написал!

Харесва ми че е информативно, и си се справил много добре си справил със задачата да опишеш сглобения модел. По този начин очаквам, че читателите да могат да добият добра представа за вида и качествата на този комплект, все е едно го виждат наживо.

А относно модела - и според мен е чудесен, и заслужава внимание. Дори да не сте гледали филма, летящия кораб е с много необичаен вид. Много ми хареса и затворническата клетка, коятос решетката от прозрачно червени лазери несъмнено е взаимствана от Space Police I. Дизайна на кабината и двете места за пилотите разположени 1 над друго също привлече вниманието ми.

Големият брой мини фигурки също не е за изпускане! Така че и от мен смела препоръка да се сдобиете с модела!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси якото ревю ;) Гледал-не гледал филма, няма значение, everything is awesome!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове