Jump to content

Конкурс: Ретро автомобил

Recommended Posts

Ето го НАЙ-НАКРАЯ и моя модел, с който ще участвам в конкурса. Разбира се, до последният момент правих промени по модела.

Строежът ми отне общо не повече от седмица.

med_gallery_1_14_55204.jpg

med_gallery_1_14_63465.jpg

med_gallery_1_14_84123.jpg

ето и изненадата:

линк към това видео:

ето и линк към галерията: ретро автомобил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еййй, колко се радвам в тоя момент, че не мога да участвам в конкурса, ако знаеш!!! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е хубaв но нещо не ми харесва, че не е минифигсайз (американски термин) ако е на градска тематика не би ли трябвало да е минифигсайз? Поне според мен е така, но знам, че ще кажеш то няма къде да се сложи кутията за батериите, защото е голяма. Нo и без нея и да беше минифигсайз, щеше да изглежда добре и има огромни шансове да спечели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Интересен въпрос задаваш. Първо, по мое разбиране модела си е минифигсаиз - съразмерен е за техник минифигурки.

В правилата на конкурса пише моделите да са превозно средство, което да се вписва в градската тематика. Аз не разбирам от това изискване, че моделите трябва да са в мащаба на систем минифигурки задължително. Затова и реших да направя автомобил в друг мащаб. Понятието "градска тематика" не тълкувам като LEGO City. Предварителната ми идея беше да построя модел, който де и съчетава функционалността, която предлага technic, и детайлният външен вид който може да бъде направен от System. Това доведе до доста компромиси между дизайна и функционалността на модела. Като цяло съм доволен от резултата, който постигнах и смятам че се справих с предизвикателството, което отправих към самият себе си.

Всеки има своите критерии за оценяване на моделите, които участват в конкурса. Моите критерии не са обвързани с мащаба по никакъв начин. Бих обърнал повече внимание на това колко добре е изпълнен модела в зададения от автора мащаб. Смятам, че това е далеч по-важно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Хм, sour grapes much?! - като ше го караме с "хамерикански термини". :huh:

Моделът не е minifig scale (и защо трябва да е?), но пък Е неприлично добър. Последните качествени MOCs в тоя мащаб, изпълнени хем солидно откъм техническата част, хем със задвижване, че и с достатъчно eye candy, за да не минават за "голи" Техник модели, гледах преди половин година, когато от LUGPol строяха яко автомобили в подобен мащаб. Фактът, че Камен е направил нещо толкова яко, мен лично ме кара да се чувствам горд с нашия LUG.

Сега остава само да смени зеления жабок и да нащрака по-flashy снимки :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А добре завърнал се, и мерси за коментара!

Освен жабок, съм пообмислил и друго какво да пипна преди септемврийското изложение.

Най съм горд, че а пръв път намерих приложение на двете тромби отпред!

Приемам предложения, какво предно стъкло да използвам, вместо сегашното ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове