legohead Публикувано Юли 31, 2010 Share Публикувано Юли 31, 2010 Ето го НАЙ-НАКРАЯ и моя модел, с който ще участвам в конкурса. Разбира се, до последният момент правих промени по модела. Строежът ми отне общо не повече от седмица. ето и изненадата: линк към това видео: ето и линк към галерията: ретро автомобил Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikku Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 Ей на това мога да кажа AWESOME! И видеото с PF е супер! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 Еййй, колко се радвам в тоя момент, че не мога да участвам в конкурса, ако знаеш!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tyranno41 Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Според мен е хубaв но нещо не ми харесва, че не е минифигсайз (американски термин) ако е на градска тематика не би ли трябвало да е минифигсайз? Поне според мен е така, но знам, че ще кажеш то няма къде да се сложи кутията за батериите, защото е голяма. Нo и без нея и да беше минифигсайз, щеше да изглежда добре и има огромни шансове да спечели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Август 5, 2010 Автор Share Отговорено Август 5, 2010 Здравей! Интересен въпрос задаваш. Първо, по мое разбиране модела си е минифигсаиз - съразмерен е за техник минифигурки. В правилата на конкурса пише моделите да са превозно средство, което да се вписва в градската тематика. Аз не разбирам от това изискване, че моделите трябва да са в мащаба на систем минифигурки задължително. Затова и реших да направя автомобил в друг мащаб. Понятието "градска тематика" не тълкувам като LEGO City. Предварителната ми идея беше да построя модел, който де и съчетава функционалността, която предлага technic, и детайлният външен вид който може да бъде направен от System. Това доведе до доста компромиси между дизайна и функционалността на модела. Като цяло съм доволен от резултата, който постигнах и смятам че се справих с предизвикателството, което отправих към самият себе си. Всеки има своите критерии за оценяване на моделите, които участват в конкурса. Моите критерии не са обвързани с мащаба по никакъв начин. Бих обърнал повече внимание на това колко добре е изпълнен модела в зададения от автора мащаб. Смятам, че това е далеч по-важно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Август 15, 2010 Share Отговорено Август 15, 2010 Хм, sour grapes much?! - като ше го караме с "хамерикански термини". Моделът не е minifig scale (и защо трябва да е?), но пък Е неприлично добър. Последните качествени MOCs в тоя мащаб, изпълнени хем солидно откъм техническата част, хем със задвижване, че и с достатъчно eye candy, за да не минават за "голи" Техник модели, гледах преди половин година, когато от LUGPol строяха яко автомобили в подобен мащаб. Фактът, че Камен е направил нещо толкова яко, мен лично ме кара да се чувствам горд с нашия LUG. Сега остава само да смени зеления жабок и да нащрака по-flashy снимки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Август 15, 2010 Автор Share Отговорено Август 15, 2010 А добре завърнал се, и мерси за коментара! Освен жабок, съм пообмислил и друго какво да пипна преди септемврийското изложение. Най съм горд, че а пръв път намерих приложение на двете тромби отпред! Приемам предложения, какво предно стъкло да използвам, вместо сегашното ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts