Jump to content

Да направим нещо добро...


DeMonica

Recommended Posts

Колеги, днес попаднах на новината за две дечица от село Юпер, чиито баща е намерил куража да помоли за помощ чрез медиите, когато явно не му е останало нищо друго. За съжаление подобни човешки истории не са рядко явление в наши дни. Човек, колкото и да иска да помогне, не може да "огрее" навсякъде, а понякога не му остава друго освен да поклати глава със съжаление и да отмине. Трябва да призная, че на мен все по-често ми се случва това, второто. Но ето, че попаднах на тази история. И мисля, че тук нещата могат да бъдат малко по-различни.

 

Накратко, семейството на малките Наско и Цветелина е изпаднало в доста заструднено положение. Баща им губи работата си, животът от труден става... още по-труден. С последна надежда човекът пише писмо. с което моли добри хора да помогнат с дрешки или дори ученически пособия, кой с какво то може. Оказва се, че има надежда за нашия народ, намират се много добри хора, които помагат. И ето къде можем да се намесим ние, Лего феновете, представителите на тази малка, но монолитна група в България. Малкият Наско е споделил, че си мечтае повече от всичко друго да има Лего конструктор. Е това ако не е по нашата част, не знам кое ще е smiley.gif

 

Ще постна това съобщение и в двата форума. Моят призив е - нека за Коледа да не се делим, а да се обединим, за да сбъднем две детски мечти. Да им покажем, че всичко може да се сбъдне, стига да събереш куража да мечтаеш. Предлагам ви да съберем пари и да подарим едно хубаво, голямо Лего на Наско. А сестричката му си е пожелала таблет, можем да опитаме да сбъднем и нейната мечта.

 

Нека всеки, който реши да се включи да пише тук или просто да се свърже с мен. Дайте предложение кой сет да вземем, пишете ако имате други идеи или предложения. Идеята ми е да успеем да пратим колета до вторник , за да е при тях за Коледа. Пишете тук, кой иска да се включи и с каква сума. Аз ще вляза с 10 лв. или ако не успеем да съберем достатъчно пари, с един City сет, който не съм отварял. Ако нещо остане след покупката, ще го сложим в пликче към подаръка.

 

Кажете какво можем да измислим и за сестричката, Цветелина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • legohead locked this тема
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...