mamun Публикувано Януари 19, 2022 Share Публикувано Януари 19, 2022 Има ли във форума други фенове/колекционери на lego влакове ? Може да обменим опит/части/идеи 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Януари 19, 2022 Share Отговорено Януари 19, 2022 Харесвам много влаковете! Една от любимите ми Лего теми. Човек обаче трябва да има много свободно място и свободно време за да се забавлява пълноценно. Най-досадното и прахта. След един два дни извадени извън кутията са вече потънали в прах... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAGPID Отговорено Януари 19, 2022 Share Отговорено Януари 19, 2022 Аз доста се кефя, за съжаление споделям думите на @mnachev . Доста време гълта и сериозни пари за рeдки части. Сега трупам части и се надявам някой ден на (пенсия :-) ) да си цъкам само влакчета. Ето някои модели които искам да постигна. Раздвижени с осветление, пара и дори с озвучаване, което не е невъзможно за ЖП Лего моделизъм: https://bricksafe.com/pages/Tenderlok/tgoj-m3a https://www.eurobricks.com/forum/index.php?%2Fforums%2Ftopic%2F155858-moc-1225-bulgarian-2-10-2t-narrow-gauge-steam-engine-class-60076%2F https://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/48532-modarticle-motorizing-ben-beneke’s-br23/ Нямам почти никакъв интерес към оригинални лего влакчета / Cargo и Passager train. Според мен ги правят на ръба на минимално количество части и ги пълнят само със стандартни части. И също предпочитам да са на поне 8 стъд ширина. Детайлостта скача в пъти и възможностите за по-точен детайл са много по-добри. Лепенки, ваденки с декална хартия и брандиране на влаци, също е една тема, в коята искам да се впусна но пак опирам до темата с времето. Споделете вие какво мислите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LegoFan Отговорено Януари 26, 2022 Share Отговорено Януари 26, 2022 За съжаление Лего не правят толкова много модели на влакове, колкото ми се иска. Нямам интерес към МОС-ве, от чиста финансова и времева гледна точка. Като модели разполагам само с 3 сета - Emerald Night, Maersk Train и Crocodile. City влаковете като цяло не ме вълнуват. Ако имах достатъчно средства, бих си купил Santa Fe - локомотива плюс всички вагони. Но, прахта и при мен е голям вредител. Като цяло искам да са на някакъв вид стойка и да им се любувам така, поставени върху стандартните си Лего релси. Но ми липсват официални Creator модели на повече видове влакове. До колкото съм чувал, интереса към влаковете на Лего е малък, за това и не пускат толкова често нови модели. Нямам представа защо това е така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Януари 26, 2022 Автор Share Отговорено Януари 26, 2022 Преди 1 час, LegoFan написа: Като модели разполагам само с 3 сета - Emerald Night, Maersk Train и Crocodile. Еее, че ти разполагаш с трите най-хубави модела Супер са и трите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibona Отговорено Януари 27, 2022 Share Отговорено Януари 27, 2022 (Редактирано) И аз съм фен от скоро, но разполагам само с Crocodile и Cargo Train. Но имам и два Duplo влака и доста Duplo релси Редактирано Януари 27, 2022 от gibona 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Януари 27, 2022 Автор Share Отговорено Януари 27, 2022 Преди 1 час, gibona написа: И аз съм фен от скоро, но разполагам само с Crocodile и Cargo Train. Но имам и два Duplo влака и доста Duplo релси Някой ден и аз мисля да си взема поне един дупло влак. Иначе тази година чакай нов/и влакове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Duh5 Отговорено Януари 27, 2022 Share Отговорено Януари 27, 2022 Понеже темата нагази в неочаквана посока, съвсем наистина търсех как да се сдобия с това: https://www.lego.com/en-us/product/coding-express-45025 намирм идеята за безкрайно позитивна.. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAGPID Отговорено Януари 28, 2022 Share Отговорено Януари 28, 2022 Ето за това ви говоря аз: 2 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LegoFan Отговорено Февруари 3, 2022 Share Отговорено Февруари 3, 2022 На 26.01.2022 г. at 12:49, mamun написа: Еее, че ти разполагаш с трите най-хубави модела Супер са и трите Ааааа, за съжаление в хубавите модели за мен влизат и Horizon Express и Santa Fe....Уви. Много скъпи частите за тях, ако тръгнеш през Bricklink да ги поръчваш. Но като цяло си ми липсват хубави официални модели насочени към по-възрастните потребители...:) Особенно парни локомотиви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Февруари 3, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 3, 2022 Преди 5 часа, LegoFan написа: Ааааа, за съжаление в хубавите модели за мен влизат и Horizon Express и Santa Fe.... Aз с Хоризонта ударих голям късмет, но за Сантафетата мога само да си мечтая Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibona Отговорено Февруари 3, 2022 Share Отговорено Февруари 3, 2022 На 27.01.2022 г. at 14:31, Duh5 написа: Понеже темата нагази в неочаквана посока, съвсем наистина търсех как да се сдобия с това: https://www.lego.com/en-us/product/coding-express-45025 намирм идеята за безкрайно позитивна.. И двата нормални дупло влака работят с app-a на Coding Express. Единствено ти трябва таблет за Android, на телефон не тръгва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Февруари 5, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 5, 2022 На 3.02.2022 г. at 18:16, mamun написа: Aз с Хоризонта ударих голям късмет, но за Сантафетата мога само да си мечтая Ох малко много се позамечтах за Санта Фе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Февруари 7, 2022 Share Отговорено Февруари 7, 2022 На 5.02.2022 г. at 14:08, mamun написа: Ох малко много се позамечтах за Санта Фе На части не става ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Февруари 7, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 7, 2022 Преди 2 часа, mnachev написа: На части не става ли? е става, но не съм убеден, че ще е по-евтино. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LegoFan Отговорено Февруари 11, 2022 Share Отговорено Февруари 11, 2022 На 7.02.2022 г. at 11:00, mnachev написа: На части не става ли? Става и на части...:) Около 1300 лв за локомотива само. Което е брутално...;) Но предполагам че може да се смъкне до към 700 лв, ако замениш старите сиви части с Bluish grey. Защото доколкото знам, той е със старият светлосив цвят на Лего. Но има елементи които са си по около 100 лв за бройка....брутално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Февруари 11, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 11, 2022 преди 13 минути, LegoFan написа: Става и на части...:) Около 1300 лв за локомотива само. Което е брутално...;) Но предполагам че може да се смъкне до към 700 лв, ако замениш старите сиви части с Bluish grey. Защото доколкото знам, той е със старият светлосив цвят на Лего. Но има елементи които са си по около 100 лв за бройка....брутално. Понеже започнахме темата и вече не се сдържам да се похваля (дано не е прибързано). Миналата седмица спечелих един not limited от ebay.uk за 135 лири. Лисват му двете свирки горе, един магнит и предния стикер имал някакъв проблем в единия край. А няма и инструкции. Като цяло мисля че за още около 60-70 лева ще го стегна. Няколко дена след това се продаде един с книжка и нов стикер за 170 лири (не посмях да наддавам, че не беше ясно колко макс е сложил победителя) 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Май 3, 2022 Автор Share Отговорено Май 3, 2022 Тези дни следях един търг за първия модел влак на Лего от 1960 година с кутия и инструкция. Дълго време цената се задържа на около 40 паунда и вътрешно се дерзаех дали да заложа, но финалната цена ме ошашави тотално : Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Май 4, 2022 Share Отговорено Май 4, 2022 Преди 17 часа, mamun написа: Тези дни следях един търг за първия модел влак на Лего от 1960 година с кутия и инструкция. Дълго време цената се задържа на около 40 паунда и вътрешно се дерзаех дали да заложа, но финалната цена ме ошашави тотално : Твърде ретро, твърде колекционерско ми идва.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toddybear Отговорено Май 4, 2022 Share Отговорено Май 4, 2022 На 11.02.2022 г. at 10:33, mamun написа: Понеже започнахме темата и вече не се сдържам да се похваля (дано не е прибързано). Миналата седмица спечелих един not limited от ebay.uk за 135 лири. Лисват му двете свирки горе, един магнит и предния стикер имал някакъв проблем в единия край. А няма и инструкции. Като цяло мисля че за още около 60-70 лева ще го стегна. Няколко дена след това се продаде един с книжка и нов стикер за 170 лири (не посмях да наддавам, че не беше ясно колко макс е сложил победителя) Аз днес се реших да си поръчам Maersk влака 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Май 5, 2022 Автор Share Отговорено Май 5, 2022 Преди 9 часа, toddybear написа: Аз днес се реших да си поръчам Maersk влака Честито. Уникален влак ! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Май 5, 2022 Share Отговорено Май 5, 2022 Преди 10 часа, toddybear написа: Аз днес се реших да си поръчам Maersk влака Отдавна много го харесвам и си мечтая да го взема. Любим влак ми е. Цената, обаче на която се продава за мен е недостижима. Завиждам ти! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toddybear Отговорено Май 5, 2022 Share Отговорено Май 5, 2022 Преди 4 часа, mnachev написа: Отдавна много го харесвам и си мечтая да го взема. Любим влак ми е. Цената, обаче на която се продава за мен е недостижима. Завиждам ти! Лошо ми стана и на мен, но реших да си изпозлвам кешбека на картата докато го имам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Duh5 Отговорено Май 7, 2022 Share Отговорено Май 7, 2022 Понеже темата е възбая активна ето и от мен. @KAGPID помниш ли едни сини релси които ми даде преди много години? С тяхна помощ се получи това чудовище 4 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mnachev Отговорено Май 12, 2022 Share Отговорено Май 12, 2022 Гледам в Bricklink са пуснали на преордер "Train Station: Studgate" 4062 части Изглежда много симпатично, за разлика от цената си. https://www.bricklink.com/v3/designer-program/designer-sets-for-adult-fans-of-lego/215385/Train-Station:-Studgate P.S. Интересно ми е някой обмисля ли я, като вариант? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts