Jump to content

Любители на влакове

mamun

Recommended Posts

Харесвам много влаковете! Една от любимите ми Лего теми.
Човек обаче трябва да има много свободно място и свободно време за да се забавлява пълноценно.
Най-досадното и прахта. След един два дни извадени извън кутията са вече потънали в прах...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доста се кефя, за съжаление споделям думите на @mnachev .

Доста време гълта и сериозни пари за рeдки части. Сега трупам части и се надявам някой ден на (пенсия :-) ) да си цъкам само влакчета.

Ето някои модели които искам да постигна. Раздвижени с осветление, пара и дори с озвучаване, което не е невъзможно за ЖП Лего моделизъм:

https://bricksafe.com/pages/Tenderlok/tgoj-m3a

https://www.eurobricks.com/forum/index.php?%2Fforums%2Ftopic%2F155858-moc-1225-bulgarian-2-10-2t-narrow-gauge-steam-engine-class-60076%2F

https://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/48532-modarticle-motorizing-ben-beneke’s-br23/

Нямам почти никакъв интерес към оригинални лего влакчета / Cargo и Passager train. Според мен ги правят на ръба на минимално количество части и ги пълнят само със стандартни части. 

И също предпочитам да са на поне 8 стъд ширина. Детайлостта скача в пъти и възможностите за по-точен детайл са много по-добри.

Лепенки, ваденки с декална хартия и брандиране на влаци, също е една тема, в коята искам да се впусна но пак опирам до темата с времето.

Споделете вие какво мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление Лего не правят толкова много модели на влакове, колкото ми се иска. Нямам интерес към МОС-ве, от чиста финансова и времева гледна точка. Като модели разполагам само с 3 сета - Emerald Night, Maersk Train и Crocodile.  City влаковете като цяло не ме вълнуват. Ако имах достатъчно средства, бих си купил Santa Fe - локомотива плюс всички вагони. Но, прахта и при мен е голям вредител.  Като цяло искам да са на някакъв вид стойка и да им се любувам така, поставени върху стандартните си Лего релси. Но ми липсват официални Creator модели на повече видове влакове. До колкото съм чувал, интереса към влаковете на Лего е малък, за това и не пускат толкова често нови модели. Нямам представа защо това е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, LegoFan написа:

Като модели разполагам само с 3 сета - Emerald Night, Maersk Train и Crocodile.

Еее, че ти разполагаш с трите най-хубави модела :) Супер са и трите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм фен от скоро, но разполагам само с Crocodile и Cargo Train. Но имам и два Duplo влака и доста Duplo релси 

Редактирано от gibona
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, gibona написа:

И аз съм фен от скоро, но разполагам само с Crocodile и Cargo Train. Но имам и два Duplo влака и доста Duplo релси 

Някой ден и аз мисля да си взема поне един дупло влак.

Иначе тази година чакай нов/и влакове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже темата нагази в неочаквана посока, съвсем наистина търсех как да се сдобия с това: https://www.lego.com/en-us/product/coding-express-45025

намирм идеята за безкрайно позитивна..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26.01.2022 г. at 12:49, mamun написа:

Еее, че ти разполагаш с трите най-хубави модела :) Супер са и трите

Ааааа, за съжаление в хубавите модели за мен влизат и Horizon Express и Santa Fe....Уви. Много скъпи частите за тях, ако тръгнеш през Bricklink да ги поръчваш. Но като цяло си ми липсват хубави официални модели насочени към по-възрастните потребители...:) Особенно парни локомотиви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, LegoFan написа:

Ааааа, за съжаление в хубавите модели за мен влизат и Horizon Express и Santa Fe....

Aз с Хоризонта ударих голям късмет, но за Сантафетата мога само да си мечтая

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.01.2022 г. at 14:31, Duh5 написа:

Понеже темата нагази в неочаквана посока, съвсем наистина търсех как да се сдобия с това: https://www.lego.com/en-us/product/coding-express-45025

намирм идеята за безкрайно позитивна..

И двата нормални дупло влака работят с app-a на Coding Express. Единствено ти трябва таблет за Android, на телефон не тръгва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 3.02.2022 г. at 18:16, mamun написа:

Aз с Хоризонта ударих голям късмет, но за Сантафетата мога само да си мечтая

Ох малко много се позамечтах за Санта Фе ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.02.2022 г. at 14:08, mamun написа:

Ох малко много се позамечтах за Санта Фе ;)

На части не става ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 7.02.2022 г. at 11:00, mnachev написа:

На части не става ли?

Става и на части...:) Около 1300 лв за локомотива само. Което е брутално...;) Но предполагам че може да се смъкне до към 700 лв, ако замениш старите сиви части с Bluish grey. Защото доколкото знам, той е със старият светлосив цвят на Лего. Но има елементи които са си по около 100 лв за бройка....брутално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, LegoFan написа:

Става и на части...:) Около 1300 лв за локомотива само. Което е брутално...;) Но предполагам че може да се смъкне до към 700 лв, ако замениш старите сиви части с Bluish grey. Защото доколкото знам, той е със старият светлосив цвят на Лего. Но има елементи които са си по около 100 лв за бройка....брутално.

Понеже започнахме темата и вече не се сдържам да се похваля (дано не е прибързано). Миналата седмица спечелих един not limited от ebay.uk за 135 лири. Лисват му двете свирки горе, един магнит и предния стикер имал някакъв проблем в единия край. А няма и инструкции. Като цяло мисля че за още около 60-70 лева ще го стегна.

Няколко дена след това се продаде един с книжка и нов стикер за 170 лири (не посмях да наддавам, че не беше ясно колко макс е сложил победителя)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 months later...

Тези дни следях един търг за първия модел влак на Лего от 1960 година с кутия и инструкция. Дълго време цената се задържа на около 40 паунда и вътрешно се дерзаех дали да заложа, но финалната цена ме ошашави тотално :

image.thumb.png.fc45afcdb3ed248a0b80e2752d0de5ed.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, mamun написа:

Тези дни следях един търг за първия модел влак на Лего от 1960 година с кутия и инструкция. Дълго време цената се задържа на около 40 паунда и вътрешно се дерзаех дали да заложа, но финалната цена ме ошашави тотално :

Твърде ретро, твърде колекционерско ми идва.... :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 11.02.2022 г. at 10:33, mamun написа:

Понеже започнахме темата и вече не се сдържам да се похваля (дано не е прибързано). Миналата седмица спечелих един not limited от ebay.uk за 135 лири. Лисват му двете свирки горе, един магнит и предния стикер имал някакъв проблем в единия край. А няма и инструкции. Като цяло мисля че за още около 60-70 лева ще го стегна.

Няколко дена след това се продаде един с книжка и нов стикер за 170 лири (не посмях да наддавам, че не беше ясно колко макс е сложил победителя)

Аз днес се реших да си поръчам Maersk влака

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, toddybear написа:

Честито. Уникален влак !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, toddybear написа:

Отдавна много го харесвам и си мечтая да го взема. Любим влак ми е.
Цената, обаче на която се продава за мен е недостижима.
Завиждам ти! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, mnachev написа:

Отдавна много го харесвам и си мечтая да го взема. Любим влак ми е.
Цената, обаче на която се продава за мен е недостижима.
Завиждам ти! ;)

Лошо ми стана и на мен, но реших да си изпозлвам кешбека на картата докато го имам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже темата е възбая активна ето и от мен. @KAGPID помниш ли едни сини релси които ми даде преди много години? С тяхна помощ се получи това чудовище :)

04959672-8AF2-4BAE-A9DF-2DC67529B89D.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам в Bricklink са пуснали на преордер "Train Station: Studgate" 4062 части
Изглежда много симпатично, за разлика от цената си. :D

https://www.bricklink.com/v3/designer-program/designer-sets-for-adult-fans-of-lego/215385/Train-Station:-Studgate

P.S. Интересно ми е някой обмисля ли я, като вариант?

1945165.D730AFB9172797AA (1).jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове