Jump to content

Castle 2013 Ревю на всички сетове

Recommended Posts

Тийзър...

1 - AllSets_small.jpg

Още снимки: http://3dwarman.chic...o/Castle/Boxes/

Цялото ревю до края на другата седмица.

70400 - Forest Ambush

Започваме с най-малкия сет от серията а именно 70400 - Forest Ambush

Кутията:

2_1 - 70400 Front_small.jpg

Кутията е със стандартни размери за този ценови клас, качествен печат и е пълна почти до горе.

Единствения проблем с тези малки кутии е, че книжката с инструкции идва сгъната на две.

Какво има в кутията:

70400 - Forest Ambush 01_small.jpg

Имаме две не номерирани пликчета с части и разбира се книжка с инструкции.

Книжката е дълга 28 страници с кориците. Комплекта съдържа 90 части, а самото строене отнема не повече от 10-15 минути.

След завършването му остават 5 части като интересното е, че остава един меч и така имаме по-голяма гъвкавост при екипирането на мини фигурките.

Нови и уникални части:

Уникални части, налични само в тук, както може да се очаква от най-малкия сет от серията, няма.

Интересни са телата на мини фигурките като те присъстват само в Castle серията от 2013 и в 10676, а 6039761 го има само в 3 сета.

Главите на двамата лошковци ги има само в този сет и в Кралския замък 70404, така че това е евтиният вариант да се сдобиете с тях.

Мини Фигурки:

70400 - Forest Ambush 03_small.jpg

Мини фигурките включени в комплекта са 4 на брой, което е супер за толкова малък комплект. Имаме двама представители на лошковците или така наречените Dragon Knights и двама от добрите Lion Knights. Сета включва и едно куче, което помага на нашите герои. И четирите фигурки имат различни принтове на гърдите и гърбовете и са екипирани с различни шлемове и оръжия. Снаряжението включва два меча, копие, брадва, боздуган, два щита и арбалет. Изобщо голям кеф особено за някой, като мен, който има само 2 стари Castle сета. Лошковците имат и алтернативни физиономии на главите. Линк към тях в края на ревюто.

Количка със съкровище:

70400 - Forest Ambush 09_small.jpg

70400 - Forest Ambush 10_small.jpg

70400 - Forest Ambush 11_small.jpg

Цялата история се върти около сандъка със съкровище което нашите смели рицари превозват през гората. Количката е интересно направена като много ми харесва избора на ярко син цвят, който е доста различен от обичайната червено/кафява гама на серията.

Тук имам и две забележки. Първата е, че сандъка не може да се отвори, когато е сложен на количката, тъй като флагчетата пречат. Другата е свързана с количеството на самото съкровище. Лего малко са прекалили според мен и ще трябва много добре да подредите златото, скъпоценните камъни и златната чаша за да може да се затвори сандъка. Това би било трудно за деца от 5 до 12 години, за които е предназначен комплекта.

Засада:

70400 - Forest Ambush 13_small.jpg

70400 - Forest Ambush 16_small.jpg

70400 - Forest Ambush 17_small.jpg

Рицарите на дракона са се устроили в гората и имат на разположение арбалет, 2 големи копия с които да стрелят и падащо дърво за да препречат пътя на количката със съкровището.

Като цяло проста "постройка", която обаче върши своята работа. Големите копия се мушкат в техник тухличка и при бутане с пръст се изстрелват напред. Дървото пада много хитро и битката може да започне.

70400 - Forest Ambush 18_small.jpg

Плюсове:

- Четири мини фигурки включени в толкова евтин сет.

- Разнообразие от оръжия.

- Забавен за игра въпреки размера.

Минуси:

- Дизайна на количката пречи да се отвори сандъка със съкровището докато той е на количката.

- Твърде много съкровища, които е трудно да се приберат в сандъка. Това би затруднило по-малките деца.

Заключение:

Интересен малък сет, като най-ценното според мен са мини фигурките. Макар да няма уникални, бройката им го прави много ефективен ако решите да правите армия.

В България може да се намери на цена 20-25 лева, което е адекватно за това което получавате. Препоръчвам.

Галерия с още снимки + голям размер тук.

Ревюта на следващите сетове от серията:

Ревю: 70401 - Gold Getaway

Ревю: 70402 - The Gatehouse Raid

Ревю: 70403 - Dragon Mountain

Редактирано от 3dwarman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквам с нетърпение!

И те поздравявам за ентусиазма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото ревю е вече факт.

Споделете мнението си и ще се радвам на предложения как може да се подобрят нещата за следващото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ревюто ти е чудесно! Поздравления!

Снимките са чудесни, обхващат сглобения модел от няколко страни и си личат детайлите на мини фигурките.

Харесва ми че е информативно и обяснява се функцията на модела - падащото дърво и изстрелващата се flick-fire-missile. Също ми харесва че си написал препоръка за модела, която в случая е позитивна.

За ревюто, написано от теб, бих те посъветвал две неща:

да споменеш кои части са редки или представляват особен интерес за теб или попринцип,

както и в края на ревюто да добавиш към обобщението плюсове и минуси на комплекта по твое мнение.

С твое разрешение ще публикувам ревюто ти на началната страница (блога).

С нетърпение очаквам твоите представяния и на останалите комплекти от серията!

Още едно предложение:

Имаш ли желание да се опиташ да направиш съпоставка между моделите от серията Castle, и моделите от предходната серия Kingdoms?

Със сигурност някой участници от форума има по-голямата част от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че ревюто ти харесва.

За това кои части са редки и кои представляват особен интерес си го мислех, но ми беше малко трудно да определя, защото имам само 2 сета от Cаstle и не съм много навътре с развитието на серията. Сега разгледах по-подробно Brickset-a и се оказа че имам един от шлемовете в стар сет от 93та та мога да ги сравня довечера и да видим дали се е променило нещо.

За обобщение на плюсове и минуси си напълно прав и ще добавя подобна секция довечера.

Другите сетове бавно, но славно ще ги добутаме и тях. Събота и неделя се надявам да имам повече свободно време и да приключа поне със заснемането.

Сравнение с Kingdoms бих направил стига да се намерят от някъде, въпреки че както казах не съм голям капацитет и по-скоро това ще е лично мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, досетих се че това са ти първите модели с рицари, и че трудно можеш да знаеш кои са редките части и т.н.

Споменах ти за това като идея, а не като критика!

Отново питам за съгласието ти да пусна ревютата в блога :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

О да пускай го разбира се. Не мислех, че това има нужда от коментар дори :)

В този случай си мисля дали не е по-разумно да пускам отделните сетове в отделни постове вместо в главния.

Така би било по-лесно да се менажират а и като гледам колко дълго стана първото не знам дали ще се съберат всичките в един пост.

Дали като администратор можеш да добавиш 5 празни поста след първия които да мога да едитвам?

Редактирано от 3dwarman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам ти да пуснеш 5 отделни теми за ревюто на всеки модел.

По-удобно от гледна точка на това, че не е нужно посетителите да изчитат всички предходни менюта преди да стигнат до това, което искат да прочетат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми ревюто, подробно и с много снимки с добро качество.

Най-удачно е ревюто на всеки отделен сет да е отделна тема във форума, така е най-подредено.

Аз нямам нито един от тези сетове, така че ще ми е интересно да видя ревюта. Най-вече на 70403, крепостта на "лошите". То крепост е малко силно казано, за съжаление. Като ги гледам всичките сетове от тази серия са доста опростени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че и на теб ти допада ревюто. Работя по следващото, което ще е на 70401, но и до 70403 ще стигнем.

Добавил съм секции с малко информация за частите и плюсове и минуси на сета от моя гледна точка.

Камен - Обнових и статията на началната страница и мисля, че всичко е наред там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове