Jump to content

DeMonica's Amusement park 2022 v2.0

DeMonica

Recommended Posts

Представям Ви моят нов лунапарк, версия 2.0

Той е плод на няколко години събиране на сетове и повече мечти отколкото реални планове. Така е понеже не мислех, че ще имам нерви, време и пространство да го осъществя в действителност. Но благодарение на подкрепата (и търпението) на моето семейство, проектът е вече факт. 

Строежът трая около месец и половина спокойно строене, преправяне и пак строене. Това включва и времето за сглобяване на моделите. Още около месец отне очакването на малкото части, които все още нямах, както и изпипването на дребни детайли. Благодарение на Стоян, моят най-добър приятел, се сдобих и със страхотните платна за пиратския кораб. 

Използваните части са около 11 000, без да броим сетовете. С тях спокойно надхвърля 20 000. Използвани са над 80 минифигури, като чакам доставкана още , за да "населя" атракционите. Както винаги всички те са моторизирани, изключение прави пиратския ролъркостър, чието задвижване е в процес на изработка, която ще наложи и леко преправяне на релсите, но като цяло вида му ще се запази. Измислих и доста приятен начин за осветление, до седмица ще кача снимки.

Главният вход се намира от страната на града, до него има паркинг за колите на гостите. Изграден е като замък с кули и подвижен мост, под който има истински ров, пълен с вода и гратисчии. Той води до малко езеро, а в другата посока минава през целия парк и се влива в езерото, където е пиратския атракцион. Той се състои от ролъркостър, минаващ през останките на корабокруширал кораб, както и една цяла пиратска каравела, отворена за посетители. Освен тях паркът разполага с виенско колело, прекрасна въртележка, а за любителите на по-силните усещания - космически пумпал и МИКСЕРЪТ! Другият вход е собствената ЖП гара, която е свързана с главния площад, където се намира болшинството заведения за хранене. В нейната сграда се помещава и управлението на парка. Срещу нея е неговата гордост - 200 годишно дърво, което е превърнато в невероятна къща, за радоста на децата, щъкащи по цял ден по мостовете между клоните. Освен всичко това, в парка има и няколко малки клатещи се забавления, както и полигон с управляеми модели на колички. Към цялото изживяване се предлага и разходка с лодка, управлявана от красив и неблагонадежден млад пират. А да, щяха да заправя - има и мъртво прасе, глозгано от плъх.

Към този парк има и градска част, която за съжаление не мога да сложа, поради липса на място. Като цяло съм доволен от крайния резултат, ако остане сглобен, с течение на времето може да поизпипам някои неща, но към този момент обмислям да го разглобя след като детето му се нарадва, понеже си искам хола обратно. 

Само за Lebgo:  Времето и усилията да го създам, макар и започвайки от нулата, ме убедиха, че е абсолютно невъзможно този проект да бъде сглобен в мола за една вечер, започвайки по никое време. Ако поръчителите искат да го имат ще трябва да ми осигурят цял ден за подредбата му. Това е условие, което не подлежи на промяна. 

20220207_092205.jpg

20220207_092220.jpg

20220207_092231.jpg

20220207_092340.jpg

20220207_092351.jpg

20220207_092405.jpg

20220207_092415.jpg

20220207_092425.jpg

20220207_092441.jpg

20220207_092458.jpg

20220207_092521.jpg

20220207_092532.jpg

20220207_092542.jpg

20220207_092610.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам още да качвам... Как?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Машинаааааа! супер е!!!!!! За снимките не ти дава ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не дава повече от 78 мегабайта, а след втората поредна тема не ми дава да пусна нов коментар със снимки изобщо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готино, поздравления за проекта и за търпеливото семейство :D

На прима виста най-много ми харесаха креативните столчета от калници на кола!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, радвам се че ви харесва. 

Столчетата ги откраднах като идея от 4999.

Ето го в движение: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове