3dwarman Публикувано Юни 2, 2015 Share Публикувано Юни 2, 2015 (Редактирано) След доста чакане се радвам да ви представя следващото ревю на сет от серията Castle 2013. Ревю на сет 70400 - Forest Ambush може да намерите тук. Ревю на сет 70401 - Gold Gataway може да намерите тук. Предмет на днескашното ревю е 70402 - The Gatehouse Raid. Кутията: Както подобава на средния сет от серията кутията е с квадратна форма и средна по размери. Качеството на печат е на ниво а кутията е пълна почти до горе. Какво има в кутията: В кутията ще намерите два номерирани плика с части, шестоъгълна плочка, книжка с инструкции и листче с два стикера. Книжката с инструкции е дълга 52 страници като имам известни забележки към нея. Цветовете на места ми изглеждат леко бледи и като цяло печата е по-зърнест спрямо предишните книжки. Освен това още на първите три стъпки от сглобяването са допуснати две грешки и според книжката трябва да използвате повече части от колкото са нужни в действителност. Тъй като кутията е доста пълна книжката няма как да се намачка при транспорт, което е добре, но това не може да се каже за стикерите, които са малки и лесно може да се повредят тъй като са свободно сложени в кутията. Бих се радвал ако Лего започнат да слагат малките листчета със стикери вътре в инструкциите. След края на сглобяването, което отнема около 40 минути, остават 12 части като имаме 2 копия и един меч. Нови и уникални части: Само в този комплект се среща новия тип конски брони с маркировката на рицарите на дракона. Самата броня позволява коня да се изправя на задните си крака. Двама от рицарите идват с брони, които се намират само в други 2 сета от тази серия. Конникът е въоръжен с дълъг меч, който аз за първи път виждам и е приятно разнообразие от стандартните мечове. Мини фигурки: Комплектът включва четири фигурки, по две за всяка фракция. Получаваме двама тежко въоръжени рицари и двама копиеносци. Принтовете по всички елементи отново са страхотни, а екипировката е разнообразна. Конникът има и алтернативно изражение на лицето. Шлемовете са дизайни от 2010 година и се намират в доста малко сетове, детайлни са и много ми допадат. Катапулт: Катапултът на рицарите на дракона е доста простичък, но пък изглежда добре за броя части, които включва. Имаме на разположение два броя "горящи" снаряди, които лесно можем да изстреляме по портата на лъвските рицари. Снарядите са кръгли и е много лесно да се търкулнат след стрелбата и да изчезнат на някъде за това внимавайте. Портата: Портата която охраняват лъвските рицари се състои от две крила и централна част. Сградата е модулна и лесно се разделя на три части. Крилата се прикрепят към централната част посредством четири Technic пинчета. Интересно е, че според кутията комплекта може да се комбинира с 70404 - King's Castle а как става това ще разберем, когато дойде време за ревюто на замъка. Лявото крило се състои от прозорец с монтиран арбалет от където да се обстрелват противниците. Задната стена липсва за да е лесно поставянето на мини фигурка. Дясното крило е всъщност затворническа килия. Отваря се от задната страна и побира една мини фигурка. Дали след битката килията ще е пълна или нападението ще е успешно? Централната част е изградена от няколко етажа като най-отдолу разбира се е самата порта а от горе имаме малък стационарен катапулт и наблюдателница. Мястото около катапултът е доста тясно и на мен ми беше трудно да го зареждам, но предполагам, че едно дете с малки пръсти би се справило значително по-добре. Тук се използват и двата стикера, които ще намерите в комплекта. Те се лепят на знамената над портата като синия им цвят много точно пасва на синьото флагче и трябва да се вгледате за да разберете, че това е стикер. Нападение: Нападението очевидно е планирано, а дали ще успее или не зависи само от вас. Плюсове: - Четири мини фигурки с разнообразно оборудване. - Кон с пълно бойно снаряжение. - Комплектът може да се комбинира със друг сет от серията. Минуси: - Не много добре направена книжка със инструкции. - Катапултът е малко дребничък. Заключение: Като изключим инструкциите това е един много добре направен сет. Въпреки че има само 49 части повече от 70401 тук сградата е много по-голяма и детайлна. Комплектът предлага интересни възможности за игра дори от две деца едновременно и при цена от 65-70 лева е много добра инвестиция. Още снимки може да намерите тук. Ревюта на следващите сетове от серията: Ревю: 70403 - Dragon Mountain Редактирано Юни 13, 2015 от 3dwarman Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts