Jump to content

Направа на платна

legohead

Recommended Posts

Привет!

Попаднах на ръководство, как сами да си направим платна за LEGO кораби в classic-pirates.com. Ето оригиналната тема

След като вече се пробвах, реших да споделя опита си с вас в тази тема. Като за начало, посетете горният линк.

Ето резултата, който постигнах:

med_gallery_1_15_277780.jpg

голямо изображение

Материалите и инструментите, които ми бяха нужни:

med_gallery_1_15_92929.jpg

с икключение на плата, и ютията.

Искам да благодаря на Bqlicheren, за шаблоните на платната, които ми очерта. Свършиха прекрасна работа!

Какво направих:

Първите стъпки изпълних точно както беше написано в ръководството на Evil Willy.

Решех да изгладя парчето плат, тъй като беше нагънато. Материята, която ползвах е тънък плат, струва ми се лен.

Нанесох прозрабно лепило за хартия с помощта но четка по цялата прощ на платното. Изчаках да изсъхне - не повече от 15 минути. Изгладих отново.

За щастие лепилото придаде на плата достатъчна твърдост, и можах да изрежа без никакъв проблем платното по предварително очертаният с молив контур. За пробиването на кръглите дупки използвах перфоратор за хартия - отново без проблем.

Ще пробвам да оцветя плата с боя за текстил. Резултати очаквайте.

Детайли по платното щи пробвам да нанеса с t-shirt transfer paper. Предназначена е за нанасяне на изображения върху тениски, и мисля, че ще сработи идеално в този случаи.

Това е в общи линии.

Ако се интересувате - питайте, ще отговарям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

И аз благодаря за предоставения готов модел на платно, което сефтосах на изложението. Прекрасна изработка, браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може ли да се използва и за направата на наметала за минифигурки? Според мен ще мога да направя по същия начин и наметало, но някой пробвал ли е това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се че може. Също и от големите знаменца може. Правил съм си и индианска палатка, само че от хартия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, но когато я правих нямах плат под ръка. С хартия палатката стана достатъчно добре. оцветих я с темперни бои, някой път ще ви я покажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам да оцветя плата с боя за текстил. Резултати очаквайте.

Детайли по платното щи пробвам да нанеса с t-shirt transfer paper. Предназначена е за нанасяне на изображения върху тениски, и мисля, че ще сработи идеално в този случаи.

Интересува ме какъв беше резултатът от горните две техники. Боята за текстил в бурканче ли ти е? Защото първоначално ми дойде на ум за онези разтворимите във вода, но с това лепило ще стане мазня, ако топнеш платното в такава....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм стигнал до този етап. Сещам се за едни боички в малки разфасовки (бурканче например), които са предназначени за фанелки например. По спомен бяха водоустойчиви, така че ме съмнява да стане проблем с лепилото. Не се бях замислил над това, всъшност. Благодаря за въпроса, една крачка пред моите планове беше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето темата с платната : платна

Моля, обясни по-подробно какъв е механизмът за залепването на изображение върху плата. Аз отдавна планирам да направя - 1 - 2 търговски кораба на East India Trading Company, за да има какво да грабят пиратите ;) . Нали знаете :

Търговец плава по морето, атлаз и злато кара. Но той не знае, диването, къде пиратът ще го сбара ... и т.н.

Всъщност основният проблем (освен набавянето на някои липрващи части за палубата) е, че още не съм измислил как да направя комбинация от старите мачти и новия тип напречни греди тип "Imperial Flagship". В тази връзка ако някой поръчва от Bricklink може да се включа с няколко Technic части (и евентуално за сиви и пясъчни тухли за укрепления).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хиляти благодарности за линка! Не го бях видял до момента - безценна информация.

Като ми остане време ще разкажа системата със фолиото за трансфер на изображения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 7 years later...

Тони, искаш ли да ни разкажеш как направи платната на твоя кораб? Ще се радвам да пуснеш и снимки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове