legohead Публикувано Август 3, 2010 Share Публикувано Август 3, 2010 Привет! Попаднах на ръководство, как сами да си направим платна за LEGO кораби в classic-pirates.com. Ето оригиналната тема След като вече се пробвах, реших да споделя опита си с вас в тази тема. Като за начало, посетете горният линк. Ето резултата, който постигнах: голямо изображение Материалите и инструментите, които ми бяха нужни: с икключение на плата, и ютията. Искам да благодаря на Bqlicheren, за шаблоните на платната, които ми очерта. Свършиха прекрасна работа! Какво направих: Първите стъпки изпълних точно както беше написано в ръководството на Evil Willy. Решех да изгладя парчето плат, тъй като беше нагънато. Материята, която ползвах е тънък плат, струва ми се лен. Нанесох прозрабно лепило за хартия с помощта но четка по цялата прощ на платното. Изчаках да изсъхне - не повече от 15 минути. Изгладих отново. За щастие лепилото придаде на плата достатъчна твърдост, и можах да изрежа без никакъв проблем платното по предварително очертаният с молив контур. За пробиването на кръглите дупки използвах перфоратор за хартия - отново без проблем. Ще пробвам да оцветя плата с боя за текстил. Резултати очаквайте. Детайли по платното щи пробвам да нанеса с t-shirt transfer paper. Предназначена е за нанасяне на изображения върху тениски, и мисля, че ще сработи идеално в този случаи. Това е в общи линии. Ако се интересувате - питайте, ще отговарям. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bqlicheren Отговорено Септември 15, 2010 Share Отговорено Септември 15, 2010 И аз благодаря за предоставения готов модел на платно, което сефтосах на изложението. Прекрасна изработка, браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mata Nui Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Това може ли да се използва и за направата на наметала за минифигурки? Според мен ще мога да направя по същия начин и наметало, но някой пробвал ли е това? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gosho Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Предполагам, че ще стане, да. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 19, 2010 Автор Share Отговорено Септември 19, 2010 Разбира се че може. Също и от големите знаменца може. Правил съм си и индианска палатка, само че от хартия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gosho Отговорено Септември 20, 2010 Share Отговорено Септември 20, 2010 От плат не става ли? Няма ли така да е по-здрава? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 21, 2010 Автор Share Отговорено Септември 21, 2010 да, но когато я правих нямах плат под ръка. С хартия палатката стана достатъчно добре. оцветих я с темперни бои, някой път ще ви я покажа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mama Отговорено Септември 24, 2010 Share Отговорено Септември 24, 2010 Ще пробвам да оцветя плата с боя за текстил. Резултати очаквайте.Детайли по платното щи пробвам да нанеса с t-shirt transfer paper. Предназначена е за нанасяне на изображения върху тениски, и мисля, че ще сработи идеално в този случаи. Интересува ме какъв беше резултатът от горните две техники. Боята за текстил в бурканче ли ти е? Защото първоначално ми дойде на ум за онези разтворимите във вода, но с това лепило ще стане мазня, ако топнеш платното в такава.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 25, 2010 Автор Share Отговорено Септември 25, 2010 не съм стигнал до този етап. Сещам се за едни боички в малки разфасовки (бурканче например), които са предназначени за фанелки например. По спомен бяха водоустойчиви, така че ме съмнява да стане проблем с лепилото. Не се бях замислил над това, всъшност. Благодаря за въпроса, една крачка пред моите планове беше! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Rodrigo Отговорено Октомври 2, 2010 Share Отговорено Октомври 2, 2010 Ето темата с платната : платна Моля, обясни по-подробно какъв е механизмът за залепването на изображение върху плата. Аз отдавна планирам да направя - 1 - 2 търговски кораба на East India Trading Company, за да има какво да грабят пиратите . Нали знаете : Търговец плава по морето, атлаз и злато кара. Но той не знае, диването, къде пиратът ще го сбара ... и т.н. Всъщност основният проблем (освен набавянето на някои липрващи части за палубата) е, че още не съм измислил как да направя комбинация от старите мачти и новия тип напречни греди тип "Imperial Flagship". В тази връзка ако някой поръчва от Bricklink може да се включа с няколко Technic части (и евентуално за сиви и пясъчни тухли за укрепления). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 2, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 2, 2010 Хиляти благодарности за линка! Не го бях видял до момента - безценна информация. Като ми остане време ще разкажа системата със фолиото за трансфер на изображения. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 2, 2017 Автор Share Отговорено Октомври 2, 2017 Тони, искаш ли да ни разкажеш как направи платната на твоя кораб? Ще се радвам да пуснеш и снимки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts