KAGPID Публикувано Август 30, 2015 Share Публикувано Август 30, 2015 Е най- сетне стана. Мисля че се получи добре, ще го снимам и по-хубаво. Плаче си за осветление отвътре-навън Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Август 31, 2015 Share Отговорено Август 31, 2015 SUPERRRRR... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 1, 2015 Share Отговорено Септември 1, 2015 Много хубаво се е получило, браво! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Ноември 10, 2015 Share Отговорено Ноември 10, 2015 Понеже от известно време все си говорим да направим една диорама свързана с въпросния избухващ X-Wing пиша в тази тема. Имам предложение как можем да го реализираме използвайки малко МДФ и малко ръчен труд. Това което ми се върти в главата може да го видите на клипчето тук: http://3dwarman.chic.../SWDiorama.html А ето и снимка: Изградено е от 4 МДФ плоскости хванати с панти. От горната страна ще пуснем да висят корабите и ще боядисаме/залепим космически пейзаж. Плоскостите са боядисани в черно, защото така ми се струва най-удачно за космос. Диорамата ще може да се наблюдава само отпред. Размерите са съобразени с една икейска маса 60х100см. Отпред височината на отвора е 90см и ширина 98см. В задната част е 60 на 50см. Сферата на снимката е глава на човек висок 165см. Би трябвало той, както и по-ниски деца да могат да виждат добре в кутията. Тегло - малко над 13кг при 8мм дебелина на МДФ-а. Плоскостите ще могат да се отделят лесно една от друга с цел лесно транспортиране и съхранение. Ако искаме това да седи самостоятелно, без нужда от прегради, можем да сложим един плексиглас отпред, който да затвори обема. Ще се радвам да споделите идеи и забележки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 10, 2015 Share Отговорено Ноември 10, 2015 Харесва ми това което си направил. Намирам за голям плюс идеята ти за простия монтаж. Видът също ми харесва. Бих предложил към "кутията" да има и основа от мдф. Очаквам това да я направи по-стабилна. Случайно попаднах и на т.нар "разкачаща" се панта. http://www.megavoice...=81&product=363 За монтажа на пантите към мдф плоскостите нитове смяташ ми че е удачно решение? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Ноември 10, 2015 Share Отговорено Ноември 10, 2015 В интерес на истината не бях мислил как ще се хванат пантите а МДФ-а. С нитове никога не съм работил. Трябва да се пробва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 10, 2015 Share Отговорено Ноември 10, 2015 Нитове == болт и гайка като здравина. Плюса е, че са по-компактни и не стърчат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAGPID Отговорено Ноември 12, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 12, 2015 Не знам защо но не мога да видя нито снимката нито линка ? А пантите ги виждам. Имате ли идея? Пробвах с два браузера? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Ноември 12, 2015 Share Отговорено Ноември 12, 2015 Това дали го виждаш? Направих ъплоуд наново. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KAGPID Отговорено Ноември 15, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2015 Много ме кефи идеята. Мога да помогна с каквото кажеш с декорацията най-вече. Разпечатване, измисляне и тн. Корабът е готов само чака някой да го взриви На пода също можем да разпечатаме декор. Луни, съзвездия, други кораби. Можеш ли да ми дадеш чертежи на 4те плоскости? Като направим една такава диорама и една такава конструкция, веднага ще си проличи дали е уместна за нашите цели. В последствие можем да направим още бройки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Ноември 15, 2015 Share Отговорено Ноември 15, 2015 Чертежи още не съм направил, но ще направя. Надявам се другата събота и неделя да ми остане време за това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts